- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolka78
senior tag
válasz
sellerbuyer #2394 üzenetére
Ez nem is vicces, mert valami hasonló majdhogy nem létezik. PL. Hubble űrteleszkóp, amit az fényképez az már valójában réges-régen megtörtént a messzi távolban.
-
jtaggerX
tag
válasz
Mr.Csizmás #2391 üzenetére
értem persze. de találtam egy olcsóbb soligort is. 28mm 2.5
véleményed? fele annyi árban...
18 mm gondolom nincs nagyon manuálban
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2391 üzenetére
28mm vivitar, torzít, hajlítja a teret, de azért jó darab!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jtaggerX #2390 üzenetére
jónak jó, persze FF-en lenne nagylátó (vagyis kisfilmesen), APSC-n kroppol, vagyis csak "normál" obi lesz belőle...
elméleti felvetés: ugyebár 28 az 28 FF-en, de APSC-n a 28-as látószöghöz ~18mm lencse kellene.
viszont a vivitar 28 optikailag nagylátó, tehát elvileg más leképezése lesz APSC-n, mint egy FF-en egy 42 mm-esnek
remélem érted mire gondolok
-
jtaggerX
tag
válasz
Mr.Csizmás #2389 üzenetére
akkor azt mondod hogy mégis jó lenne?
-
jtaggerX
tag
válasz
Mr.Csizmás #2312 üzenetére
akkor a vivitar kilőve.. jó hogy visszaolvastam... mondjuk flickeren elég jó képek vannak ilyen obival + digit gép.
-
jtaggerX
tag
Beszereztem egy újszerű nikkor 1.4 50MM AI-S objektívet, szerintem jó vétel volt, digitális gépen használom... fantasztikus.... gyönyörűen rajzol, meg vagyok döbbenve.
Találtam egy régebbi 1.2-es fixet is, de azért nagyon sokat kérnek... most arra gondoltam lehet hogy nagylátónak is egy manuál obit vennék, a vivitar-t néztem, 28mm f2.0. ha esetleg tudtok ilyet, vagy hasonlót olcsón, akkor ne kíméljetek... köszi
-
BEE
addikt
válasz
Zozzant #2380 üzenetére
Av módban nem zárja a blendét, csak olyan a hangja mintha zárná.
Nyitott rekesszel mér és nyitottal fényképez, hiába állítod a blendét az obin.Ha legalább az expónál becsukná, akkor adhatnék neki +korrekciót és
menne automatában, de ez sajna kilőve, marad az M mód.Már ha itt mindenki Pentaxról beszél...
BEE
-
Zozzant
addikt
Persze, találomra kompenzálva, AV módban nem tudod beugrasztani a rekeszt zöld gombbal, ez mindaddig jó amig csak nyitott rekesszel fotózol, amikor zársz a rekeszen (expóig nyitva marad!) akkor a nyitotthoz fog fényt mérni, expókor beugrik = rossz lesz az expo, kompenzálni kell. M módban van fénymérés zöld gombra azaz beugasztja a rekeszt ha az nem teljesen nyitva van. Ennyi erővel M módban is tudsz játszani a rekesszel vagy a záridővel vagy az iso-val zöld gomb nélkül.
-
Mi5i
aktív tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy ki mennyire hallott arról, hogy manuális objektívvel is lehetséges az auto fénymérés, hogy ne kelljen zöldgombozni? Tehát Av mód full M-es ojjektívvel.
Persze anélkül is megy - nem kéne neki? -, csak nem értem. Egyik hozzászólásban találtam az egyik objektívnél, mint tippet. Kérdés akkor, hogy számára miért volt akkora csoda, ha nélküle is megyI recently found out from some other forum members that you can apply a piece of scotch tape to the area on the lens where the camera contacts are to prevent them from shorting. The result is you can now use all "K" and "M" lenses in Av mode for the first 3 stops by adjusting the aperature ring and compensating by setting the Exposure compensation by the same amount. This allows much more accurate metering and faster usage than the "Green" button stop down method. It works really well and does not damage the lens in any way!
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2377 üzenetére
jó..
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2373 üzenetére
akkor menjünk mind a 3-an.. de Mr. legyen a "egy "kellemetlen" beállítottságú"
most komolyra fordítva.. te mit ajánlasz jó fényerős 50 mm obinak..?
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2373 üzenetére
dettó
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2371 üzenetére
na ha megyek az Ecserire...viszlek magammal..
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2366 üzenetére
Ehh, nekem nagyon ritkán van szerencsém brutál jó vételek kifogásával, szóval már annak is örülök, ha nem vettem valamit nagyon drágán
-
BEE
addikt
Az én Pancolar 50/1,8-am nagyon éles képű darab.
Közgyűrűs makróhoz kitűnően használható.
A Helios inkább kicsit lágy portrésabb képű, de azt nagyon jól csinálja.
A szín és a kontraszt mindkettőnél igazi Zeiss minőség.Ezeknél a régi obiknál magas a lottófaktor, ha már szétszedték
nem biztos hogy hozza a régi minőséget.
Az enyémben is van pár porszem, de inkább nem szedetem szét.BEE
-
need
addikt
Sziasztok..
A kis 58mm Helios obin kívül szeretnénk kipróbálni más kisebb objektívet.. lehetőleg 1.8 körüli..!
elsőnek én erre [gondoltam..]
ebben az 50 mm kategóriában ez mennyire jó választás..?
ettől függetlenül azért izgat Mr. Mamiya-Sekor 55/1.8 is..
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2364 üzenetére
Igen, 7k-t. Nem volt nagyon olcsó, de talán nagyon drága sem.
-
jtaggerX
tag
tudja valaki mi a különbség a nikon AI és AI-S között?
-
spanyoll
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2352 üzenetére
Vagy ebay.de ... lehet amúgy, hogy az lesz a vége, mert itt várni nem akarok, onnan meg viszonylag hamar megjönne. A jövő héten lehet, hogy bejátszom ezt, bár akkor meg a húsvét miatt lesz a kis tolódás, bár belefér.
-
spanyoll
addikt
válasz
salesman #2350 üzenetére
Az Arany János utcánál van egy ilyen kisebb boltocska, vannak újabb obik is, de sok van sima manuál vázra, meg régi gépek. Ott volt egyszer, akkor nem volt cashem, aztán azóta hiába megyek be, egyszer sincs.
Most mondta az emberünk, hogy TALÁN jövő héten lesz, de akkor is csak üveges és az is tizenikszezerért.. -
spanyoll
addikt
Baszki van egy régi obikat árusító bolt, eddig mindig volt ott m42 nikon átalakító amikor bementem, erre most mentem volna megint, de nem volt. Lusta vagyok ebayről rendelni, mert egy örökkévalóság mire megjön, vaterára meg lusta vagyok regelni
-
salesman
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2347 üzenetére
2 rugóért vettem, gyönyörú állapotban és most már tökéletesen müxik!
És ez nem áprilisi tréfa!
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Zozzant #2342 üzenetére
Azzal tisztaban vagyok, mind polcon van tarolva, hogy ne terjedjen.
Egy zsakba csak az uj kitobik mennek.
De itt Londonban tok mindegy: ha meg van a lehetoseg, mar tamad is a penesz. Ha van fertozott obi, ha nincs.
Az egyetlen dolog amit tehet az ember, hogy szaraz helyen tarolja.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2340 üzenetére
Most mar kiteszem az ablakba. Eleg halvany, nem veszes.
De pontom penzert ki lehet fogni ujat, ugyhogy ha nem mukodik a nap, szetszedni nem fogom.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
JulWCZar #2337 üzenetére
Tenyleg felvertek az arat.
Lenyugodtam, es rendeltem egy M f1.4-et, viszonylag olcson. Kulseje kopott, de az nalam elony.
A hetvegen lottem parat az 1.7-essel, kivalo ido volt. Idealis embereket fotozni. En jobban nezek ki a kepen mint eloben valaha.
Csodasak ezek a kis fem uvegek, ezerszer inkabb ilyet mint egy muanyag autofokuszosat. Kicsit mindig megkonnyebbulok, mikor a userek lehuzzak az ujabbakat.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Zozzant #2334 üzenetére
Hmm. Gondolkozom hogy beszalljak a fent linkelt licitbe.
Meg 120 font alatt van, es egyenkent a tobbszoroseert lehet megvenni oket.
Viszont mar annyi uvegem van, hogy nem tudom hova tenni. Most is Magyarorszagon hagytam parat. Ezert akarok egy mindenest. De akkor mar nem 50mm (75) kellene, hanem nagyobb latoszogu.
Az a 35mm f2 jo, de 30mm f1.4 meg jobb lenne.
nehez
Vegul is, ennel nagyobb hulyeseget is gyujtenek emberek
-
Zozzant
addikt
válasz
JulWCZar #2333 üzenetére
Persze, használok rajta napellenzőt, 52mm-es kell rá. Napellenzőt minden obin célszerű használni. Az én példányomnak 1.4-en sincs baja az élességgel ha eltalálom a fókuszt. Ilyen irányú összehasonlítást nem tettem. Viszont nemtudom melyik 1.4-el történt, mert van az M 1.4 amit mégjobbnak mondanak mint a K 1.4, ami nekem van.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Zozzant #2331 üzenetére
Tul hosszuak. Bar nagyon szepek
Nem tudom probaltal-e napellenzot rakni az 1.4-esre, a Pentax Lens review forumban azt irta ra valaki, hogy azonos rekesz mellett 2.8-ig lagyabb volt mint az 1.7, de napellenzovel elesedett (frontlencse miatt ?).
Valamint hogy belterben is mukodik a trukk.
Kivancsi lennek ra.
-
JulWCZar
senior tag
Sokat meger, mert ezt nem nagyon szedem le a geprol igy sem.
Ott van igazan a gond, hogy sokkal tobbert mar uj, digitalisra tervezett, autofokuszos obik vannak, pl. a 30mm-es f1.4 Sigma.
Jo ez az 1.7, de sokszor nyitnam meg tovabb
Raadasul a bokeh es a bloom miatt ilyen szep napos idoben is van ertelme, mert arnyekos temanal nem zavaro ha beeg a hatter, sot.
-
Zozzant
addikt
-
JulWCZar
senior tag
Termeszetesen lehet 50mm-nel rovidebb is, de ott arban nem varok csodat.
-
JulWCZar
senior tag
Udv!
Fenyeros obit keresek, de nem tudok donteni.
Jelenleg Pentax K-5 + Pentax-M 50mm f1.7-est hasznalok, es ket dologba szerelmesedtem bele:
- bokeh
- sotetben fotozasDe az alomszeru lagysag sem zavar, sot!
Van egy Helios 44M-4 55mm f2 is, az is jo, de mindkettonel tobb kell.
Ugyhogy nezegettem az alabbiakat (50 mm):
-Manual fokuszos Pentax f1.4 obik:
30 ezer HUF-tol
(sok kepen sargas/arany arnyalata van az uvegnek, es remlik, hogy ez a bevonat egyik komponensenek az oregedese lehet)-Auto fokuszos Pentax f1.4 obik:
60 ezer HUF-tol-Manualis Pentax f1.2:
100-150 ezer HUF korul -> ennyiert mar igen jo digitalisra tervezett uvegek is vannak, ugyhogy kihagynam- Porst (Revuenon (Cosina?)) f1.2:
60 ezer HUF-tol
(sargas/arany arnyalat ismet beifgyel)Nehez dontes, segitsegek
Ezen kivul tudtok-e jo, fenyeros obikat. Valamilyen M42-es csodat ami elkerulte a figyelmem?
Koszi!
(Az egesz topicot elolvastam par hete, bocs ha mar volt, de nem remlik)
-
jtaggerX
tag
válasz
Mr.Csizmás #2324 üzenetére
3,5/200
2,8/135
1,4/55
japán gyártmány,
-
jtaggerX
tag
Sziasztok. találtam egy csomagban eladó több m42-es objektívet. olvastam a pixinfón hogy nikonnal nem igaz működnek ezek. esetleg tudtok olyan adapterről amivel lehet is használni nikon vázon őket? van ezzel valakinek tapasztalata?
köszönöm.
-
Balinov
titán
válasz
Mr.Csizmás #2319 üzenetére
ki a kisebb?
azert a soroskorsos foto erdekelne
-
Balinov
titán
válasz
Mr.Csizmás #2317 üzenetére
mindketto
-
Balinov
titán
válasz
Mr.Csizmás #2315 üzenetére
pont azert
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balinov #2313 üzenetére
gondolom, mivel a kisfilmesre lettek tervezve, 36x24 = FF kirajzolja, kérdés hogy milyen a sarkokban. (elméletileg! - nem volt ff vázam)
kroppos vázon leesik a széle a képnek, cserébe nő a kropfaktor - viszont ezekre nincs valódi széleslátó/nagylátó, a kisfilmesekből ritka a 20 mm alatti.
Balinov: ezt miért tőlem kérdezed? én csak egy hobbifotós vagyok erős egzotikus aspektusokkal
-
copass
veterán
válasz
igen azt tudom,~45mm lesz kroppon.
-
Balinov
titán
válasz
akkor az ilyenek ff-re jobbak?
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2310 üzenetére
8k
-
copass
veterán
valakinek van tapasztalata erről az obiról? elég jó képeket,videókat láttam róla.
mennyit szabad adni érte?
Vivitar | 28mm 1:2.5 | AUTO WIDE-ANGLE | No. 22xxxxxx | Ø62mm
köszi a válaszokat előre is. -
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2306 üzenetére
teljesen jogos.. ettől függetlenül..
-
fattyu
veterán
őszintén inkább egy közgyűrűsor. Manuál obihoz is vagy közgyűrűsor vagy fordítógyűrű kell hogy makrózni tudj de nem könnyű a full manuál makrózás.
Egy okos közgyűrűsor nagyon megkönnyíti az életed azzal hogy rekeszel neked.Random flickriver keresés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest