- ASUS notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
látom az 1.4-nek is hasonló a felépítése...elárulod, hogy hogyan lehet a rekeszt beállítani pl 2.8-ra, hogy úgy is maradjon? ha nyomva tartom az alján a pöcköt, csak akkor húzódik össze, ez hiba vagy feature? mert marha idegesítő...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fattyu
veterán
válasz Mhamster #3793 üzenetére
ez egy 28 2.8as Imádom azt az obit amugy.... ezis
Zozzer: ügyes. Én neki se álltam játszó kutyáknak manuállal. mondjuk az autó kiszámíthatóbb amíg a pályán marad
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Zozzer888
addikt
fattyu!
(gondoltam Téged érdekelhet)
Hétvégén volt a Hungaroringen Totalcar pályanap, és úgy gondoltam kipróbálom milyen gyors autót, manuális (jupiter 37A) obival fotózni Hát így sikerült:
A Jupiteres képek, a paddock-os képek után jönnek, 469-es képtől.A mosolygós V6os clio után, a fekete Tigrás már azzal vanZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
-
jjeahh
nagyúr
ja, lejárt a szerk. idő, nem tudjátok ennek a zuiko 50/1,8-nak mekkora a szűrőmérete?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
fattyu
veterán
Hasonló cipő.
Zuiko 50 1.4
1.4en kontraszttalan lágy. És a lágy az nagyon lágy. A planar sem a felbontás bajnoka 1.4en de ez valami nagyon takony.
És bár jobb a bokeh mint a planaron ( amin emiatt adtam túl ) valahogy nem az igazi ez sem.2.8tól magára talál felette nagyon karcol de mit is várunk egy fix 50estől. Ronda is lenne ha nem karcolna f4től.
Összességében bokehben kicsit jobb mint az 1.4es planar minden másban rosszabb. Asszem keresek tovább.
F2 alatti fix manuál 50 aminek SZÉP lágy KRÉMES bokehje van. Tippek? Pentaxok esetleg? flickriveren böngészés alapján nem tűntek nagyon bokehlisösznek de abból is csillió variáns van.Pár kép hogy miről is beszélek. ( nem nyers képek. rawban lőttek LRben meghuzgálva amit lehet. )
1.4enAkit érdekel 20pénz plusz az adapterért viheti. Pentax csere érdekel
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #3783 üzenetére
na meg is jött a zuiko 1,8... nagyon kicsi, tömzsi, és mintha zsír új lenne, se karc se kopás, nagyon vajas a fókuszgyűrű...na meg a helios után az építési minőség eszméletlen. most csak pár muskátlit kaptam le itthon, de majd letesztelem élesben is hamarosan, csak legyen modellem...így első blikkre mintha 1,8-on élesebb mint helios f2-őn, 2,8-on meg életlenebb, de nem 100-as...kicsit keménynek, erőszakosnak tűnik a bokeh-je
pf..lesz mit tesztelnem, a héten megjött a metz-em is, táska stb, további kb 10 csomag, csupa fotóscucc, a postás már fülig vigyorral hozza a csomagokat...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fattyu
veterán
Zuiko 50 1.4et használ valaki?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #3775 üzenetére
megkérdezhetem, hol találtál full méretű értékelhető tesztképeket?
-
ati3x
senior tag
És a Canon 50/1.4-es ssc-vel.. Ez a kép totálosan ellenfényben készült, persze rekeszelve, nem tudom mennyire.. Ugye az E-pl-1 1/2000-ed idő elóeggé behatárolja a napsütésben a rekeszértéket..
Canon 50/1.4 ssc_1
Canon 50/1.4 ssc_2
Canon 50/1.4 SSC_3
Canon 50/1.4 SSC_4 -
ati3x
senior tag
Kicsit "játszottam" én is a két manuálommal a napokban. Az egyik egy konica hexanon 135/f3.5. Kb 1400 ft-ért vettem, az adapter pl drágább volt.. kb 3000 Ft.. Pár kép vele:
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Mr.Csizmás #3773 üzenetére
pedig ugyanezt mondanám.
Leszámítva hogy ha jól emlékszem m43ra lesz szóval, bár az 1.4 csábító de az 55 még hosszabb és telébb.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #3775 üzenetére
ja om lett belőle, köszi... [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #3773 üzenetére
csak m42 adapterem van, az 1,4-es obik meg a planar, zeiss ugyanabban az árban vannak, a planarhoz adnak adaptert is...a zuiko-n azért dilemmázok, mert feleannyiba fáj, mint az előbbiek. ennyivel rosszabb is? miben?
-
jjeahh
nagyúr
na keresgéltem ebayen egyet, úgy döntöttem, tovább nem halasztgatom az obivásárlást, szóval most rendelnék valamit... és konicát kihúzom a sorból, mivel nem találtam szép állapotban... vannak viszont ilyenek:
Olympus Zuiko 50mm f1.8
Minolta MD 50mm f1.4
Planar 50mm f1.8
Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8
Auto Reflex 55mm F1.4
szerintetek melyik obi pengébb az alábbiak közül? illetve a zuiko amennyivel olcsóbb, annyival rosszabb is, mint pl planar? most egy kölcsön-heliost használok, szóval helyette kellene valami jobb, pengébb, és ami nem zörög, nyikorog...
véleményeket tapasztalatokat előre is köszi!Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
konica hexanon ar 50/1.7 tapasztalat, valaki? vagy inkább minolta md?
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz LadyLorien #3767 üzenetére
jóféle a heliosok között, ~8k
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
LadyLorien
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, ne kövezzetek meg a kérdésért, de mi a véleményetek a Helios 77M-4 1.8/50-es objektívről? Milyen árban mennek kb? Köszönöm előre is
Torpenyuszik.hu - A nyuszigazdik kisokosa!
-
copass
veterán
nézd meg a flikeres képeimet, ott van pár sonnar-os képem, kültéri, stúdiós.
nyitva olyat rajzol hogy ihaj. a pentacon-al nekem nem tetszett a képe, jupiter után csalódás volt + rettenetesen CA-zik, viszont finoman járt a fókuszgyűrűje.
a helios nyitva lágy, 5.6 körül már éles, csak hát fényerőst azért veszünk hogy nyitva is éles legyen nem?!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz Zozzer888 #3753 üzenetére
a pancolar lényegesen jobb mint egy helios ehhez kétség nem fér, de tegyük hozzá hogy a helios azért jól teljesít.
csinálhatnánk egy 1.sz. hozzászólást amiben benne lenne pár teszt link meg pár fontos info.
-
sellerbuyer
őstag
Pentacont 8-9k körül vettem és kiváló.
Most itt találtam hirtelen egy eladót.
-
copass
veterán
m42 135 mm átfogó tesztek, nagyon részletes
jupiter vs sonnar
jupiter 11A volt nekem is, mocskos feszes a fókusz gyűrűje, a képe az gyönyörű.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
tudtok valami fényerős manuált ajánlani 80mm-130mm körüli gyútávval, olcsón? vagy, Prinzflex 135mm f/2.8-ról van valakinek tapasztalata? illetve szerintetek kézből mennyire kitartható? 58mm-t gyerekjáték kitartanom, de ez már dupla gyújtáv...esetleg jobban járok jupiter 9-el? kellene az 50-esnél szűkebb üveg, viszont lehet a 135mm már sok, de ha találok belőle pengét, az is jöhet...
-
copass
veterán
Carl Zeiss Pancolar MC 1.8/50mm
ennél jobb szerintem nem nagyon van, 15k környékén.
én portréra a 3.5/135mm mc sonnaromat-t használgatom mostanában.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Szeretnék egy fényerős (minimum F1.8, F2) fix 50mm-es manuál obit, hogy néha néha just for fun portrézgassak. 550D-re lenne. Régebben volt pár (mindenki át megy ezen a szakaszon )de már nem igazán vagyok képben.
Ha adtok pár tippet, esetleg konkrét modellt azt megköszönöm!Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
-
ati3x
senior tag
válasz Zozzer888 #3745 üzenetére
Elsöre hülyeségnek fog tünni... Végy egy nikon v1 vàzat, Arra Aplikàlj rà egy pl 1.4-es takumart, ami a crop miatt kb 150mm tartomanyba fog esni.(most nem emlékszm a pontos szorzora) amit a melysegelessegen vesztesz a croppolas miatt, azt visszahozza az obi fényereje..Valamennyire. Ràadàsul a v1 bitang gyors sorozatot tud.. És ezen kombó àra még mindig messze alatta van az àltalad említett 2.8-as Canon telének...
-
Zozzer888
addikt
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
Fattyu, Mr.Csizmás, Schanyee!
Köszi a válaszokat
A Canon obi: Hát igen,ráadásul most indexen 135ért vergődik egy, nem a listáról húztam ki, de mostanság tuti nem fér bele
A Jupiter ára még befogadható (de csak F4 ), a Sonnar már nagyon durva Persze a jó obi drága, ez tény
Azt hittem erre a témára is van valami gazdaságos megoldás, a Helios nagyon olcsó volt és hihetetlen rajza van, a jupitert 8körül vettem és rajzban nekem az is nagyon tetszik
Lehet majd kimegyek a jupiterrel, aztán meglátjuk mennyire életképes a dolog...
Canon 1000Dm van, sorozatban kb nulla amit tud JPEGbe 3kép/sec (9képig),de RAWban már csak 1,5/secet tud, én meg szeretek RAWban fotózni, szabadabbnak érzem az utómunkát. Mondjuk motorsportnál talán nem lenne annyira égető...fene se tudja.
-
Schanyee
senior tag
válasz Zozzer888 #3739 üzenetére
Hát tényleg az lehet a megoldás, hogy beállítod egy pontra a fókuszt (első körben ne úgy hogy szemből jön az autó, hanem pl oldalt, arra több esélyed van elkapni) és úgy lövöd mondjuk a leggyorsabb sorozatot (vagy 1 képet, de azt jól időzítve). Vagy próbáld meg a panning-et, ott annyira az autó nem mozdul ki az adott síkból. Meg ha Panasonic-od van, azokon van ilyen 20kép/s-os sorozat csökkentett minőségen, azzal már egész jó esélyeid lehetnek akkor is ha majdnem szemből jön a kocsi.
-
fattyu
veterán
válasz Zozzer888 #3739 üzenetére
lehet de zihás. Az a canon 200 2.8 pedig egy bitang jó üveg ám. Én nem lőném ki. használtan 150-160 körül lehet fogni és portrézni is faca.
Tudod hogy én nen propagálok af üveget de azt én tényleg szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Manuális obival próbált már valaki gyors témát fotózni?Arra gondoltam hogy a Hringre tök jól jönne egy 200 F2.8...de mivel
1) alkalom adtán jutok ki
2)nem kapok érte pénztezért a Canon 200 F2.8át alapból kilőném
Manuálisból van valami fényerős 200környéki tele?
(Heliosom (58mm),meg jupiter 37Am (135mm) van)ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
köszi A Nikon Magyarország rakott ki egy hasonló képet, onnan jött az ötletVan olyan kép is ahol élesebb a gép is, de ez jobban illett a mosós idézethez
-
ati3x
senior tag
no.. Megjött az átalakító az 50/1.4-es canon SSC-hez.. Meg kell tanulnom ezzel is a fükuszálást.. A Takumarral már elég jól ment.. De ez fényerősebb, és vagy 40% nagyobb.. A fényerő miatt elkelne egy ND szűrő, ugye E-pl1 1/2000s a max..
Két kép az elsőkből:
Kep 1, Canon 50SSC -
Zozzer888
addikt
Ma hosszú idő után megint a Helios kötött ki az "öreg" 1000DnMostanság az "újdonság", a Tami 17-50 volt rágyógyulva a vázra (ami amúgy egy kiváló obi), de azért ez a kis manuális fix...hát ez más "élményt" ad Imádom ezt az obit
fattyunak küldeném az idézettel együtt a képet, igazából tudjukkinek kéne de ő úgyse jár erre
"Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest."
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
én szinte sosem hibázok oly pen-el, viszont a belenagyítós manuál fókuszolás lassú folyamat...szinte csak beállós portrékra alkalmas...szerintem. (lehet, hogy még gyakorolnom kellene?... ) a focus peakinget meg trap-et sosem próbáltam, a napokban jöttem rá, hogy egyáltalán léteznek, de valahogy az esik le, hogy sokkal gyorsabban lehet velük fókuszálni, mint belezoommal...nagyon szeretem a manuál üvegeket, ezért érdeklődök ennyire
-
fattyu
veterán
válasz zolka78 #3729 üzenetére
egyetértek :S 350dn 50 1.7et iszonyat sokat hibázok.
makróval nem volt gáz ott ugye olyan papír volt a dof hogy ami élesnek tűnt az az is volt.5dII keresőjében sima finom szemcsés mattüveggel alig hibáztam. Most szenvedek. Már agyalok törőékesen. 350d-n meg ugye se LV se ML se semmi.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Hát nézd, ez egyéni ízlés és mazohizmus kérdése. De mivel itt manuális obikról beszélünk amiknek nincsen af rendszerük, és rendszerint ezeket az olcsó(relatíve) obikat a dslr alsóbb kategóriáiban használjuk(kivétel 1-2 személy, és a milc-ek ahol meg nincs fázis alapú af), ott bizony nehézkes a kisebb keresőben élesre állítani valamit. Vagyis bizony nagy segítség egy ilyen ficsör. Teszem hozzá nem lenne rá szükségem ha lenne a gépemben akkora a kereső mint a Zenitemben, vagy a Prakticámban.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
Focus csapda. Tulajdonképen amikor csak visszajelzés lenne a helyes focusról, akkor nem csak jelez a gép félig lenyomott expó gombnál, hanem rögtön megtörténik az exponálás is. Tehát ahogy tekerem a focus gyűrűt, az élességre állásnál már automatikusan történik az exponálás.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
copass
veterán
-
copass
veterán
nem tudom ez mennyire életképes
de érdekes az tény.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Mr.Csizmás #3715 üzenetére
igazából nem bonyi
mindent úgy csináltam ahogy levan írva.
a focus peak brutál jó, igaz liveviewben kell bütykölni, de megéri, a visszajelzés piszok jó. m42-vel még nem próbáltam, de szerintem azzal is működni fog.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
nah felraktam a canon 1100D-re az ML (Magic Lantern).
kicsit bevoltam tojva hogy felrobban, de nem!
ami engem érdekelt az a magic zoom, focus peak, focus trap.
tökéletesen működnek. m42-obiknál azért ez nem egy hátrány!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #3712 üzenetére
nem, csak kodfejtot kertek, mert erthetetlen voltam
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sellerbuyer
őstag
válasz Mr.Csizmás #3711 üzenetére
Nahát nem mondod? Rá nem jöttem volna egyedül.
Téged ugye szórakozóhelyekről már kitiltottak a poéngyilkolászás miatt?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sellerbuyer #3710 üzenetére
50mm gyujtotavolsag es objektiv, nem tok
-
sellerbuyer
őstag
válasz Mr.Csizmás #3708 üzenetére
Én annyiért adok a tokhoz egy obit is! és szintén elviszem!
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
válasz Mr.Csizmás #3708 üzenetére
De, pont van egy 50(e) körüli. Annyi pénzért el is viszem neked Sopronba
-
Mr.Csizmás
titán
sopron kornyeken nincs egy elado 50 koruli m42-tok?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- ASUS notebook topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest