Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenko
aktív tag
válasz
Kornel #41697 üzenetére
Ez se megy rosszul.
volkswagen_golf_iv_2.8_4motion_v6_highline_full_extra -
hurenzon
senior tag
-
Skillet
addikt
Anno olyan infót láttam, hogy 10e km-enként kell pucolni, de körülmények függvényében ez változhat, akár 5e km is lehet, ha városban, erősen szennyezett helyen használjuk.
Jó dolognak tűnik, de azért szerintem elég nagy nyűg.
Kimosod és hagyod megszáradni? Szárítani nem szabad! Ki tudja, mikor száradt meg teljesen a benne lévő pamut, csak akkor mehet rá az okos olaj.
Az egész tortúra szerintem... a hátam közepére...
De aztán lehet, hogy jó cucc -
-
zack
nagyúr
Sport katalizátort honnan érdemes venni?
Szerintetek K&N betétszűrőt érdemesebb a papírszűrő helyett? Csak akkor vállalom be, ha nem megy a tartósság rovására.
-
Skillet
addikt
válasz
z123456789 #41689 üzenetére
Parkolás okés. Van málygarázs, külső parkolás és emeletes parkoló... szóval van választék.
Mind ingyenes, parkolójegy nélkül. -
z123456789
addikt
Szevasztok srácok!
Holnap viszem az autót Rusztika BT.-hez állapot felmérésre. Kíváncsi leszek mit mondanak az elbaszott alvázvédelmemre, és hogy mit tudnak vele így kezdeni.
Utána mennék csodák palotájába. Régen voltam ott, de nem emlékszem rá, hogy akkor is a Camponában lett volna. :S Milyenek a parkolási körülmények ott? Sosem voltam még Camponában. Valaki segíthetne, akár PM-ben is. -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #41687 üzenetére
Közben kicsit utánaolvastam,a menetjrlző az lényegében a ledet takarja és egy 2010 es módositás után elfogadott a tompitott helyett nappal.
[itt olvasható] -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Mi a különbség a menetjelző és a helyzetjelző között ? Illetve országúton nappal elfogadott a csak elől hátul led használata? Tompitott nélkül.Igy olvastam,ez mintha azt takarná
(8)277 Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet – tompított fényszóróval – nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani. -
Krisz79
őstag
Lámpapolír után milyen fóliát javasoltok keresni,hogy ne mattuljon vissza a lámpatest?
-
Skillet
addikt
válasz
BigBlackDog #41672 üzenetére
nagyon jó képek lettek!
(#41675) MunezXBK
mi lenne az autó? német és dízel?az kocsi, és nem, nem vóóót
mikor legyen a tali? csütörtökön neked pl jó lehet?(#41676) zolynet
durva időeredmények
grat!(#41679) M_o_g_y_i
köszönöm az autóm nevében is, majd átadom neki eme dicsérő szavakat -
zolynet
veterán
válasz
Köszi, jó képek lettek!
Jól ment a csacsi pénteken ... egy 3. helyre elég volt.
bővebbenmajd lesz videó is
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Autók nem vótak?
-
tomcsi23
veterán
válasz
Némi diszkriminációt érzek származás alapján.
-
BigBlackDog
veterán
Akit érdekel, felkerült néhány kép a legutolsó taliról (sajnos nem voltak a legjobb fények).
Többi kép errefelé érhető el.
-
válasz
BigBlackDog #41670 üzenetére
Hű
-
BigBlackDog
veterán
Ezt ismerte valaki? Kicsit megmoddolták a zenészautót...
-
törölt tag
válasz
Kornel #41653 üzenetére
Még hozzá akartam írni, hogy ez nem csak az alfásokat gondolom ilyennek(Qtya123 igazad van), hanem pl. Octavia RS, Focus ST, stb.stb., vagyis az ilyen gépekre leginkább, típustól függetlenül. Már csak azért, hogy az italo fanboy-ok ne sértődjenek meg. Azért az vicces, hogy ha valaki VW vagy mást linkel azt egyből lehurrogják ezer indokkal(lehet jogosan), de ha olaszt néz, akkor egyik se köt bele, inkább helyeslik, holott néha nyílvánvaló az átverés. Mint volt az Alfa az 1.7-es TB motorral pár hónapja. A másik topikban a 136k km-es 10 éves Alfa akkora átverés szerintem, mint a ház. De csakis szerintem, szóval nem vitatéma.
-
Kornel
veterán
válasz
Integrale #41664 üzenetére
Egy, kva alacsony.
Ketto, nem nagyon van árok a panel közepén.
Három, gordeszkam sincs.
Négy, lusta is vagyok hozzá 😂Zack: koszi, rájuk gondoltam én is első körben, bár van egy közelebb is, dinamit dob.
Róluk hallott már valaki valamit? -
Kornel
veterán
Bp-en tud valaki jó kipufogóst ajánlani?
Valami rezonal, át akarom nezetni az egészet.
Tuti valamelyik hővédő lemez, hang alapján, de csak meg kéne keresni melyik az. -
zack
nagyúr
Kipróbáltam ezt a Restore nevű csodalöttyöt. Sokat nem vártam, 400ml 9k, gondoltam egy próbát megér, mert nagy tempónál illetve nagyobb fordulaton csipegette az olajat, tehát mindig figyelnem kellett az olajszintet.
Kell neki idő a beépüléshez, nem azonnal fejti ki a hatását, nálam 500km kellett. Amióta benne van, 1ml olajat sem kért (1 hónapja), folyamatosan a nívó tetején csücsül az olajszint, pedig direkt azt kapja és úgy, amitől eddig csipegette.
Szóval bármennyire is hihetetlen, de segített, és megszüntette az olajfogyasztásom. -
Integrale
veterán
válasz
Elektrosokk #41656 üzenetére
Az ott levok egy resze ilyen, egy jelentosebb szelet pedig amit vazoltak a sracok, nezd meg a neveket egy-egy ilyen beszelgetesnel, akar FB akar AA, altalaban ugyan azok.
Illetve nem vag egybe az orszagban levo Alfak szama, az ott regisztraltakeval.SzlobiG: Par hete mentem Mezoturra amig lehet a 4-es uton, egy megvadult Toyota Hiace ugyan ezt csinalta, konkretan 3x a szembejovonek felig le kellett mennie az utrol.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Kornel #41653 üzenetére
Nézz fel alfa amore oldalra milyenek az eladó kocsik, sokan regényt tudnának írni arról mit mikor hogyan cseréltek a kocsin. Az alfa tulajok többsége fanatikus márkaszerető. Az alapján meghatározni a karbantartást hogy milyen gyártmány az autó ostobaság, ez csak a tulajtól függ.
-
Qtya123
őstag
válasz
Kornel #41653 üzenetére
De ez nem kimondottan az Alfásokra igaz... Ennyi erővel lehetne általánosítani a BMW-re, VW-re és bármi másra is, mert hülyék minden márka esetén előfordulnak.
Nekem sok ismerősöm használ sokféle autót, de 1-2 kivételével mindegyik vén dög gumikon jár, az olajcserét inkább később végzi, mint előbb (persze, ha 20ezres az intervallum, akkor előtte nem cserélné, ha agyonlőnék sem) és egyik sem azért nem cseréli, mert nincs pénze rá, csak nem érdekli. Megkérded milyen olaj kell az autóba, aztán csak néz, há' a szerelő szokta ezeket intézni.
-
Kornel
veterán
válasz
Elektrosokk #41652 üzenetére
Nem szoktam egyetérteni a troll kollégával, de ebben van valami.
Szigorúan ragaszkodnak a 30k-s szervizintervallumhoz(tisztelet a kivételnek), ellenben tapossák, ha kell ha nem, úgy, hogy még 10k km-es periódus is sok lenne.
Nem akarok általánosítani, de 10-bol 9 simán ezt vallja.
Unokanoverem ujan vett giuliettat, 32k km-nel meg csodálkozott, hogy egy liter olaj ráment, még háborgott, hogy milyen szar ez.
Mondom neki hogy 15-nel cserélni kellett volna, nem csak hajtani, mint a barom, es elintézni annyival, hogy csak 2k km-el csúsztam túl a szervizintervallumon -
Teszla_
senior tag
válasz
Kornel #41646 üzenetére
Egyszer voltam 206RC-t nézni, mert papíron jónak tűnik. Előben se rossz, sokkal szebb, mint egy mezei 206, de nekem túl magasan volt az ülés. Ennek a konkrét példánynak szerintem csúnya a felnije, a gyári 17-es sokkal szebb. Meg ennyi pénzért én nem várnék csodát, ennél drágábban szoktak ezek menni. 206-osnak a hátsó hídja problémás (lehet az RC-nek más, de nem hinném), valamint az indexkar mindenben beszarik, amibe ezt tették (206, 307, 607, stb.). És az Anti Pollution Fault felirat is biztos előjön majd, akkor pedig 99%, hogy vészüzembe vált és alig megy az autó. Tudom, mert volt 307-esem
Mod: 300ZX nagyon szép autó, és széles mint egy kombájn
viszont ezt tartani egyetlen autónak, hát, én nem merném bevállalni. Nem egyszerű szerkezet és szerintem az alkatrészellátás se olyan, mint egy átlag autónak. Ha problémája lenne, akkor nem 1-2 nap alatt lenne megjavítva.
-
Kornel
veterán
Ez a 206RC se rossz, de ki tudja milyen ez?
-
rbalint88
addikt
válasz
SzlobiG #41640 üzenetére
nem lett mérve, a chip mellékes volt amúgy, az EGR kiírás volt a lényeg
amit módosított a srác: max turbónyomás 1,2->1,4bar, hozzálőtte az üzemanyagot és a railnyomás kapott +5%-ot, hogy legyen hűtés magas fordulaton, meg lehozta turbó "nyitását" 1500-ról 1300-as fordulatra.ezért is akarok menni EQMontoya ellen megint, hogy mennyit jelent a chip
(pad helyett)
-
válasz
rbalint88 #41631 üzenetére
Világos, de azért némelyik olyan előzésbe belement, de nyilván erről nem az autó tehet hanem aki vezeti.
Csak feltűnően sokkal találkoztam ma. Ez a khizasi viszont egy ikon itt a szálloda parkolóba csomóan megállnak megnézni.
Apropó chip amikor csináltattad meg lett mérve padon az autó vagy nem?
-
rbalint88
addikt
válasz
Elektrosokk #41632 üzenetére
miért, a Ferrari tán papiautó azért, mert automata van benne?
naugye ...
motor, futómű, kormány, fék legyen jó, váltó az nálam részletkérdés, hogy A vagy M. -
-
Ha már alfa nagyon sokat látni már az utakon mai úton is (200km) rengeteget láttam leginkább dízeleket és többnyire mentek mint a barom.
-
-
Qtya123
őstag
Most olvastam az egyik TC kommentben, de van benne valami:
"- Newton 4. törvénye: ha leparkoltad a kocsidat, kiszálltál belőle, bezártad, elindulsz dolgodra, és pár lépés után nem nézel rá vissza, akkor bizony rossz autód van "
-
Integrale
veterán
válasz
Elektrosokk #41620 üzenetére
Szerencsere.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Luck Dragon #41617 üzenetére
De a hangja se olyan.
-
Kornel
veterán
válasz
Luck Dragon #41617 üzenetére
hát nem is annyiba kerül.
-
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
SzlobiG #41612 üzenetére
thx
a kipufogó végét még nem vizsgáltam közelről, de a civicnek is hasonló kamu kipufogóvége van, max. egy kicsit szolidabban
egyébként még mindig tetszik, van kiállása azért.
szerintem.többieknek:
van igazatok, de volt olyan év, amikor 45k km-t mentem, akkor minden deci számított.
mondjuk a mostani 15k-nál kb. tényleg mindegy lenne.azért elgondolkoztam egy köztes megoldáson is, ha csak egy kocsit akarok tartani, akkor biztos megy a civic, aztán egy erős dízel is szóba jöhet...
-
-
Skillet
addikt
Ezt amúgy én sem értem. Nem kell ezen sokat rugózni. Egyszer élünk, és sajnos nem sokáig. Ki kell élvezni, ezt mindenki másképp teszi. Akit az autók érdekelnek, az ne sajnálja bele a benyát, had menjen a szekér
Mert aztán sok-sok (jobb esetben) év múlva, ágyba sz@rva majd azon merengjünk, hogy de kár, hogy a benyán spóroltunk? Lóf@szt!
Nekem az biztos nem ugrik majd be, hogy "de 6 liter volt az átlagom!"
Letojom, nem érdekel. Menjen, egyen. -
-v-
addikt
-
Kornel
veterán
így már kicsit más a lista.
nem tudom honnan vetted, hogy megvennék 2003-as autót első autónakviszont a fóka ST-k elég jónak néznek ki, mit kell ezekről tudni?
Közvetlen befecskendezésesek ezek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest