- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Dell notebook topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
kisza25 #200341 üzenetére
Elvileg az inditashoz a 12V akkut hasznalja, nem
az uzemi akkut.
Hyundai Ioniqnal is azt irtak, hogy az indito 12V akkut hagyja neha tulzottan lemerulni, nem tolti elegge. Lehet a szallitas alatt lemerult es nem toltotte vissza magat. Erdemes a 12V akkut feltolteni neha, ha nem mennek hosszabb tavokat. -
válasz
kisza25 #200339 üzenetére
Típus ás gyáró függő a megoldás. Hans esetében pl az EV mód engedi nullára hajtani az akksit (ami persze nem teljesen nulla de akkor már semmisenem van csak benzin meg 12v akksi. De mivel phev vannak üzemmódok amiket változtatva lehet EV, hybrid rásegítéses és akksi kímélő üzemmód.
Pontos autó típus?
-
kisza25
félisten
Hibridben jártas emberkéket kérdeznék, hogy annak mi lehet az oka, hogy annyira lemerült az autó, hogy már csak hagyományos kulccsal nyílt (Központi zár sem működött) és vészindítással lehetett elindítani? Amikor előtte 10 perccel még mentek az autóval (mondjuk oda vissza nagyon lassan én erre tippelek, hogy végig elektromosan ment az autó)
Még volt benne 8liter benzin (ez volt az első tippem, hogy kifogyott)
De vajon miért engedte a rendszer, hogy lemerüljön és miért nem kapcsolt be a benzin motor?
Vészindítás után fater egyből ment tankolni, de volt még benne 8liter (5,6 lett az átlag) és az elektromos is elvileg félig volt -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #200336 üzenetére
Nem zavar, kb soha nem hasznalom a savtartot. Max autopalyan de ott is ritkan, inkabb csak ha mar faradt vagyok.
-
Abból nem kell leszívni - meglazítja az egyes hengerbe menő csövet nyom egy gázfröccsöt és teli a marmonkanna
-
válasz
BigBlackDog #200326 üzenetére
Nem hiszem, csütörtökön azután szállt el, hogy az M3 bevezetőnél feljöttünk az árpád híd felé vezető részre, vagyis onnan már lefele a körútra. Passz, ötletem nincs mitől van. Ma meg akkor dobott még hibát, mikor rámentünk a kivezetőre a körút felől, ott van egy kis úthiba-bukkanó.
A kis akku egy ötlet, a külföldi fórumokon nem ismeretlen a hiba, van ahol kamerarendszer csere, máshol szoftver frissítés oldotta meg, esetleg valamelyik szenzor (kisakku egyszer sem szerepel). Ezek döntően 3-as, X3-as BMW-k, de majd mindben van ez a KAFAS rendszer, vagy valamilyen extra vezetéstámogató.
Érdekes, hogy a sávtartó megy, a parkradarok mennek. -
aero.
veterán
válasz
BigBlackDog #200326 üzenetére
Meh, szintén zenész
[link]
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tsebacsi #200321 üzenetére
Vagy úgy.
Nem lehet, hogy koszos a szenzora az adaptív tempomatnak? Vagy ez valami garis nyűg lesz?
Legalább ott értelmesen van megcsinálva a táblafelismerő. Golfban lazán beállítja autópályán a lehajtón látott 30-as korlátot is és el is kezd fékezni.
Sőt, még a 15-öst is felismeri sebességkorlátozásként ennél a pontnál.
Viszont a sávtartó nagyon korrekt mindenhol is (ha van felfestés), pl. múltkor segítség nélkül elkormányzott a nógrádi kanyarokban hiba nélkül (csak a kezem volt a kormányon).
-
válasz
BigBlackDog #200319 üzenetére
Írtam ugye, hogy hibákat dob a vezetéstámogatókra, ez is köztük van. Amúgy atom poén, hogy a táblafelismerőt felhasználva ha csökkenteni kell a sebességet, 1-et lefele nyomva a felismert tábla sebességét veszi fel. A kanyarkövetés/sávtartás megy, az nem szarik be, viszont autópályán kívül nem javasolt, mert egy komolyabb kanyar már kifog rajta
-
3L1T3
addikt
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tsebacsi #200316 üzenetére
"Amíg működött a távolságtartó tempomat..."
Ilyen tartós a technika, vagy csak rövid ideig volt lehetőséged próbálni?
Eddig jól hangzik. Azért városban, főképp parkolásnál nem fogod mindig szeretni a hajós méreteit, de gondolom erre már felkészültél.
HUD engem is zavart, ki is kapcsoltam. Aztán 3-4 napig rákényszerítettem magam, hogy bekapcsolva használjam + magasabb üléspozíciót állítottam be (így nem pont az előttem lévőn volt a HUD, hanem lejjebb). Most már teljesen megszoktam, semmi gondom nincs vele. Mazda 6 esetén jobban volt megoldva, annál tényleg a szélvédő aljára vetített és úgy egyáltalán nem volt zavaró, hanem kb. olyan volt, mint az UFOban a sebességkijelzés.
-
Kis szösszenet amíg nincsenek képek:
- Döbbenet csendes menet közben, még a motort használva is, súlyos decibeleket vélek felfedezni különbségben a Fókához képest.
- Sokkal óvatosabban megyek vele, persze az újdonság varázsa, de tényleg nyugis vezetésre sarkall, meg a villanybuzéria is, minél kevesebb benzn fogyjon!!!
- Amíg működött a távolságtartó tempomat addig tetszett!
- A többi vezetéstámogató se őrült módjára jelez, mondjuk a tolatókamera néha indokolatlanul kint marad vagy nem jelenik meg, mert egy hibaüzenet odakerül
- A jobb tükör annyira lefordul tolatáskor, hogy a talajt látom, nem az autó kerekét, ezen gondolom lehet állítani.
- Az idrive kurvajó, ezen nem tudok mit szépíteni.
- A telefon ellenben néha lassabban reagál mint a Fókáé, viszont jobb a hangminőség.
- Klímát, azaz a befújókat nem állítottuk, mióta elhoztam az autót, mégse fázunk vagy nincs melegünk benne, Asszony végre nem panaszkodik hogy lefagy a jobb karja.
- Az adaptív LED-et még nem teszteltem, de gyanítom hogy fotonágyú, autópályán (M3 kivezető-M0)magától felkapcsolt, ha jól láttam.
- Roló van hátul-oldalt, plusz ugye sötétített az üveg, tényleg olyan mint egy sofőrös limó.
- Az üléspozit még keresem, nem rossz, csak szokatlan, hogy szinte mindent is lehet állítani, bár fater Mercije másabb, ott mintha több mindent lehetne, cserébe az kevésbé tart, fotelesebb.
- Cipőkanállal rakom be a garázsba, ki kell találnom valamit mert nem férek hozzá tőle semmihez(first world problem)
- Tökjól megy, mármint az egész gyorsítás/gyorsulás annyira nagyautós, hogy! Lineárisabb, ülésbe tolós, nem ordítós, nagyon tetszik
- Váltón nagyon ritkán azért érezni, hogy vált, de a fóka sokkal "rángatósabb" érzetű volt.
- HUD poén, de néha mármár zavar, hogy mindig van ott valami, cserébe egyáltalán nem nézem a műszerfalat.
- Láblendítéses a csomagtérajtó (végreee), de lecsukni kézzel kell (wtf?). Állítólag 530e sajátosság. Még a merci is motoros (cserébe az néha nem csukja le).
- Futómű is pazar, a légrugós merci fasorban sincs, főleg hogy azon 19-es kerekek vannak.Bocs ha untatós és hosszú volt. Csak örülök neki
UI: Az AA-Carplay nagyon hiányik, bár értem valahol a német prémium érzést, minden akkor kezdődik, amikor Én megérkezek, a többiek addig várjanak
-
Magnum_
nagyúr
válasz
focvis #200312 üzenetére
13.30kor elindultunk otthonrol, 14.00re ertunk ki a varosbol (ami szerintem picit sok), M7 rendben volt.
De nagy rush volt, Lajos utcai birosagrol 12.30kor jottem ki, halal nagy forgalom az eso miatt, taxi, vissza ceg, onnan haza, pakolas, durr.
A varos volt veszelyes. Az osszes auto kint volt es mindenki gyoker. -
Magnum_
nagyúr
Reg volt bmw foto
-
freeknight
őstag
Sziasztok
Most pontosan meddig tart még a műszakira vonatkozó "moratórium"? Elvileg rendelet szerint veszélyhelyzet vége+60 nap, ezt ugye nemrég hosszabbították meg őszig.
Jellemző az országra és a bürokráciánkra, hogy a közlekedési hatóság oldalán erről egy rohadt szó sem esik, pedig a minimum az lenne, hogy nagy, piros betűkkel írják ki a nyitóoldalon a pontos, aktuális lejárati dátumot. Csak azért kérdezem, mert júliusban jár le a műszakim, nyilván nem sürgős még a dolog, csak kicsit felbosszant, hogy egy ilyen fontos, sok embert érintő dolog után úgy kell kutatnom, mintha államtitok lenne, vagy bogarásszak ki egy hatszáz oldalas rendeletet. -
válasz
bitpork #200303 üzenetére
Na!
30-as az olaj, szerencsére annyira nem vékony.
Ma kaptam oltást kába vagyok, de lesz kép nyugi.
Fogyi nem volt resetelve így 10,6 a benyás, és kb. 130km a villany.Mivel bonyolult mint egy űrhajó, még lehet resetelnem kéne az egész rendszert és utána a nulláról beállítani. Nem tudom. Jövő szerdán visszük szervizbe, van egy ötlet mi okozhatja a hibákat (kis akku hiba volt 1 hete a diagon de a nepper nem akarta cserélni, mondván az állástól lemerült de ő feltölti). Ezt mi álljuk, de ha nem ez a hibák oka onnantól ők fizetik a további bulit. Szerintem ez korrekt.
-
szimi57
őstag
Taxira fel! [link]
-
válasz
BigBlackDog #200299 üzenetére
Olajból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest