- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigabyte alaplap topik
- Steam Deck
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
-
PROHARDVER!
Autós topik
-
radi8tor
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Június 9. (hétfő) 15:00 kezdéssel autóstalálkozó a nyári rezidencián.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stickermajom #184777 üzenetére
-
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter #184785 üzenetére
Kovidtol fuggetlenul sem szeretem a rugalmatlan ugyintezest, amikor elektronikusan is azonosithato vagyok.
Amugy par eve faxon adtam le egy beadvanyt birosagnak hatarido miatt kollegam javaslatara.
A jutalom egy szemelyre szolo, 5.000 Ft-os rendbirsag volt -
Magnum_
nagyúr
-
Czimby
addikt
Gyors kérdésem lenne.
Netrisknél már nem kell aláírni az alkuszi megbízást és elfaxolni?
Amikor anno először csináltam náluk biztosítóváltást, faxolni kellett stb.
Most ismerősnek csinálunk fiókot és simán engedte végig vinni a folyamatot, az alkuszi megbízáshoz is csak egy pipát kellett betenni. -
-
-v-
addikt
Ez jó nagy fos ez a 2.3-mas mustang
[link]
-
-v-
addikt
2 teljesen érdektelen autó a laptimingban, de a poénok jók
[link]
-
törölt tag
1.6 16V-s átlag szedánspojler boyracsingcsávó támaszkodik a bolt előtt a korláton, cigi, telefon, kávé. Megyek a buzukival hideg váltóolajjal, emelkedőn kell felkanyarodni. Stabil kétezer, kocsi szép nyugodtan vánszorog felfele. Csávó néz irtó bután, látni lehetett ahogy a fogaskerekek akadozva dolgoznak a fejében, hogy ez micsoda jelenség.
Amúgy nagyon sokan odakapják a fejüket, mert várják mikor ellik le a kuplung, ami nincs. Marha vicces nézni a bamba képüket.Szerintem legtöbben azt se tudják, hogy a Swiftből készült automata, aztán a 400 ezres ársáv alatt az automaták fele Swift olyan sok van.
Jöttem ki a boltból akkor is bután nézett még, de szerintem már kezdte kapiskálni mikor megfordultam és váltott, aztán kikanyarodtam megküldtem neki kicsit, hogyérezzemhalljam a hatvannyolc ménest. -
pit stop
addikt
Első levél írója végre egy logikus gondolkodó ember. 1999-től 2019-ig mindig bmw-t vett. 2019-ben beült -> szar volt -> mást vett. Bmw gondolkodjon el miért csökken kereslet (ha sok ilyen ember lenne). De ha ugyan úgy újra megveszik, akkor jogosan mondja bmw hogy leszarom mert a vásárlók is...
-
válasz
stickermajom #184759 üzenetére
Köszönöm szépen!
Végül azért lekentem glicerinnel a gumikat. Made ín Hungary, legalább hazai cucc (Bridgestone T005 225/40R18).
-
kedvesek vagytok!! Nem olyan nagy dolog ez, biztos megtalálom! Max, xarrá szedem.
A nappali menetfény miatt is le kellett bontanom az elejét, igaz először kivert a víz magától a gondolattól is, de így utólag nem volt gáz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #184755 üzenetére
A 2004-es WagonR-ünkben a műszerfal alatt van, egészen pontosan a kesztyűtartó mögött, ahol az utastéri biztosítékok is.*
De a Splesh egy teljesen más konstrukció sajnos.* Gyors keresés után rá kellett jönnöm, hogy lehet a kormányoszlop mellett is, évjáratfüggő, gondolom, az Ignis motor beszerelésekor változtattak rajt. Igazából nem tudom, a miénkben hol van, nem kellett még hozzányúlni, és eddig csak a kesztyűtartó mögöttről tudtam.
-
válasz
stickermajom #184754 üzenetére
Holnap nyitva lesz, nem tudod véletlenül?
(A honlap szerint V, H zárva tart.) -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan weboldal, ahol megtudom nézni, hogy milyen felszereltségű az autóm?
Előre is köszi!
Üdv!
-
-
válasz
molnarpeter #184750 üzenetére
Hát itt pont az esztétika a lényeg!
Szép fekete legyen, és ne repedezzen ki ez az ócska Bridzsszton.
Azóta megvolt a délutáni szundi, újult erővel nincs kedvem hozzá.(A futófelületen is elfér, az első 20 méteren lekopik.)
Stickermajom söre tetszik! Honnét van?
-
válasz
grizlisandor #184747 üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #184747 üzenetére
Ott sem, egyedül én próbáltam meg irányt mutatni, de típusismeret hiányában csak tippelni tudtam.
-
grizlisandor
veterán
válasz
simonjoe #184741 üzenetére
Suzuki topikban lehet hamarabb kapsz választ.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
stickermajom #184738 üzenetére
Klassz
-
Peter.70
addikt
válasz
-
Urak!!
Hogy lehet kinyomozni, h egy autóban hol az irányjelző relé? Nem találom a nejem Kocsijában (Suzuki Splash).
Bekapcsolva kutattam a relét, hátha meghallom, de annyira sípol az autó indexelés közben, h semmit sem hallok tőle. Végigtapintgattam a reléket, de úgy sem találtam. Most ott tartok, h be kellene szereznem egy fonendoszkópot, talán azzal megtalálomRöhej, h nincs semmi infó a handbúkban róla, meg egyikről sem, csak a biztikről.
-
Integrale
veterán
válasz
Két hónapja nem vettem új felniket az autóra.
Elmentem vevásárolni.
[kép] -
stickermajom
addikt
válasz
pècsimunkás #184720 üzenetére
Két hete nem mentem sehova az autóval, gondoltam megjáratom és elmegyek
sörértbevásárolni. [kép] -
Paxker315
veterán
válasz
Peter.70 #184723 üzenetére
Na, gondmentes használatot. Kíváncsi vagyok, vegyesben milyenre hozod ki a fogyasztást, illetve, a benyomásokra a zajosságról. "keep us updated". Ezt a kéket egyébként ruhákban kifejezetten szeretem, jól állnak
SOsemértettem a sirámokat, hogy unalmas, érzelmet megmozgatni képtelen formákat ad a Toyota. Szerethető! És időtálló.
hmm még a parkradarhoz. Ezt láttam alin, ami tok barátságosnak tűnik, már csak kérdés, vállalná-e bárki a beszerelést nemtúlmessze. Meg nemtúlsokért.
-
-
Ez a habgeneralis veszelyes hely, egyes csokak addig kepesek moszni egy kibaszott autot, hogy ketszer elalszom kozben. Bar valszeg nem leszek nepszeru ezzel a velemenyemmel itt
-
Reggie0
félisten
válasz
MC Pite #184701 üzenetére
Tok egyszeru: ha gyenge az auto akkos sokkal kevesebb eselyed van elozni es gyakrabban ragadsz be foutakon is masok moge. Itthon inkabb az a gondom, hogy ha elsuhansz az emberek mellett, azt sokan kihivasnak veszik. Pedig en egyet akarok: a sajat kenyelmes tempomban haladni az uticelom fele, nem versenyezni. Ha meg elkezdjuk egymast korbetancolni az uton es felvaltva elozgetnem kell egy jampit, akkor a haladas is nehezebb es a balesetveszely is no. Kell a francnak az egesz. Az sosem probalkozik 2-3 alkalomnal tobbszor, akit allva hagyok, akit viszont nem, az akar 20km-en keresztul is gerjed, tok feleselgesen, hiszen azert ertem utol, mert az en atlagtempom nagyobb, mint az ove. Es nem azert nagyobb, mert jani vagyok, hanem mert en igy szoktam meg a kozlekedest, nekem ez a kenyelmes. Amugy ennyivel kb. meg a 98-as F astram is tudott menni, szoval nem egy eszeveszett tempo.
Nalam mondjuk masok az auto feloli igenyek, mert sokat jarok sielni es a havas alpokban, azert egy 83 lovas elsokerekes autoval nem szivesen utaznek heteken keresztul napi 200 km-et 1300-2000 meter kozotti magassagokban. Ezert is volt a torsenes quattro peremfeltetel szamomra. -
válasz
pècsimunkás #184720 üzenetére
Guszta! 👌
-
MPowerPH
félisten
válasz
MasterMark #184717 üzenetére
Bluetooth modul lehalt. Muszerfalat felnyitottam, lekotottem, egybol 28mA a nyugalmi fogyasztas.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark #184717 üzenetére
Go to Honda topik.
-
válasz
MasterMark #184714 üzenetére
Nyugalmi az amikor áll a kocsi, vagyis semmi nem megy. 3.2W az retek sok oda.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MasterMark #184714 üzenetére
Igen, sok. 80mA alatt kellene lennie. De azt hiszem, meg is talaltam a bunost.
Ugy mertem, hogy rakotottem a multimetert(nincs clamp -om hozza, szigszalag) bezartam az autot, es figyeltem, mit muvel. Egyszer-ketszer felugrott az elejen, aztan beallt egy ertekre, es onnan nem mozdult.
De most rohadtul orulok, hogy nem kell kirobbantanom a biztositek tablat, es minden vezeteket kulon-kulon lemerni. Majdnem tuti, hol a hiba.
Ma meg elso fekeket cserelek, fekfolyadekot, meg hutofolyadekot, es akkor meg ez is... Megvan a mai program. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
MasterMark #184711 üzenetére
Rendes nagy multimeterem van, 20A -t bir. Es beigazolodott a gyanum, 0.272A a nyugalmi fogyasztas... Szoval kezdodik a vadaszt....
-
válasz
MasterMark #184711 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
Hali, Segitsetek mar, hogy tudom kimerni pontosan egy auto nnyugalmi aramfelvetelet? Hogy kotom be a merot sorosan?
Siman csak lekapom a pozitiv sarut, majd a mero egyik kabele arra a kabelre megy, a masik meg a akku pozitiv sarura? -
6030D
addikt
-
Szoszo94
őstag
válasz
t72killer #184694 üzenetére
Autóbérlés (dobozos) nem opció? Én már sokszor költöztem, legutóbb igaz csak egy utcával arrébb, de a Lexus-szal. Nem dönthető támla, fordultam is vele napi kettőt másfél héten át. Plusz a mosógéphez és hasonló dolgokhoz havernak kellett a vasalóswifttel segítenie, mert abba befért (ironikus, mi?
). Amíg Fabia kombi és Passat kombi volt, még úgy ahogy meg tudtam oldani a költözéseket kényelmesen, de a legközelebbi alkalommal tuti bérlek valami nagyot és kényelmesen, stressz nélkül költözök.
-
válasz
molnarpeter #184703 üzenetére
Az elsőnél asszem légzsákot kell deaktiválni.
-
-
MC Pite
veterán
válasz
rbalint88 #184692 üzenetére
Szerk: Nem pont neked, csak folytatom a gondolatmentet
Engem meg majdnem mindenki feltart az utakon a tápláléklánc alján lévő autót vezetve is(az utazó sebesség elérésében), most a bigblockos 83 lovas kisautóval, előtte a 73@80 lovassal (is). A napi 2 órában van 2-3 erősebb (2.0 dízel vagy 1.4-1.6T) céges aki otthagy mint a pinty ha nyomják neki, a többiek meg ha fel is veszik a lapot; hogy ne hervadjak már el, amíg elérjük a hatvanat/kilencvenet; nem (nagyon) lépnek el. És nekem ez tökre elég
Ha valahonnan hozzuk el ez autót, mindig én hozom a gyengébbet, és másnak adom az erősebbet, de mindig agyérgörcsöt kapok hogy a facért nem ér utol másfél-kétszer annyi lóval -a feleségemen kívül- senki. És nem racsingolok, csak úgy mennék, ahogy a kreszben le van írva.
Jó, a Meganeban több a hajlandóság, meg már a gyárinál is több, de ugyanazoktól a 140+lovas turbósoktól kapok ki, a többiekre meg többet verek.
Miután én is vezetek olyan 140+ lovas szekereket is, többször felmerült benne: Mi a p...nak polgári változatokba ennyi/több erő(főleg olyan futóművekkel amik alattuk vannak)?! De komolyan, a 205/225ös gumiknak esélye nincs még néha hármasban sem.
S5-ben konkrétan szarul éreztem magam, a táj gyorsan ment, de nem esett jól, nem kívánta az autó sem, meg én sem a gyors haladást, kanyarvadászatot. Szaros kis konzervdoboz Elise-ben (vpályán) meg folyt a fülemből az adrenalin, hogy 'jájj, ezt sose tudnám megunni'
.
Sőt, a 208al legalább úgy élvezem a közlekedést mint az S5-el, és a fele V6os hangja se rosszabb mint annak. Nem vagyok álszent, jól jött az erő, sőt, sok is; de ebből nem mindig tudott eleget letenni, az autó nehéz volt, és ... nekem steril és stresszes azokkal a peres gumikkal.
Szal csak a teljesítmény szerintem kb semmit nem mond el az autóról. Akik szerint 100-150-250 ötven ló kevés, menjen ki a ruszkikhoz egy hétre.
Mindegy, hogy 60 vagy 600 lovas autót hajtanak, az összes lovat megdolgoztaják, még a városi forgalomban is. Ami valahol beteg is, meg jogos is, nem azért veszek x lovas autót, hogy 0,4x-et hasznájak csak belőle, míg itthonra juzerek 95%a nem használja ki a 60%ot sem, (és 65nél beb*ssza az ötöst és még 1 km mire eléri a 90et).
t72killer: Izé, nem elég ha az ülőlapokat veszed ki, és akkor a támlák még kb sík, pakolható felületet is adnak? Előbbi könnyen ki szokott jönni, de mindenképp egyszerűbb kiműteni, és nem kell az üa szivattyút sem védeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo 14 G2 Core i5-1135G7 (hibás)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest