Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sellerbuyer

őstag

válasz Clemi #3298 üzenetére

Nem értem az egészet, amit írsz.

Az, hogy M42-vel mit jelez a csippanó, vagy a kis piros négyzet, halálosan, totálisan mindegy, mert ezek objektívtól függően hibázhatnak! A szemed viszont nem!

A lényeg: ha LCD-vel élesnek látott kép a felvételen is éles lesz, viszont a keresővel ugyan ez az LCD-vel élesre állított kép életlennek látszik, akkor egészen biztosan a keresővel van a gond... ergo a dioptrián kell állítani és kész!

Nem értem, miért az obiban keresed a hibát, amikor az obi mindkét esetben tök ugyan az! :W És ha az egyik esetben teljesen jól működik, akkor eleve nem lehet vele gond. :W

Ilyen esetben a különbséget kell megkeresni az LCD és a kereső között! Ez pedig az, hogy a tükör fel van csapva! Vagy a tükörrel van a gond (kereső esetén), vagy a dioptriával. A te esetedben más nem jöhet szóba. Na most az, hogy a tükörrel lenne gond, azért esik ki, mert az LCD-vel készített felvétel elkészítésénél is játszik a tükör. Mikor az LCD-n nézed az élőképet, akkor fel van csapva a tükör, tehát nem játszik, majd amikor elkészíted a képet, akkor játszik. A kép mégis éles. Ergo a tükör jó! Ennyi, marad a dioptria és kész.

Ha így sem jó, akkor nagy eséllyel folyton elcseszed a dioptria beállítását és kb. ennyi. Nem lehet, hogy szemüveges/kontaktlencsés vagy, vagy pedig kellene szemüveg, csak nem tudsz róla (romlott a szemed)?

Vagy lehet még, hogy az az optika csesződött el (pl. kicsit kilazult), amivel a dioptriát állítod a keresőben, akkor viszont normál Canon obival is jelentkeznie kell a jelenségnek.

• fattyu

veterán

válasz Clemi #3298 üzenetére

a mai slr mattüvegek alkalmatlanok manuál fókuszra.
    túl szemcsés a felülete ezért élesnek látod akkor is amikor régen nem az... vagy kell egy manuál fókuszra kitalált mattüveg neked, vagy LV s türelem.

a fókuszvisszajelző csippanásának én már elvből nagyon régen nem hiszek.

Amugymeg elárulom ugyanakkora fókuszhibád van mindkét obinál csak a 35mm és a fél stoppal lassabb üveg elkeni.

Új hozzászólás Aktív témák