Hirdetés
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Megtörtént, (de egyébként is a keresőben a fókusz visszajelző szenzorok körül lévő pici négyszögeket szoktam nézni, hogy élesen lássam) és úgy néz ki megvan a bűnös.
Van két adapterem is, azokat is cserélgettem, és egyértelműen az jött ki, hogy bármelyik adaptert használva, a Helios objektívvel elég ronda front fókuszom lesz. Bárhogy állítom, bármilyen finoman játszom a fókusz gyűrűvel, ha keresőben a legélesebbre állítom (finoman oda-vissza tekergetve) és onnan átváltok a kijelzőre már ott is egyértelműen látszik az életlen kép amit a fókusz gyűrű egyetlen finom mozdulatával ki tudok tisztázni, és visszaváltva a keresőre egyértelműen nem olyan éles.
Egyáltalán hogy lehetséges fókusz eltérés egy manuál üveggel?
Igen, kipróbáltam a másik manuál üvegem is (természetesen mivel az 35-ös azzal közelebbről) és azzal nincs ez az eltérés, és megnéztem az 50/1,8-at is azzal is jó, (bár azzal szigorúan manuál módban mert annak rossz az AF-a mert állandóan mellé megy).
Természetesen ML firmware-t használok
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 5 (16" QHD+ 240Hz, i7-14700HX,RTX 4070 8GB, 32GB RAM,1TB SSD) eladó BeszámítOK
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- Jura Impressa C5 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest