Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gergőke88 #208596 üzenetére
Mi a baj az MX-5-tel? NB vagy NC?
Figyelőben tartom az ND-t (feleség óhaja + kapuzárási), de "nem sokkal" többért van Corvette is. (Valószínűsége 20% alatti.)Porschét is szeretne / szeretnénk, de annak számomra nem reális a fenntartása (szerviz). És piszkosul felment az ára a nekem tetszőknek.
-
válasz
szőröscica #208590 üzenetére
ha mar penzkiadas. Lidlben 23tol lesz valami "ulesszellozteto", amivel kapcsolatban az a benyomasom, hogy egy kacatert kernek penzt. [link] Valaki hasonlot probalt mar? Szemre semmire sem jo.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
3 hete voltunk HR-Slo, ugyanaz az egyezmen vonatkozik mind a 2 orszagra, sima az atjaras. HR Slo hataron nem is neztek oltasit csak a szemelyit. Palyamatricat megveheted elore meg a HR szakaszon a hatar utani elso helyen sokan szoktak lenni.
Olaszo-t passzolom, de a kulugy honlapjan tudsz rola tajekozodni.
-
törölt tag
[link]
Elmentünk megnézni tegnap. Nem illik, én nem is mentem volna mert egyáltalán nem is érdekel, de ismerősöm mindenáron akarta és földútnak csak a Kangoo ment el a réteken át, hát elmentünk egészen a tűzoltó autó mögé gyakorlatilag 10 méterre. Akkor már nem volt "hulla, meg testrészek" amit megnézett volna, úgyhogy fordultunk is vissza.
Egy laza racsing a lezárt 77-en, mienk volt az egész. Kifele rendőr leint, hát ti hogy kerültetek a lezárt útra? Mondom földútról, azok nincsenek lezárva. Ja, értem. Akkor további jó utat. Köszi, helló.Valami bordó szedán tippre 15-20 éves stílusú kinézettel, átlagos sérüléssel meg egy fehér Swift, motorja az árokban, tető levágva. Nem nehéz kitalálni melyikben haltak meg.
-
válasz
Szlovénia sima ügy, Waze javasolt.
Olaszország részemről passz, de tudtommal EMA engedélyes oltással mehet.Magam borotválkozom, magam mosok autót (már amikor). Utazásra, haverokkal idő töltésre / buli, fanta nem sajnálom. Az észszerűség határain belül benzinre se; momentán - múló állapot - Golf R helyett Corvette-et szeretnék. (Úgyse lesz, de targa is, V8 is, lapos is.)
-
válasz
embere váltogatja. Öcsém, anyum, én: inkább stressznek éljük meg, nem szeretem, ha a napirutin és stabil-biztos pontok "dőlnek". Ha szakmai okokból kell, v más rávesz, belemegyek, sőt, sokszor jól is érzem magam, de, önmagamtól-magamért nem tenném. Mondjuk 2008 óta nem voltam több napos távolléten, később meggyőzhető leszek.
Amíg magnézium-kakaópor és krvasokfolyadék van, nagyon rugalmas tudok lenni.Amiért kifejezetten szeretek pénzt kiadni amúgy: szolgáltatások. Fodrasz, pedikur (benőtt köröm..), bringaszervíz. -
szőröscica
addikt
válasz
Paxker315 #208577 üzenetére
Pedig az egyetlen dolog (szerintem), amire igazan megeri penzt kiadni az az utazas. En elkepeszto szarrago vagyok, Amperaval jarok, a hajamat is magamnak vagom, fizikai fajdalmat erzek, ha valamire penzt kell kiadni, kiveve az utazas.
Apropo, utazas. HR-ben vagyunk, de jovo hetre eleg fos idot mondanak. Atugranank Skocjanba es Triesztbe, mennyire mukodik most egy ilyen 1-1 napos beutazas Szloveniaba es Olaszorszagba, tudja valaki? EU-s oltasi igazolas van nalunk. -
6030D
addikt
válasz
Paxker315 #208573 üzenetére
Az oktávban 160-180 körül fogy 7-8, pont annyi, amennyi előtte a Corollában fogyott 120-140-nél. (Sacc, mert ugye az egyik bc csal a másikban meg nincs, csak teli tankos mérés.) De az emberek nem fognak ezért új autót venni, úgyanúgy aki nagyon védi a környezetet sem fog villanyvonattal utazni, hanem beül a szerinte keveset fogyasztó autójába. Lehet ezt ragozni.
-
Persze, de velük ( sötét és méregződek) nehéz azonosulni, és nem is szeretem a szélsőséges ("náci") megközelítést. Kis apróságok, kevés lemondás, inkább "spórolás " és "költségracionalizálás" amit csinálnak legtöbben, és az nagyon gyakran átfedésben van a fenntarthatósággal, kisebb környezeti terhelessel
-
válasz
szőröscica #208528 üzenetére
Nem. En bizom a wazeban. Lehet nem kene, mert hat mindig van egy elso, aki felrakja a rendoroket
nem volt amugy csak 180, csak felrepotyogtem. nyilvan semmi ertelme nincs, idonyereseg ertelmezhetetlen, csak jol esett sietni :/ az esetek 98 szazalekaban tempomat 135-tel megyek a palyan.
-
válasz
aero. #208574 üzenetére
Mivel még mindig Emberről beszélünk, így igazából tökéletesen elfogadható, megérthető, meg inkább ez a normális emberi szemlélet, csak..
Mentségemre legyen mondva, én úgy összességében nem szeretem az olyan tök megszokott-elfogadott dolgokat, mint, utazni az utazás kedvéért (rekreációs céllal, hogy lássunk), használati tárgyakat vásárolni-cserélgetni az újdonság kedvéért, nem esszenciális v egészséget szolgáló dolgokra költeni. A pázsit öntözés meg egyenesen elszomorító. Az energiahatékonyság, energiaspórolás, környezeti lábnyom csökkentése dolgokban vagyok érdekeltebb.
Ilyen emberekből, mint én, nem lehet fenntartani a mai társadalmat
-
válasz
Paxker315 #208573 üzenetére
És azzal mennyit lehetne megfogni ha normálisan lenne szervezve a városban a lámpák időzítése?
Nem mindig a 0-50-et kéne eljátszani... Én is azt vallom, hogy védjük a környezetet...de akkor legyünk racionálisak és ne csak egy kiragadott részleten kezdjünk csámcsogni.
BKV buszok állapota...világszinten megkérdőjelezhető a tömegközlekedési eszközök állapota... Ne a németekből induljunk ki...stb Hosszan lehetne folytatni a sort. -
-
aero.
veterán
Kep nincs, de higyjetek el hogy ora szerint 265-nel tilt le a Golf, 4 szemellyel, csomagokkal is, erolkodes nelkul
VAG klasszik csalasbol itelve 250-255 lehet, nem mertem a Wazere nezni. -
Butuska cselendzs nekem off, a sajátok eleve nem mennek annyit; de főként de semmivel sem akarok egy kézzel 200-220al menni
Appal (mék?) még mehetne, de sima polgári verziós kompaktokkal/suvokkal 180 fölé nem megyek; sosem.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Gergőke88 #208545 üzenetére
Újabb VAG-oknál ha jól rémlik addig, amelyik "csomagot" megveszed, Oktávnál, Leonnál van 160km/h, (talán mintha rémlene 180km/h-s), meg 210 km/h-s verzió.
Hogy utólag lehet-e upgrade-elni azt nem tudom, nekem a Leonban 160-ig támogatja, mondjuk tartós utazónak tökéletesen megfelel még a német pályára is.
-
Kickass
őstag
Skoda vége ultimatespecs szerint 216…hat akkor ebbol a jatekbol kiestem.
-
Y** tökéletes.
Tudtommal 122 lovas, illetve kombi (tetőkorlát, nagyobb önsúly). Az enyém 5 ajtós G6 volt (Y10), a Skoda pedig szedán és Greentech vagy Greenline, ez utóbbi fogyasztásban is kedvezőbb volt kb. fél literrel.
Be nem áll ma a pofám.
Nagy kő esett le, hogy megvan végre ez az átok spoiler.
-
törölt tag
Ünnepnap van. Először egy kanyarbukkanón áthaladva az út közepén egy autó, épp kanyarodott ki szép falusiasan a földútról balról és biztos nehéz volt a kormányt tekerni, hogy a szembe sávba át kellett ehhez jönnie. Olyan reflexekkel, hogy már gyakorlatilag mellette voltam félig a padkán mire ő rántott a kormányon, hogy hopp jönnek szembe. Milyen meglepő ez egy úton.
Visszafele meg előttem a jómadár a 4-es bringasort előzte meg a bukkanó előtt, ott bele is léptem a fékbe, mert ha jöttek volna szembe nekem löki őt. Szerencsére nem jött senki.Szóval ezt nem értem, miért jó a szembe sávban járkálni totál beláthatatlan részen ahol a szembejövő simán képes jönni 90-nel és még akkor sem tudna megállni, ha a féken lenne a lába.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
expander #208543 üzenetére
140km/h az 132-134gps szerint; nem emlekszem h a 200-nal ez, hogy alakult de valos 180+ azert
2015-ben volt, akkor meg fiatal volt es bohó
szerk. Ez 1.6 de ora szerint 210+t megy vele o is.
-
Magnum_
nagyúr
En ilyenrol nem keszitek fotot 🙈
-
válasz
Pfiucska #208542 üzenetére
Szép eredmény!
Csak 2,5 csillag, mert Honda.Btw: Én mint fő nagyotmondó, hadd meséljem el, hogy bő 10 éve béreltünk 8 fő + 8 bőrönd részére 2 db Astra G Caravan 1.2 (!) versenyautót Portugáliában. A Lisszabon - Algarve autópályán a szintén fejlövéses német főnökömmel "versenyeztünk" melyik megy többet. Lejtőn (komoly lejtőn) 210+ (óra szerint).
-
-
6030D
addikt
válasz
focvis #208537 üzenetére
220 jó lehet, mert a 200-ból az utolsó 10 sem volt 2 perc nagyon enyhe emelkedön Gödschingen és Sződschingen közötti egyenesben. Ilyet max egyedül, úgy meg keveset megyek. Illetve hogy lehet ezt rögzíteni? Gopro nincs, mobil felejtős. App?
A 3,9 meg a 150 lovas tsi-ből indult szerintem, így ennél gyengébb autótól lóerőarányos fogyasztást kérünk. Haverom pdtdi Arosája is tud 3-at. -
válasz
rbalint88 #208534 üzenetére
Félek, hogy 7-ről 5,1-re volt a könnyebbik manőver.
Az a fránya 3,9 izzadósnak ígérkezik, autópályán felejtős. Természetesen kamion mögött is ér! Senki se látja. 🤗
Kezd megfogalmazódni a következő butuska challenge a fejemben. Kevésbé píszí...
1.4/1.5 turbóssal 230 vagy 225 (eldöntendő még, ha muszáj, lemehetünk 220-ig). Elég az órán, nem kell GPS. Lejtőn nem fair. Munezé tudja. Nekem Octavia 2-ben a 122 lovas 215-t tudott, G6-ban a szintén 122 lovas pedig 210-et (órán).
Németország OK. -
válasz
rbalint88 #208534 üzenetére
#FocvisChallenge-el az a baj, hogy az én BC-m pontos (a 208-é, a Megané meg többet mutat 2-3 decivel)
Amúgy kb meglennék (hazafelé 50,7km 3,9l megvolt, oda-vissza egyben 4,1re jött ki)
Peeeedig most derült kk, hogy 0,25-0,3-al kevesebb volt a nyomás a hét elején a hűvösebb időben a gumikban; júniusban csekkoltam előzőleg)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
stickermajom #208533 üzenetére
En szerdan du. megalltam a budaorsi auchan kuton, meg tegnap tankoltam Fonyodon, tele van
bar szerintem szeptember kozepeig marad ez, hogy hosszu hetvegek Balatonon, aztan johet a tel.
-
rbalint88
addikt
válasz
stickermajom #208533 üzenetére
Gyereket altattunk, illetve felkeszulesi merkozes volt a focvis challenge-re
(3,9l/100km)
-
válasz
molnarpeter #208529 üzenetére
Nagyon sokat kerestem, Szada85 is talált nagyon jókat.
Sok feltételnek kell eleget tennie:
- sima fehér LC9A
- ne legyen törött egyik füle sem
- legyen meg az ablakmosóvezeték csatlakozója (enyém eltört)
- legyen hozzá a fekete keret a féklámpa körül (enyém törött)
- jó lenne minél hamarabb
- optimális esetben karcmentes.Na ilyen nincs. Vatta új metál fehéret talált Szada, 80+posta +hazahozatal.
Nagyon színes (pl. piros) nem jó, mert nehéz fényezni az alját.Ha minden klappolna, egy patika állapotú esetén elmennék simán 200€-ig. Volt picit karcos 100 + 35 szállításért, nehézkes fizetéssel (SEPA).
Amit vettem az vélhetően karcos. Ezt tükrözi az ára. Vélhetően sima fehér. Jövő héten megjön talán.
-
rbalint88
addikt
válasz
szőröscica #208528 üzenetére
Mi most kijottunk sogorokhoz sogorekhoz, 240km-en 20 perc a gps 114 vegig (m1-m85) a 150 es 130-hoz kepest. Cserebe bc szerint 5,1 a fogyi, nem 7 koruli - asszem 6,8 volt idefele multkor, amikor a palyan 140+, m85-on 125 oran.
-
Mi reggel fél7 után indultunk, Budaörsi pisiszünet után le is értünk 8ra, 137 tempomat, nem volt 1 idióta se, néha ok nélküli 100-ra lassítás de semmi több. Fogyi 6,9 alatt (nem néztem).
-
szőröscica
addikt
-
Gabesz87
veterán
Tegnap M3-ason jövet Nyíregyháza felé jelzett a Waze hogy tárgyak vannak az úton. Forgalom majdhogynem megállt, egy BMW-snek a tetoboxa jóformán széttört, hiányzott a fele, ruhák, minden cucc az úton. Ilyet sem láttam még, ezért is haragszom, amikor gyorsan mennek tetoboxxal. Persze lehet, hogy itt más miatt törtent. Sajnáltam őket, az autó mellett állt a fiatal leányzó, kismama volt, látszott rajta a rémület.
-
Ezúton is szeretném megköszönni Szada85 fórumtársunk önzetlen segítségét!
És nem hiszem el, ma - 91 nappal az eset után - megrendeltem a letörött szárnyat. Litvániaból jön, fényezés sanszos, viszont szumma 73 €. 🙏
-
válasz
focvis #208469 üzenetére
feleslegesen paraztam tul a dolgot, nyilvan fejervarig szar volt, de meg a varosbol is meglepoen gyorsan kijutottunk. siofokig mar egesz elhetoen lehetett 110-120, at tolni, siofok utan pedig kellemes tempomat 190, alig kellett elozgetni, a maradek 60 kilometeren, szinte auto se volt.
-
válasz
mycso #208506 üzenetére
Nem, az amcsi piacra készült autókra jellemző, qz európaiak nem pwm-ezik a refit.
De több mint tíz éve ezt csináltam a ködlámpával a régebbi Picassomon is, csak pwm helyett soros kötéssel.Golf6 tudtommal nem pwm-es hanem kétizzószálas refis európában (H15) [link]
stickermajom: Az is legális gyakorlatilag itthon is(ha megvan az RL0087 jelölés vagy valamelyik kombinált), de nem erre a piacra készült (itt egyik se volt aktív, csak 2011től kellett a típusengedélyhez).
Csak annyi kellene a 100% legalitáshoz, higy a búrán ez a jóváhagyás is szerepeljen, egyébként minden előírásnak megfelel (hacsak nincs túl közel hozzá az index).
A bömbikbe sw-ből több (2-4) féle drfl-t is aktiválhattál (amíg nem volt dedikált ledes).Swift, Vitara azért nem veszi le, mert külön van a menetfény és a helyzetjelző, szerencsére. Még az új Vitara lámpában is meghagyták (hogy ne kelljen csatit cserélni
) bár kicsit béna hogy hidegebb fehér mint a többi fényforrás, és a technika is más, furin néz ki.
Ha külön van, mehetnek elől drl, meg hátul piros 5W-al az emberek. Ha egy lámpa látja el a két funkciót, akkor dimmelni kell, azaz sok ...ember azért hogy hátul napsütésben szerinte látszódjon (szart sem ér 50lumen piros búra alatt napsütésben), elől tized akkora fénnyel világít az autó
. A szabály alkotók nem gondoltak a sok rafkós magyarra; hogy járó motornál ne dimmelje le lehetőleg, csak tompítottnál; így csak a külön lámpásoknál megy (pl C3 mk2 fl is ilyen). Van ahol meghagyták fizikailag a W5W izzót (pl Megane 3 fl2) de sosem működtetik, csak a drl-t dimmelik.
Ha utólag dimmelős drl-t rak fel valaki, a hülye szabályok szerint ki kell venni a helyzetjelző izzót, vagy nem bekötni a dimmelést. -
válasz
focvis #208496 üzenetére
USA piacos IS-nél szintén a refi világít halványan, menetfény gyanánt.
Olajcsere pipa (szokásos Shell Helix Ultra 0W-30, 11e km alatt 0,5L fogyott nagyjából, de volt benne soksok pálya haladósan, meg egy RS4 kergetés koppgázon fél órán át) hűtőfolyadék még mindig maxon, -45°C-os úgyhogy még bőven jó. EBC tárcsák és betétek megjöttek, de ez majd ha visszaértünk, akkor lesz felrakva. Autó felkészülve a jövő heti nyaralásra, már csak ablakmosót kell töltenem bele
-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom #208507 üzenetére
Szerintem tipo sem
-
-
-
Magnum_
nagyúr
3500km-t tettem meg az olajcsere ota, jobbara (nemet) autopalyan, viszonylag nagy sebesseggel tartosan, olajszint nem mozdult.
Volt ma pici kerazas.
(Sot, na raneztem a hosszu tavu fogyasztasra is, hogy ne logjak ki a sorbol, 9L-t ir)
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Futás, futópályák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Yettel topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest