- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Autós topik
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #341753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
🎺 Az eremények alapján 2 tali leszt 🎺:
Egy Bp-hez közel, május 13-án kedden 17:00-kor, a Budaörsi Auchan totem oszlopánál (47.4530292, 18.9443333) [kép] [kép] [kép]).
És egy Győrben május 17-én szombatot 16:00-kor a győri ETO parkolóban [link].
Köszönöm mindenkinek a részvételt és a konstruktív hozzáállást!
Találkozzunk minél többen, remélem plusz meglepetés vendégek/tagok is lesznek majd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
diegho #207191 üzenetére
Megmondom őszintén, ha üres a pálya és nem zavarok senkit, mivel általában jobb az út a belső sávban ott megyek akkor is ha csak 120-130, de természetesen ha jön valaki azonnal kihúzódok. Ha már haladósabb a tempó, 150 környéke, akkor nagyobb forgalomban is bent maradok, amíg nem jön mögém valaki, és csak akkor húzódok ki, ha az nekem nem jár fékezéssel, tehát ha 150-nel megyek nem fogok azért egy kamion mögé kimenni és 90-re lassítani mert valaki 160-nal akar menni. Majd elengedem, ha lassítás nélkül ki tudok menni az üres külsőbe. Egy kis gázelengedéses elengedés belefér, ha azonnal mögé vissza tudok menni, de hogy ezzel elengedjek 5-6 autót, kik szépen jöttek mögöttem az én tempómban, az nonszensz.
-
Qru
MODERÁTOR
Elindultunk nyaralni, a HU-HR hataron 10 perc alatt atjutottunk. Fogyit majd mondok deBP-Zagrab pont egy fel tank vt.
-
diegho
nagyúr
Autópályán mennyire illik kihúzódni a külsőbe, ha az éppen üres? Most rengeteget járok a balatonra, de Zalában és Somogyban olyan szar a külső sáv, hogy én inkább bent maradok.
-
dj79
senior tag
válasz
focvis #207188 üzenetére
Az m3 haladós volt, biztonságos sebességkülönbséggel kerültem ki a 100-130 közötti jobb sávon haladó autóstársakat
Hort előtt lehozott a navi, ott volt egy kis 10km-nyi tötymörgés, utána vissza pálya, gödöllő-m31 szakasz lassúcska volt, utána m0-m1 teljesen élhető, szóval az út első fele volt a tempós. -
-
dj79
senior tag
Napifogyi: Nyíregyháza-Tatabánya, 320km, három óra harminckettő perc alatt, három rövid megállással, 6,1l, 100 feletti átlag köszönhetően a kihalt M3-nak. köszönöm a figyelmet. #ahibridistudhaladni
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #207030 üzenetére
"Párszor 160 hogy elhúzzak 1-1 szerencsétlentől."
Nálam: Végig 170-200, hogy elhúzzak minden szerencsétlentől
Nekem is jó lenne ha 530 lenne az a 5-ös PNV, de hát vagy autót cserélek, vagy csillió bilpengőért átépíttetem 530+automata váltóra+egyéb nyalánkságokra a verdát... de ez még a jövő zenéje... lehet marad így ahogy van ez a E39 520i aztán majd csak akkor cserélem le ha űrhajókat lehet majd használtan venni magánszemélytől
-
tboldi
nagyúr
válasz
Snoop-y #207179 üzenetére
és fant0mi:
Péntek du. óta nem mentem sehova, tegnap is az egész napot itthon töltöttem, ki sem dugtam az orrom, a Jazz azóta a garázsban áll.
Ma mennem kell bótba és tankolni, de a WagonR-rel leszek. A Jazz-t legkésőbb kedden indítom be, anyumat viszem majd az állomásra. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
simonjoe #207174 üzenetére
Küldje őket tovább az Eurofleethez, ott árult kocsikra lehet 2 év biztit kötni meghibásodásra
Lehet, hogy később bekattan, lehet nem lenne gond, tudja a fene, valószínű internetről tanult autót vásárolni, valahol el kell kezdeni... Viszont ha ragaszkodnak az adásvételhez, inkább a vevőt masszíroznám, hogy hívjon el egy független szakértőt, aki csinál állapotfelmérést, hogy ne legyen elfogultság esetleg. Mondjuk ilyen igények esetén lehet alkudni is inkább az irányártól felfelé kéne kicsit még
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
simonjoe #207174 üzenetére
En nem adnam el ennek az erdeklodonek.
Fel akar keszulni egy esetleges (vagyis tobb) jogi eljarasra, ha baja lenne az autonak (mind polgari jogi, mind buntetotjogi), az ilyet el kell kuldeni egy szalonba uj autot venni.Lehetseges, amit ker, de biztosan nem mennek bele.
-
Sziasztok!!
Tegnap egyik ismerősöm Golf-ját jött (2006-os varinat)megnézni, megvásárolni egy érdeklődő, az üzlet úgy fest, h létre is jött. De, a vevő ragaszkodik egy közjegyző által hitelesített, pecsételt nyilatkozathoz, amiben az eladó említi, h amíg tulajdonában volt a gépjármű addig, balesetből származó nagyobb sérülése nem volt az autónak. Értitek Ti ezt??
Ez valami új, vagy csak elgurult a faxi gyógyszere???? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #207171 üzenetére
Egesz jo, az elso 3 resz vt meg nekem is. Meg a parodiaja. Bar ez a film onmaga parodiaja igazabol.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
rbalint88 #207167 üzenetére
Mult hetvegen vettem egy rolcsit, a heten azzal jartam dolgozni.
Hazafele 5perccel kevesebb volt az ut, mint autoval (jarhato az utvonalam ES nem tul messzi (2.5km), de ez szegyen...
Aug vegetol Obudan fogok dolgozni, oda mar nem akarok rolcsizni.Mas: latta valaki a FF9-et?
Most fejeztem be.
🤦♂️ -
rbalint88
addikt
válasz
proof88 #207166 üzenetére
Lassan olyan lesz, mint a csigaknal a vasuti sin tuloldala, hogy oda szuletni kell
Azert nem mindegy, hogy Pest es/vagy Buda melyik reszere akarsz eljutniegyebkent waze v google maps, annal jobbat (aktualisabbat) nem nagyon tud senki.
Nekem a mai kaland eleg volt, ha muszaj lesz bemenni a surujebe, akkor megyek rollerrel, jo esellyel gyorsabb lesz, de legalabb biztosan tudja az allando haladas-elmenyt. -
válasz
stickermajom #207162 üzenetére
Köszönöm, fejben tartom!
-
proof88
addikt
válasz
kisza25 #207161 üzenetére
Ticonak kicsi a súlya.
Sajnos az én autómban nincs 6. fokozat, ezért 5.-ben kell pörgetni a motort pályán, ráadásul szerintem úgy szar a kiosztás ahogy van, az 5. fokozatot el kellett volna jobban nyújtani, mi értelme annak hogy 110-nél 3 ezret pörög, 140-nél 4 ezret a 2 literes benzin.
Ott nekem is már 10-et megeszik.
szerk.: bocs, Tico-t olvastam valamiért
-
proof88
addikt
válasz
Poultier #207147 üzenetére
Köszi neked is és mindenkinek a segítséget!
Ma én is néztem a forgalom térképet nappal. Hol lehet bemenni nyugatról Pestre? M0-n szokásos überdugó, járhatatlan. Egy része inkább átmegy a Lágymányosi-hídra. Ráadásul az M0-s torlódás miatt ha délről jössz a 6-oson, ott is egy kis dugón kell átverekedni magad.
Petőfi-híd ma jó volt, csak sajnos már jóval előtte, Újbuda-központnál nagyon dolgoztak, úgyhogy egész nap a Nagyszőlősiig torlódott vissza a sor. Szabadság-híd jó, de előtte a Bocskain ugyanúgy megkapod az említett torlódást. Ráadásul ahhoz balra kell kanyarodni egy balra kanyarodó sávból, ami a google szerint sima ügy, a gyakorlatban meg mindenki ott jön rá hogy ő is balra akar menni és bepofátlankodnak, ráadásul rövid is a zöld.
Egyébként a Petőfi-híd után Corvin felé is csak azért volt ma szerintem jobb, mert feltorlódtak a Bocskain.Amúgy meg ott szokott a szívás lenni, nem is szoktam arra menni, inkább Soroksári, első lehetőségnél balra be, Ipar utca, Bokréta utca. Érdekesebb mint ülni a dugóban a Corvin felé.
Erzsébet-híd jó, de utána Rákóczi mindig szar, most főleg a Blaha miatt, meg egyébként is valamiért. Lánchíd most off.
Jól meg kell gondolni, hogy melyik utat választja az ember. Holnap csak szarabb lesz, sokan jönnek majd M1/M7 irányából haza, meg a jó kis jégesők, felhőszakadások is egész nap random. -
-
Bár robogós kérdés, belinkelném, hátha valaki kompetens de nem látogatja a másik topikot (ahogyan én sem).
-
MC Pite
veterán
válasz
lazac_ #207149 üzenetére
Ha túlmelegszik, nagyobb kapacitású hűtő kell, nem korábban nyitó termosztát, azzal pont nem éred el amire tervezték, csak a sáv alját. C3-unkba 103⁰os volt pl a gyári termosztát (teljes!) nyitási hőmérséklete. 1.4 8V, 73 lóra visszavágva ebben. Ehhez is volt többféle, a mérnökök tudják mikor lesz az olaj olyan meleg, amilyennek lennie kell, utcai használattal.
-
MC Pite
veterán
válasz
focvis #207138 üzenetére
Hát, nemtom, én nem nézem annyit, de saccperkábé ilyesmi a pillanatnyi (amúgy a kompi felfelé csal).
6,x-el szoktam Salzkammergutra járni, Tirol is 6,x, max bő hét. Ilyenkor értelemszerűen nem megyek 130nál többet, max a német szakaszon egy keveset. Itthon meg csak M0-Gödöllő ezen kívül amit pályázok sajáttal, de annyira nem eszik sztem pályán se sokat.Ha fel és lehajtó között csinálnék egy tripet, az valószínű kb annyi lenne mint amit a csávó gyűjtött.
Amúgy egy 50-200km/h fogyi diagram kb exponenciális, szal ha nem is pontos a fenti, jellege, arányai stimmelnek (átlag motorizáltságú autókra). Legtöbb autó 50-60 és 80 között eszik a legjobban (lásd pár hibrid/villanyos számlapját is).
-
lazac_
tag
válasz
focvis #207146 üzenetére
Közben én meg a csepelit néztem meg egy hete kb. Az egyik kifejezetten jó állapotban van, de k.rva meredek, és nagyon magas acél kerékvezető perem van, szóval még a Honda Cityvel se próbálkoznék, pedig abban ülve néhányaknál előjön a tériszony...
@MC Pite:
Nem pályanapozok, elvileg gyári minden. Azt gondoltam, hogy ha alacsonyabb hőfokon nyit a termosztát, akkor tovább kellene alacsonyan maradnia a hűtővíz hőmérsékletének. (Az más kérdés, hogy a dugattyú-hüvely illesztési hézaga hol optimális, mert fogalmam sincs, gondolom normál felhaszálás mellett a gyári értéknél, ezért is tettem bele olyat.) -
Poultier
tag
válasz
proof88 #207123 üzenetére
Szia!
A többiek már megírták, hogy mit lehet ideiglenesen tenni. A javítást felejtsd el, kellene hozzá donor lámpa, annyiból bőven veszel jó bontottat. Pécsen az itteni bácsit érdemes megkérdezni: [link] Eddig mindent tudtam tőle venni, bár nem olcsó, de nem lesz zsákbamacska. A cserét szerintem te is meg tudod csinálni, utána egy fényszóró állítás és szebb, mint újkorában! -
válasz
Snoop-y #207144 üzenetére
Emelőt lehet bérelni, kb. 4000 Ft /óra. Nekem 2x 10 percre kell, közte száradási idő.
De konkrétan az emelési pontokat fogom javítani, valaki összebacscsizta. Az előkészítéssel már végeztem aláfekve, a festéshez kellene rámpa.
Vagy árok.Egy kollégám adott tippet beton "félárokra", az lesz a vége.
-
rbalint88
addikt
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Tud valaki egy megbízható, de nem horror áron dolgozó klímást Budapesten vagy környékén? Ingadozó hőmérséklettel jön a hideg a klímából. Nincs hangja, szaga, vagy egyéb gond, télen is szoktam használni. Egy töltés, tisztítás, pollenszűrő csere, viszont ráférne, és egy hét múlva utazunk, tehát sürgős.A válaszokat, tippeket, előre is köszönöm!
-
Snoop-y
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz
Snoop-y #207129 üzenetére
Ezek pillanatnyi értékek, nyilván háztól házig az ember nem pont ennyit tankol utána. Kivéve ha autópályán lakik.
Látatlanban simán megvan a 2×, ez kb 1 és negyed tonna. Bruttóban a Salzos út nem volt 6,5 (ok, S6-os út amúgy sem arról híres hogy lehet ész nélkül repeszteni).
Lakotton kívülös vegyesben elmegy hatból, nekem legalábbis, ~60-95 között használva (mínusz reggeli tötymörgés a városokban a lámpáknál, annak sztem 30as nettó átlagsebessége lehet max).
Helyben (nem lököstől lökösig méretben, hanem belméretben) sztem használható, de a mostanában terjedő nézet szerint (azaz autó, amiben van anyag) sajnos elvérzik.
Nyilván a te mozgó házad máshogy van motorizálva, még a 2.0 turbós GT220 is kanyargós úton rúgna labdába mellette; de ez az (erősebbik)alapmotor.
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
MC Pite #207117 üzenetére
140-nel az a 10 liter az eleg verlazito arra a mokusmotorra.
12 literes atlaggal jottunk mo iranyba fullra pakolva 3 szemellyel egy 4 meteres szetszedheto medencevel tujakkal, egy fotellel es egyeb nyalanksagokkal megrakva. Ha jol szamolom a csillagrombolo majdnem 2x olyan nehez mint a Megane…
-
MC Pite
veterán
válasz
proof88 #207123 üzenetére
Bármilyen fólia, szatyor+erős tape. Nem nagyon láttam olyat, hogy átraknák a búrát (jellemzően vagy a búra, vagy a bázis sérül, nem szeretik vállalni sehol tudtommal). Max lámpafelújítóst kérdezz meg, de kell hozzá egy donor lámpa, amiről szerzel búrát... Azaz 99 % bontott lámpa lesz belőle. És amúgy sem biztos hogy a lámpa jó, attól hogy világít
.
-
proof88
addikt
Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdésemet. Őz gázolás következtében sérült a jobb első lámpa.
[kép]
Az eset ma történt, szerintetek mivel lenne célszerű átmenetileg lefedni, hogy ne nagyon ázzon be a hétvégi esőzésektől? Nem tudok szervizt aki most foglalkozna ezzel Pécs környékén. A világítás működik. Illetve ilyen esetben menthető még a lámpa, búrát lehet rá utólag úgy tenni hogy beázásmentes maradjon? -
Paxker315
addikt
Dajó, megkaptam a KGFB-al kapcsolatos levélkét. Jobb kategóriába kerültem, cserébe drágább lett a szolgáltatás, mint tavaly ... : ) Azt hiszem, körbenézek, váltás esetén tudnék-e vágni a költségen..
-
diegho
nagyúr
Mai etap Nagykanizsa-Veszprém-Nagykanizsa pályán 145 tempomat, néha 160 ha éppen kellett. Sima 95-el toltam most tele. Veszprémből jövet mikor a pályára értem 4,9-et mutatott. Pályán azért meg tud szaladni. Valós és BC között 1dl volt eddig mindig. Ezt a 6,3-at jövő hét péntekre szerintem 5,7 körülre fogom levinni pálya nélkül.
-
MC Pite
veterán
Sebességre szinte korrekt mérést csinált a vezess, 3 db 1.6dci 160 lovas Talismannal.
https://www.vezess.hu/magazin/2018/05/25/fogyimeri/Összefoglalom (megjegyzem, a rövid táv és a tudománytalan tankolás végett a fedélzetik az azonos autóknál valószínűleg pontosabban mértek, mint az újságírók):
343 kilométer
-150-es tempó, avagy megengedett+20:
3 óra 25 perc
150 km/h: 25,60 liter gázolaj, 10058 forint, 343 km, 94,9km/h átlagsebesség, fed.komp szerint 7,4 l/100 km, számológép szerint 7,464 l/100 km-130-as tempó, mindeütt a megengedett:
3 óra 47 perc
130 km/h: 22,50 liter gázolaj, 8840 forint, 342 km, 82,1 km/h átlagsebesség, fed.komp szerint 6,9 l/100 km, számológép szerint 6,579 l/100 km-110-es tempó, autóúton 90:
3 óra 57 perc -1501 Ft
110 km/h: 18,68 liter gázolaj, 7339 forint, 344 km, 62,1 km/h átlagsebesség, fed.komp szerint 5,0 l/100 km, számológép szerint 5,430 l/100 kmDurván számolva büntihatáron menni ahol lehet, az +fél liter. Kicsit lassabban menni pedig -1liter (nem a 1,5-2 litert nézem, mert autóúton nem fog senki 90-el menni, pályán hamarabb 110-120-azik az ember) egy dízellel/jobban fogyasztó downsizeingolt benyással, és kicsit nagyobb a különbség szívóbenzin/hibridnél.
Szerk: Az én autómra ezt mérte ki yt-on egy csóka, kb egybevág az én tapasztalataimmal:
80 km/h - 4.7l/100km @2250 rpm
90 km/h - 5.5 I/100km @2500 rpm
100 km/h - 6.4 l/100km @2750 rpm
110 km/h - 6.8l/100km @3000 rpm
120 km/h- 7.2l/100km @3250 rpm
130 km/h - 8l/100km @3500 rpm
140 km/h -10l/100km @3750 rpm
-
Jó 2 hete egy kedves fórumtárs linkelte két nyilvános szerelőrámpa lokációját. Újfent köszönöm!
Ma útba ejtettem a Budaörs-kamaraerdeit a repülőtér mellett, hogy ne élesben essek pofára. Sajnos élőben siralmas állapotban van, én nem tudok / nem szeretnék felállni rá alacsony autóval. [kép] [kép] [kép]
Az egész környék meglepően lepusztult, az Eszelős szívatás c. film jutott eszembe róla, vagy Csernobil. Mi volt ez korábban, régi szovjet laktanya?
-
Richard!
addikt
Ráállt valaki a Shell-es rollerekre? Van 4 promó kódom, szívesen elküldöm, ha igény van rá
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest