-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
-
Zozzer888
addikt
vaterán csak ezt találtam így hirtelen, de ez nem M42es,nem?
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzer888 #2497 üzenetére
Amit én tudok és láttam vele készült elég penge képeket az a flektogon 35 2.8 Az hogy ez most gyors-e... Mindenestre a zeissek elugrottak árban és annyit nem adnék érte amennyikért mennek mostanság.
28 2.8as distagont pl ajánlanám nagyon meleg szívvel. Iszonyatosan penge üveg, imádom de az nem olcsó
SZERK: Egen az valami általam ismeretlen bajonett/csatlakozás elnézve hova lóg be kétlem működne adapterezve.
A másik meg gugli meg flickriver meg ilyenek. Nem ismerem magát az üveget. -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
24-35 ös látószög között milyen jóáron lévő M42-es obit tudnátok ajánlani?Legyen fényerős ás rajzoljon szépen
Van a Helios 44M-hez hasonló árazású problémamegoldó?Vagy ez húzósabb kör lenne?
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
steelsec #2482 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a téma, újabb kísérletet tettem. A múltkor nem tudom mit bénáztam, mert most elsőre sikerült.
Tehát a gép menüjében a beépített vaku üzemmódját át kell állítani kézire. Itt a menüben van lehetőség a villanás erejét is megadni. Kipróbáltam több erősséget is, mindegyik működött. Én általában hátső redőnyre szinkronizálva használom a vakut, így hagytam ezt a beállítást. A vaku kompenzációjával is játszottam egy kicsit, kompenzálás nélkül és vele is működött.
A lényeg tehát a vaku manuális beállításában rejlik.Mivel a múlt alkalommal makrózáskor kellett volna villantanom, kipróbáltam közgyűrűsorral is (bár különbség elviekben nem lehetne). Természetesen úgy is elvillantotta a vakut.
Remélem nálad is működik.
-
fodorpeter
csendes tag
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2486 üzenetére
ezek az olcsók, a dúrvákat 20-30k alatt nem kapod meg és állati ritkák, azonnal elviszik,ha felkerül néha-néha egy gyöngyszem,mint a takumar.
nekem ezek vannak még meg, lehet eladom a heliost meg a pentacon-t.
Helios77M-4 1.8/50mm, Vivitar (Kiron) 2.5/28mm, Yashinon Ds-m 1.7/50mm, Pentacon auto 2.8/29mm -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2483 üzenetére
index m42 adok veszek
itt van egy super takumar 50mm 1.4 24k , habár már tuti elvitték.
pentacon, tessar ezek olcsók de jók. -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Kipróbáltam élesbe a Helios 44M-et és valami lenyűgöző az eredmény! Gyönyörű a képe,tisztán, élesen rajzol 2,8as rekeszen is már... és ugye brutális a fényereje!
Itt ajánlotta valaki, köszi neki mégegyszer, zseniális a cucc!
Van még ilyen "általános jolly joker M42 témában" objektív?
szerk.: Canon 1000D vázon
-
steelsec
aktív tag
válasz
fodorpeter #2477 üzenetére
Esetleg van már vmi ötleted a vaku problémára mert sehogy nem működik... mármint manuális obival.
-
Zozzer888
addikt
megjöttek a makrogyűrűk a Helioshoz
Nagyon meggyőző
-
Degeczi
nagyúr
válasz
fodorpeter #2477 üzenetére
igen, úgy kellene neki - de lehet, h a beépítettnél mégsem engedi, csak külsőnél?
-
csaszi72
senior tag
válasz
fodorpeter #2464 üzenetére
Köszike.
Hatalmas változásra akkor ne számítsak. -
steelsec
aktív tag
Hogyan tudom elérni d90-en hogy legyen vaku manuálisan mert nem nagyon akar sehogy sem összejönni...
-
Zozzer888
addikt
válasz
fodorpeter #2471 üzenetére
próbáltam kiszedni de nem tudtam
lehet utána már azért ment bele mert megabajgattam csavarhúzóval?
-
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Valami gáz van az adapteremmel!
Egyik nap még működött ma pedig már nem tudom rácsavarni a gépre!!! Hát egy mocskos egyszerű fém darab, mit tud ezen elromlani?
-
steelsec
aktív tag
válasz
fodorpeter #2462 üzenetére
Ha fénymérővel megmérem akkor beállítom arra az értékre a cuccot és jó is lesz vagy azért ez nem ilyen egyszerü?
-
fodorpeter
csendes tag
-
-
steelsec
aktív tag
Sziasztok.
kezdő vagyok dslr-en, de mivel a váz d90 kimerítette a keretet így beszereztem egy jupiter 135 mm et holnap megjön az adapterem is, kérdésem hogy a fénymérés fog e működni vagy az sem? -
Zozzer888
addikt
no, jön a makrogyűrű a helioshoz
kíváncsi vagyok mit tud majd így
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2456 üzenetére
dehogy is akarok én FF-et venni, imádom az 1000Dmet
csak forumra valaki beírt hogy most vesz gépet, és neki írták rá.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Zozzer888 #2452 üzenetére
a 4/3 a fotózásban az egyetlen nyílt szabvány, olympus, panasonic, sigma, walimex, stb. jópáran vannak benne.
bajonettben van sima 4/3, ez 52mm átmérőjű, meg van a micro4/3, ez 44mm-es.
jellemzőjük a jó zajmentesség, a használható obik, és a feladapterezhető dolgok széles választéka.
on: miért akarsz kezdőként fullframet venni? előbb olvass utána, az olcsóbb 1,5x szorzós pl. a nikon d300s is a 350e-s árával.
-
Zozzer888
addikt
válasz
csaszi72 #2453 üzenetére
(most csak belenéztem, elfogom olvasni, csak épp házit írok
határidő, ma dél
)
jaa értem, szóval ami nem FullFrame-es, azt így hívják (igen tudom hoyg ez egy ócska megfogalmazás, de kb ennyi a lényeg nem? Szóval akkor az 1000Dm is 4/3as.)
egyik DSLR-es topicba olvastam tanácsként hogy "ne vegyél dslr-t, vegyél 4/3-as gépet" (ez volt a lényege) és ezt így nem tudtam hova tenni...(most se tudom, van egyáltalán FF-es belépő DSLR váz?Az olcsóbbak mind ilyen 1,5x-es szorzóval mennek, nem?)
-
csaszi72
senior tag
-
csaszi72
senior tag
Ha 50mm helyett mondjuk 70-210-et tennék a 4/3-ra akkor is ilyen képek kapok?
A közelpontja nagyon jó, de egyre inkább hiányzik a kép széle.
Mondjuk egy portrénál jól jönne. Mármint a kép széle. -
need
addikt
Üdv..
Nincs lelki erőm újra leírni vagy kimásolni inkább ha nem baj át [linkelném] a gondomat..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
fodorpeter #2447 üzenetére
igen, ez én vagyok. ismerős lefotózott, szerinte vicces volt
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #2445 üzenetére
pont erre gondoltam...
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2445 üzenetére
szép darab, fegyvernek is elmegy.
hamár méretek,ez mekkora, a gépet forgatom -
Mr.Csizmás
titán
válasz
fodorpeter #2444 üzenetére
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #2443 üzenetére
Köszönöm. Így teljesben szemlélve sem lett szebb a szobor.
Az egyik villamosos kép még viszonylag elfogadható lett. Gondolom kihívás volt kitartani, ráadásul a kis vázba nehéz is "kapaszkodni". -
Mr.Csizmás
titán
válasz
fodorpeter #2442 üzenetére
rawok indexképeit adom, ha az jó. f11-re volt rekeszelve az összes asszem. tessék
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #2441 üzenetére
Csodálatos műalkotás... Amikor először láttam a képet, azt hittem valami montírozott dolgot látok.
Ha megteszed, szívesen megnéznék egy melléfókuszos, bemozdultat is. No, nem a legdurvábbat. Előre is köszönöm.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
fodorpeter #2440 üzenetére
déli pu előtt a gödörben valami szocreál kunsthaus stílusú szobor.
készül pár, de csak gyakorlásféle. ha érdekel feldobom, de melléfókuszosak, meg bemozdultak.
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #2439 üzenetére
Azzal a 300/2.8-al tudnék mit kezdeni... A képen a kék négyzetes rész micsoda? Készült esetleg másik kép is ezzel az obival?
-
Mr.Csizmás
titán
tegnap volt a kezemben (és a GF1-esemen) egy Nikkor 300/2.8
tényleg jó cucc..megfontolandó egy régebbi nika filmes beszerzése
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Balinov #2433 üzenetére
Szia!
Szerintem azt neked kell eldöntened, hogy van-e értelme. Először is valami oka van, hogy felmerült benned a manuális objektívek használata. Azt értem, hogy makrózásra nem használnád, de más témákhoz attól még megfelelő lehet. A lencsés M42-es adapterrel lesz végtelened, de mindenképp ront a kép minőségén az a plusz lencse (mértékéről nincs tapasztalatom). Ebben az esetben tényleg kérdőjeles lehet a használata akár a kitobikhoz képest is.
Lencse nélküli adapterrel ugyan nem lesz végtelened, de közeli témák fotózásához megfelelő és ki tudod használni a kitobinál szebb rajzolatot, vagy a nagyobb fényerősséget adott esetben. Ez nyilván olcsóbb megoldás, mint egy AF-es fényerős obit venni. Azt neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e bíbelődni az ilyen fotózással.
Szintén Nikonosként én másik utat választottam. Remek Nikon manuális objektíveket lehet venni (jórészt külföldről), amik teljesen kompatibilisek a digit. vázakkal is.
Emellett ott vannak a Tamron SP manuális objektívjei adaptall-2 "rögzítési" rendszerrel, szép rajzolattal. A rendszer lényege, hogy az objektív végére az adott váznak megfelelő adaptert (lencse nélkül) kell tenni, ami biztosítja a megfelelő távolságot az érzékelő síkjához képest. Azaz ezen rendszerrel is van fókuszod a végtelenben.
Kétségtelen, hogy az utóbbi két megoldás költségesebb az M42 objektíveknél, de járható út. -
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2429 üzenetére
igen, mert canon eos-ra megy fel, van többféle vázhoz is adapter.
pdaw oldala -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2427 üzenetére
index.hu m42 adok-veszek topik itt minden van.
1. kell egy m42 eos adapter 4-6k
2. helios 44m-4 58mm 1.8 2-4k között van az ára, mondjuk én spec 1.5k körül vettem
50mm 1.8 fix af jó vétel, első obim a kit után persze, megéri az árát.
vatera nem irányadó árban, túlárazott a nagyrésze. -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok, és azt szeretném kérdezni hogy ha felszeretnék rakni egy manuális obit a gépemre (canon 1000D) ahhoz mi kell?És ilyen obikat merre találok?Illetve hogy keressek rájuk?Néztem vaterán ott egy csomó esetben géppel együtt adják ezeket.Szeretnék egy nagy (relatív nagy, a kit obim 3,5ös) fényértékű obit (természetesen olcsón, sőt még az olcsónál is olcsóbban
) , mik a lehetőségek? (sokan a canon 50 1,8at ajánlották, de ugye ez egyrészt AF-es, másrészt 30 körül van, ami nem vészes, de kíváncsi vagyok hogy manuális obi mennyiből jönne ki)
köszi
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2425 üzenetére
Zsír.
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2423 üzenetére
A hét milyen napján, hány óra tájt kellene menni? Csak azért kérdezem hogy munkaidővel ütközik-é. Amúgy benne vagyok!
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2420 üzenetére
Ránéztem az ebayre is - igaz nem nagyon túrtam bele, szántam rá vagy 2 percet - és 70-80usd-ért mennek a Nikon 28-80 obik külön is; szóval javíthatatlan/nem biztos hogy javítható vázat feltételezve még épp oké - de ugye kettőnk közül te vagy járatosabb a jó vételek felhajtásában
-
Stitch
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2418 üzenetére
Milyen OM vázról van szó?
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2418 üzenetére
mármint ez sok vagy kevés értük szerinted? Oly árakat nem tudom, mondjuk első blikkre kicsit olcsónak tűnik (de talán még nem gyanúsan...?)
az f65 kérdéses, mennyire javítható, illetve lehet-e alkatrészt keríteni ha kell. Ha lehet, jó ár, ha nem lehet, akkor reális mert az a filmes kitobi kb. ennyit ér a piacon (legalábbis vagy 3 éve én is egy tízesért vettem) -
Mr.Csizmás
titán
nézegetem a zsibvásár.hu-t, és nem tudom hova tenni, hogy néha miket raknak fel milyen áron az emberek...
oly om 50/1,8 géppel együtt 19e
illetve ez wtf[link]
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2413 üzenetére
Nem Minolta AF lesz az? (ballington kolléga Sony vázat használ) Mondjuk arra is kell hogy legyen közgyűrű, csak vsz. kevésbé olcsó. Ellenben azzal lehet (nem ismerem a rendszert) hogy megmaradna a fénymérés, ami nem lenne hátrány.
-
j.bravo
addikt
válasz
ballington #2406 üzenetére
Lehet a meglévő 50-esed alá közgyűrűt tenni? Ha igen, és nem túl drága, az lenne a legegyszerűbb. A közgyűrűzéssel mindjárt lecsökkenne a legkisebb tárgytávolság is (meg a legnagyobb is
)
A talin ott volt nálam a Raynox dcr250 makró előtétlencse, kipróbálhattad volna... nyugtass meg hogy nem te voltál aki előtte a topikban jelezte hogy érdekelné. -
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2410 üzenetére
tudom hogy sváb..
jó a makrózás.. de én egy kicsit kiábrándultam.. főleg szabad téren..
de ettől függetlenül nagyon jó a leírásod.. -
Mr.Csizmás
titán
nem szász, hanem sváb
az kihagytam, hogy ledrótozott vakuval kellene, esetleg párban....valamelyik topicban volt ilyen low-cost megoldás, egy 25 centis szögvas (alumínium), 2 db gorillapod láb (gondolom utángyártott), meg rá vakucsatlakozó bütyök, és lámsza van két derítővakud, amit távvezérelhetsz, és csecse.
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2408 üzenetére
Mr.. te vagy a szívem csücske..
meg az Erdélyi humorod..
[szerinted...?] ezek azzal készültek.. hál istennek az átalakító a közgyűrű sor szám szerint 3 és az obi már takarta is ki amit ki kellett..! külön fényforrás kellett volna..
-
need
addikt
válasz
ballington #2406 üzenetére
Én is próbálgattam a [makrót] de annyira nem egyszerű mint az gondoltam..
mert fény kell és fény és fény...természetesen minél több közgyűrűt teszek fel.. meg anélkül is.. meg állvány..
kint szabadban meg nagyon szenvedős...a körülmények miatt..vagy mert nem süt a nap.. vagy fújj a szél..
most várok hogy jobb idő legyen... de már nem akarom erőltetni a makrózást..
-
-
fattyu
veterán
válasz
ballington #2404 üzenetére
fordítva vagy közgyűrűk? Mekkora nagyítás kell? alapvetően vegyél egy olcsó 50est. közgyűrűkkel elérhető 1.5:1 fordítva is 1:1 körül vannak. Tekintve hogy makrózás és f8ra vagy tovább rekeszelés, eléggé nem lesz nagy különbség az üvegeke felbontásában. Szintén mivel rekeszelt használat a cél nem is kell hogy gyors legyen... Tippnek lehet megnéznék egy 50es tessart. De kb bármi 50es.
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani M42-es obit makrózáshoz? Sony A200-ra kellene.
-
jtaggerX
tag
válasz
fodorpeter #2402 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! A nikkor 1.4 50mm obimmal nagyon meg vagyok elégedve....
De szerintem egy nikon 20mm 2.8 kell még mellé, a vivitárt kihagyom, drága.
a képei nagyon szépek ennek az objektívnek.
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
jtaggerX #2386 üzenetére
Szia!
Ebben a topic-ban is többször leírták már, hogy a manuális nagylátók nem minden esetben hoznak jó vagy jobb eredményt digitális vázon, mint pl. egy kit objektív. A technikai hátterét én nem feszegetem.
Én is hasonló gondolatmenet alapján vásároltam egy Nikkor 28mm f/3.5 Ai-S objektívet. A vele készített képeken eddig nem tapasztaltam hibát, bár ezek közül csak kevés kép témája olyan, hogy érdemben észre lehetne venni. Azt érdemes még tudni, hogy a frontlencse bevonatán van egy karc, de a képeken nem érezteti hatását.
Kétségtelen, hogy ez crop-os vázon nem nagylátó, de számomra kedves perspektívában dolgozik. Ahogy időm engedi, közzéteszek vele készült képeket.Egyébként egy 24mm f/2.8 Ai-S-re még továbbra is ácsingózok, csak a gyűjtögetés végett. Viszont azt elég borsos áron adják...
A kit obim 18mm-es vége persze nagyobb látószöget kínál és rekeszelve szépen is rajzol. Viszont nagyon kedvesek számomra a régebbi manuális obik, mint sokaknak ebben a topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged