- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
SzlobiG #245800 üzenetére
Az ülést szerintem nem vészes cserélni, akkor meg lesz ülésfűtés is. Csak kelleni fog hozzá kapcsoló meg másik ajtópanel díszléc -> akkor már inkább teljes belsőt vegyél hozzá
De a karcra valóban rámegy még egy panel festése.
-
barnam_
nagyúr
válasz
SzlobiG #245782 üzenetére
Totál elcsépelt, de szerintem az olcsó Merci a legdrágább Merci
Amúgy az ülésfűtést leszámítva mi kellene még bele?
- én a középső kijelzőt cserélném valami ilyesmire: [link]
- kár, hogy csak led high performance lámpa van benne nem a multibeam (az parádésan világít)
- az alap ülés van benne, azt hiszem ennek a deréktámasz sem állítható, az mondjuk jól tud jönni hosszú utak során
- mondjuk egy kamera sem ártana bele, nem látom a kapcsolóját sem a középkonzolon, sem a rezsókapcsoló felettDe amúgy élhető lenne szerintem. Csak azt nem értem, miért kérték bele a 4Matic-ot az extrák helyett
Igaz én elfogult vagyok, nem feltétlenül kell Mercit venni
-
barnam_
nagyúr
válasz
SzlobiG #245714 üzenetére
Azzal is megy, a váltó szerintem sokat segít benne, mivel gyorsan pakolja a fokozatokat.
De az erősebb motor ugyanazt a teljesítményt/nyomatékot tudja kevesebb fordulat mellett, nekem ez a fontos.
Olyat keress amiben bőr vagy félig szövet/bőr az ülés, azok a jobban felszerelt változatok. -
barnam_
nagyúr
válasz
SzlobiG #245707 üzenetére
Itt már van 9es váltó, viszont a régi motorral - szerintem a 170 ló inkább a higgadt közlekedéshez való. Az újabb motor a 2 literes 194 lóval.
Ez sem tűnik lelakottnak, viszont fapad. A zongora lakk középső elemet könnyen tudod cserélni, és ha már leszedted, mehet fel a kínai Androidos tablet, az legalább érintős
Facelift után már nagyobb középső kijelző van jobb infotainment rendszerrel, mindenképp megéri szerintem.
Elvileg MBUX is volt már benne (NTG6) de most nem vagyok benne biztos.Egyébként a fapad is kényelmes és csendes, csak az extrákról le kell mondani.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SzlobiG #245673 üzenetére
Lánc nem egy örök életű valami, ha csörög és hátul van, lehet drága csere ajánlat miatt olcsó pl, de ha konspirálni akarnék, ott a lejáró műszaki is, kellhet egy garnitúra gumi (képeken mondjuk jó)/fék/stb - de legalább rendben lesz és ízlésednek megfelelő márkát választhatsz, stb. Poroltó miatt talán belga eredetű volt
náluk jól nyomon követhető az előélet, mint a hollandoknál.
-
válasz
SzlobiG #245676 üzenetére
A BMW-m ugye szintén 2 literes benzines, plusz akkut is cipel. Városban azért 10l megvan ha csak úgy simán mész benzinnel, és szereted/élvezed ha megy is, de nem álatkodsz. Részterhelésen 5l körül eszik.
Autópálya 6-8l attól függően mennyire vagy haladós és hogy mennyi hegy/emelkedő van, plusz ember és csomagok. Én tudtam vele az osztrákoknál 6l-es átlagos is jönni egy 130km-es szakaszon 2 emberrel színültig pakolva. -
rbalint88
addikt
válasz
SzlobiG #245676 üzenetére
Szomszed M4-e, meg Brumi M440i-je is 7-8 korul eszik hosszu uton, nem allatkodva es azok 3 literes, 300+ loeros motorok. Szerintem ez is megall palyan 8 korul. Az auto maga eleg jol nez ki, bar az ara az kicsit a tul szep, hogy igaz legyen kategoria - aztan lehet ennyiert szamolnak be neki es inkabb akkor valaki jarjon jol vele. Az biztos, hogy baromira atnezetnem szervizben, lehetseges korabbi toresek miatt is.
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #158827 üzenetére
Igen, de kár is őket árban hasonlítani. A Passat újabb és modernebb több extrával. A V60 indítja néha dízelt ha akarod ha nem. A Passat padlógázra se indul. És a villanymotor is erős a PHEV kocsikhoz képest. A csomagtartó mérete meg ég és föld
Sajnos ezek mind 180 felett vannak és általában egyiken sincs megcsinálva a nagyszerviz. Akkor éri meg a Volvo egyébként ha két végletben használsz egy kocsit. Csak rövid táv és utána meg hosszú távok. Pont ahogy focvis használja. Pályázásra valamivel jobb a V60, de a GTE is elvan 7 liter körül. Ha meg nagyátlagba nézzük akkor általában ilyen 5-6 literes fogyasztások jönnek ki egy útra. Ha országúton használom akkor 4.Nagyon vonzott engem is a Volvo, de én az eladást is néztem és egy dízelt már szerintem nehezebb lesz eladni. Mondjuk egyelőre nem úgy néz ki mert simán drágultak a V60-ok 15-20%-ot. Focvis vette jókor és jó árban. Nekem már fájdalomküszöb felett van egy 200k-t futott 6 éves kocsiért 5+ milliót kiadni.
Az 5 hengeres motor mondjuk egyértelműen a Volvo mellett szól. Sokkal jobb mint a pöcsköszörű TSI.
-
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #158687 üzenetére
Nekem is bejön a V60 a mai napig. Szép kocsi lett, de dízel felesleges lett volna számomra. Golf-ot csak ideiglenesen vettem. Passatot szerettem volna elsősorban, de lényegesen drágábbak sajnos
Kár a ziccerért, hogy Golfból kihagyták a kombit. De gondolom pont azért amiért a GTI-ből sincs
A GTE egy kicsit "lassabb" GTI.
Amúgy a Passat nagyon adja, eszméletlen jó kocsi szerintem. Az új meg a nagyobb aksival még komolyabb lett. De hát azok már jócskán 10+ millió kocsik.
A V60-at én is megnézném, bandázzunk egyet
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #158672 üzenetére
Igen lehet, de rendszerint 200k km felett lesz és 2013/2014 évjáratúak. És mondom számold hozzá amit el kell költeni kötelezően ha veszel egyet. Persze a DSG ott van, annak is kell az olajcsere. 40-50 km körül megy el. Amúgy focvis elbeszélése alapján nem nagyobb a V60 a Golfnál.
(#158673)CactuS: Ez már a sokadik (talán 3.) generációs TSI aminél a kokszosodás már meg van oldva. Legalábbis ezt mondta róla Barcsik László TFSI mester. A DSG az egyedüli kockázat, de szerencsére abból a legmegbízhatóbb van benne. RAV4-et akartunk mi is venni, de drágább mint a Passat. Amikor néztük a legolcsóbb is 7 millió volt. De ahogy látom most sem nagyon van
(#158677)SzlobiG: Sok minden, gyere el és elmesélem, a fórumlakók is jobban járnak
-
válasz
SzlobiG #158670 üzenetére
Nincs különösebb panaszom rá. Érezni a súlyát; állóból úgy indulsz, mint a csúzli; viszont 160 felett kb. egy 2.0 TDI dinamikája marad az 1950 kg önsúly és annak okán, hogy 155-ig működik a villanymotor, utána a D5 egyedül marad a tömeggel. Végre 238-at mentem vele, pici még volt benne, de óra szerint.
Villannyal kb. 30 km; hidegben 25 biztosan, jó időben 35+ (egyszer teszteltem, 40 kijött); dombon lakom, a hegymenet eszi a hatótávot.
Autópályán sokat megyek Bp-Zeg és vissza; 90%-95%-os akksival indulva, a végére 50%-ot hagyva 6-6,5 liter (tegnap 6,2 volt) kér; 150-160 (140-180). -
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #158670 üzenetére
Még erősen ajánlom neked a GTE-t is. Annyira megdrágultak a V60 D6-ok, hogy abból már kijön simán egy Golf, de még egy Passat is.
GTE-t megmutatom neked szívesen ha elgurulsz megint felémFőleg ha megcsinálja még valaki a sok kötelező típushiba orvoslást akkor simán benne vagy egy Passatban.
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #145712 üzenetére
Lesz majd arról is. Még ma is csak oda jutottam el, hogy kapott egy VCDS diagot. Meg átnéztünk pár beállítást. Elképesztően modern autó azokhoz képest amik eddig voltak.
Teljesen egyforma a hatótávja a Passatnak és az Outlandernek papíron. A VW 9,9kWh a Mitsu 12kWh. De mivel a Passat könnyebb és áramvonalasabb ezért a hatótáv egyforma. Ma 30 km-t ment vele apukám és még mindig 26-ot ír. Szerintem nagyon jó állapotban lehet az akksi.
-
válasz
SzlobiG #145135 üzenetére
Opel feature, nem bug.
Akárcsak a lomhán induló benzinesek és a billegős futómű.
Még júniusban írtam, hogy megjártam Fehérvárt oda-vissza egy Astra K 1.4T-vel. A Golf után először kimondottan lomhának éreztem, de visszatértek az emlékek; padlózva szépen megindult. Ugyanez a futóművel; kis költői túlzással aszittem felborulok az autópálya kanyarokban, pedig csak az elején billen egy picit, utána tartja az ívet. És jól fogyaszt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
SzlobiG #143418 üzenetére
Ultem az uj Corollaban, a nagy hibridben. Szerintem egy konkurense van, amit ugy hivnak, hogy Lexus IS.
Viszont az tul nagy.Az a problema, hogy a nagy hibrid (amelyik 180 lo korul van) kozel 10 guriga, az IS300H meg 11, es ha beulsz mindkettobe, akkor azonnal erzed, hogy hol van az az egy milla, nem egy kategoria a ket belter. Nyilvan a futomu sem, arrol nem is beszelve, hogy a 300H 40 pacival izmosabb.
Szoval a kis hibrid szerintem jobb dontes, az 6-7M magassagaban egy teljesen oke auto, a fullos viszont 10-ert egyszeruen draga.
-
-
válasz
SzlobiG #141992 üzenetére
Faternak van a 125 lovas verzió, sima 5 ajtós, kézi váltóval.
Én nem tudok vele úgy váltani, hogy ne rántson. Illetve igen, ha minimum két másodpercre kinyomom a kuplungot. Azt hiszem, hogy ennek amúgy a lendkerékhez van köze. Szóval a gyors váltás felejtős.
Anyaghasználat: nem jobb, mint a 10+ éves konstrukcióval rendelkező Volvo C30-ban, sőt..
Az ülés az mondjuk nem rossz, ez a 8 irányban állítható, kihúzható combtámaszos verzió, de még nem az ortopéd orvosos AGR móka, az csak bőrben van.
Először rakatott fel az első ablakokra légterelőt, amikor megvette a kocsit.. kérdeztem, hogy biztos-e ebben?
Persze-persze.. aztán egy év után leszedette, mert olyan szélzajt generált pályatempónál, hogy nem lehetett megmaradni mellette, plusz szerintem irtó szarul is néz ki.
Ami a K Astra mellette szólhat: Mátrix LED, AGR ülés, bolygóműves AT váltó, Android Auto / Carplay támogatás, talán egy fokkal kedvezőbb ár a konkurensekhez képest, 5 év garancia
Ellene: minden más
-
TeeJay
félisten
válasz
SzlobiG #141527 üzenetére
fene gondolta hogy ennyit dob rajta
pedig az 52liter tankból jó ha 10litert fogyasztottam eddig, meglátjuk mi lesz ha kifogy teljesen
akkor meg majd OMV 100-as benyát nyomatok bele és reméljük teljesen észhez tér majd a motor
14év 95-ös benya mellett lusta lett a motor valamiért -
válasz
SzlobiG #140942 üzenetére
Az utolsó Golfomon suttyó rozsdás volt a hátsó féktárcsa; azon voltam, hogy inkább cseréltetem, mert nem bírom nézni.
Még bőven volt vastagsága.
Ahol a felnit felújították, ajánlották a kerékagy-ápolás szolgáltatásukat (4*500 = 2000 Ft), hogy az sokat segít. Eleinte kételkedtem, hogy ezzel mit kezdenek 2000 ft-ert. Végül valóban szuper eredményt kaptam.
Először flexbe fogott drótkoronggal* megtisztították, majd befújták PREVENT RÉZPASZTA AEROSZOL PROFESSIONAL sprével. Szürkés színű, nem a klasszikus réz színű.* A Tiédhez szvsz még nem kell flex, sima drótkefével lejön.
-
rbalint88
addikt
válasz
SzlobiG #139991 üzenetére
Ha folyamat szopni akarsz, akkor hajra. Cegnel ilyenek a vezetoi autok, mindnek baja van. Havonta kell veluk szervizbe jarni. Ja es nem nagyon van hozzaerto szerviz. Markaszerviz is balfasz, de legalabb ket hetre kapsz idopontot. Igazi szerencsecsomagok. Fonokome az ujabb, 2016-os, az mar most is szar, ezek a fajtak meg mosganaban kezdtek a bajoskodast, de utobbi fel evben mindegyikkel folyamat kell szervizbe menni
-
gzbotii
nagyúr
válasz
SzlobiG #139991 üzenetére
Jaguar sose a megbízhatóságról vont híres. Ez pedig a Fordos időszakból van (Ford DEW platformra épül).
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #139674 üzenetére
Nem, amióta megvan az azt jelenti, hogy tavaly óta a hibrid Auris
Volt egy srác aki eljött megnézte, nagyon tetszett neki, de nem jött azóta seNem kapkodom sehova, majd csak kell valakinek. Közben amúgy az Auris csoportban már két drágábbat is elvittek azóta mint az enyém. Csak ők kereskedők. Lehet, hogy az emberek jobban szeretnek kereskedésből venni vagy nem tudom
-
-
buci30
addikt
válasz
SzlobiG #139077 üzenetére
Én nem mondtam ilyet asszem, mindenki vegyen ami neki tetszik, vagy amít a pénztarca enged. 😊
Én csak leírtam, hogy nekem tetszik kb ennyi! De sok másik kocsi is tetszik árátol független.
A puncimágnes téma meg jött csak.
Én biztos nem azért vennék kocsit meg tesom se.
Ez egy tapasztalat volt a kocsival nem azt írtam, hogy azért vette vagy arra kell vagy csak azzal lehet csajozni.
De hagyjuk is 😊
Örüljön mindenki annak amilye van 😊
Gondolom mindenki olyat vesz ami neki tetszik, nem azért, hogy mutogassa vagy másnak tetszen.
De erre inkább ne válaszoljon mindenki 😊
Mert persze van olyan aki vesz lízingre egy.... és a hűtő meg üres vagy anyucival lakik még.
Erre írtam kinek mi a fontos és mire költ mi a fontossági sorrend.
De ez egy autós topik szóval okés 😊
Szóval inkább zárom a témát részemről 😊 -
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #137836 üzenetére
Már feltettem az Aurist hirdetni
De még csak jóautóra tudom, mert a Hahun a Q5 van kint és oda nem lehet egyszerre kettőt
Nem racionális döntés a szinte soha el nem romló HSD-t lecserélni, de most nagyon rá vagyok kattanva a Volvóra. Főleg azért mert végre lehetne egy erős autóm. És most még nem kell rá fizetni egy csomó mindent. Eddig mindig csak ez tartott vissza, hogy beüljek 200-300 lóerős kocsikba. Na meg egyre több töltő van. 450 méterre pont van egy. Itt a békevárosban senki nem tölt ott szinte soha
Mondjuk a másik oldalon meg ott van, hogy évi 10k km-re minek dízel
V60 D6-al legalább meg lehet oldani, hogy csak hosszú távon kapcsolom be a dízelmotort.
-
-
grizlisandor
veterán
válasz
SzlobiG #137675 üzenetére
Be lett "vasalva" rendesen?
Újra kellett fékezni az elejét, mivel szóltak a műszakis átnézésen, hogy dob az első fék, szétkapja a szerelő és röhögve mutatja, hogy a márkaszervízben az előző tulajnak a kopott tárcsára felrakták az új betétet és félrekopott, megégett. Kapott a gép új ATE tárcsa+betétet, szerelő összevasalta és utamra engedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest