Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
bandus #291194 üzenetére
Ide mar nem, nincs 8 nap szabim csak az autozas reszre (netto 80 ora autoval)
Illetve Pilot Alpinnal nem indulnek neki, oda az europai teligumi keves. Alapvetoen lehet sielni, de inkabb a sarkkori tel miatt megyunk most, meg az ezzel kapcsolatos programokert. Meg hat a nap nem kel fel januar vegeig, szoval kivilagitott palya kellene.
-
brumi1024
veterán
válasz
MunezXBK #291189 üzenetére
"A MODERN TRAFFIPAXOK AZ OLYAN SZABÁLYSÉRTÉSEKET IS KÉPESEK ÉSZLELNI, MINT A VEZETÉS KÖZBENI TELEFONHASZNÁLAT, VAGY A BE NEM KAPCSOLT BIZTONSÁGI ÖV."
Arra mondjuk kivancsi lennek milyen szenzor az, ami fenyes nappal megmondja egy 130-cal halado, alapvetoen sotet autoban, valtozo formaju es meretu szelvedokon keresztul, megbizhatoan (!) hogy be van-e kotve a delikvens, vagy sem. Es akkor ugyanezt sotet polo eseten megismetelni, vagy akar este. Majd lehet az egeszet automatizalni.
Itt valoszinuleg atcsapott sci-fibe a bejelentes, gyanitom arrol van szo, hogy ha gyorshajtas miatt keszul fenykep es osszeallnak a csillagok, akkor kaphat birsagot a vezeto be nem csatolt biztonsagi ov miatt.
-
MunezXBK
nagyúr
-
rbalint88
addikt
válasz
szabonagyur #291182 üzenetére
Nekem a 72ezerre kuldtek 108-at, amit 92-re lehetett megfaragni, ebben van egy kb 20-24ezres torescasco+assistance resz is. Csak a kgfb 72k az ideiben, a legolcsobb alfanal 44k lenne… csak azert nem valtok, mert ez a konstrukcio mar kifutott, mashol nincs hasonlo se es a 20 eves autora amugy se nagyon kotnek mar cascot sehol.
eGolfra 208-rol 260-ra akartak emelni a cascot, megszuntettuk, ujrakotottuk ugyanoda a groupamahoz, ugyanazzal a konstrukcioval es 190k.kgfbje 42-rol 50-re no, k&h a legolcsobb tovabbra is. Nem jo, nem is tragikus.
-
flash-
veterán
Személygepkocsi menetlevél(D gépjármű 36/5) kitolteseben tud valaki releváns infót adni? meguntam hogy itt a cégnél mindenki másképp tolti ki
ha pl van egy 2016os suzuki vitara ami 5 üléses, akkor a menetlevélbe a szállítható szemelyek száma rovatba 5-öt kell irni,tehát mindenki (a sofőrrel egyutt) aki a kocsiban ülhet legfeljebb?a szállitott fő résznél pedig ha a sofőr megy es mellete ul az anyosulesen egy ember akkor a szállitott fő részhez 2-őt kell írni ?
vagy oda azt az ossz szamot amennyi embert osszesen szallitott aznap a sofőr(ebbe beletartozzon az is hogy x helyen felvettem valakit y helyen kitettem aztán kesobb megint felvettem valakit,stb..)
na és a szállitott személyek száma? oda pedig már annyit kell amennyien a sofőrön kívül vannak az autóban?a gépjárművezető neve rublikába aláirás kell vagy nyontatottan?
(mert legfelül a rendszam alatti rublikaba szokták irni nyomtatottan a vezető nevet, a gépjárművezető neve rublikába pedig aláirás. -
Hello!
Nem teljesen tiszta az egyéni kontra egyedi rendszám rendszer.
Ha egy rendszám pl. "ABC-1111" az egyedi, mert az első kettő betű csak magán vagy mássalhangzó lehet?
Ha viszont pl. "BCD-1111" az már az olcsóbb egyéni mert minden hangzó egyforma? Jól értelmezem a megoldást?Egyéni rendszám is átvihető másik járműre, vagy csak a drágább egyedi vihető át?
-
válasz
bandus #291184 üzenetére
Bírom a BKV-t, már amennyit használom, nincs vele bajom.
Szilveszterkor is busszal mentünk, így a feleségem nem gyűrte össze a "báli ruháját", no meg gazdaságosabb is a taxinál. (Haza nyilván taxival, saját autó szóba se jöhetett.)
Holnap 4 megálló busz, 4 megálló villamos, bruttó 28 perc a tervező szerint, autóval sajnos hasonló lehet + a parkolóhely vadászat. A konkrét villamost kevéssé ismerem, a busz teljesen OK, ha nincs rajta tömeg.cOxeR: A rugó pszichésen fáj nekem, fizikailag a kipunak. 🤗 Ma a Golffal voltam, a IX. Viola utcában akkora fekvőrendőrt kellett megmásznom, amin a Mazzaggal esélyem se lett volna átkelni.
Kickass: Feljegyeztem!
Köszönöm!
-
válasz
focvis #291177 üzenetére
remélem nem lesz nagyon sokkoló a bkv
én elvoltam, de azért a jól talán túlzás.. városon belül most se használom a kocsit, de baromi jó, hogy negyed óra az scs, 40p parndorf és akkor megyek síelni, vgy túrázni, amikor akarok
a szék továbbra is baromi jó, de azért ha tudod próbáld ki a többi modellt is, gesture, leap. vagy az említett hm mirra-t. de ezek közül egyik sem tudja azt amit a please/please air
sok sikert, és mielőbbi gyógyulást!
-
szabonagyur
félisten
Scross kötelező jelenleg 28.080 Ft, küldtek erre egy 54.840-et (Allianz), videó nézegetés meg adat frissítéssel lett belőle 46.560.
CASCO 156.960, arra még nem jött az értesítő, hogy mennyi lenne.
-
válasz
szabonagyur #291180 üzenetére
Boltbajárós
-
kisza25
félisten
Szerintem motor függő, volt ilyenem 1,6- ban és érezhetően jobban szaladt, főleg 100 felett volt érezhető a különbség, 180- ig nem torpant meg.
I30 1,6 is jó lett volna, ha ugyanaz a váltója, mint az 1,4- nek, és az még kevesebbet is evett, mint az 1,4
Fater niroja sem rossz, az is 1,6, csak ott rásegít az elektromos motor is.
Mindegy, ez egy darabig marad, ma néztem egy olajat, maxon van és teljesen átlátszó az olaj 2000 km után.
Jó ez, tökéletes közlekedőedény.
Jövőhéten kap egy vezérléscserét, tavaszal kap egy négyévszakost. Aztán egy darabig szaladhat. -
válasz
bandus #291165 üzenetére
Nem Te mondtad, milyen jól elvoltál autó nélkül egy évig?
Csak átmeneti szituáció, egész nap fizetős a parkolás és alig akad szabad hely, múltkor 20 percig vadásztam. Talán rendbe rakják a derekam, a Steelcase Please Airt megjegyeztem, rendelés előtt még konzultálok a dokikkal.
-
válasz
T0mBd1gg3R #290851 üzenetére
Persze, a Philipsé. De tisztázni kellene hogy a fehér neked 3-4-5-6000Kelvin e. Ledből felejtsd el a W5W-t. Akad pár normális, de hátrafelé kellene hogybszórják a fényt. Ami normálisabb, az meg hidegfehér (vagy indexbe való).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #291169 üzenetére
Jazz-el sincs gond. Sot jol hozza a gikart feelinget, pedig ebben mar a gyarilag lagyitott setup van (fl elott kemenyebb rugozasu vt). Es a x60-as utazot ez is tudja (multkor a telekre ezzel mentem a ho miatt) csak lenduletet ne veszitsen az ember...
Nekem a 2.5i is gyenge sztem az 1.6i pont nem jo mert eszik de alig megy jobban. Ezt 2 db 1.6i G Astra utan irom, van tapasztalat.
-
kisza25
félisten
Igazából 1,6- ot kerestem mikor ráleltem erre az 1,4- re, az elég jól szaladt, abból kellene találni egy jó állapotút 5 ajtósba
Ma rájöttem, hogy simán elég ez a méret, parkolni is sokkal egyszerűbb volt ezzel, mintha az opellel mentünk volna. A pályán oda vissza kb 4-5 autót kellett elengednem, mert gyorsabban mentek, mint én, de még ezzel sem volt nagy baj, de az 1,6 ereje lenne az igazi, autópályán nekem az elég volt az i30- ba is. -
válasz
grizlisandor #291122 üzenetére
közi, de végül ATE + Zimmermann lett.
-
válasz
rbalint88 #291088 üzenetére
Bárki megveheti, meg lehet neki praktikus, csak nekem fura, mert se városba nem igazán való, se pályára, meg én nem tudom elképzelni, hogy egy ekkora autó többnyire nem kong az ürességtől. Ettől még nyugodtan járhat vele bárhol bármennyit, okozhat Neki örömet sőt, okozzon is hiszen azért veszi.
Nem kekeckedés, csak magát a koncepciót én felfogásban nem látom.
Tsebacsi
Sose volt első autó a Z4, az se való se városba, se pályára, az szerpentinre való, 2 embernek, kevés csomaggal, no és nem is a gazdaságosságáról híres, ha csak egy autóm lenne, nem hiszem, hogy erre esne a választásom.
Ezért írtam, ha neki ez tetszik, neki ez okoz örömet, de ettől még az nem lesz koncepcionálisan igazán jó.tototos
Tesla Modell3 LongRange RWD, az spec nagyon közel van ehhez.- de ezt írták is
Az elektromos autó se jó minden esetben, pályán egyértelműen elvérzik egy benzines/diesel autó mellett, mert ha nagy az akku nehéz, ha kicsi meg nem jutsz el vele nagy távra.Napi fogyi:
I3 - 2 felnőtt, egy gyerek, csomagtartó tele, 20 fok fűtés
159 km ebből kb 20 km lakott terület, többi M0/M1 110 tempomat oda-vissza
Indulás 100%- érkezés 19% (38 km-t írt még a tippel óra, de biztos nem maradt ennyi, szerintem ma 15-20km), elhasznált energia 28 kWh
17,5 kWh/100km -
-
Spritmonitor legidegesítőbb két fordítását javítattam (Vám>Útdíj, Felügyeleti bizottság>Műszaki vizsga).
Jut eszembe, éves (megyei)matricát vegyen akinek kell
#napifogyi: Leendő munkahelyre mentem egy kört a pirossal(már újra szinkronizál az app), fedélzeti/app szerint oda-vissza 5,0. Igaz, forgalom nem nagyon volt másodikán.
-
sagesz93
addikt
válasz
BigBlackDog #291153 üzenetére
Jól hangzik, bár nekem esély nem volt megkapni az eredeti bank papírt, így mindenképp az eladó intézte.
-
BigBlackDog
veterán
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jövő héten durca időjárás lesz. (beköszönt a tél)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tesóm még haza utazás előtt elvitte Audit szervizbe (A4 Allroad Quattro).
Nem hivatalos áron ment, hanem a szerelő official fusi (szervizvezető engedélyével dolgozhatnak a műhelyben saját szakállra némi költségtérítés fejében).Minden anyagot vitt tesóm: ATE hátsó féktárcsa és fékbetét, olaj.
Az olajcsere szűrővel és hátsó tárcsák cseréjéért 42-t kért a szaki. 2 órát szöszölt vele. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tototos #291124 üzenetére
Egy kúton elfogy az üzemanyag, akkor még eldöntöd, hogy maradt-e annyi, hogy a következőig elgurulj és ott szinte biztos, hogy lesz. Egy elektromos töltőnél ha sor van, szinte biztos, hogy a következőnél is az lesz. Cserébe a sor gyorsabban halad, mint a tartálykocsi.
Ezért is szeretem a dízelt: nem illik negyed tank alá kijárni, de ilyen esetben az még vagy 200 km, ha muszáj lenne... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #291100 üzenetére
Aucs, spórolás volt akkor ott is ezerrel.
Legalább a tűzoltók tudták tesztelni az oltólándzsát.
Láttam ilyet már másik fajtát külföldön. Az olyan volt, hogy a kocsi alá kellett tolni, kb olyan mint a szellemirtós elfogó doboz. Víznyomás hatására a lándzsa kijön, bele fúródik az akkuba és belülről hűti le. -
RAZR_v3
tag
válasz
molnarpeter #290790 üzenetére
Leginkább azon lepődtem meg, hogy a Shell a 2023-as év végén felvette a kesztyűt árazás és leginkább a kuponok terén a többiekkel szemben ahhoz képest, hogy a 2023-as év elején nem adtak szinte semmilyen tankolásra vonatkozó kupont.
Most 2024. április 30-ig adnak a Shell appban havi két kupont, amivel bármilyen üzemanyag 25 liter feletti tankolásakor 10 Ft/liter kedvezményt kapsz. Ezzel a kuponnal a V-Power 95 már olcsóbb, mint az OMV-nél a Maxxmotion 95. A sima 95-ös pedig kuponnal nagyon olcsó így a Shellnél.A 100-as benzin viszont továbbra is náluk a legdrágább.
-
Micsurin
nagyúr
Eredeti.
Donorba belenéztünk szálkamerával, dugattyúkon kb semmi koksz. Olaj szép mézes benne + az eladó tényleg ismert korrekt tag. Ez a blokk várja Imit a garázsban bakra rakva a papírjaival a fiókomban. (Nem tudom most januárban vagy februárban de rögtön évelején leciterázzuk. Nincs értelme kuruzsolni, a gyújtást jó, hogy megpatkoltam mert azt mindenképp kellett volna. A PCV egy próbát megért de az eredeti blokknak lefőtt a kávé szerintem.)
tboldi ha nekem annyi fogyna nem aggódnék mondtam már.
Nem hiszem, hogy adagolás ennyit befolyásolna, ebben valahogy sose hittem és Persuval értettem egyet.
-
tototos
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BigBlackDog #291096 üzenetére
Apámnak november végén küldte meg a lízing cég a törzskönyvet, meg az adatlapot, hogy lejárt a lízing. napon belül küldje vissza óraállással, tanuzva, stb. Na, múlt héten írtam alá tanuként...
Szerintem még nem küldte vissza.
-
grizlisandor
veterán
válasz
f4lcon #291066 üzenetére
TRV-nél nincs nagy választék tárcsa fronton.
Nekem ezek alap féktárcsának tűnnek, de csatlakozom a többiekhez, hogy meg kell kérdezni valamelyik alkatrész eladó boltot.
-
tboldi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #291115 üzenetére
Remek!
-
tboldi
nagyúr
-
kisza25
félisten
A tied az 1,2 78 lovas 2007- es?
Az értékeket nézve elég hasonló, de majd megnézem pontosan
120- nál ~3300,
130- nál ~3600,
140- nél ~ 3800,
150- nél ~4100
És kb 10km/h csal
5700 rpm-től piros
Relatív hosszú a váltó, az 1,4 i30 sokkal rövidebb volt, a 6. volt kb olyan, mint ebben az 5. -
válasz
szőröscica #291089 üzenetére
Így sajnos az sem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #291111 üzenetére
Ne bosszants ...
De jó, hogy írod kell rendeljek olajat mivel megint fogyogatunk arról a retkes pálcáról. Nem olyan mértékben mint korábban de a szelep szere utáni boldog nyugodtt 4-500km kezd letelni úgy néz ki.
~720 van benne szintre töltés óta és a felénél áll a pálca. -
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #291110 üzenetére
Oké, bejelentkezés meg időpont nélkül estünk oda, de az átírás miatt némileg sürgős lenne. Így is csúszunk, a tegnap lett volna az utolsó nap, bár lehet, hogy elnézőbbek lesznek az okmányirodában, mert közben volt 2 ünnep is, és 27-29 sem dolgozott senki.
Én épp az imént vettem át az olajcsere cuccait a Lanciához. Holnap-holnapután várhatóan a Suzukié is megérkezik.
-
szőröscica
addikt
válasz
brumi1024 #291101 üzenetére
És az is csak az első etapon. A Long Range nettó 75kwh-s akkuval rendelkezik. 130-nál szerintem reális legalább 20kwh-s fogyasztással számolni. Még nagyon bátor felhasználás mellett is a 10-80%-os sávban fog mozogni utána az autó, mert 10 alá az itteni töltő penetrációval beengedni merészség, 80 felé tölteni meg nagyon lassú. Tehát a második etaptól kezdve kb. 50kwh-val gazdálkodhat az illető. Ami persze még mindig 250km, szerintem több mint elegendő.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nintendo Switch 2
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest