-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz sellerbuyer #2394 üzenetére
Ez nem is vicces, mert valami hasonló majdhogy nem létezik. PL. Hubble űrteleszkóp, amit az fényképez az már valójában réges-régen megtörtént a messzi távolban.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
muci
tag
válasz sellerbuyer #2514 üzenetére
Szi. érdekelne privibe.
-
csaszi72
senior tag
válasz sellerbuyer #2595 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
need
addikt
válasz sellerbuyer #2601 üzenetére
Hozzá írtam így már kiderül..
Helios 44 2/58
Carl Zeiss Sonnar f/3.5 135
Tair 300 F/5.6D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
csaszi72
senior tag
válasz sellerbuyer #2598 üzenetére
nem is kevéssel!
ha vezérdrótot kipacsmagolnád mégjobb lenne Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
csaszi72
senior tag
válasz sellerbuyer #2607 üzenetére
köszönöm nagyuram
patent lett, ebben a hőségben komolyan mondom HŰSÍT a kép Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
csaszi72
senior tag
válasz sellerbuyer #2611 üzenetére
no persze, a legkézenfekvőbb .......
Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
csaszi72
senior tag
válasz sellerbuyer #2614 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz sellerbuyer #2618 üzenetére
kicsit hülyén fog mutatni az 1000Dn, de egyszer élünk
Helios, Jupiter megvan...gyűjtöm a naprendszert
szerk.: köszi
[ Szerkesztve ]
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
MC Pite
veterán
válasz sellerbuyer #2792 üzenetére
Egy és két méter közé tippelik a max fókuszt, pontosat (kiszámolni lehet valahogy?) nem tudok... Az meg azért karcsú sokszor (portréból is max vállig fér bele 1 méterről).
De ne légy szűkszavú, hallgatlak
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #2800 üzenetére
vagy nem vállalják, vagy annyiért amennyiből újat vehetne
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
copass
veterán
válasz sellerbuyer #2895 üzenetére
megvárom a gar végét, majd utána talán egy próbát megejtek.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
fattyu
veterán
válasz sellerbuyer #2902 üzenetére
sokat de az a modern kor szüleménye és az lesz ráírva hogy sigma canon nikon sony tamron.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
j.bravo
addikt
Mechanikai stabilizátorral (három, vagy egylábúval) mindegyik felszerelhető
Whatever.
-
sellerbuyer
őstag
válasz sellerbuyer #2905 üzenetére
Ez az obim van jelenleg és pont ezzel a fényképezővel (Canon 60D) szeretném használni:
[link]Természetesen kézből, ill. riggel használva csak akkor lesz jó, hogyha kifejezetten rázkódnia kell a képnek vmennyire, mert pont ez a koncepció. Egyébként pedig statívról természetesen jó ez az obi is. Csakhogy steadi-vel már nem ennyire egyszerű a helyzet sajna.
Egyébként nagyon tetszik ennek az obinak a színvilága. Főként a bőr és a fehér árnyalatai jelennek meg rajta szépen. Olyan művészkedős-filmes, nagyon jó kis képek készíthetőek vele. Annak ellenére szeretem, hogy én a keményebben karcolós obik híve vagyok általában (fotózáshoz), ez pedig lágy rajzolatú, de filmezéshez pont ideális.
-
Zozzant
addikt
A szemüvegem.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
fattyu
veterán
válasz sellerbuyer #2905 üzenetére
mi az hogy üveg obi?
minden obi ( na jó néhány nagyon elcseszett csájníz izét leszámítva ) üveg.
De elmondom mégegyszer. Modern üvegekben találsz stabilizátort. javaslom pl canon 1855 is II vagy ilyesmi.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz sellerbuyer #2910 üzenetére
nincs. pont.
-
Zozzer888
addikt
ez egy komolytalan kérdés volt,ráadásul már meg lett válaszolva.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzant
addikt
Egyébként pedig vegyél pentaxot, az MINDEN rárakott obival fog stabilizálni mivel szenzor stabilizált. Manuális zoom obival kevésbé mivel csak 1 gyújtótávolság értéket kérdez bekapcsoláskor és nincs infója a váznak hogy hol jár a zoom.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz sellerbuyer #2906 üzenetére
Steadycamhez esetleg egy gurulós állvány...? Tudom, füvön vagy macskakövön csak akkor jó ha sínt is építesz neki...
De nem tudom hogy a lépésekből származó rázkódást a stabi tudja-e kompenzálni, vagy az már túl nagy amplitúdójú.
Mindenesetre ilyesmi csak modern obival van. Az m42 zoomoknak sincs eleve oly jó hírük.Whatever.
-
copass
veterán
válasz sellerbuyer #2923 üzenetére
doktor úr használ egy ilyen cuccot videóra:
Panasonic GH2 + Canon FD 55mm f1.2. az az obi szép egy darab."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Schanyee
senior tag
Egy idevágó kérdés felmerült már bennem korábban. Mivel szeretek a régi manuális 70-210-emmel videózni, viszont többnyire kézből szoktam, ezért eléggé mozog a kép, és néha majdnem olyan mintha gyorsított felvétel lenne. Szóval videóvágásra meg elsősorban ezek a bemozdulások/rezgések kiszedésére milyen szoftvert szoktatok használni?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #2927 üzenetére
ha videózni akarsz menetközbeni belenyúlással, mint iso, zár, stb., akkor GH2 + fw hack a te kártyád.
-
Gulyopapa
addikt
Nem szoktam bohóckodni ...
Akkor is állítom hogy ezek a gépek a jó minőségük ellenére csak statikus témákra jók ( valaki beszél és ül vagy áll, reklámfotó, virágok a mezőn és hasonló baromságok ). Szóval lehet vele filmezni de korlátozottan.[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz sellerbuyer #2926 üzenetére
Köszi
-
Gulyopapa
addikt
válasz sellerbuyer #2931 üzenetére
Ez már rég off-topik ...
-
Gulyopapa
addikt
válasz sellerbuyer #2935 üzenetére
-
Schanyee
senior tag
válasz sellerbuyer #2989 üzenetére
Nekem panasonic-om van, arra nem megy fel a Magic Lantern. (egyébként ha jól tudom az új micro 4/3-os csúcsmodellekben gyárilag benne van a focus peak funkció)
-
fattyu
veterán
válasz sellerbuyer #3064 üzenetére
színek műfény bent abból is többféle... csak tesztképek
Nemtudom. Kicsit jobban ken, de azért ekkora difit én nem látok.
illetve még az is lehet a megjelenítőm nem adja vissza igazán. ( megdöglött a monitorom és a tv azért monitornak nem az igazi. )
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz sellerbuyer #3188 üzenetére
is..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz sellerbuyer #3190 üzenetére
bocs..csak szöszállat hasogattam..
esetlegesen jó még a négytisztaságú aceton is..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Clemi
veterán
válasz sellerbuyer #3297 üzenetére
Megtörtént, (de egyébként is a keresőben a fókusz visszajelző szenzorok körül lévő pici négyszögeket szoktam nézni, hogy élesen lássam) és úgy néz ki megvan a bűnös.
Van két adapterem is, azokat is cserélgettem, és egyértelműen az jött ki, hogy bármelyik adaptert használva, a Helios objektívvel elég ronda front fókuszom lesz. Bárhogy állítom, bármilyen finoman játszom a fókusz gyűrűvel, ha keresőben a legélesebbre állítom (finoman oda-vissza tekergetve) és onnan átváltok a kijelzőre már ott is egyértelműen látszik az életlen kép amit a fókusz gyűrű egyetlen finom mozdulatával ki tudok tisztázni, és visszaváltva a keresőre egyértelműen nem olyan éles.
Egyáltalán hogy lehetséges fókusz eltérés egy manuál üveggel?
Igen, kipróbáltam a másik manuál üvegem is (természetesen mivel az 35-ös azzal közelebbről) és azzal nincs ez az eltérés, és megnéztem az 50/1,8-at is azzal is jó, (bár azzal szigorúan manuál módban mert annak rossz az AF-a mert állandóan mellé megy).
Természetesen ML firmware-t használok
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz sellerbuyer #3300 üzenetére
Akkor máshogy közelítek:
Igen, szemüveges vagyok, olvasó szemüveget hordok és a dioptria korrekciót úgy lőttem be, hogy azok a hajszál vékony négyszögek a legélesebben látszódjanak, mikor eltekerem életlenre a fókuszt, hogy semmi ne zavarjon be. Azon kívül próbáltam állítani úgyis ahogy te javasoltad, de a korrekción nem kellett jobban állítani semmit.
A manuális élesség állításról, mármint amit én művelek. Keresőben finom mozdulatokkal megkeresem azt a pontot amikor a lehető legélesebbnek látom a képet, (és most teszt ábráról beszélek) és pontosan tudom, hogy a csippantás nem mindig a megfelelő pozícióban történik, így nem is hagyatkozom rá ilyenkor.
Miután belőttem a legélesebb képet a keresőben, és átváltok LV módra, egyértelműen látszik hogy a fókusz nem ott van ahol kellene lennie, és ha exponálok, akkor a képen látszik a front fókusz.
Viszont amit mondasz, hogy a két objektív egyforma, azzal vitatkoznék. A Flektogonnal egyértelműen tudok úgy fókuszálni, hogy ha átváltok LV módra, akkor nincs mit korrigálni a képen, míg a Helios-al ez egyszerűen nem megy.Amúgy is kukázom azt az obit, mert egy ponton csúnyán akad élesség állításkor. Mikor szétszedtem meg is találtam hogy el van repedve a menetes henger ami a lencséket mozgatja a házban.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #3677 üzenetére
manual obi topicban foleg, ahol 20-40 evben merjuk a dolgokat
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #3710 üzenetére
50mm gyujtotavolsag es objektiv, nem tok
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #3712 üzenetére
nem, csak kodfejtot kertek, mert erthetetlen voltam
-
Zozzant
addikt
válasz sellerbuyer #3885 üzenetére
Nekem az tetszik hogy majd kisfilmeket is lehet vele készíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest