Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
csupán az érdkesség kedvéért erről meg szabadna kérdeznem a véleményeteket?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
MrChris
nagyúr
Egy egész jó árú batár Jupiter 21M 4/200 van a zindexen, 11.000ft
-
rii
nagyúr
ez teljesen jogos... csak nem voltam tisztába az árakkal ....
Orion SE 260-as erősítő is 30.000 ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tailor
őstag
válasz MrChris #5384 üzenetére
Igen, előbb-utóbb kénytelen leszek beszerezni a 35/1.8-at - kipróbáltam, tényleg nagyszerű darab. 50 mm alatti manuálokat nem is nézegetek, mert ami jó, az kegyetlen áron van; illetve a gyári felhozatal is inkább ide koncentrálódik, tehát én sem látom értelmét.
Ha ez az 50-es bejön, akkor portréra tökéletes lesz, az Zuiko meg megy az OM2n-re (ahonnan amúgy is "jött"). Csak a filmmel is az a bajom, hogy az egekben van az ára De azért lehet, hogy hébe-hóba befűzök egy jóféle FF tekercset... Szeretem ezeket a régi analóg dolgokat, nem hipszterkedésből, hanem mert egy más mentalitású világból származnak még.Egy Zuiko 85/2-t azért szívesen elviselnék még (sóhaj)
BTW fattyu (vagy bárki más), van tapasztalatotok C/Y - Nex adapterekkel? Milyet érdemes venni, ami nem egy obi árába kerül, de használható? Ebayről van OM és M42 adapterem, eddig jól teljesítenek (ok, az M42-est kicsit meg kellett bindzsizni), érdemes inkább a márkásak között nézelődni (Fotodiox, pl.)?
-
fattyu
veterán
az nem yashica csak yashica bayonettes.
leírom sokadszor is.
Yashica ML
ezek a jók. a többi mind gyengébb konstrukció és minőség.ezek contax/yashica bayonettesek. ami m42es az nem ml.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrChris
nagyúr
ha a sony rendszerén belül képzeled el a szeted én 35-ösből a natív obit venném. Eleve kicsi a választék sonyéknál, de ez egy elég jó obi, AF, OSS, kicsi, könnyű, gondolom kiváló képe van és jó árban van. Elsősorban olyan régi manuált keresnék a helyedben amiben gyenge/drága a sony választéka. Persze ez nem a wide kategória lenne hanem a kis-nagy tele.
-
tailor
őstag
válasz MrChris #5379 üzenetére
Engem annyira nem zavar ez a fajta bokeh, vagyis számomra nem tűnik idegesnek Csak bennem van az "obi-bugi", és mivel most összegyűjtöttem egy kis pénzmagot, szabadjára engedem vágyaimat ( Tulajdonképpen objektíven nézve /oh, micsoda szóvicc!! / egy Sony E 35/1.8-ra kéne gyűjtsek, de valahogy ezek a régi analóg darabok jobban vonzanak. )
fattyu: Ha sikerült einstandolnom egyet, mindenképpen jelentkezem
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Persze, csak leírtam a tapasztalatom
Az biztos, hogy egész másképp tud működni különböző gépeken ugyanaz az obi. Az E510-n tökéletesen működnek a manuál obik teljesen érzéketlennek látom a beesési szögre, nagyon jó. Míg a Pana GH2, G3, G6, Oly epl2, Canon700d különböző mértékben de rosszabb képet adnak. Főleg a sarkokban, pedig a 700d-t kivéve mind az 5ben ugyanolyan méretű érzékelő dolgozik.
-
fattyu
veterán
Mindenképpen érdekelne. Elviszem az 1.7es párját.
A zeiss planar 1.4 vs 1.7 viszonylatban azt tudom mondani hogy az 1.7 élesebb teljesen nyitva kevésbé CAzik és picivel nyugisabb a bokeh.
Viszont én spec a yashica 1.7et is preferálom a a zeiss 1.7hez képest. Kicsit kevésbé kontrasztos a képe viszont még nyugisabb a bokeh... Ami valójában az egyetlen bajom a planarokkal. Eléggé karakteres ideges a bokeh.
A yashica elvileg ugyanaz az obi design tehát ugyanugy planar, de szerintem a bevonatok vagy nem tudom. Nekem jobb kompromisszum.
Mondjuk mióta apsczek azóta Nem annyira szeretem az 50t... fullframen imádtam.
Chris szerintem ő most a yashi 1.4 re gondolt.
A zuiko 1.4 egen Canonon oltári gyengus volt pedig csak 8MP volt... A nex5n en viszont kifejezetten szerethető képe volt.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrChris
nagyúr
nekem volt 1.8 és 1.4 is. Az 1.8-nak foltos, darabos 'ideges' a bokéja, míg az 1.4 szép 'krémes'. Az MC-s 1.4-en is használható 2.0-n pedig bátran. Az 1.8-t 2.8-ig kellett rekeszelni, hogy közelébe érjen. Összeségében szebb, minőségibb képe van az 1.4-esnek.
Igaz pont fattyu kollégának van/volt egy om50/1.4 ami canonon rosszul muzsikált. -
rii
nagyúr
(#5373) MrChris, (#5374) fattyu: nagyon köszönöm a segítséget!
MrChris: nem is gondoltam volna hogy manuálisok is felszaladnak ilyen árkategórióba .-(
fattyu: elfelejtettem leírni, bocsánat .... Canon 40D-re lenne, M42-es átalakító van eddig
-
fattyu
veterán
Mire?
ami tuti fasza pl az a yashica ml 28 2.8
Ha nem tökrösre kell akkor az említett industar 69 epic obi Iszonyuan tökéletlen de annyira jó.
a pentax m 35 3.5 is egy jó obi.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrChris
nagyúr
ami megfordult nálam: SUN 24/2.5 8e. 5.6-on se volt igazán éles képe. Olympus OM 24/2.8 35e.-45e. nyitva 1:1 nézetben leheletnyit lágy, de már jól használható, egyet rekeszelve tökéletes. OM28/3.5 nyitva pixelkukkolva majdnem olyan éles mint az elég jó kitobik (Olympus 4/3 zuiko 14-42) ugyanezen gyutávon. Olympus OM 35/2.8 is hasonló mint az előzőek. Konica 35/2.8 picivel gyengébb mint az Oly, 1et ajánlott volt rekeszelni.
Ezekből és mások más obikkal való hasonló tapasztalatából az a véleményem, hogy a normális zoomos kit obik éleségét lehet kb elérni azonos, szerencsés esetben -1 blendeértéken ezekkel az 50mm 50ezer alatti manuálokkal. Tehát igazán fényerőt nem/minimálisan nyersz vele inkább csak az érzet ami számít, nagy karcolás nyitva nem lesz, de 1-2t rekeszelve elég jók lesznek. Amire még jók az a videózás és hogy fullframe gépre is rajzol. Sokan 5Dmk1-re használják mint az egyik legolcsóbb FF digitgép+ jó obi párosítás.
Vannak a fényerősebb változatok, pl Olympusnál maradva az om35/2, 24/2... amik 3, 4Xes árban vannak és valszeg nyitva hozzák azt a képet mint elöbbiek 1-et rekeszelve. Csak nekem az már qrva drága.
Ha van valakinek jó tapasztalata viszonylag olcsó (max50e.) 50mm alatti obikkal, megoszthatná velünk!
-
jjeahh
nagyúr
ha canonra lesz nem tom, milc-re azt nem mondanám hogy jó, de ha szereted az érdekes képi világot fujian 25/1.4, 35/1.7, industar-69 ezt meg lehet én is kipróbálom
ha "rendes" képű kell, Hollyboni asszem jókat írt annó a canon fd 24 vagy 28mm-ről[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rii
nagyúr
válasz MrChris #4454 üzenetére
" ..... ez azért attól is függ milyen gyutávot akarsz használni. 50körüli a legoptimálisabb az alatt ami jó is egyre húzósabb. ..... "
és tudnék kérdeni 50 alatti jó manuális objektívet, amit érdemes megvenni .... ?
-
jjeahh
nagyúr
válasz richtofe #5363 üzenetére
szerintem nincs semmi baja, csak digit váz nem tudja vezérelni a rekeszt benne...valszeg szét kéne szedni és egy bütyköt kipóckolni, kihézagolni vagy valami, de ennek csak akkor állj neki, ha hajlandó vagy kockáztatni, és megnéztél pár tervrajzot vagy tutorialt, és nem tűnik nehéznek
keress rá how to fix aperture, meg pancolar 50mm szavakra gugliba, vagy ha megéri neked vidd el szerelőhöz, pár hsz-vel előbb linkeltek a fórumtársak egy profi szerelőcsávótFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
richtofe
újonc
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a manuális obikkal fotózással, olvasom a fórumot nagy erővel . Kaptam egy Pancolar 1.8/50-es obit, de úgy tűnik, hiába tekerem a rekeszválasztó gyűrűt, nem csinál semmit. Van valami trükkje, vagy sajna kifogtam egy hibásat. Ha hibás, érdemes költeni a javíttatására, vagy inkább keressek egy másikat? A használatból eredő kopást leszámítva nem nagyon tűnik gyepáltnak.
http://itcafe.hu/dl/upc/2014-06/16/500967_v7ob0obc4mescpcm_dsc00908_2308.jpg
http://itcafe.hu/dl/upc/2014-06/16/500967_psbfnqrrp34gdtqr_dsc00907_2307.jpg
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Zozzant #5361 üzenetére
Megint csak nem értelek. Önjelölt műszerészként szétszedte 3szor, megjavította jól működik, helyén van a fókuszpont, már nem csillan be, 2,8-on is használható és ha ügyes volt nem trancsírozta el a csavarfejeket, nem karmolta össze az alkatrészeket... Ha igen az látszik, vagy hibásan működik. Nem veszik meg.
Van vagy 20 obim, mindet az utóbbi 2-3 évben szereztem be, legalább 30-40 évesek, fogalmunk se lehet melyiket hányszor szedték szét, adták tovább. Lehet, hogy mind már átment önjelölt műszerészeken meg szakikon, nem tudhatom, de jó állapotúak, használhatóak és ez a lényeg. Szart meg nem szabad venni, vagy ha kevés az infó mérlegelni kell bevállalod e. Én csak fotón láttam szinte mind, bevállaltam és mind ~95%-ban bejött. Ami vicces, hogy pont az bizonyult rossznak amit személyesen vettem át. -
Zozzant
addikt
válasz MrChris #5360 üzenetére
Javítás és javítás közt van különbség, már az elején is ezt mondtam. "Jól működik" szétszedte és visszarakosgatta a lencséket ahogy jött (pl. gyárilag a lencsék egymáshoz vannak forgatva) akkor elfogadjuk hogy fasza az obi, igaz hogy csak 5.6 -tól van jó képe esetleg decenteres de elfogadjuk. Önjelölt fotóműszerészektől mentsen meg... amiből egyre több van. Ha teheti mindenki próbálja meg személyesen az adott obit, ha nem teheti és gyanús inkább hagyja a fenébe.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
MrChris
nagyúr
válasz Zozzant #5359 üzenetére
a hiányos/hibás/tönkretett szar teljesen más tészta. Ha hirdet valaki jól működő, helyes állapotmegjelölésű hiánytalan! cuccot és az ellenkezőjét postázza az szimpla rohadt átverés. Ha van olyan obi amit már szétszedtek/javítottak de ennek ellenére jól működik, azzal nincs probléma ha nem írják, ez úgy se ellenőrzhető. A lényegen nem változtat.
-
Zozzant
addikt
válasz MrChris #5358 üzenetére
pl azért célszerű minél pontosabban leírni amit tudunk és képeket is rakni róla hogy ne utazzak el érte esetleg 200KM-t vagy postázgassuk feleslegesen. Te megveszel egy obit megkapod és kiderül hogy a csavarok feje szanaszét van akkor nem leszel ideges igaz? Használod boldogan mert hát elmúlt 40 év ide vagy oda...
-
MrChris
nagyúr
válasz Zozzant #5347 üzenetére
nem ezt írtam, de mindegy is. A lényeg, hogy olyan obit nem találsz a piacon, amihez odaírja a tulaj, hogy megbuherálta, 3X szétszedte. Már hogyha el akarja adni. Max ha látható, tapasztalható hibája, hiányosága van. Személy szerint nekem már az se tetszik, ha azt írja valaki, hogy szétszedve, kitakarítva... vagy működik, dzsuvamentes, vagy van vele valami gixer.
-
rii
nagyúr
ja'hogy .... felejtősek ))))-.
-
rii
nagyúr
sziasztok
20-55 ... vagy valami hasonló Manuális objektív van Canon 40D-re, amit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_16
tag
Nem szeretném eladni.Tegnap kaptam egyik barátomtól hogy használjam ha szeretném és érdekelte hogy úgy kb mennyit érhet .
-
Zsolt_16
tag
Miből látjátok , hogy javítva volt? nem sok régi objektív volt a kezemben lehet hogy ezért nem veszem észre. :/
-
Zozzant
addikt
válasz MrChris #5343 üzenetére
Ja megkapja a szervizes csóka és otthon jól megbuherálja mert a gyártó által összerakott eljárás is idióta Kb ezt mondtad. Flektogon se azért 2.4-es mert majd F8-tól lesz jó a képe, már a kolléga előtt is valaki jól megjavította, most ő is, aztán megy a piacra megint, ez a tény. Függetlenül a canon minőségellenőrzésének hibáitól.
-
Zsolt_16
tag
Én ehhez annyira nem értek tegnap kaptam meg csak. A rekesz állító gyűrű olyan érdekes nekem akkor lehet azért mert szét volt szedve.
-
MrChris
nagyúr
13db régi OM obit és 6db egyéb gyártmányt vettem, de egyiknél se írtak semmit. Pedig 2 tuti buherálva volt. Elvégre ha működik rendesen minden része akkor tökmindegy. Ki kell próbálni, mert használt. Az állapota is sokat mondó. De ha magyarázni kell, hogy ez a része azért jár ilyen nehezen mert... ez a kattogás, eröltetés meg nem számít... akkor nem szabad megvenni. Egy 40 éves obi huszon éves tulaja honnan tudná hányszor szedték szét a pl. 80-as években angliában/németben az obit?
-
Clemi
veterán
válasz Zozzant #5340 üzenetére
Ha láttál már szétszedve ilyen optikát, akkor tudod miről beszéltem. Nem a lencsék egymástól való távolságát lehet hézagolni, hanem a frontlencse tengelyvonalát a lencse csoport középvonalához, vagyis a frontlencse csoport a lencse csoport házban úgy van rögzítve, hogy körben három hernyó csavar fogja meg egy bevágáson ami körbefut a házon. Itt körbe kb 1mm-es hézag van. Nem egy nagy cucc beállítani, hogy ez a hézag egyenletes legyen, viszont szvsz akkor is elég gagyi megoldás így rögzíteni egy lencse csoportot.
-
MrChris
nagyúr
válasz Zozzant #5340 üzenetére
hány Canon, Nikon, stb... dslr-t adnak el ami a saját obijával front/back fókuszos és viheted szervizelni? Sajátomon (oly.e510) a mattüveget is hézagoltam, hogy pontosan egybe essen a valódi éleséggel. Egy másik vadiúj 700d-m front fókuszos volt, az obi pedig diszta decenteres... Még ma se minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
-
Clemi
veterán
válasz MrChris #5333 üzenetére
A kört én zárom be itt és most Naná hogy megint szétkaptam, alaposan kielemeztem a rajzon látható alkatrészeket, és a fókusz állító menetes részt (ami vagy 100 féleképpen a helyére csavarható) sikerült úgy vissza csavarni (rájöttem minek hogyan kell állni) hogy most minden a helyére került. Még a frontlencse tagot is sikerült kihézagolnom, hogy középen álljon, ha már olyan idiótán oldották meg, hogy három hernyó csavar tartja a helyén, amik egy sima háromszög alakú mélyedésbe tekerednek bele.
A fókusz állítás a végtelen jelnél koppan, és a végtelenbe elnézve tényleg ott a fókusz. Ehhez már csak egy idióta adalék, hogy a chipes adapter egy kicsit máshol jelez hanggal és fénnyel, de ha a szememhez állítom az élességet és nem a hangjelzéshez, akkor pöpec éles lesz a kép.
Na persze 2,8-on egy kicsit mos de nem zavaróan, f4-től meg penge éles legalábbis középen.Most ilyen képeket tudok vele exponálni.
-
fattyu
veterán
hihetetlen.
gáz van vele. nem a legborotvább obi nyitva de nem is olyan kép van mint leírtad. a fókuszskála pedig látványosan nem stimmel. és az nem "hát ez ilyen" hanem hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Nos, a 3x szétszerelés azért volt, mert először nem jöttem rá hogy kell a frontlencse csoportot kivenni a házból és nem akartam feszegetni, így összeraktam de mivel meglett a neten képsorozat a szétszedéshez az segített így szétkaptam rendesen de a leesett frontlencse csoport hátsó tagot fordítva tettem a helyére (a szél csiszolás alapján úgy volt logikus), így megint szét kellett szednem, végül harmadszor azért szedtem szét, hogy megnézzem tehetek-e az ellen valamit, hogy ne az 1m-es jelzésnél legyen a végtelen élesség, de most úgy fest, hogy ez ilyen, pedig a 50/1,8-as Pentacon az koppan a végtelen jelnél és ott is van az élesség.
Ha van valakinek BP-en a III. kerület környékén ilyen MC Flektogon 2,4/35 Carl Zeiss Jena objektívje, kérem írjon Priviben. Jó lenne összehasonlítani a két obit, és ha ezzel gáz van tuti elviszem egy szakinak, hogy állítsa be.
-
copass
veterán
a szerelő tudja hogyan kell úgy szétszedni, hogy utána összetudja rakni jól. nem akar szpni vele 3x-or mint ahogy te!
én fizettem inkább 2k-t a szerelőnek aki kiszedett belőle egy hajszálat a sonnar-omból, minthogy elbarmoljam.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
fattyu
veterán
mert 3szor szétszedted és nahát még mindig nem jó.
egy működő 35\2.4 30 ezerért 5 perc alatt elmegy de a gányolás meg balfasz szétszedés összerakással csak megy bele a szösz por és előbb utóbb valami elmállik.
nyilván nem jó ha nem stimmel a fókusz skála....
-
Clemi
veterán
EOS-550D az áldozat
Fattyú: Miért is szerelő? 3x szedtem már szét, és minden a helyén van, semmi nem lóg, a lencsék tiszták. Vagy a lencséket lehet állítani szerinted? Mondjuk ez a túl nagy visszatekerés a végtelen jeltől majdnem az 1 m-es jelig elég ciki. Az 50-es Pentacon nem csinál ilyet. Egy szerelő mit is tudna vele csinálni? Ha tud belőle egy tuti rajzos obit akkor elviszem de komolyan.
Hétfőn lövök vele pár képet különféle rekeszekkel és felteszem valahová. Egyébként f4-5,6-tól tényleg penge. -
Clemi
veterán
válasz MrChris #5320 üzenetére
Tud persze, csak a keresőn keresztül a chip jelzésére nem egyszerű éles képet exponálni. Kis rekeszeléssel már alakul a dolog, csakhogy nekem pont a nyitott rekesz lenne a lényeg Amúgy meg valami nem stimmel még mindig, mert a skálája szerint 1,5m körül van a végtelenen az éles.
LV módban, a kijelzőn fókuszt állítva azért be lehet lőni sokkal pontosabban, úgyhogy törő ékes matt üveg kellene ehhez az obihoz, mert így nagyon lassú utcai fotózáshoz, én meg ahhoz keresek valami kevésbé feltűnő nagylátószögű objektívet. -
MrChris
nagyúr
Pedig tud ez az obi ha nem is seggre ülős, de azért elég használhatóan éles képet is.
Meg állítólag ez is azza készült. -
Clemi
veterán
Köszi, közben pont ezt a rajzot találtam meg én is. Rájöttem a trükkre, hogy miért nem tudtam szétszedni, úgyhogy sikerült.
Ahogy sejtettem, a frontlencse csoport hátsó lencséje teljesen le volt esve. Egyszerűen a lencsét rögzítő gyűrű le volt tekeredve.
Nagy nehezen összeraktam, most nem zörög semmi, de azért 2,8-on még mindig eléggé lágy a kép, főleg a széleken. Most ezzel variálok, bár nem hinném hogy ezzel már bármit tudok kezdeni. -
Clemi
veterán
Közben lett egy sanda gyanúm, hogy valami elszabadulhatott belül, mert ha megrázom zörög elég rendesen. Próbáltam szétszedni és bejutni a belsejébe, hogy ráakadjak a zörgő alkatrészre, de elakadtam. Tudtok valakit aki ilyen javítással foglalkozik, vagy bemutató videót ahol látható hogy kell szétszedni?
Megnéztem, használtan itthon 30e körül az ebayen 220$-os áron mennek ezek az obik. -
jjeahh
nagyúr
tudtok mondani valami elcseszett képű perverz obit a fujian, cctv csodák, helios, meyer, industar-69-en kívül?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Clemi
veterán
Hali!
Nem tudom olvassa-e olyan valaki ezt a topicot, aki ért a manual obikhoz.
Van egy MC Flektogon 2,4/35 Carl Zeiss M42 menetes objektívem. Canon gépen próbáltam használni, de valami nagyon nem stimmel. A gond ott kezdődik, hogy végtelenre állítva brutál homályos a képe, (tudom, hogy minden obit egy kicsit visszább kell tekerni) és ha a végtelenre akarok fókuszálni, elég sokat kell vissza tekerni a fókusz gyűrűn. Nem tudom a kettő összefügg-e de teljesen nyitott blendén értékelhetetlen mosott képet ad, csak valahol 4-5,6 körül tud használható képet produkálni.
Azért bosszant a dolog, mert van mellé egy Pentacon 50/1,8-as üvegem is, de az teljesen hibátlanul működik, vagyis a végtelennél tényleg épp csak visszább kell tekerni és már 1,8-on is használható képet ad. Nyilván nem tökéleteset, de már jónak mondhatót, míg a 35-ös egy moslék.
Kérdés az, hogy vajon mi lehet a gond? Szét lenne esve az objektív? Valamelyik belső lencse elállítódott? -
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5311 üzenetére
Érdemes hozzávetőleges becslés végett megnézni a kiszemelt obi ebayes árát. Jelen esetben 140-240$ között van. Persze van 400-ért is hátha talál madarat. Szvsz 75-ért még sokáig ott fog porosodni. Akinek nem nikon váza van érdemesebb más 100/2.x obit keresni, nikonosok meg vannak kötve a nagy bázistávjukkal, ezt pénzügyileg jól ki lehet használni.
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5309 üzenetére
ez elég maximált ár. Persze a nikon más tészta mivel a gépükre mást nem nagyon érdemes rátenni.
-
tailor
őstag
válasz Mr.Csizmás #5307 üzenetére
Köszi! Pedig kíváncsi lettem volna rá...
A Nikkorért mit kérnek? Fél vesét?
-
MrChris
nagyúr
válasz urbi107 #5298 üzenetére
tehát mozgó, erősen mozgó, végülis ki kell próbálnod, hogy mennyire megy a kis keresővel az élesre állás. Volt nálam pentacon mc 200/4 az elfogadható volt, még kézben is elment a mérete, súlya. A 300 már brutális, csak olyat vennék amelyiknek állványcsatija is meg van és arról használnám.
-
tailor
őstag
válasz Mr.Csizmás #5302 üzenetére
Igen, valami ilyesmit sejtek én is Az Opticamnél láttam, megköszönöm, ha megnézed Ezek milyen csatlakozásúak amúgy, nem tudod?
-
tailor
őstag
Hallott már valaki erről az obiról: Zeiss Planar 1,6/31? Neten semmi infó róla. Valami TV optika lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest