Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
FIAT-nál nincs habzsi dőzsi, de legalább hangulatos és olcsó
Amúgy jól le van fosztva ez is, tele szokott lenni autóval, most meg alig van pár db, fiatból mondjuk van mindenből 1db, szokott lenni vagy 3-3, hyundaiból csak elektromos.
Elöttem a fazon egy új tucsonnal volt, 9db visszahívás van rá, amit a szervizben orvosolnak -
silver10
aktív tag
válasz
freeknight #217186 üzenetére
Parancsolj. A Nagyobb kapacitásu, ami Lacettihez való(66/710). Igaz, hogy ma már egy E180 Corolla a közlekedő edényem de, korábban volt Lacettim. És még az olajat se szürcsőte mohón.
[kép]
-
freeknight
őstag
Végülis 1.4 szívó fűnyírómotor, csak elég bele mondjuk az 560 Amperes Rocket 54Ah is, az beleférne. 1 amperórával kevesebb az még nem világ vége.
Valószínű azért lehet ebben ilyen bika akksi, mert ezt a kocsit a Dél-Amerikai őserdőktől Szibériáig minden égövben árulták, biztosra akarhattak menni, hogy szélsőséges körülmények között is sokáig használható marad. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
freeknight #217186 üzenetére
Ha nem dizel akkor felesleges bele olyan bika akksi. Ha dizel akkor viszont nem art.
-
Petyyyyy
addikt
Csak a szokásos. [kép]
-
freeknight
őstag
Azt nem tudom, hogy kell-e nekem, mindenesetre a gyári akksi ezt tudja
Most lementem a garázsba, megnéztem az akksi fizikai méreteit, a 70Ah-ás 600 Amperes Rocket kizárt, hogy beférjen. A gyári akksi 225 mm hosszú, 165 mm széles és kb 190 mm magas (ez utóbbit kiszerelés nélkül nem igazán lehet lemérni). És nagyon passzentosan van benne, ennél nagyobbat nem tudok elképzelni, hogy beleférjen, főleg a magassága necces.
Na ilyen méretekkel megfelelő paraméterű csereakksi még csak a közelében sincs sehol, teljesen reménytelen...
Asszem el kell guruljak holnap a szerelőmhöz, hátha tud csütörtök délig valamit varázsolni bele... -
fant0mi
őstag
Boldi, csapattál a hóban?
Bezenye felé elég durva már az út. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
freeknight #217180 üzenetére
Az eleg bika! Nekem 65Ah-s Rocket van az 580A-t tud. A gyari 48Ah-s helyere nem fert be nagyobb.
Amugy feleslegesen erosnek tunik, minek neked 600A-es inditoaram?
-
-
silver10
aktív tag
válasz
freeknight #217173 üzenetére
Nekem elfért a 72Ah, 670A indítóáramu Rocket a ferdehátu Lacettibe. Most 70/600-ast látok. Sokkal könnyebben indít, stb.
-
freeknight
őstag
válasz
focvis #217171 üzenetére
Milyen jó memóriád van, igen, Chevrolet Lacetti
Előre is bocsánat a piszokért de ez egy őszinte motortérNálam így néz ki az akkumulátor. Mintha fordítva lenne, mint a legtöbb autóban, amit én eddig láttam ott elöl vannak a saruk, itt meg hátul, de ez gondolom nem olyan nagy probléma, akkor bal pozitív akksi kell bele. 12V 55Ah, másra kell figyelni, pl méret, indítóáram stb? Egyébként Rocketből nem találok megfelelőt csak jobb pozitív van ilyen speckókkal
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
freeknight #217153 üzenetére
Akku el van öregedve, ennyire csökkent a kapacitás, hogy pikk-pakk feltölti. Nincs itt semmi látnivaló, veszel újat, jóidő. Ha biztosra akarsz menni, akku boltban terhelő villa és kapacitás teszter megmondja pontosabban az állapotot, de én nem húznám ilyenekkel az időt. Kauffernél van baráti áron SCT és Electric Power.
-
tboldi
nagyúr
Részemről is ajánlott a Rocket, az enyém a napokban lett 3 éves, kutyabaja.
Habár nincs túl nagy terhelésnek kitéve sem az aksi, sem az önindító, az 1.4 szopóbenzint kézzel is átforgatom gyertyákkal együtt.
A Lanciába is esélyes, hogy új aksi után kell néznünk, hetente töltögetjük, mondjuk a dízel mivolta és a városi használat nem épp akkubarát páros.
Most valami Bären van benne, nem tudom, mióta, valszeg Rocket fogja váltani. De előbb meg kellene mérnem a teszteremmel, csak az utóbbi 1 hétben nem sokat láttam az autót, és nem is nagyon fogom még ki tudja, meddig.
Nagy a zűrzavar a covidosztályon, napról napra változik anyum beosztása, így nem sokat van itthon. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
freeknight #217162 üzenetére
Rocket olcso es jo.
Hat akkor plane, lehet a generator sem fogja tudni rendesen tolteni mar es akkor hamar megall az auto…
-
Bdanyy
addikt
válasz
freeknight #217159 üzenetére
Egyszer évekkel ezelőtt volt nekem is ilyen, de akkor el sem kezdte tölteni. Aztán egy békebeli töltővel feltöltöttem az akkut és azóta nem hagytam ennyire lemerülni. Azóta mindig tudta tölteni a lidlös (de nekem még csak 1-2 éves volt az akku (2015 Exide Premium 64Ah) amikor ez történt)
-
Kumblee88
csendes tag
Sziasztok az mitől lehet hogy jobb oldalt nem ég se az első sem a hátsó helyzetjelzőm? Az autó golf 4! Az izzók jók! Biztosítékot is kicseréltem de ugysem lett jó!
Valakinek valami ötlet merre induljak el a hibakeresésbe?
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #217157 üzenetére
Nekem amikor volt egy fantomfogyasztom*, akkor az annyira szivta az akkut, hogy amig nem kotottem le az autorol, nem engedte elkezdeni tolteni.
A szerelo javasolta, hogy melymerult akkunal, illetve ha valami rendellenes fogyaszto lehetosege felmerul, akkor inkabb lekotve toltsek.
* ugye amikor megtortek az elantrat, a csomagteret nem lehetett bezarni es a kozponti allandoan nyitottnak erezte az autot, emiatt “elesedve volt” az ecu is a szofita izzo mellett. -
freeknight
őstag
válasz
focvis #217160 üzenetére
Az lesz, kipróbálom egy másik töltővel is.
Ez gyári akksi amúgy, mikor édesapán cserélte benne anno azt rakott bele.
Egyébként ha új akksit kell venni mit ajánlanátok? Varta, Bosch ismert márkák, de a Bannert is sok helyen látom.Qru: nem külföld de 2*150 km, és csak este 9 után indulok már haza, ha nem indulna és nem töltené az akksitöltő akkor az elég szopó lenne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sztem se rizikozd be hosszu ut elott, foleg ha kulfoldre mennel…
Probalj meg szerezni egy butatoltot az feldurrantja az akksit ha kell ha nem. Vagy probalj meg egy masik okostoltot ha tudsz kolcsonkerni vkitol. Ha nem akkor probald ki a sajatod egy masik akksin.
-
válasz
Lerohadni nem lenne jó. :/
A 7 éves akku már ajándék. (A gyári eredetik talán bírják 6-8-10 évig.)
Kérj kölcsön egy másik töltőt ha van a környezetedben valakinek, úgy kiderül. -
freeknight
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
válasz
freeknight #217156 üzenetére
Nekem 1x írt errort, előtte bazirgáltam az egyik sarut, hogy fixen áll-e, és megszakadt a töltés. Csak 5-10 perc múlva javult meg, addig errort írt.
Nem kell lecsatlakoztatni. Ellenben ha van dedikált negatív töltési pontja az autónak, akkor érdemes ahhoz csatlakoztatni a negatívot.
12,7 V -> tök jó.
Hónapok óta, fél éve görcsölök egy 6 éves gyári akkuval - majd akkor cserélem, ha tutira döglött. Nem adom még fel.
-
freeknight
őstag
válasz
focvis #217155 üzenetére
Próbáltam már ezeket köszi.
Hát akkor valószínű valami gebasz lesz. Végülis úgy is lehet szar egy akksi, hogy a feszültség megfelelő benne. Csak azért fura, mert ha nem tudja tölteni az akksit, a használati szerint ki kéne írnia az "Err" üzenetet. Lehet, hogy az a baja, hogy nem csatlakoztattam le az akksit az autóról?
De ez már egy 7 éves akku, inkább akkor veszek bele egy másikat, nem szórakozok vele. -
válasz
freeknight #217153 üzenetére
Az okát nem tudom.
Esetleg:
Húzd ki, szedd le az akksiról.
Várj 5 percet.
1. pozitív saru, 2. negatív saru, 3. konnektor.
Állítsd téli (hópihe) üzemmódra.
Ha így se megy, akkor valami gebasz van. -
.mf
veterán
Köszi!
A hivatalos papír a nagy kérdés... Ezt még az előző tulaj csináltatta (van 7- és 8-üléses változat nem nagy stájsz, pár perc alatt ki lehet venni a 3-as padot és berakni a 2 külön ülést), tőle papírt nem kaptam.
Próbáltam guglin rákeresni, hol és hogyan lehet papírozni, de használható infót még nem találtam.
Kormányablaknál néztem még jármű átalakítás címszó alatt, de ott az van, hogy
"Nem minősül átalakításnak:
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;" -
freeknight
őstag
Sziasztok, sokatoknak van itt lidlis akksi töltője, hátha tudtok valamit mondani.
Autót ma indítottam, harmadjára indult be, szinte 100%, hogy akksi gondja van, az indítózásnál hallható pittyegés is nagyon gyenge volt, és csak úgy indult el, hogy kikapcsoltam a rádiót.
Hazaértem és ráraktam a lidlis töltőre (még soha nem használtam). Megjelent rajta egy üres akkumulátor ikon, és mellette hogy 12,7 volt. Ez lenne a használati szerint a készenléti mód. Az akksi 12 voltos papíron, úgyhogy eddig rendben, viszont a töltő az nem csinál semmit. Rárakom autó üzemmódra, az akksi ikon elkezd villogni, a feszültség felkúszik 15 voltig és megy lefelé kb 13 voltig, megjelenik az akksi ikonban egy csíkocska, aztán megint készenléti üzemmódra áll. Ez most mi, miért nem tölti? -
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #217082 üzenetére
A tegnapi lila téma margójára, épp most láttam egy Toyota Urban Cruisert, annak is egész jól áll.
De a legjobb és az örök klasszikus, a Chrysler-csoport (Dodge, Plymouth) plum crazy purple-je… 🤤
-
stickermajom
addikt
válasz
molnarpeter #217141 üzenetére
Én úgy tudom nem hűtött az akkuja, csak a motorok és az inverter. Mondjuk nekem nem is akkora gond, mert nem kértünk bele DC opciót. 180k lett volna és soha nem lenne használva, ellenben jelenlegi fogyasztással ez 3 évi "üzemanyag". Itthon szép nyugisan elketyeg a 10 amperes EVSE-ről, benn a cégnél meg asszem' 16A-s Wallbox van. Nem foglalkozom vele, rádugom aztán tölt amíg tölt, úgyse fogja soha elhagyni az agglomerációt.
-
Ja nem is írtam a Fogyit:
1181km november 7-e óta, ebből kb. (nem néztem meg pontosan) 745km az áram.
41l-t tankoltam, tehát benzinből 9,4-et eszik. Ez sok
De mivel vagy hidegen megy, vagy nyomom neki mert sportba rakom és élvezem, vagy pályán döngetünk a nulláson a belsőben, nekem megfelel. -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #217142 üzenetére
Másik cikk, de ettől sem lettem okosabb
Minden esetre veszik rendesen -
dj79
senior tag
válasz
stickermajom #217130 üzenetére
a NER holdudvar lájkolja ezt.
-
kisza25
félisten
válasz
Olaszországban 8000+ db-ot adtak el, többet, mint 500e-t
Mondjuk nem teljesen tisztán fogalmaz a cikk, hogy rz az összes elektromos, vagy k a spring, de ha csak szeptemberben 1876db talált gazdára... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Akku hűtés milyen amúgy? Töltés mennyire süti meg,vagy nincs benne a villám opció?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nem mintha tudnanak eleget gyartani belole.
-
-v-
addikt
Erre a BMW XM-re nagy szüksége van a világnak
[link]
-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom #217126 üzenetére
látom a jövőt, magyar családi autó
amúgy nem spring a neve? -
stickermajom
addikt
válasz
focvis #217122 üzenetére
Hm, a paraméterek stimmelnek, meg kell kérdeznem asszonyt merre járt.
"a tükörből nem tűnt aprónak."
Igen, az a tükör lesz, mert nagyon apró.Mondjuk itt a környéken mi bőven elférünk benne négyen. Anyóson a kutya, valamelyikünk vezet a másik hátul a kismajom mellett és még a babakocsi is befér a csomagtartóba.
-
válasz
stickermajom #217119 üzenetére
Reggel mögöttem jött egy Sprint (fehér, narancs tükrök, SYS rendszám, Fodor utca); pofás darab, a tükörből nem tűnt aprónak.
-
Doki16
addikt
válasz
bajnokpityu #217117 üzenetére
Na mondjad mit osszak neked?
-
stickermajom
addikt
válasz
Villanyautosok.hu
Ott sok az okos.
-
6030D
addikt
válasz
Sajnos ez nem olyan, mint a pénz. Ha nincs, nem tudnak adni.
-
bajnokpityu
félisten
Elektromos autósok merre osztják az észt?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217094 üzenetére
Hát azóta is bánt, hogy lusta voltam elmenni az OMV kútig. Pedig milyen jó lett volna, ha megint kiold valami mutrát és vészmódba rakja magát a kocsi...
-
dj79
senior tag
válasz
Vismajor01 #217096 üzenetére
Szegény taxisok
-
Az Alkotás úton volt Vpower 95 és Vp dízel is.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Auchannal igy kell parkolni
[link](Bocs, az uj automrol meg nincs ilyen foto
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #217102 üzenetére
Bubin is van kereso mod. Nem mintha olyan sok lenne belole itthon.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Távirányító egyik gombja helyzetjelzőt kapcsol, ha csak sötétben kell keresni, vagy másikkal pánik módban tudsz feltűnőbben is segíteni az ügyön
-
kisza25
félisten
válasz
bandus #217100 üzenetére
ez igaz, de pl egy budaörsi ikea-nál tudom, mert minden kijárat a parkoló fele vezet és egy sík területet kell szemmel végigpásztázni, tudod milyen könnyű egy sárga autót megtalalni? El sem hiszed
Na most ezüst színű van, muszáj megjegyeznem hova állok, a sárgánál nem volt muszáj
Persze ez inkább akkor szokott lenni, mikor először vagyok valahol. Ugyanitt először a bejárat közelében álltam meg, aztán rájöttem, hogy a kijárathoz kell állni, mert kifele jövök szekrényekkel megpakolva
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest