-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #13315 üzenetére
Azt nemtom megéri e, kinek mi az ami megér 45e-t, de most körbenézve ebayen EU-ból szinte nincs fx-ef lensturbo2. Sonyira még van. És három hónap alatt csak emelkedett az ára 3 eurót. 100-at még talán adtam volna érte, de ez pl. nekem már túl sok.
Melyik részen lötyög? Az obi-reduktor, vagy a reduktor szenzor távolság a nem jó? -
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13319 üzenetére
Éééértem már. A 2-es sokat fejlődött az 1-eshez képest, elmondások szerint.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13317 üzenetére
Ja, jó
Akkor ne add el szerintem. -
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13315 üzenetére
Volt mindkettő. A Zhongyi több objektívvel kompatibilis, több infó van neten, hogyha ezt vagy azt ráteszel, akkor azzal működik-e, sarkokban és képszélen élesebb, drágább, méret- és súlykülönbség nincs, Eos véggel érdemes venni, van is egy eladó Fb-n a Fuji adok-veszeken 28e-ért (szerintem az enyém volt). Így zanzásítva ennyi, a többit neked kell eldönteni
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13307 üzenetére
Ez lenni AF és nem olcsó. Viszont a Minolta MD 35-70 mm f3.5 qrva jó és olcsó is! Bár nem tele, de a Minoltáról jutott eszembe.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13304 üzenetére
Mesélj ez mit tud?
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13289 üzenetére
Miről beszélsz? Milyen vészterhes idők? Én voltam már vele a Citadellánál is mikor előkaptam a hátizsákból a sok külföldi látogató csak bámult.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13287 üzenetére
Ja, hogy te tigris verziót készítesz? :-D
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13280 üzenetére
Mr.Csizmás mi a pálya a Tair 300-assal? Bevált a cucc?
-
csatacsita
tag
válasz
Mr.Csizmás #13283 üzenetére
Ettől az információtól nem lettem okosabb sajnos, de köszönöm a gyors választ, utána olvasok azoknak is.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13280 üzenetére
Van nálam egy MC jenai sor M42: 20,35,50,135,200 Psix 80
jenai aluk: T58 , 50
Van pár T* Contaxom 28,50,85,135, 80-200
Konica AR 40 , Minolta MD 35-70, Tokina 50-250 macro 1:1,2,
Helios 58, Tair 300 -
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13277 üzenetére
Nekem is van Fuji-hoz Camdiox focal reducer,helios most épp nincs 44M6-44/2-volt-van Jupiter 9 85mc/2-Jupiter 37A 135/3,5-Yashica 50/1,7-meg egy industar 55/2,8 m39+egy pentacon 29/2,8
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13277 üzenetére
A sok MF az király! Nekem is van pár
Sőt AF már nincs, minek az!? :-D Nekem Sony A7II van. -
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13275 üzenetére
Mivel nyomulsz?
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13273 üzenetére
Nyomjunk egy Helios tesztet. Van Biotarom is, illetve van egy ismerősöm aki szintén dúskál a Heliosokban. :-)
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13269 üzenetére
annyiért simán jó
Mega Bass-én lehet régebbi verziókkal találkoztam kompletten azokban a 44/2-volt,igaz még olyan szettel is találkoztam amiben két zenit gép volt.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13267 üzenetére
A fotópuskás cuccot kérded?
Ha igen akkor a 44/2-őt -
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #13213 üzenetére
időtálló html kódos webshopjuk is
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #13213 üzenetére
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13207 üzenetére
Akkor engem átvertek, 2000 ért vettem 3 db-os Pentacont keménytokkal.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13120 üzenetére
Amikor mentem megvenni, a srác betessékelt a nappaliba, és a dohányzó asztalon ott volt egy szép állapotú Zenit feket féltokban. Aztán rájöttmem, hogy az a T10 lesz
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13114 üzenetére
+1 igazából a nagyobb gyútávnál jön ki jobban a kisebbeknél nem igazán észrevehető-nekem is a 80-fölöttieknél iogazán észrevehető a külömbség
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #13106 üzenetére
Ez jo otlet! Koszonom!
At fogom gondolni, hogy akkor mi legyen a meglevo FR-emmel is.(#13105) Muerte68 válasza tvamos (#13104) üzenetére
Ez jo lehet? [link] -
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13098 üzenetére
igen így nagyjából a pixco-ex Camdiox-már jó-de anélkül is megvan a d80-mérete szenzorban és már apsc-is egész jól kiadja az obi rajzát
(#13094) tvamos-én bántanám azt a jó obit főleg hogy többet ér mint a D80
-
jmakk
őstag
válasz
Mr.Csizmás #13006 üzenetére
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás #13004 üzenetére
Nézd meg a Voigtlandereket. Nekem egy 1,4/35-öm van, nem volt olcsó de napellenzővel és adapterrel együtt elfér a tenyeremben, úgy hogy nem látszik ki belőle semmi. Ezek örök darabok, használtan kell megcsipni úgy elfogadható az ára.
Egy m42 1,9/35mm-es Vivitart váltottam vele, az épp eladó :-) -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #13004 üzenetére
Ebből már elég drága a jó minőség, ~40e-től van. Nekem 24/2.8 és 28/2 van Olympus OM-ből. Mindkettőt érdemes egyet rekeszelni.
Annak a Zsolnainak van x bajonettes változata is, még az is lehet, hogy jobb apsc-re mint egy drágább régi manuál. -
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13001 üzenetére
Aha, ott biztosan. Meg van külön csoportja is a Flickr-en, ott van egy csomó kép ami vele készült.
A Fujifilm X csoportban volt/van Pethobnak. Első kézből tud róla nyilatkozni.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12997 üzenetére
Milyen csatlakozásút keresel?
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12997 üzenetére
Mutternak biztos, hogy jó lesz egy fix gyújtótávolságú, MF objektívvel küzdeni?
Csak kérdem.
Szerk.: Jut eszembe, van valami 25mm-es 1.8-as kínai csoda is, elfogadható képminőséggel.
-
faki_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12995 üzenetére
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12995 üzenetére
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12993 üzenetére
Nem olyan drága az, vagy mi számít drágának?
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12991 üzenetére
Ha nagyon kicsi kell az M39-esek azok azok de a képminőség azért nem tuti
A minoltának is volt ilyen palacsintája,meg a konica-nak is ha jól emlékszem. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12687 üzenetére
1-2 hónapja a jófogáson is volt három 190, 200, 210ért. Ennyiért mondanám most a normális használt árát, ennél többért valami extrát kell tudnia, pl gari, adapterek... 220voltos 230e jó vétel volt.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12679 üzenetére
Annyit biztos ér amennyiért vetted-a Helios meg még jobb vétel az M7-nek elég jó ára van mert kevés van belőle
Csak a posta költség magas úgy már határ eset. -
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12677 üzenetére
Nehéz leállni igaz? :-D
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12672 üzenetére
Köszi van már 1,7 ML legjobb!
-
Tufako
tag
válasz
Mr.Csizmás #12665 üzenetére
Értem, de a gépemen van egy külön vakuszinkron csatlakozó is, a papucstól függetlenül, oldalt.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12611 üzenetére
A Lens Turbo Excel-jére gondolsz?
Tegnap megjött az adapter a Jupiter 8 alá. Érdekes darab. Leginkább sehol sem éles. Nem látványosan szar, inkább úgy mondanám, hogy tompa, mint a régi fényképek. Az ellenfényt egészen jól tolerálja. Flare nincs, inkább egyfajta érdekes nagyméretű fátyol keletkezik, kb a kép felén. A kontraszt nem esik össze, inkább olyan, mintha más lenne a wb a fátyol alatt.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12583 üzenetére
annyira nem könnyű érződik mikor koppan -a lencsén látszódna ha baja van
(#12585) Mr.Csizmás-igen a jupiternél nekem sem az üveg koppan hanem valószínű a peremnek ütközik
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12580 üzenetére
sima adapterrel is elég jó-a Yashicát én is úgy használom-általában azt kell nézni mennyire jön ki fókuszállaskor a lencse hátra.
Helios-Pentacon 29-135-200-biztos jó.
A C/Y-yashica is jó elvileg. -
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12577 üzenetére
van olyan hogy beleér a lencse-pld yashica 50/1,7-elég hamar-van hogy más beleakad a perembe nekem a jupiter 9-en sincs mindig végtelen csak rekeszelve-van kompatibilitási lista valahol,sajnos vannak obik amiket a reducerrel nem lehet használni ,vagy sehogy vagy korlátoltan
-
Zotya21
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12490 üzenetére
jah árban az kerül kb 200-ba de utólag ugyis mindegy de már ugy néz ki lassan hogy a sony a jövő
ha nem lépnek közbe a canikonok sürgősen
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12472 üzenetére
Akkor úgyis mindegy
Lehetőleg sose néz többet ilyen hirdetéseket, mert úgyis csak olcsóbbat találsz jobb állapotban. Én legalábbis így szoktam
-
faki_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12426 üzenetére
Ha tudod használni natív objektíven is és nem kell 26mm-nél több, akkor érdemes megfontolni az AF-est (2000 vs. 3300 Ft eBay-en, 7+14+28mm vs. 10+16mm). Bár nekem annyira nem jött be a gyakori kontakthiba miatt.
-
daniduke
tag
válasz
Mr.Csizmás #12424 üzenetére
Cseles, de nekem is így volt, valószínűleg ugyanaz
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12424 üzenetére
Nem 100%-de asszem ugyanaz
tvamos Nikon 1-re nincs lens turbó?
-
faki_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12416 üzenetére
https://fotodioxpro.com/products/snya-eos-pro-dc
Pár lencsével több vagy kevesebb...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #12413 üzenetére
Aktualis copo, ez Sony A a cikkszam alapjan
-
Csari93
aktív tag
válasz
-
jjeahh
nagyúr
válasz
-
Zotya21
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12408 üzenetére
közgyűrűvel nől a háttérmosás is
mivel közelebb tudsz menni a tárgyhoz
pl. sigma 17-50 50mm f4 el készült
-
MrISO
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12406 üzenetére
2 FÉ
-
faki_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12408 üzenetére
Egyszerű? Fentin a Samyang + Lens Turbo II alá raktak közgyűrűt.
-
faki_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12406 üzenetére
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12385 üzenetére
A bajonetten használtam, tényleg jó cucc és az ára is nevetséges szokott lenni.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12364 üzenetére
Persze, miért ne.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12343 üzenetére
No, ha megjön beszámolhatsz, kíváncsi vagyok
.
-
outdoor
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #12265 üzenetére
:
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12299 üzenetére
ML vagy valamelyik m42?
A Dx 50 1.7 másfél méternél akadt. -
tailor
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12233 üzenetére
MC-set, és a lehető legnagyobb sorozatszámút - lehetőleg 1 millió felettit.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12233 üzenetére
Itt a lista, ami 'tudja' az MC-t.
-
MrISO
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12203 üzenetére
Az előbb felkínált Yashica ML 50/1,7-t pl csak ajánlani tudom. Én is csak azért nem mozdultam rá, mert mar van egy ilyenem.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12195 üzenetére
nem, teljesen korrekt ár-a váz kb 50+a két obi adapterrel ennyiért igen jó ár
Jó manuálozást a reducerrel -
daniduke
tag
válasz
Mr.Csizmás #12195 üzenetére
Szvsz nem adtad olyan különösen olcsón, durván lenn vannak az xe1 árak, szerintem csak szerencse volt hogy ilyen hamar elkelt.
várjuk a beszámolót a camdioxról!
-
MrISO
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12186 üzenetére
Az még mindig kevés, ezek az obik csak jó nagy szenzoron futják ki magukat.
Szóval ha rám hallgatsz, akkor tényleg inkább filmet veszel bele. -
MrISO
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12184 üzenetére
Az alá minimum egy Fuji GFX kell!
Vagy ha az túl drága, akkor nem alá, hanem bele kell pár roll Fuji film.
-
szazbolha
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12180 üzenetére
Nekem a Nikon vagy a Canon csatlakozás a leginkább megfelelő.
A Lens Turbo II-őm Canon EF csatlakozójú és van Nikon DSLR-em is jó szenzorral.
.
Nem ígérek semmit, de ha találok olcsón (lehetőleg angliából, nehogy megvámolják), akkor lehet megveszem.
Tele vagyok objektívekkel, talán az őszi börzén elmegy pár darab és akkor.... -
MrISO
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12164 üzenetére
Igen, az élességgel nincs gond. No de lencséket mindig is magas hatékonysággal tudtak koppintani, ami problémásabb az a tükröződésgátló bevonat. Ez a teszt persze önmagában kevés ennek megítélésére, de nekem úgy tűnik a színdinamika nem az erőssége. Ami olyan szempontból is érdekes, mert többek között én is pont a színek miatt Fujizok. Viszont ha ez az obi olyan, mint e teszt alapján érzem, akkor az simán lehúzza a Fuji váz szép színeit is.
Aztán persze lehet egyedül vagyok ezzel és másnál ez nem szempont.
No meg 40ezres ár sok mindent feledtet. Bár ha azt nézzük, hogy közel ennyiért már jobb használt manuálokat is ki lehet fogni. És akkor az legalább fém/üveg, nem úgy mint ez. -
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12150 üzenetére
Olyanra, ami 85mm f/1.8, jo bokeh, kozepen eles, nyitva is, es meg lehet uszni 40 alatt.
(#12160) 80hun válasza Mr.Csizmás (#12153) üzenetére
Azert ez a teszt nem huzza le. -
80hun
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12153 üzenetére
Itt egy teszt az olcsó 85/1.8-ról
-
Mega Bass
tag
válasz
Na igen számomra egyértelmű volt, hogy régi objektív kell valami új műanyag kínai ezt elfelejtettem leírni.
-
fattyu
veterán
válasz
igen. lejárt canon licenceket másolnak pofátlanul.
Nem feltétlen ajánlom. Nekem a canon verziója sem jött be. nyitva olyan lila fátyolt húzott bármire hogy ihaj. és nem csak az enyém hanem sok sok képen láttam enneka tüneteit. eltérő mértékben de ott volt.
mondjuk 40ért lehet nem zavart volna, de mivel kínai kopi félő hogy jobb nem lesz... -
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12150 üzenetére
85mm f1.8. Szerintem nincs olyan amit 35-40 körül meg lehetne úszni. És rendes objektívre gondolok nem vetítőlencsére. Illetve a Canon FD lehet, hogy belefér, de engem olyan érdekel ami M42, olympus, c/y, pk ami működik EOS rendszeren. A 80mm 1.8 pancolar M42 horror áron van itthon is.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12147 üzenetére
Ok, ha találsz írd majd meg kíváncsi vagyok.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12144 üzenetére
Csak mert írtad, hogy 70-ből kijönni cakk-pakk. Ezért érdekelne miben gondolkodtál.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12142 üzenetére
Milyen 85mm 1.8-asra gondoltál?
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12138 üzenetére
Újra gép előtt vagyok, szóval ömlesztem a sok okosságot
Itt egy link.
Itt láthatod a bázistávolságokat. Hogyha veszel egy Canon EF végű lens turbot, akkor azokat az objektíveket tudod feltenni, amik hosszabbak a Canon bázistávolságánál.Amennyire tudom, a Nikon Ai felmegy a Nikon F bajonettre, így hogyha van adapter Canon EF-re, akkor felmegy Lens Turbo-ra.
Itt egy újabb link.
Ez egy flickr csoport, ahol elég jól összeszedték, hogy mi mivel kompatibilis. Felül megtalálod összeszedve, de ha végigolvasod a beszélgetést, akkor van egy jópár még pluszban hozzáírva, ami a fenti listából hiányzik. A csoportban rengeteg képet is találhatsz különböző lencsékkel, különböző gépeken.
Ímhol pedig egy excel dokumentum, egy szintén nem teljes lista a kompatibilis üvegekről.Így hirtelen ennyi
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12135 üzenetére
Nekem OM-ből van néhány tapasztalatom. 50/1.4-ből mindenképp MC-t, és ne is silvert. Itt a lista. Az obin nem mindig jelölik a MC-t. 100-asból van egy 2.8-asom SC, de már nyitva is jó. A 135/2.8-tól nem vagyok annyira elájulva, mert mellette van egy Sonnar.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12135 üzenetére
A fényerős 50-esekből nem nagyon tudsz mellé lőni, ha neves gyártótól veszel - Carl Zeiss, OM, Pentax, Yashica ml.
Jjeahh-nak a revuenon is bejött.85-ből próbálj ki személyesen néhány Jupitert szerintem, nem mind szar. Max otthagyod.
100-asokat nem ismerem. Gondolom abból is van OM, Pentax.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12108 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de a kanyon efdénél ezer más izgalmasabb, érdekesebb, különlegesebb képi világú üveg van amivel lehet játszani. Miért ragaszkodsz hozzá?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12108 üzenetére
Melyik cégtől, mire? Mitakon, Zhongy, Camdiox, Roxsen...? Fuji, SonyE, m4/3? Bázistáv táblázatot használd hozzá. Én ha vennék, Zhongy lensturbo 2-t vennék EF véggel, persze azon nem lenne végtelen FD-vel, viszont nekem OM és M42-es obijaim vannak, amik meg sima adaptergyűrűvel lesz végtelen. Mondjuk lenne néhány FD is a házban, de már így is annyi obi van...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12106 üzenetére
Milcre teszel Eos adaptert és arra még egy FD-t? Ha jól értem a sorrendet, mivel az eosnak nagyobb a bázistávja mint az fdnek, ezért nem lesz végtelen. Függetlenül a focalreducertől.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12076 üzenetére
A rövidebb bázistávolság miatt Ef-re nem tehetsz Md-t meg Fd-t, fordítva oké.
-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12069 üzenetére
Apsc-n a FF-re gyártott objektívek semmirevaló látószöget adnak, főleg az 50-esek, amiket a legtöbben keresnek.
Én a magam részéről a Lens Turbo 2-t javasolnám. Kellően éles mindenhol, sok infó van róla neten, és már egész terjedelmes lista állt össze, hogy mivel kompatibilis, mivel nem.
Házhozszállítva 45.000 Ebayről + a minőségi és jó állapotú objektívek 20.000 körültől vannak. Ha meg már beszállt az ember, akkor jönnek-mennek az üvegek, ahogy próbálgatod őket, és jellemzően egyre drágább lesz, mert mindig valami fényerősebb, ritkább, különleges rajzolatú fog kelleni. Szóval ne egyszeri befektetésnek tekintsd, amivel kis pénzért jót kapsz, ami elég lesz a világ végezetéig
-
faki_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12031 üzenetére
EBC Fujinon-T 100mm f/2.8, kicsi, kompakt, állítólag nyitva is éles és viszonylag kontrasztos, de ezt se kapod meg a Jupiter-9 ára alatt, a tuti darabok még többek, itthon ritka. Ennél viszont nem olvastam még minőségi szórásról, az EBC bevonatot sokan jobbnak tartják az SMC-nél is. Van LTM-es 100/2 EBC nélkül, de annak az ára más dimenzió.
Szerelgetőseknek, sok ritka darabbal: http://pakira3.sakura.ne.jp/wp/.
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12042 üzenetére
Abszolute nagy a szórás, nekem pont elég jó darabom volt belőle (már eladtam). Fullframe vázon nagyon csak a közepe éles nyitva, croposon ez nem zavaró már annyira.
Tesztelgetni kell sajnos. Az ujkori feketék talán-talán, de ez sem garancia rá.
A diavetitő obikkal meg az a gond hogy nincs rekeszük, tehát egyfelől rá kell mókolni egy adapterre, aztán ha mégis rekeszelnél akkor meg kartonból kell kivágni és hátulra beilleszteni.
Amúgy van Meyer Trioplan jellegű diavetitő obi, a 100-s Trioplan ugy 150.000 Ft, ez meg 5-6.000 :-) -
Rapid136
őstag
válasz
Na az pont az a gyujtótávolság ami filmesben se volt túl gyakori....
Mondjuk ott a Jupiter-9 2/85mm, az 30-40000 Ft, másra ne számíts olcsóbban. -
Matska
senior tag
válasz
Jupiter 9 MC. Fent raktam be képet ami azzal készült.
-
Mega Bass
tag
válasz
Pentacon 100mm F2.8, ami viszonylag olcsó. Persze kérdés milyen fényerejűre gondoltál. Vagy keress valami 80-as 1.2-es vetítő lencsét az ebayen.
-
jmakk
őstag
válasz
Ha karakteres képet akarsz ott a Jupiter 9, ha élesebbet, akkor én a Canon FD 85/1.8 irányába mennék. És vannak az újabb manuális csodák is, mint ez a Kelda 85/1.8.
-
.mf
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11280 üzenetére
Van néhány érdekes darabjuk, a 7.5 f2 m4/3-ra kíváncsi leszek, amint megjelenik. A 15 f2 is ígéretes, és 15 f4 is jó lenne, nekem nem is annyira a makró, hanem a shift fícsörje tetszik nagyon (igaz azt mondják FF-en kicsit izzadtságszagú, mert shiftelve nem rajzolja ki az obit); de a 14 f2.8 már megvan, annak is elég kicsi az MFD-je még ha nem is makró, és messze olcsóbb náluk.
M39... A Leica obik kicsit drágábbak, mint amit ki lennék hajlandó adni értük
Ami az oroszokat illeti, Jupi-8 50 f2 kicsi és aranyos, kicsit gondolkodom is rajta, de optikailag az MD 50 f2 kenterbe veri, méretben az is egészen kompakt, és az már megvan. A Jupi-3 50 f1.5 eléggé orosz rulett hírében áll, és a -8-nál is kevésbé éles és kontrasztos. A Jupi-12 35 f2.8 is cukker, de csak középen éles, a széle sosem lesz az. A Jupi-9 85 f2 sem túl éles és kontrasztos nyitva, méretben és tömegben viszont az MD 85 f2 is hasonló, és az pengeéles és kontrasztos.
Szóval bár aranyosan kicsik, de inkább választom a náluk csak pár tíz grammal több, de SLR-mércével még mindig könnyű és kompakt Minolta MD-III, Canon nFD, Olympus OM vagy Pentax K obikat, klasszisokkal jobb élességgel és kontraszttal.Chris: igen, benne is van a fenti 85~105-ös listámban
Úgy hallom azok közül mind jóféle, a kérdés csak az, hogy melyiket sikerül találni, a 100-asok eleve nem voltak túl gyakori darabok... aztán még az állapot, ár...
Ez a 40 f2 is nagyon cuki... tetszene is, de gondolom elég ritka, most hallok róla először. MD-re is van 45 f2, szintén pöttöm és éles, pár fokkal gyakoribb (az egyik boltban láttam is egyet, vázsapka helyett). MD 35 f2.8 is optikailag elég jó darab hírében áll, olyat is találtam boltban, csak sajnos karcos volt...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #11282 üzenetére
Persze bármit! Volt egy ilyenem, de annyira nem nyűgözött le, legalább egyet, inkább kettőt kellett rekeszelni. Meg még mellette 50/1.7 és 135/3.2. Az ötvenes átlagos volt a tele érdekesebb, nyitva is egész jó. Utánna lett OM ami külsőre is jobban átgondolt, finomabb szerkezet, legalábbis számomra.
Ez az OM 40/2 nemtom milyen de 600 dollárt kérnek érte, annyiért már csak tud mást is mint hogy ritka darab. -
sszemtelen
őstag
válasz
Mr.Csizmás #11226 üzenetére
Igen, MC Macro. Ez mennyiben jobb mint a nem macro?
(#11227) 80hun: Jelenleg M42 átalakítóm van, de emberi áron sok mindent meghallgatok
-
ccs2929
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #11176 üzenetére
Aha, az lesz köszi. Sejtettem, hogy hiányzik a vége, de megkérdem akitől kaptam, hogy nincs-e meg valahol a darabja.
Köszi.
-
catroot
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11170 üzenetére
Azóta kaptam üzenetet, hogy feladta.
Egyébként nincs kizárva, hogy nepperkedik vele, mert nem csak egy típust árul. Na meg persze nem is eBay áron.
Rendeltem (eBay) több mint egy hónapja már amúgy canon -nex adaptert, de nem jött meg.
Én meg már használnám a Rokinon 85 1.4-et, ha már megvettem és a váz is meglett.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #11142 üzenetére
Majd ha 50-ért lesz, nem sürget semmi, úgy sincs időm fotózni
60-ért már többször előfordult.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #11100 üzenetére
tvamos Ezek alapból nem élesek a tükrös csak hozzátesz hogy még a közepébe is belerondít
Általában aki ilyet vesz használja egy két hónapig utána eladjaJól hangzik a brutális gyutáv de a kép az nem lesz jó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #11100 üzenetére
Oké, eddig meg van. (Meg még azt is értem, hogy a napot fényképezni olyan, mint sterimoval fogatmosni.) Az lenne a fontosabb kérdés, hogy hova tekerjem az apertúra ringet. Függ ez a szenzor mérettől például? Vagy a pixelsűrűségtől? Vagy akkor mitől? A lencse méretétől? (Mert ugye az én locsolóm se pocskol annyira, mint egy elefánté. Persze, nem is próbáltam még átlocsolni egy tű fokán....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic DC-BGH1 komplett filmes rendszer eladó!
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest