- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos tablet topic
- E-book olvasók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- VR topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #5277 üzenetére
A "sima" M39 gondolom a Leica lesz
de az oroszhoz is jó az az adapter ami m39-m4/3 néven fut?
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Egyik barátom vett egy MILC-et, a győzelmet jelentő érvem az volt, hogy erre fel tudja pakolni nagypapája obijait.
Adapter rendelés előtt állunk és szeretnék egy kis segítséget kérni.
Ez menetes, úgy sejtem M39-es, ha csak nem volt M38as rendszer is:
Erre pedig Exakta-M4/3 néven kerestem adaptert:
Sikerült eltalálnom ?
Valamelyik obit ismeritek am?
-
Zozzer888
addikt
válasz
WhiteWalker #5195 üzenetére
Mert az újaknak már megtudod mondani, hogy milyen obi van rajta, milyen rekesszel és azt beírja az exifbe. A régiek mind 50mm f1.4-et írnak.
-
Zozzer888
addikt
10 hsz alatt mennyből a pokolba juttattátok szegény srácot
-
Zozzer888
addikt
Hát bízni kell benne, de akkor is mikor AF-fel fényképezik az ember (én elég sokat lövök úgy, sőt) szal nekem ez miatt nem gáz.
Asszonynak van MILCje (E-PL1) abba nagyon tetszik, hogy bármilyen üveget találunk a "Hú ezt fel lehet vajon rakni?" kérdés után mindig találok Ebayon adaptert 2ezer Ft-ért
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Múltkor írtam az olympus 50-es obi miatt, mutatom a többit.:
Olympus 28-85
Olympus 70-210Ez a két obi viszont már rendelkezik fókusz gyűrűvel (juhú
) így ezeket szeretném MILC-en (szerk.: Olympus E-PL1) hasznosítani. Milyen adaptert nézzek hozzá Ebayról?
szerk2: ez az adapter jó lenne?
-
Zozzer888
addikt
válasz
MrChris #4364 üzenetére
Ahhoz képest sokallom, hogy csak 3 vázzal lehet használni. Persze a jó üveg nem olcsó de ha nincs mire rátenni akkor mire fel? Nem gondoltam, hogy ilyen sokan nyúznának ilyen vázakat.( Pedig úgy tűnik vannak elegen, különben nem lennének fent) Jövőhéten megnézem milyen állapotban van a váz , működik-e stb
Majd írok ide, hogy mi lett / működik-e a váz rendesen stb
-
Zozzer888
addikt
válasz
MrChris #4362 üzenetére
Kár érte, az 50-es pedig nagyon tetszik
Majd befényképezem a szettet, berakom ide is
Sajnálom...amúgy hogy hogy ilyen árakon mennek Ebayon? Azt hittem azért van ilyen áruk mert lehet velük digitgépen is dolgozni...vagy ennyien használnák ezt a 3 fajta filmes oly vázat?
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Lett egy ilyen obim, van remény, hogy tudjam használni vagy Canon Eos rendszeren (neee nevessetek pls
), vagy MILC-en? (Olympus EPL1)
-
Zozzer888
addikt
Objektíves topicból, akkor már inkább ide:
Ebayról, kitől/honnan érdemes peremes M42/EOS átalakítót venni? -
Zozzer888
addikt
Félre értesz, én a Canon-tükrösön való használatot mondom. Simán keresőn át, csippan ha fókuszt talál, sima liba (nekem pontos is). LiveView-ba csak akkor használok manuál üveget ha tárgy fotózom vagy makró
Így tényleg elég lassú, de elsőnél nem gond, másodiknál meg ugye ez van
-
Zozzer888
addikt
válasz
ijjen nincs #4050 üzenetére
Mikor hozzám került egy Zenit váz (asszonynak csak a helios kellett róla) akkor felvetődött bennem,hogy uccu, feketefehér film és irány a külvilág.Aztán ránéztem az árakra és azt mondtam hogy, áh, hagyjuk :/
-
Zozzer888
addikt
-
Zozzer888
addikt
" agyon kell utómunkázni, mert marha kopott, azért az elég idegtépő dolog..."
LR- contrast-húzol rajta-copy-összes kijelöl -paste
"na meg minen manuál, amit eddig próbáltam, ad egy alapszínt a képeknek, a helios egy sárgás fátyolt, revuenon kékeset stb.,"
Nem ez a pláne bennük?
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
135-ös F2.8-as fixek közül mikben érdemes gondolkodni?
(10e alatt)
-
Zozzer888
addikt
fattyu!
(gondoltam Téged érdekelhet
)
Hétvégén volt a Hungaroringen Totalcar pályanap, és úgy gondoltam kipróbálom milyen gyors autót, manuális (jupiter 37A) obival fotózni
Hát így sikerült:
A Jupiteres képek, a paddock-os képek után jönnek, 469-es képtől.A mosolygós V6os clio után, a fekete Tigrás már azzal van -
Zozzer888
addikt
-
Zozzer888
addikt
Fattyu, Mr.Csizmás, Schanyee!
Köszi a válaszokat
A Canon obi: Hát igen,ráadásul most indexen 135ért vergődik egy, nem a listáról húztam ki, de mostanság tuti nem fér bele
A Jupiter ára még befogadható (de csak F4
), a Sonnar már nagyon durva
Persze a jó obi drága, ez tény
Azt hittem erre a témára is van valami gazdaságos megoldás, a Helios nagyon olcsó volt és hihetetlen rajza van, a jupitert 8körül vettem és rajzban nekem az is nagyon tetszik
Lehet majd kimegyek a jupiterrel, aztán meglátjuk mennyire életképes a dolog...
Canon 1000Dm van, sorozatban kb nulla amit tud
JPEGbe 3kép/sec (9képig),de RAWban már csak 1,5/secet tud, én meg szeretek RAWban fotózni, szabadabbnak érzem az utómunkát. Mondjuk motorsportnál talán nem lenne annyira égető...fene se tudja.
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Manuális obival próbált már valaki gyors témát fotózni?Arra gondoltam hogy a Hringre tök jól jönne egy 200 F2.8...de mivel
1) alkalom adtán jutok ki
2)nem kapok érte pénztezért a Canon 200 F2.8át alapból kilőném
Manuálisból van valami fényerős 200környéki tele?
(Heliosom (58mm),meg jupiter 37Am (135mm) van) -
Zozzer888
addikt
köszi
A Nikon Magyarország rakott ki egy hasonló képet, onnan jött az ötlet
Van olyan kép is ahol élesebb a gép is, de ez jobban illett a mosós idézethez
-
Zozzer888
addikt
Ma hosszú idő után megint a Helios kötött ki az "öreg" 1000Dn
Mostanság az "újdonság", a Tami 17-50 volt rágyógyulva a vázra (ami amúgy egy kiváló obi), de azért ez a kis manuális fix...hát ez más "élményt" ad
Imádom ezt az obit
fattyunak küldeném az idézettel együtt a képet, igazából tudjukkinek kéne de ő úgyse jár erre
"Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest."
-
Zozzer888
addikt
Ti fotóztok még filmre?Mennyit érdemes adni egy tekercsért?(És hol érdemes venni?)
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3449 üzenetére
Nem járok ilyen helyeken
De egy vaterás keresést megér a dolog
szerk: Igazából egy használati kéne a Zenithez, nem az alapokkal van bajom -
Zozzer888
addikt
Érkezett egy Zenit váz is a két M42es obi mellé
Majd tervezek bele filmet venni,de a fénymérő használata, meg a záridő kiválasztása nem egyértelmű még
Egyik barátom ért hozzá, ha mégse akkor majd zaklatlak vele titeket
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3442 üzenetére
Megvan
működik köszi
1)le kell húzni
2)F22ig elforgatni,majd onnan a kívánt értékre
3)kiengedni
4)zár is -
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3440 üzenetére
Egyszerűen sehogy nem jövök rá hogy akar működni
Ja azt tudom hogy sokféle változata volt (van)
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3438 üzenetére
37A
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3436 üzenetére
Egy forumon azt találtam hogy erre jó.Betudod állítani milyen rekeszt akarsz használni, majd nyitott blendével fokuszálsz,ha megvan a fokusz akkor csavarsz a rekeszállítón,de csak addig megy vissza,amire beállítottad.
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Van egy Jupiter 37-esem aminek a rekesz állító gyűrűjét le lehet húzni (a gépváz felé).De ha így csavarom akkor is csak a lamellákat mozgatja és ha visszaengedem akkor is.Olyan mintha semmi hatása nem lenne.Gondolom ez arra jó hogy beállítom a rekeszt és tudok tág rekesszel fókuszálni.Hogy kell ezt használni?
-
Zozzer888
addikt
válasz
HollyBoni #3417 üzenetére
Nekem anno tök nagy mázlim volt, két külön helyről jött az obi meg az adapter és egyszerre érkeztek
Mondjuk valami vizsgáról jöttem haza, full fáradtan, néztem, jött ajánlott levél, na szuper
Ó csak az adapter
Visszajöttem a postáról, lefeküdtem aludni, mikor anyum jött haza akkor szólt hogy nem is vettem észre a csomagot ami jött,ide rakta reggel a lépcsőre
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3406 üzenetére
De az meg nem olcsó,nem?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3402 üzenetére
köszi
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
A Helioshoz hasonló árú és rajzú 35ös M42es fix van?Mir-1 37mm f2.8ért mennyit szabad adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest