- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
Sony alpha 3000 (Sony E bajonettes) gépem van és rendeltem hozzá egy ilyen adaptert. Szeretnék M42-es obit csatolni hozzá, ezen az adapteren kívül szükségem lesz még valamire az obin kívül? Makrózni szeretnék. Első körben Helios 44M-4 vagy valami éles 135mm-es obit szeretnék.
Eddig jó az elgondolás, vagy más utat válasszak? -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5496 üzenetére
akkó hiába globális a piac, vannak globálisabb piacok.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5494 üzenetére
asztapaszta, kicsit nagy obi, (pont 2X nagyobb a kis 100/2.8-nál) de jó fényerős. Ha egy AF motort is tenne bele a Samyang 3-400$ért vinnék mint a cukrot.
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
gorgo
őstag
válasz
MrChris #5492 üzenetére
Igen ám, de itt van a ki**ás: Lassú vízzel már tárgyaltuk, hogy stabi az em5-ön nincs belenagyításnál (em1-nél meg mintha lenne). Szóval az élességállítás csak belenagyítás nélkül megy. OK, f7.1 vagy egyéb szűk rekesz mellett nem kunszt, de csinálja meg valaki 1.8 rekesz mellett. EM5-tel nem fog menni
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5489 üzenetére
Köszi!
Valakinek nem érné meg
-
gorgo
őstag
válasz
MrChris #5486 üzenetére
Ejjha, szép nagy böhöm jószág!! Egész tűrhető megoldásnak tűnik az adapterrel történő rögzítés...
A legjobban mégis ez a mondatod tetszik: "Nemtom mire fogom használni ezt a batárt, nem vagyok nagy teleobis"
Nekem is volt egy canon FD 85/f1.8, de én is eladtam, mert bár szépen rajzolt (az igazság az, hogy ez még szebben rajzol!) de kézből képtelenség vele élességet állítani, és állványról is max statikus témára jó. Nagy kár, mert amúgy a 180/f2.8 már nem piskóta. Pü-ben megírhatnád mennyibe fájt (csak kíváncsiskodom). -
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #5485 üzenetére
Készíteni kellett egy adott átmérőjű csiszolókorongot is, hogy illeszkedjen a távtartó. Csiszpapír. És így csiszolt az aludarabot. Csiszolás 2. Itt nagyjából elkészült az illeszkedő elem.
Félig kész
Első összeszerelés előtt
Után
Fazonírozás
Speckó állványmenetmetsző
Állványon az adapter!!
Obival
Gépvázzal
MindkettővelMég kap egy több száz eurós Leica csiszolást polírozást
meg lakkozást, de az még ráér és a képminőséget úgy sem javítja.
Így már állványon egész más használni, és egész jó ez az obi, azért továbbra is nehéz fókuszálni, sokat segít a G6 liveview-ja és egygombos 1:1 belenagyítása. Nemtom mire fogom használni ezt a batárt, nem vagyok nagy teleobis, néhány próbakép:
[link]
[link]
[link]Köszönöm a figyelmet
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #5483 üzenetére
Első skicc nem pont ilyen lesz, de hasonló.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5481 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
Van egy OM 180/2.8 obim, ami a gépemen eq 360mm-nek felel meg. Nehéz kitartani bemozdulás mentesen és így fókuszálni se könnyű. A kis G6-ot hiába tenném állványra, lehet hogy kiszakítaná a bajonettet vagy megnyekkene tőle. Még ha merném is feltenni valszeg kis széltől is libegne, remegne az egész, E510-en ilyen volt. Állványcsati nincs az obin és persze nincs is hely rajta egy utólagos gyűrűnek, annyira tagolt a felépítése. Kizárásos alapon az adaptert kell felhasználni erre a célra. Van ebayen állványmenetes adapter, de nem valami meggyőző, meg rendelni...
Viszont volt a fiókban egy plussz adapterem, meg némi alu rudamGyorsba terveztem rajta egy kis átalakítást. Majd teszek fel képeket!
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5475 üzenetére
nem túlzottan összegyúrt alufólia nagyjából kisimítva, az elég jó felület szokott lenni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5475 üzenetére
faágakat, leveleket kapj le szembefényben gondolom, meg erős, vakító napsütésben világos dolgokat...nálam olyankor jön ki a CA legjobban
-
Mr.Csizmás
titán
nna....CA tesztet, brutálkodósat hogy csináljak? hogy kihozzam a max. CA-t az obiból, amit tud.
-
MrChris
nagyúr
válasz
GHoST16 #5470 üzenetére
Miért nem veszel 200/4-et? Régi manuál zoomot biztosan nem vennék. Nem véletlenül kerülnek ennyibe. A használatuk is nagyon nehéz, pláne első manuál üvegnek.
Jobbfajta fix 135/2.8-at javasolnék csippes adapterrel. Ha meg nagyon kell a 200/4 abból is van némi választék, csak súlyban, méretben már jóval nagyobb mint a 135, de képminőségben sokkal jobb mint a régi MFzoom. A Yashika kezdő fényerejéhez számold hozzá, hogy rekeszelni kellhet az elfogadható képminőségért, pláne egy ilyen régi zoomot és akkor oda az f4. Szvsz. -
jjeahh
nagyúr
válasz
GHoST16 #5470 üzenetére
szerintem manuális telét csak állványról érdemes használni, nekem van egy 135/2.8-am, hosszabbat, sötétebbet nem tudnék kitartani, már ezt sem könnyű, pedig nekem stabil kezem van, kézből stackelek, 1/8-at kitartok stb...véleményem szerint 135mm alatt gondolkozz manuálban, a legjobb-legelterjedtebb, legolcsóbb darabokat 50mm körül kapod meg, teléből érdemes natív üveget venni
-
GHoST16
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy valakinek van-e valamilyen tapasztalata egy Yashica DSB Zoom 70-210 f4-es obival Canon DSLR-en (pontosan 1100D)?
Sajnos én egyáltalán nem vagyok otthon a manuális obik terén, nincs is még semmilyen, viszont ismerős gépén már próbálgattam 50-es fixeket.
Az ok amiért most gondolkozok az említett Yashicán az ár és a fix f4.
Nincs még teleobim és nyáron szükségem lenne egyre és szeretném minél olcsóbban megúszni.10k lenne az obi körülbelül. Megér annyit vagy inkább felejtsem el?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ccs2929 #5463 üzenetére
nekem az om zuiko-ra van ilyesmi, csak 1.8-asra való, ez nem menetes, csak simán feltolom, és azzal a kis csavarral rászorítom... ez felmegy helios-ra is, igaz elég könnyen leesik róla, szal néha rá kell néznem meglazult-e vagy valami.. egy menetest én is beszerzek majd az tuti
-
steveetm
őstag
válasz
zolka78 #5461 üzenetére
Én vadászom egyre, eddig nem sikerült, de sima menettel rendelkezik az elején, 49mm-es, ha jól emlékszem, olyan napellenző kell, ami menetes, aztán maximum pár menetátalakító, azokat már biztos lehet szerezni
Ebayről 100% hogy lehet szerválni, de nem vagyok nagy ebay-es.Mondjuk ezt csak a 44-2 -re merem kijelenteni biztosra, de szerintem a többi modell is rendelkezik menettel a frontlencse felőli részen is.
Üdv.: steveetm -
scarcow
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Vivitar 70-150 'Macros Focusing Zoom' nevű objektívem, amit egy adapterrel rá teszek egy Sony ILCE3000-re. Minden jól működik, kivéve, hogy a képek valamiért "fakók" lesznek. A histogram be van szorítva középre kb. a terület felére.
Például az első kép a kettő közül így készült:
http://goo.gl/e4wE0QTalálkozott már valaki ilyennel? Mi lehet az oka? Lehet ez ellen tenni valamit?
Köszönöm:
-sc -
Wa2x_
veterán
Rikenon 50/2 milyen üvegnek számít, van vele valakinek tapasztalata?
-
fattyu
veterán
válasz
lakkusjj #5453 üzenetére
de nikonon csak üveges adapterrel van végtelened. amivel meg hazavágod a képminőséget. az adaptered a szűk keresztmetszet. nagyon szűk. vegyél bármi 135öst kb ugyanolyan képe marad az adapter után.
Ha nem optikais adaptered van és csak közelfényképezés van akkor nem szóltam.
Viszont akkor sem ezt az obit hajtanám. sonnar 135 3.5 mc...
-
lakkusjj
aktív tag
Sziasztok!
Használ itt valaki EXA bajonettes objektívet?
Konkrétan szeretnék venni egy Pentacon Preset 135/2.8 m42 menetes obit, de eddig csak EXA bajonettest találtam. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy beszerezhető valahonnan m42 vég az obira, mert láttam, hogy a bajonett könnyen leszedhető róla?
A válaszokat előre köszönöm!
-
-
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Helios 44-2-t, szépen működik is, csak egy kérdésem lenne hozzá. Valamiért az f értékek fordítva vannak felírva rá, vagyis amikor odacsavarom a 2-höz, akkor bezárul, majd ahogy elcsavarom a nagyobb számokhoz, akkor nyílik ki teljesen. (ugye attól függ, hogy a másik, kattanós csavarót meddig csavarom el, ha pl a 8-asig, akkor amikor a 2-esnél a pötty, akkor van bezáródva és ha a 8-asnál, akkor pedig teljesen nyitva)
Ezzel az is a baj, hogy a rekeszállások között nem egyenlő a távolság, így nem tudom pontosan beállítani, csak ha a kattanós csavaróval csinálom. (bocs a fura megfogalmazásokért, nagyon kezdő vagyok)
Nem teljesen értem, hogy ennek milyen célja lenne, ha direkt van, ha meg nem, akkor hol a hiba? -
zolka78
senior tag
Ez a sima zebra pancolar. Kicsit vegyesek az érzelmeim most, hogy nézegettem mit lőttem. Eddig 15Mpx apsc szenzoron használtam őket, ott jobban teljesítettek. Most a 16mpx m4/3 szenzoron már egészen más a helyzet, rosszabb. Persze kicsit belenyúlva a képekbe, megdolgozva, javul a helyzet.
-
jjeahh
nagyúr
Wa2x_: nem rossz, de ahogy látom több fajta van, mindnek más a képe, és inkább a 6 vagy hány lamellás a gyakori szögletes bukéval
fattyu: jól látom, hogy ezeknek is mind szögletes a bukéjuk?
amúgy F1.4-es nincs semmi jó ebben az árkategóriában?zolka78: hm, ez milyen pancolar? 8 lamellás? zebra?
ahogy nézem odaver élességben mindkettőnek
-
fattyu
veterán
yashica ml 50 1.7
amugy a pentaxok is nagyon jók ám. m 50 1.7 meg közeli rokona a rikenon 50 1.7 is odaver eléggé. ( elég "karakteres" a bokes )
-
zolka78
senior tag
1-2 hete ígértem, hogy összedobok egy hevenyészett tesztet a nálam fellelhető konzumer 50mm m42 üvegekkel. Na végre volt időm(kedvem) egy kisebb tesztre. Az üvegek: Pancolar 50/1.8, MC Pentacon 50/1.8, Helios 44m-4. A váz egy panasonic g3 micro4/3 váz. A képek sima jpg konverziók mindenféle belenyúlás nélkül. Semmi módosítást nem végeztem azon kívül, hogy rá írtam melyik milyen üveg, és hányas rekesz.
-
jjeahh
nagyúr
srácok, kb. 10-15k körül melyik a legélesebb 50mm körüli manuál? jó lenne valami lekerekített lamellás, és lehetőleg F1.4-es, de jöhet sötétebb is...havernak kéne, olyant nem akar amilyen nekem van (om 50/1.8, helios 44-2, fujian 50/1.4), mert úgyis csereberéljük
-
tailor
őstag
Engem annyira nem zavar ez a fajta lágyság, ráadásul mindet kézből lőttem, így az élességi sík is picit más a képeken (most a bubisról beszélek), a CA mondjuk elég brutál, de szerencsére ez szoftveresen megoldható. Most bindzsizem az 1.4-es raw-t - nos, azért a végeredmény szebb, mint az ooc jpg
LINK
-
tailor
őstag
Nos, azért erre a Zuikora azt mondani, hogy elcseszett, szerintem erős
Jó a 44M-4 is, 2 ezerért meg simán megférne a többi obi mellett a polcon. Ezeknek a régi obiknak jellegzetes karaktere van, így nem is a felbontás vagy a képminőség miatt, hanem inkább a rajzi egyediség miatt érdemes használni őket (jó, van pár darab, ami kiemelkedik a tömegből, így azok simán az élmezőnyben vannak a mai digitálisok mellett is).
-
jjeahh
nagyúr
ez alapján jobb a minolta 50/1.7 is nála, mégis a taku-t dicsőítik valamiért
tailor: ha választanom kéne, én biztos a helios-t tartanám meg, annak ellenére is, hogy a zuiko univerzálisabb, kevésbé elcseszett
igaz a 44m-4 nem tom milyen, az enyém sima bevonatos 8 lamellás helios
-
tailor
őstag
Nem, köszi, most van jobb játékom
(amúgy nekem is volt 44M-4-em, szerettem de inkább a Zuikot tartottam meg) Amúgy meg a feleségem leveszi a fejem, hogy ha záros időn belül még egy fényképezőgéppel érek haza
Feltettem pár hevenyészett képet ide - van pár első kattintás az ML-lel, és egy gyors amatőr összehasonlítás a Zuiko MC 50/1.8-cal.
-
tailor
őstag
Nosöö... 25-ért vettem a V@terán, egy FX-D vázzal együtt
Még csak pár hevenyészett képet lőttem vele: 1.4-en lágy, de szép képe van, 2-n már jelentősen jobb, 2.8-tól über. Majd teszek fel képeket, amint normálisan lesz időm kipróbálni.
-
erzol
őstag
A 44-2 is nyolc lamellás.
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm a segítslgetekwt
azért szerettem volna csupán ezt megkérdezni, mert írtátok, hogy a végén minél magasabb a szám, annál jobb az objekítv ....
az első szériás esetében akkor viszint nincs ilyen szám
hová lehet sorolni a számra végződőek között azt, aminek nincs a végén iylen jelzés, hanem csak 44M? -
rii
nagyúr
Helios 44M esetbewn honnan lehet megtudni a "44M" után levő számot?
vagy van olyan Helios 44M ahol nincs következő szám?
-
rii
nagyúr
köszönöm
akkor belevetem megint magam a fototanulásba, csak az elmúlt időkben olyna fáradt votlam, hogy már reggel bemenni sem tudtam munkába .... de persze ez egyéni szoc. problem .-)fattyu: jogos ... a szűk keresztmetszet az én tudásom ... csak könnyebb objektívokat vásárolni, és várni a csodát, mint leülni tanulni .-)
-
tailor
őstag
Nem igaz, hogy pont most, amikor kinéztem már egy Yashica ML obit, jelenik meg a piacon egy jó árú Om csomag, Zuiko MC 50/1.4-gyel; viszont pénzem persze csak az egyikre van
-
MrChris
nagyúr
ahogy korábban írtam 50 mili alatt olcsón nem járható ez az út és egyre drágább ahogy telnek az évek. A minőségi obik árban pedig kiugranak. Szerintem 50 alatt natív obi és kis-nagytele marad manuálnak. Viszont ezekből a lehető legjobbat
Akkor kell venni mikor jó vétel kínálkozik, nem akkor mikor nagyon megkívánod
Az 50 és 135 mm a legolcsóbb amid már most is van. Én arra hajtottam, hogy ezekből fényerős és nyitva is jól használhatóak legyenek. Ami viszonylag elérhető az az olyan 50/1,4 és 135/2,8 ami nyitva is jó. A pancolar nemtom milyen 1,8-on de nekem speciel a körkörös bokéja nem tetszik, túlzottan jelen van. -
tailor
őstag
Tanulni is kell (folyamatosan), de mellette persze lehet obikat is gyűjteni. Rám is "hullámokban" jön az obi-vásárolhatnék - nem baj az, ha kipróbálsz ezt-azt, mert ezzel is tapasztalsz. Én mondjuk über drága obikat sosem veszek/vennék, meghúzok mindig egy határt, aminél többet nem vagyok hajlandó költeni
Manuális, jó minőségű nagylátóból csak húzós áron tudsz bevásárolni, ráadásul croppos vázon már rögtön nem is lesz igazi nagylátó. -
rii
nagyúr
csak jo lett volna még valami nagylátószögűt venni ... de ez is drága )))-.
de akkor nem ojjektívokat kell gyűjtögetnem, hanem a fotózást tanulását folytani
.-) -
-
rii
nagyúr
öszinte leszek
ismerkeedem a fotózssal, és úgy érzem, hogy a kitobi a szük keresztmetszet ....
úgy érzem, jobb képeket lehetne csinálni egy jó manuálissal, mint egy kitobivak
de fentartom a jogot arra, hogy hülyeséget beszélek(jelengel egy canon 650D-hez árult kitobim van a Canon 40D-re)
-
rii
nagyúr
'zép ára van .-/
Flektogon 4/25 Carl Zeiss Jena
38.000
a flektonogkról próbáltam itt rákeresni ... gondolom ebből a névből is van amelyik jó, van amelyik meg nem
mint a mission cyrus one - two - istenítik
three - húzzák a zsájukat az audiofil-ek -
rii
nagyúr
hát a bokén én is elhasaltam .-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest