Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
szőröscica #294697 üzenetére
Ja, de ez szerelemautó (továbbra/ennek ellenére is), nem a pénz az elsődleges.
A fedezetlenségi alól nem azért akarnánk kibújni, mert 50k, hanem mert az autó hibája miatt alakult így, mi nem akartuk szándékosan, hogy így alakuljon.
szerk.: Mondjuk ha ezt nem javíttatjuk meg, akkor használhatatlan marad az autó (gyakorlatilag és átírás nélkül jogilag is), és akkor kidobtunk 1,3 milliót.
-
tboldi
nagyúr
Na, autó elhozva, működik minden, épp az eredetiségvizsga zajlik.
123555 Ft-ot fizettem összesen, a külsős faszi ebből 60-at kért, a többi a szerviz munkadíja + áfa (mert ugye kell a számla a késedelem igazolásához). -
Peter.70
addikt
-
szőröscica
addikt
válasz
bandus #294683 üzenetére
Igen, elolrol nagyon fura, kicsik a fenyszorok. Meg ugye az aranyai szerencsetlenek, bar a kombin kevesbe latszik, mert vastag a padlolemez az akkumulatorok miatt.
G31 LCI 530d kellene, az szerintem szebb, a belseje se tapis. Kernem a lezer fenyszorot, jo hifit. Eletem vegeig jo lenne utazosnak szerintem. -
VAG csoportnál leginkább H15 van, az kétszálas izzó.
#294654 HoaryFox: Leginkább semmit, a ma kaphatóak nem zavarna be a canbus működésébe. Én tettem fel a G Classe-ra, de olyan ormótlan volt az elején, így marad a helyzetjelző.
-
-
akos727
senior tag
Sziasztok! Tudja valaki, hogyan/hol lehet lecsekkolni, hogy egy autón milyen autópálya matrica van?
-
válasz
szőröscica #294657 üzenetére
Szerintem a forma kozel hibatlan
inkabb a frontresz ilyen meseszeruen verdas, nekem pl a 2-es active tourer jut rola eszembe. de ez is egy olyan auto, amiert feladnam a nem tul regen kialakult suv preferenciam
utcaba koltoztek most uj arcok, teljesen ujrahuztak egy nagy csaladi hazat, tippre boven millio felett lehetett az a felujitas. ok egy hibrid cayanne-nal jarnak foleg, meg mellette van egy cuki elektromos fiat 500. ezbegy jo kombo, elnem ha lenne jogsija a csajomnak
de a realitas talan majd egy ilyen q3/q5+model3-on lehet a jovoben.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #294669 üzenetére
Még egy gondolat ehhez:
Ha én vagy anyum lennénk az üzembentartók, annyival drágább volna a mi adatainkkal a biztosítás az 5 éves elévülés idejével számolva, hogy nagyságrendileg a fedezetlenségi értékével egyenlő (anyum) vagy több (én) lesz a végén. 🤷♂️
Annyi csak, hogy azt a többletet nem egyszerre, hanem 5 évre leosztva kellene fizetni. Viszont addig apum 10-es bónusza is elévül, ha nincs már Suzuki. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #294674 üzenetére
Igen. Átmegy, perkálok/utalok és viszontlátásra.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dellfanboy #294664 üzenetére
Hát ja. 😕
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy #294664 üzenetére
Jó (drága) tanulópénz. Mondjuk én elve csak sikeres eredetvizsga után vettem eddig autót, ha kiderül vmi turpisság akkor nem fizetem ki és cső.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tototos #294662 üzenetére
Fizetni.
Ugye az lenne a legjobb forgatókönyv, ha apum maradna a tulajdonos és üzembentartó, de a fedezetlenségit sem kellene kifizetni.
Ha én vagy anyum leszünk az üzembentartók, akkor elvileg megúszható lenne, de nem tudjuk később átvinni a 10-es bónuszt, miután elment a Suzuki, pontosabban semmilyen bónuszt, mert én is megtartanám a Jazz-t és anyum is a MiTót.
Most tekintsünk el attól, hogy nem a tulajdonosok és üzembentartók használják aktívan az autókat. -
tboldi
nagyúr
válasz
tototos #294659 üzenetére
Jelen állás szerint apumé lenne, de nincs bejegyezve még se tulaj, se üzembentartó. Csak egy adásvételi szerződés van.
Tavaly dec. 19-én történt a vásárlás, az ünnepek után akartuk elvinni eredetiségvizsgára, de előtte meghalt a km-óra, nem tudták lefotózni, így az átírás sem történt meg. A javítás 5 hétig elhúzódott (jan. 3-tól tegnapig), de közben január 19-én visszamondta a Genertel a vételkor megkötött biztosítást, mert látták, hogy nincs még átírva az autó. Ma fogjuk elhozni a szerelőtől, ezért kötöttem új biztosítást apum nevére, mert az eredetiségvizsgához és az okmányirodához is kell, de a biztosító megtoldotta a kgfb díját 49940 Ft fedezetlenségi díjjal a 2023.12.19. és 2024.02.07. közti időszakra. Most ezen megy a variálás, hogy megúszhatjuk-e valahogy.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tototos #294656 üzenetére
Üzembentartója és tulajdonosa egy Suzuki WagonR+-nak, amit majd idővel eladnánk. A Lancia Ypsilon, amit eddig nem sikerült átíratni a km-óra műszaki hibája miatt, szintén az ő nevére került volna eredeti terv szerint (az adásvételire is ő került), mert hármunk közül neki adták a legolcsóbb kgfb ajánlatot, illetve ha elmegy a Suzuki, átvihető a 10-es bónusz, valamint mivel mindhármunknak van a tulajdonában egy autó már (enyém egy Honda Jazz B7-ben, anyumé egy Alfa MiTo B2-ben), a Lancia mindenképp A0-ból indulna.
szerk.: Akkor minden maradna az eredeti elképzelés szerint, és ki kell fizetni a fedezetlenségi díjat.
-
szőröscica
addikt
Uj BMW 5 Touring volt mar? [link]
Talan egy kicsit kevesbe aranytalan mint a szedan, de nekem ez a forma tovabbra sem adja ki, mint ahogy a full tapi belter sem. Egy kifuto 530d-t kerek szepen.
-
dkaro
őstag
válasz
Tom1939 #294605 üzenetére
Köszi próbálok utána olvasni és még én se találtam semmi. Ahogy említetted az erő miatt hajlok a 2.0-s felé. Illetve azért hajlok a régi felé mert nekem vmiért jobban tetszik (ízlések és pofonok ugye
), nagyon kényelmes volt ami meglepett, illetve mivel a régi model ezért ha vmi nagyobb gáz lenne vele már kiderült volna.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Tothgera30 #294627 üzenetére
Hát jó, akkor marad a tompított. Gányolni utólagos DRL-t meg nem akarok, ahhoz nem tudom mit szólna a canbus.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #294650 üzenetére
De ha anyum nevén lesz az üzembentartói és a biztosítás, apumén meg a 10-es bónusz?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #294649 üzenetére
Valószínűleg igen, mert már vagy 3 éve porosodik a garázsban. Bubira akartam feltenni de sajnos arra nem passzol.
-
tasiadam
veterán
adnak hozzá 8 fasza erős csavart, nemtom minek annyit, így bárhova feldobható. Elég erős, meg ugye ott van a ragasztó is rajta. Azt direkt nem húztam le, csak pattintottam fel, mert tavasszal kasznizás, és úgyis rommá lesz szedve, aztán majd felragasztom. De elég jó lett
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #294637 üzenetére
Azt néztem pont, hogy a MY11-es verziótól fölfelé már gyárilag sincs középdob (a motoron is reszeltek kicsit de ezzel nem untatlak). Ezt könnyített kipu rendszerrel promótálta is a gyártó, még azt is leírták, hogy 6 kg-al lett könnyebb az új verzió.
Kérdés, hogy a végdob más hangolású-e (méretre azonos) emiatt vagy csak simán kidobták a rezonátort...
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #294635 üzenetére
Nem tudom, hogy ez jó-e nekünk, ha eladjuk a WagonR-t, és át akarjuk vinni apum 10-es bónuszát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #294633 üzenetére
Ja azt hittem csak visszavette a fényét. Nekem pl a távolsági megy DRL-ként 20%-ra visszavéve (VW Caddy-nél is így működik ha jól emlékszem pl).
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog #294625 üzenetére
Mert az eredetiségvizsga előtt köszönt el az óracsoport, nem lehetett lefotózni a km-állást, így nem csinálták meg, a javítás meg 5 hétig elhúzódott.
Majd kora du. kiderül, hogy rendben van-e.
-
-
tboldi
nagyúr
Ha már az átírás elmaradása miatt megszűntették az előző biztosítást, most kötöttem egy újat, hogy hazahozhassuk az autót, és erre megtisztelt a Genertel 49940 Ft fedezetlenségi díjjal az elmúlt majdnem 2 hónapra. Ha eljuttatjuk nekik is a javítás számláját igazolva, hogy ezért késlekedtünk, vajon elengedik?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
focvis #294616 üzenetére
A tervdokumentáció szerint létezik egy 20 perces "Undo" gombom
Csoportban többen is írták, hogy melyik termékkel lesz jó csattcsatt hangja. Igazából elég kíváncsi vagyok, hogy megpróbáljam. Az enyémben az egész padlón van 5 centi hangszigetelő szivacs a kárpit alatt. A 4 éves 1.2-es Capturban szerintem nincs, és az tényleg búg gyárilag, szörnyű hangos az enyémhez képest.
Gurulás közben nem akarom, hogy hangos legyen, csak ha rúgom neki. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoaryFox #294613 üzenetére
Superb mk2 is pl a kodlampat hasznalta DRL-nek. Ha ennek megfelelsz akkor ok:
A DRL-ek elhelyezésére vonatkozó előírás szerint a lámpák egymáshoz képest 600mm-nél közelebb nem lehetnek, valamint nem szabad őket 1500mm-nél magasabban elhelyezni. A talajtól legalább 250mm-t az autó szélétől pedig maximum 400mm-es távolságot kell tartani.
-
válasz
norbert1998 #294615 üzenetére
Ha gyárilag van benne középső dob ("rezonátor"), azt ne szedd ki, sanszosan búgni fog nélküle, és szétviszi a fejedet.
-
norbert1998
nagyúr
Tegnap végre sikerült rápróbálni a Megire a toronymerevítő tappancsait
Egy kis variáció kell bele, mert a klímacső útban van, de ennyi gond legyen, kivágjuk a klímacsövet
GT logó már felkerült a hátuljára, de az E betű még mindig nem került vissza hozzám a Megane feliratbólExtrém homológ TÜV papíros muffler mod úton van, lesz majd sututu meg csattcsattcsatt
-
HoaryFox
őstag
Elméleti kérdés:
Tegyük fel, hogy be tudom állítani a ködlámpákat, hogy úgy funkcionáljon, mint egy DRL (0 állás = világít, helyzetjelző, tompított = lekapcsol).
Legálisan használhatnám így, nem kötne bele, pl. rendőr vagy egy műszakin? Egyáltalán van értelme ugyanúgy "elfűteni" 55W-ot a ködlámpában, mint a tompított esetében? Oké, a tompított élettartama biztosan nőne, meg egy H3-as izzó (az kell ködlámpába) sokkal olcsóbb, meg nem is kell emelt fényűnek lennie, egy longlife szerintem bőven elég lenne bele.
'08 C Vectra kombi. -
Jóóó reggelt Mindenkinek!!!
Szerintem a sok fórumozás az autózás rovására megy, kezdjük az évet valami hosszabb kirándulással. Ma útra keleünk, irány dél.
-
-
válasz
dkaro #294585 üzenetére
Semmelyikről sem hallok rosszat, de ugye én nem vagyok profi csak azt jegyzem meg ami eljut hozzám (az 1.2 puretech az sajna már "legendás", lassan beéri az 1.6 prince mocit ami azért már valami).
Nekem speciel a Chr nem tetszik (belül kicsi kivül nagy), kaptam egyszer csereautónak és szerintem az 1.2t nagyon kevés bele (nem megy, de ezzel nem mindenki ért egyet, de én az 1.4t scross, meg a rav4 után prüszköltem rá rendesen), a 122 lovas 1.8-as hybridet én elkerülném erőtlenség miatt.
-
Halihó!
Érdeklődni szeretnék, hogy Skoda Superb 2018-as évjáratú, 4x4, 190 Le-vel van-e tapasztalat itt?
Kinéztünk egyet ami úgy tűnik rendben is van, de azért az itteni tapasztalatokat szeretem meghallgatni.
Két kérdésem lenne magával a modellel kapcsolatban.
Az első az, hogy a Start-stop rendszert kapcsoló gombot ugyan úgy át lehet verni, mint pl a Passat vagy Golf esetén egy kábellel?
A másik pedig az lenne, hogy 250e km környékén érdemes a kicserélni a csapagysort a főtengelyen valamint az olajszivattyu szíjat. Ezeken kívül van még ami ajánlott lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- LEGO klub
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Futás, futópályák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest