- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
A Helioshoz hasonló árú és rajzú 35ös M42es fix van?Mir-1 37mm f2.8ért mennyit szabad adni?
-
MC Pite
veterán
válasz
rascalyjo #3384 üzenetére
Szintén, a milcen imádtam a régi fém obikkal játszani...
Viszont az eszem azt mondja ritkán fogok manuál telével próbálkozni, pláne madarakra (ez volt az egyik fő téma hozzá ami nyugisnak tűnt etetőnél) - a kis vackok azonnal elszállnak az etetőtől - és az is csúnya műanyag 'palack' lett, mivel naponta megesznek közel 1kg kaját(!), csak ebbe tudok ennyit belerakni. -
ati3x
senior tag
válasz
HollyBoni #3392 üzenetére
Ezért rendeltem innét: m43 adapter
15 dodo plusz 4 dodo a posta. Kinából 10-12 dodo körül indul, de hetekig jön.. Ez meg 1 hét alatt megjött.. Nekem megérte azt a pár dolcsit a gyorsaság.
-
HollyBoni
veterán
-
ati3x
senior tag
válasz
HollyBoni #3390 üzenetére
42 font azaz 66 dodo. Plusz posta, az olyan 10 dodo..Szal nem vészes.. De ha rám hallgatsz akkor ennek az SMC-s változatát veszed, az sem sokkal drágább.. Vagy az F1.4-es változatot.. No az már jóval drágább..
SMC-s változat: SMC 55 f1.8
Sima, nagyon jó állapotunak tűnik: Sima 55 F1.8
Az f1.4 ből is van "sima" és SMC-s, ja és 50mm a fókusz: sima 50/f1.4
SMC-s: smc 50/f1.4
Szóval válogathatsz.. Én nem bántam meg ezt a "sima" f1.8-ast sem.. Persze ha most venném akkor az smc-s lenne, de akkor nem tudtam, hogy van 2 fajta..
-
ati3x
senior tag
ide is aktuális:
Bevetettem a super takumart portré fronton is..
Asszony volt az alany.
kep1 Lr-el konvertálva F1.8 iso320 vakuval deritve
ugyanaz a kép, csak kicsit piszkáltam Lr-ben
Vaku nélkül F1.8 1/125s iso800
Vélemény?
-
Zozzer888
addikt
-
HollyBoni
veterán
Na sikerült vadászni egy Helios 44 2-t 3500-ért. Alig várom hogy ideérjen.
-
Zozzer888
addikt
válasz
MC Pite #3379 üzenetére
Persze, ismerem ezt az Obit, egyik barátomnak van,azért kérdeztem.Ha túrázáshoz kell az más
Erre a gyújtótávra nekem 4 obim van (abból csak 3at mondanék jó obinak
) de általában tudom mit fogok fotózni és ahhoz való obikat viszek.
szerk.: ez jó régi cikk lehet a 18-200as Tamit már 50ért dobálják újonnan.
-
MC Pite
veterán
válasz
Zozzer888 #3378 üzenetére
Jól megnézted a képeket?
JObb aképe mint egy 18-55 meg egy 55-200nak. Van egy 50 1.8G-m, aaaz penge és fényerős. A 18-105öt cserélem, ami (híresen) korrekt kis obi - azonos gyutávon ha fegyvert szorítok a fejedhez sem különbözteted meg a képüket (kivétel 35mm, ott viszont f4.2 helyett f5ön már hibátlan a képe), illletve 135mm-en kell picit rekeszelni hogy frankó legyen, a többin remek. Torzítás szinte semmi (nikon javítja) ahogy CA sincs.
De van módom kipróbálni megvétel előtt - de a többi 11es zoomhoz képest mérföldekkel jobb (főleg a torzítás javítással, meg a stabi is elég jó). Van af közben manuál override, tömített a csatlakozás és fém a bajonett.
2 helyen kell pici rekesz (de 35ön és 135ön sem baj, jellemzően nálam ritkán használt tartomány) és akkor végig éles és színi hiba/kontrasztvesztés/torzítás mentesen. Ennyi pénzből nem igen van jobb 2 külön obi.Ugyan nem kicsi ezek miatt - de két obi ennél még mindig nagyobb, és ez a túrázos obim lesz. Szerintem egész korrekt kompromisszum - ára és mérete főként, a képe nem igazán kompromisszumos a 100E alatt oldjuk meg 18tól 200ig stabival kategóriában. [link]
Neked mik vannak erre a gyutávra?
-
MC Pite
veterán
Ha valakit érdekel lencse nélküli végtelen Nikonhoz (és egy pár Pentacon/Meyer obihoz), az alábbiak kerülnek eladósorba (még ki sem sikerült próbálni, mert obit nem sikerült keríteni
, de veszek helyette AF-S-t)
-M42es gúla, aminek megfelelő már a távolsága+M42/Nikon F adapter
-közgyűrűsor, amibe elvileg betekerhető az M42es obi -
Schanyee
senior tag
válasz
rascalyjo #3364 üzenetére
Panasonic g3. A pestieket kézből lőttem mind. Sütött annyira a nap, hogy simán megtartsam kézből is alacsony ISO mellett. Meg nem rossz azért a fogása, bár szokták szidni, nekem nincs vele semmi bajom. Meg a g3 keresőjét a szememhez tartva elég stabilan lehet tartani és gyorsan is tudok fókuszálni mert jó nagy a keresője.
-
ati3x
senior tag
Az MFT topicból, de itt is aktuális:
No, tesztelgettem egy kicsit a takumar super takumar 55/1.8-ast (nem smc-s) E-PL1-en.. Nekem bejön..
Igaz nem egyszerű vele fotózni, pláne közelre..
Másrészt nem épp ideális város fotózásra..(ugye ekv. 110 mm) De csináltam pár képet. Most ne nézzétek, mert próbáltam gyötörni az obit.. Szóval pár kép:
1.kép_ellenfényben. F1.8
2.kép F4? iso200, 1/1000s
3. kép ellenfényben f1.8 iso200, 1/2000s
4. kép ellenfény F4 iso200, 1/500sA képeket lightoomban konvertáltam, semmit nem módosítottam rajtuk.. A Flickr pedig nem tudom mit csinál a leméretezésen kívül..
-
copass
veterán
egész évben is lehet
ha nem ez akkor nem értem! -
Schanyee
senior tag
válasz
HollyBoni #3348 üzenetére
Nekem egy 70-210-es F3,5-ös Tokinám van, hasonló kialakítású (Vivitar series 1 ver 2[link]) Én nagyon meg vagyok elégedve vele, 15 ezerért vettem, fókusz meg zoom megy mint a vaj, festése kinézete újszerű és a képminőségével sincs különösebb gondom. Ezt itt a Margit szigeten lőttem vele 210-en és 3,5-ös rekesszel. Az a lilás meg zöldes elszíneződés (kromatikus aberráció a neve?) pl itt a fák ágain, az mondjuk elég sok szokott lenni, azt kb ennyire tudtam javítani, de csomó helyzetben egyáltalán nem látszik. Ha kiváncsi vagy feltölthetem az eredetit is, csak egy kis kontrasztot emeltem a képen, aztán kb ennyi. Egyébként, hogy az objektívnek van e bármi köze az általad írt 80-200-hoz arról fogalmam sincs, lehet semmi.
Meg ettől a képtől [link] az összes ezzel az obival készült, a Budapest Árpád hidasok, a szörfös meg a kutyások -
fattyu
veterán
elnézést nem szoktam énse ilyet, de esetleg az aláírásom érdekes lehet....
-
HollyBoni
veterán
Ha esetleg valakinek van F2 körüli manuális objektíve 4-ért, szívesen megvenném!
-
HollyBoni
veterán
Nekem a Sigma tetszik, a Tokina tényleg nagy. Ennyiért meg ajándék, videózni jól jönne. Bár most mindenképp egy fényerős Helios-t szeretnék.
-
HollyBoni
veterán
Akkor lehet inkább vadászok egy Helios-t.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Gyors 50-60-as obit lehet már kapni 3-ért? Vagy csak a Helios-tól kezdődnek a jók? Azt csak 5-ért láttam.
-
Chance
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Nikon D3100-hoz valamilyen manuális objektív beszerzésén, csak makrózáshoz. A manuális fókusz nem rettentene el és mivel csak makró, a végtelen fókusz sem számít.
Milyen lencséket lenne érdemes keresgélnem (persze olcsón lehetőleg), illetve van értelme egyáltalán ezen gondolkoznom D3100-hoz?
-
ati3x
senior tag
Magyarul semmi gàz.. Ezek a sugàrzàsok àltalàban túl vannak lihegve. Ugyanis sugàrözönben élünk. Alapvetöen minden egyes tàrgy sugàroz. Közben utànanéztem: több különbözö torium létezik. Nagyobb részt alfa bomlàssal. Ami bétàval, azoknak nagyon rövid a felezési ideje. Az alfa bamlàs nagyon hamar elnyelödik, néhàny centiméter alatt. Akàr egy papirlappal le lehet àrnyékolni. A nagyobb probléma akkor van, ha az ilyen tipusu anyagok a szervezetbe kerülnek, de ugye ki akar lenyelni egy ilyen obit? Màsrészt az lehetne aggàlyos ha pl a keresö szemlencsélye lenne ilyen anyagból, de ha màr legelàbb egy optikai elem van közted, és a tóriumból készül lencse között, akkor màr tényleg nem kell aggódnod...
-
copass
veterán
-
copass
veterán
radioactive lenses camerapedia
háttérsugárzás mérése
radioactive lens youtube
mindenki azt hisz el amit akar amúgy meg.
Zozzant: én eladtam inkább... jó néz ki ahogy kirobbannak a lencsék. -
Zozzant
addikt
Küldjétek nekem az összes sugárzó vackot, ártalmatlanítom majd őket ÍGÉREM
-
ati3x
senior tag
Megjött! Megjött! A super takumar 55/1.8-as manuàl objektivem! Sajna az m43 adapter még valahol úton van, így még nem tudtam kipróbàlni... De szerintem a jövö héten az is meglesz! Tudom, tudom lehet hogy radioaktiv, de nem érdekel...
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #3330 üzenetére
Nem kaptam, de nem gond, mert rosszul fogalmaztam. jo helyen van, csak nem a henger palástján, hanem ugyanott a csatlakozó felületen. megoldás pl alkoholos filccel.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Zozzer888 #3319 üzenetére
Én egy olcsóbb adaptert vettem az index adok veszeken, mivel nincs benne lencse, ezért elég az, hogy kicsit masszív legyen, de semmi mozgó/elektronikus alkatrész nincs benne, szóval nem nagy művészet. Meg tudtommal az m43 elég jó a régi manuális üvegekhez, mert van végtelen minddel (ezt persze lehet egy tapasztaltabb ember megcáfolja, én még nem találkoztam ilyennel). Két M42-es adapterem meg egy Canon FD-m van, mindegyik tökéletesen működik. Annyi a szépséghiba, hogy az egyik M42-esen a piros pötty, ami jelezné hogy hol kell összeilleszteni az a belső felületen van és nem a külsőn, így arra figyelni kell, hogy megtaláljam, de amúgy semmi extra.
-
-
Zozzer888
addikt
Használ valaki itt M42-es obikat milc-en? Milyen adaptert és honnan érdemes hozzá venni?
-
copass
veterán
pici gúgli első találat
de takumar egyértelműen.
érdemes az smc-t venni. -
ati3x
senior tag
Most rendeltem egy super takumar 55 F1.8-as obit. Egy E-pl1-en fogom használni, Valaki tud mondani valamit erről az objektívről? Hogy viszonyul a helios 44m-hez? Igazából kb 20-25 dodoval volt drágább mint a helios.. És mégiscsak japán.. Az tudom, hogy az F1.4-es változat elég penge a takumar-ból, de kb duplájáért megy mint az 1.8-as.. Ha beválik a manuálozás akkor kinéztem a takumar 135/F2.5-es obit.. Igaz ebből van F3.5-is.. Melyik a jobb? mert árban nincs sok difi a kettő között..
-
BEE
addikt
Az első K5 ami a kezemben volt próbára, hibásan fókuszált a Tamron 90-el,
az FA 50/1,4 pedig közismerten anti AF darab, tehát ezt a kettőt vittem
amikor megvettem a K5-öt.
Az első darab amit a kezembe nyomtak teljesen jól fókuszált mindkettővel.Úgyhogy nem reménytelen az az FA50 sem !
BEE
-
csakb
őstag
Hát igen, a czicaszem nekem is rengeteget segített a K200D-ben, a K-5 nagyobb, világosabb keresője viszont valóban sokkal jobb, még törőék nélkül is használhatóbb, mint a K200D gyárija. Ebbe már nem fogok venni törőékest, azt hiszem. Az egyetlen manuál obi, amit még aktívan használok, az M 1.7/50, elkezdett gombásodni...
Ő sajnos megy a kukába, vagy nem tudom még, hogy hova. Nincs szívem kidobni, annyira szeretem.
Viszont kell helyette valami, de az már AF-es lesz. Most azon agyalok, hogy DA 1.8/50, vagy 40-es Limó legyen-e az utód. Az FA 1.4/50 nem szimpi a gyakori front-/backfocus problémák miatt (sajnos tapasztaltam). -
BEE
addikt
" A pontatlan fénymérésről és a sötét keresőről szóló legenda... "
Nem legenda az ! Nagyon is létezik !
Rendeltem kicióccó mattüveget, még jó hogy tényleg olcsó volt.
A K10D-n sokat küzdöttem a manuál obik élesre állításával,
és egy K100D - macskaszem - Chinon 50/1,4 kombó próbája után
rendeltem olcsó vackot.
De annyira nem jött be, hogy visszaraktam a gyári mattüveget.Aztán a K5-ön hamar észre kellett vennem, hogy sokkal jobb a fókuszálás,
tehát a mikroprizmákban is van még tartalék.BEE
-
csakb
őstag
Nekem van az egyik vázamban törőékes mattüveg, a fénymérés ugyanolyan jó, mint a gyárival, a kép pedig érezhetően világosabb, nem sötétebb. Igaz, hogy egy KatzEye-ról van szó, amitől ennyi pénzért elvárható, hogy tökéletes legyen.
Beszerzés. A két biztos pont a KatzEye (legdrágább), és a FocusingScreen.com (valamivel olcsóbb). Ezeken kívül még Kínából tudsz rendelni mindenféle olcsóbb mattüveget ebay-en (focusing screen-re keress, és írd még oda a vázad típusát), de azok vagy jók lesznek, vagy nem. A pontatlan fénymérésről és a sötét keresőről szóló legenda talán pont ilyen cuccoknak köszönhető.
-
-
Denz
csendes tag
válasz
Zozzer888 #3307 üzenetére
hello. köszönöm.
nem vagyok kifejezetten otthon a témában, de ha emlékeim nem csalnak olvastam erről valahol és törőékes mattüveg befolyásolja a fénymérést (rontja), valamint sötétedik a kereső. jól tudom?
te honnan rendelted a chip-esed? sokan kínálnak ebay-en is, de nem tudom, melyik ok és melyik éri meg még az árát. láttam 30k-ért is, fotodiox.
amúgy törőékes üveget hol tudok beszerezni? és mi angolul, hogy rá tudjak keresni?
köszönöm,d
-
Denz
csendes tag
Sziasztok, köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a középformátumú mamiya lencséket használnám 5d-n. a felszerelés most épül (analóg-digitális keverék). később rámegyek a jobb manuál lencsékre.
az átalakító ami van a lencsékhez, nem chip-es, látom,hogy ezzel kapcsolatban különféle véleményeken vagytok, hadd kérdezzem meg, hogy a chip nélkül belőhető azért nagy biztonsággal a fókusz?
vagy érdemes rendelni? -
Stitch
őstag
Nem tudom nálad miért nem megy rendesen a fókuszvisszajelzés.
Én régóta használom és régóta működik.
Viszont úgy vettem észre objektívenként változhat, hogy a közelpont vagy a végtelen állás felől érdemes közelíteni a téma élességi síkját. Na ennek az oka sem tiszta a számomra.
-
Clemi
veterán
válasz
Zozzer888 #3302 üzenetére
Szerintem is... mert ha rossz helyen is van, akkor az életlen keresőben is van azért egy legélesebb helyzet, és oda állítva élesnek kell lenni a képnek.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a csippantással egyidőben állna meg szerintem a fókusz motor egy AF-es obival, és ha rossz helyen csippant, akkor a fókusz se lesz a helyén. Amúgy meg a ML firmware-ben van egy Fokus Trap nevű okosság, amit bekapcsolva a gép abban a pillanatban exponál, mikor a kiválasztott fókuszpontban fókuszba kerül valami. Ebben a módban is próbáltam már.... na ne mondjam milyen lett az eredmény. Pedig makrózni szeretnék a manuál üvegekkel, de így nem bízom bennük. Egy végig makró fotózott erdei túra végén elég kétségbeejtő tud lenni a tény, hogy minden képen máshol van a fókusz mint szerettem volna, és sajnos már jártam így. Csak az LV mód a megbízható, egy nyári verőfényes napon meg nem biztos hogy rendesen látni mident az LCD kijelzőn.
-
Clemi
veterán
válasz
sellerbuyer #3300 üzenetére
Akkor máshogy közelítek:
Igen, szemüveges vagyok, olvasó szemüveget hordok és a dioptria korrekciót úgy lőttem be, hogy azok a hajszál vékony négyszögek a legélesebben látszódjanak, mikor eltekerem életlenre a fókuszt, hogy semmi ne zavarjon be. Azon kívül próbáltam állítani úgyis ahogy te javasoltad, de a korrekción nem kellett jobban állítani semmit.
A manuális élesség állításról, mármint amit én művelek. Keresőben finom mozdulatokkal megkeresem azt a pontot amikor a lehető legélesebbnek látom a képet, (és most teszt ábráról beszélek) és pontosan tudom, hogy a csippantás nem mindig a megfelelő pozícióban történik, így nem is hagyatkozom rá ilyenkor.
Miután belőttem a legélesebb képet a keresőben, és átváltok LV módra, egyértelműen látszik hogy a fókusz nem ott van ahol kellene lennie, és ha exponálok, akkor a képen látszik a front fókusz.
Viszont amit mondasz, hogy a két objektív egyforma, azzal vitatkoznék. A Flektogonnal egyértelműen tudok úgy fókuszálni, hogy ha átváltok LV módra, akkor nincs mit korrigálni a képen, míg a Helios-al ez egyszerűen nem megy.Amúgy is kukázom azt az obit, mert egy ponton csúnyán akad élesség állításkor. Mikor szétszedtem meg is találtam hogy el van repedve a menetes henger ami a lencséket mozgatja a házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Honda topik
- Androidos fejegységek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Projektor topic
- Spórolós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vicces képek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Gopro hero 7 black
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged