Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
6030D #348896 üzenetére
Masnap csak ovatosan
tudok nem egy olyanrol, akinek masnap reggel-delelott sikerult buncselekmenyi szintut fujni (0,25 legalkohol 0,5 veralkohol ezrelek felettit)
Lassan a budapesti mindenki hulye es hazudikrol amugy visszaallhatnank az autokrol beszelgetesre, foleg ha moderator urak is terelnek eziranyba a topikot
-
radi8tor
MODERÁTOR
Coxer neked is így tart a spoiler?
[link] #tiktokalert
-
tboldi
nagyúr
A bp-i problémákat megszakítom egy közérdekű közleménnyel: az aszályt enyhítendő lecsutakoltam a Jazz-t és a MiTót, jöhet a csapadék.
A Jazz a győri tali óta nem volt lemosva, azóta őriztem rajta a rovartetemeket.
-
hobizoli
nagyúr
mondjuk ott nem is 1998-s tervezes arait kene alapul venni ahhoz, amit orkbán visszamondott, mert amire tenylegesen elkezdtek eltelt meg 10 ev
meg a regit a ruszkik csinaltak volna allamadossaguk fejeben, eleve mas anyag arak mellett is, az ujat meg mar piaci alapon kellett kohogni es akkori anyagaraknal
a muszaki es biztonsagi eloirasok is szigorubbak lettek kozbenmeg a epites is ott volt szaboltalva, ahol csak birtak
Gellert ternel (is) honapokig allt a ket furopajzs, mert tokre ugy csinalt a lokal onkori, mintha nem is tudta volna, hogy amugy metro epites van folyamatban itta muszaki szakertoi velemenyekre 30 napjuk van reagalni es a 30 napot ok be is tartottak datumra pontosan, hiaba volt ott naluk mar joval elobb is
es egy nem is volt eleg, ugyhogy biztos-ami-ziher kertek masik szakvelemenyt is meg mashonnan, ujabb 30 nappal reagaltak arra is
ilyenekkel tobbszor is honapokkal lassitottak az epitest, ami alatt a koltsegszamlalo csk porog, de a munka meg nem halad
a Klados ezert is hagyta itt a picsaba az egeszet, mert a fidesz pártmédia ot baszogatta allandoan, mintha o tehetne az engedelyekrol
o csak ilyen Csatorna alagut meg a hasonlo lepteku vasuti alagut epitesekben volt vezeto beo-ban -
tototos
addikt
Én nem látom hogy népszerűsitve lenne a tömegközlekedés. Amit én látok hogy megpróbálják hogy a tömegközlekedés ne álljon pl dugóban hanem tudjon menetrendszerűen menni.
Hogyan akarunk változást elérni azzal ha még jobban engedünk? A mostani városvezetés szerintem kevesebb céget akarna ezzel kevesebb ingázó embert de mivel ott vannak már évek óta így ezzel kell élni. Megint csak saját vélemény de pénz nélkül nem igazán tudnak mást csinálni azért a célért hogy kevesebb autó legyen a városban. -
tototos
addikt
válasz
MrSealRD #348866 üzenetére
Nem népszerűsitem a tömegközlekedést és szerintem is lehetne fejleszteni. De jelenleg nem fejlesztik. A legtöbb ember kényelemből (az is az ha nem akarsz több órát utazni) ül bele a kocsiba és puffog ha korlátozzák ebben. Nem éltem külföldön még így nem tudom máshol ez hogy működik de nekem ez kicsit magyar mentalitásnak tűnik hogy ha nem tetszik valami akkor majd megszakértjük és megkeressük a kiskapukat.
-
válasz
tototos #348778 üzenetére
Ez azért elég butaság... Ott kezdődik, hogy elkezdünk itt csoportokat megnevezni... Agglozunk itt össze-vissza...Budapest térképet nézd meg légyszi. Aztán húzd rá a tömegkölekedési térképet. Vannak rakás rosszul lefedett rész, vagy csak 43 átszállással jutsz el oda...
A mobilitás korlátozni öngyilkosság... Jelenleg ez történik, miközben mutogatunk mindenkire azért mert van rajta sapka vagy nincs rajta sapka.. És akkor a nap végén azzal takarózunk, hogy hát bizony szenvedni kell inkább a HÉV-en meg a hetesen, mert ez bizony nem fenntartható...bla...bla... Mi nem tartható fenn? Az a semmi, ami az elmúlt 20 évben történ infrastruktúra fejlesztés terén??? NA az tényleg nem tartható fenn, mert végre csinálni is kéne valamit. De jelenleg ott tartunk, hogy fejleszteni senki nem akar, csak korlátozni... De a tömegközlekedés amit mindenki a mennybe vizionál, az messze nem az aminek be van harangozva... Ehhez viszont ki kéne menni aztán próbálgatni, hogy mi hogy néz ki a valóságban. Nem csak a fórumról tájékozódni.
Egyébként az ingázókat úgy lehetne csökkenteni, ha mondjuk a return to office mozgalom megállna és nem rángatnák be az embereket a cégek szükségtelenül heti 4-5 napban mint ahogy azt teszi a MOL. Hanem mondjuk 2 napban... és akkor már nincsenek ennyien az úton. -
Blindmouse_
aktív tag
-
válasz
hobizoli #348849 üzenetére
Azért Párizs meg Budapest egy összehasonlításban metró tekintetében elég vicces ha már röhögünk
Ha lenne annyi metró vonalunk akkor teljesen normális lenne ami van zöld és a piros metró vonalával, de így azért elég béna (közben fővárosunk 75%-án metró se közel se távol)... De ha eljutunk a 10+ teljesnek nevezhető (!) metró vonalig nem lesz ilyen irányú kritikám. -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #348853 üzenetére
ezekre lenne valo a rendorseg meg a kozteresek...
de azoknak a menetirannyal szemben parkolo auto a legnagyobb bubanatuk este 9-kor -
ParmaBoy
tag
válasz
macilaci78 #348851 üzenetére
Ha tippelnem kene: "mert a kocsit tettem le szerelőnél és nem lett kész aznap." Ez a resz keltette fel a moderator ur erdeklodeset.
-
hobizoli
nagyúr
az ossze van kotve az Örs-nel egymassal, le kell menni az aluljaroba a masik oldalon meg feljonni, 130m azert nem a vilagvege
tolem 2x messzebb van ide ennel a legkozelebbi vilimegallo
aki M2-rol a IKEA elotti trolival utazik tovabb, az ennek 2-2.5x-t setalja le most odaig
es o legalabb bp-i lakos is ehhez, a HÉV-s meg lehet agglo-s -
ParmaBoy
tag
válasz
macilaci78 #348844 üzenetére
Kiara gondolt sztem.
-
szebe
addikt
válasz
hobizoli #348839 üzenetére
Kelenföldnek kellett volna plusz kapacitás a felújításkor, és akkor az M2 hosszabbítással kiválthatta volna a délit.
M4 vonalán pár állomás teljesen felesleges, közepén sétatávra vannak állomások, maga a szerelvény majdnem hosszabb mint az állomásköz, lol. Azon spórolva mindkét végén mehetett volna tovább, legalább az eredeti tervek szerinti Gazdagrét meg Bosnyák térig.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Tom1939 #348834 üzenetére
M4-t M0-M3 autopalya csomopontig ki kene vinni, onnan polus-Azsia cenetrektol az mar nincs messze, masik felen meg ki Törökbálintra
az M3-t eszakon Dunkeszi-Fót M2, mas iraynban Ulloi-t lekovetve Vecsés erintesvel Ferihegy2-re
M2 mehetne kifele tovabb BAH csomopont - Kelenfoldi PU, Őrmező, Gazdagrét, Budaörs
illetve a Pillango utcanal a lakotelep meg a HÉV oldalára atpattintva Kistarcsaig es kéregvezetésben az M0-g
...mert az egy gigabaromsag, hogy az egesz lakotelep allandoan a 2x2 sav + zebran at eri el csak a metrot ott
....afkorz mindenhol IS persze P+R-k rendesen
amig ezek fele sem valosult meg es nincs epites alatt a masik fele mar, mit is akarunk? -
válasz
macilaci78 #348835 üzenetére
Hát azért Budapest egy giga falu szerintem, a lakosság számhoz képest. Simán lehet menni 25 kilométer egy irányban és még Budapesten vagy... Ez Békés megyében mennyi lehet max, 75 km megyeszéhelyig? Simán normális a 3-szoros tempó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #348830 üzenetére
Na mi volt a Hunyadival?
-
macilaci78
nagyúr
-
válasz
macilaci78 #348831 üzenetére
Budapest valóban teljesen alkalmatlan az átmenő forgalomra, főleg Blahától mondjuk Ferenciek teréig amit én látok. De szerintem nincs is az az isten hogy ez nagyon változzon, ott már nem csak a pénz hiányzik hanem a hely is (szerintem a föld "alatt" is lenne kihívás utat elvezetni a régi épületekkel és a metrókkal).
De mondjuk giga p+r parkolókat és azokhoz kimenő metró vonalakat jól el tudnék viselni az adómból. Pl. zöld metró Pólusig, és Pólus és Asia közötti helyen jó nagy p+r a néha ott lévő vándorcirkusz helyett...
-
krono.
tag
válasz
Blindmouse_ #348832 üzenetére
Mióta az eszemet tudom dugó van a Rákóczin. Szoktam menni a nagykörúton éjjel is, főleg az M3 bevezető felőli oldalán, nem szoktam tapasztalni ezeket a dugókat az éjjel közepén, de rendben.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tom1939 #348804 üzenetére
Van egy rakás kisváros, ahol ezzel nincs gond. Van egy főút, ahol lemegy az átmenő forgalom, minden más a helyieké. Például Deszk a 47-es úton. Vagy 10 évig jártam arra hetente, de szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tértem le a főútról.
Na, ez hiányzik Budapestről, hogy nincs egy olyan út a városon belül, ami a városon átmenő forgalomnak van alárendelve. Oké, van M3 bevezetőnk, M1-M7, M5, stb bevezetőnk, de ezek a körutak magasságában véget érnek, vagy amiben folytatódnak, azon lépten-nyomon becsatlakozó keresztutcák, kocsibeállók vannak. És csodálkozunk, hogy sok az autó.De a helyi lakosnak is az az érdeke, hogy a nem oda való forgalom zavartalanul lemenjen. Vagy a helyi vállalkozásokat meg lehessen közelíteni.
-
krono.
tag
válasz
Blindmouse_ #348826 üzenetére
nagyon finoman
Aha.
Egy rakparti útvonalról volt szó, te meg az egész várossal példálózol beböfögés szintjén. Nagyon görbe az a tükör.BTW ez egy autós thread még mindig
4 autóm van, ebből 3 hobbi, kérlek mesélj még. Nem úgy tűnik mintha a topikban nagy érdeklődés lenne ilyesmire mondjuk, és nem is az pörgeti a topikot, hogy én és tototos minden nap leírjuk, hogy huuuuuu éljen, hogy lezárják a rakpartot.
Elnézést, hogy úgy szeretek autózni, hogy mellette nem a Tarlós-era-ban képzelem el Budapest jövőjét, ígérem ilyen nem fog többé előfordulni. Igyekszem majd egy kis régenmindenjobbvót meg nagyadugóavárosban inkompetensvárosvezetés hsz-szel készülni jövő hétre. -
Blindmouse_
aktív tag
Na. végül kipiszkáltam a relief valve-t, nem vót szottyos, azért elpucoltam. meg adtam neki egy minimál plusz előfeszítést, egy alátéttel a kupak és a rugó közé.. azért egy 3 percig elszenvedtem vele mire elkapta a kupak a menetet a rugó feszítése ellenében a szűk helyen, de visszament.
-
-
válasz
focvis #348824 üzenetére
Ja. Én szoktam ha tudom kié. Tavasszal egy hétig kifejezetten zavart hogy nem tudtam kié az utcában a piros yaris aki lehúzva hagyta az ablakát (és esett is rendesen). 3 hónappal később kérdeztem meg tőle hogy ok-e az autó amikor egyszerre álltunk meg... Észre sem vett semmit, malaca volt (nem volt nagy szél).
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
radi8tor #348799 üzenetére
2030-s szam az egy utopia
infrastrukturlis meg kapacitas fejlesztes a fasorba sincs hozza kilatasban se
a mindenfele tervekkel meg tele a padlas
M3 metro is mar 70-s evekben meg volt tervezve a Ferihegy1-g, maig sem ert oda, pedig az a repter mar 15+ eve nem fogad utast, es akkor a repter eves fogalma annyi (sem) volt, mint most egy havi
eleve ha meg a mai napon megrendelnek egybol hozza az uj HÉV busz vili akarmiket, azok 2031-32 elott meg sem erkeznenek mar
es akkor meg kene hozza palyafelujitas, valagnyi halozat bovites is, megaqrvaanyja minden IS ......track01: niiiiicssráááápéééééééz
szamok alapjan 2021 ota is csak romlott a tomegkoz aranya, pedig nincs Covid19 se
na kb ennyit er az eroltetett tiiiccsukkki f4szsag is -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #348817 üzenetére
Az se jobb mert olyan állapotban kell betenni az autóba.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #348735 üzenetére
3. nap...
-
krono.
tag
válasz
Blindmouse_ #348788 üzenetére
Huuuu ez hatalmas bizonyító erővel rendelkezne igeeeen, azért van szükség hatalmas autós infrastruktúrára (és a növekedő autók számával szépen exponenciálisan egyre többre), mert ha kitiltjuk a mentőket, a tűzoltókat és majd jól megdöglenek az emberek a körúton belül, és nincs busz meg villamos akkor élhetetlen.
Csekkolnom kellett, hogy most valami megvadult facebook komment szekcióban járok vagy egy fórumban...
De inkább el is engedtem a témát, kezdem azt érezni a legutóbbi hszek alapján, hogy nem sikerül megütni egy minimális szintet, hogy értelmesen lehessen beszélni bármiről.
#348805 radi8tor
Ez legjobb tudomásom szerint már kiderült több nyugati városban, hogy nem így van. -
tototos
addikt
válasz
Tom1939 #348807 üzenetére
Szerintem összefügg a kettő olyan szempontból hogy mindkettőnél önös érdek van. Azért megyek a leálló sávban mert sietek/fontos dolgom van. Azért megyek be a városba kocsival mert büdös a tömegközlekedés/tovább tart stb. Ahogy macilaci írta egyéni döntés hol dolgozol és hol laksz és hogyan szervezés az életed.
-
Blindmouse_
aktív tag
Na, akkor második felvonás indul, remélem kivarázsolom azt a szelepet, meg tolok a gépnek egy friss olajat.
Majdjövök.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Politikamentesen plz! (törölt hsz)
-
válasz
tototos #348806 üzenetére
Ez egy másik dolog szerintem mint a téma (azaz ha nem büntetik az antiszociális viselkedést akkor velünk marad). Itt fontos a "fájdalom" és nem is annyira a mértéke, hanem bizonyossága (azaz hatékonyabb ha ilyen leálló sávos dologért 99%-ban kapnak az "antiszociálisak" 10 ezres büntit, mint ha évente egyet megbüntetnek 1 millára).
-
tototos
addikt
válasz
radi8tor #348803 üzenetére
Szerintem nálunk úgy tudsz elérni dolgokat ha az fáj. A többség kiskaput keres plusz ha tudja úgy csinálja a dolgokat hogy neki jó legyen. Tegnap m3n álltunk a dugóban és mit csinált pár polgártárs? Hát persze hogy a leálló sávban ment el a dugó mellett mert hát nekik biztosan fontosabb dolguk volt mint a többieknek.
Németországban 3 sávos autópályán ledudalt a nyugdíjas bácsika hogy ne a középső sávban menjek amikor üres volt a szélső. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #348804 üzenetére
És arról nem beszélve hogy az átmenő forgalomból lesz pénze az ottani szolgáltatóknak (étterem, cukrászda, stb). Ha nem tud arra menni a "tehetős" réteg akkor lehúzhatják a rolót záros határidőn belül. Mert ez a réteg nem fog felülni a trolira ami átszeli a kerületet. Bicajjal meg még inkább nem fog menni, hogy leizzadva érkezzen meg az uticélhoz.
-
válasz
macilaci78 #348798 üzenetére
Első bekezdéssel egyetértek, másodikkal meg nem. A lakosok érdeke az is hogy bárki arra jár (akár csak átmenőben is koptatja az utat, és ez zavaró) akkor elvehetik a pénzének egy részét (lásd középkori erre jártál fizess pajtás). Ha a helyieknek ez tetszik akkor választás előtt növelni kell ennek mértékét. Nyilván extrém példa de hol a határ a lakosok fenekének kinyalásánál? Nem csak helyi érdek van hanem közérdek is (akinek meg ez nem tetszik az alapítson önálló városállamot
).
Az megint más kérdés hogy a nem helyiek "kirablása" az egyik extrém véglet (ahol a közérdek erősebb), az viszont teljesen normális lenne hogy nincs építési engedély olyan helyen ahol a közszolgáltatások nem bírják, csak bővítés után (de túl nagy anyagi érdekek miatt ezt megkerülné mindenki...).
Off off innen, és bocsi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
f4lcon #348802 üzenetére
Én azért nem hiszem hogy aki eddig nem vett autót az mondjuk kisarkítva a "zöldhullám" miatt autót fog venni. Ennél azért okosabbak és megfontoltabbak az emberek. Akinek eddig se kellett autó ezután se fog kelleni.
A probléma az hogy nálunk úgy akarnak célokat elérni hogy fájjon. Szűkítik az áteresztő képességet egy amúgy is kritikus szakaszon, had fulladjon meg mindenki a CO gáztól a környéken. Bicajosok se mennek arra, mert büdös van. Persze évek múlva majd változik a dolog, mert megunják az autósok, hogy arra folyton dugó van.
A másik meg amit már írtak itt előttem: nem jókedvéből megy az ember autóval a belvárosba. Én se ülök be a kocsiba,hogy tegyek egy kört a dugóban. Ennél azért többre kéne nézni az embereket a politikusoknak.
A belvárosi utcák labirintusos egyirányúsítása is azért lett kialakítva, hogy ne legyen átmenőforgalom. Ami amúgy miért rossz? Jobb ha valaki 30 percet pöfög a dugóban annál hogy 15 perc alatt eljut az uticéljára?
Nem akarom nagyon politika felé terelni a dolgot, de azért nyugaton még mindig jobban csinálják ezt - adnak alternatívát, nem csak megemelik 5x-re a lakossági parkolási díjat a kerületben... -
válasz
radi8tor #348801 üzenetére
nem vitatom a tényeid, csak azt mondom, hogy ez mind valaminek a következménye.
akár a mélygarázs hiányának, akár a nem megfelelő tömegközlekedésnek, vagy bármi másnak - annak a településfejlesztési terv hiányának, amiben a rendszerváltás óta élünk.
P+R parkolók? HÉV-metro összekötés? modernebb HÉV szerelvények? klímás villamosok? összefüggő kerékpárút hálózat?
ha 20 sávot építesz, akkor is lesz dugó, lásd I-10 Katy, TX ugyanis ha valahol megkönnyíted a tömeg áramlását, akkor abba az irányba (autózás) többen fognak váltani. nem lehet a meglévő igényeket kielégíteni, hiszen ha a meglévőknek dugómentes lenne a belváros, akkor MÉG TÖBBEN vennének autót, látva, hogy azzal milyen könnyű közlekedni, és ugyan oda jutnál, hogy dugó van, csak nem 1 hanem 2 sávon, utána 4 sávon, és így tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W