Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngaba
aktív tag
Na, ma éjszaka ráesett egy nagyobb ág az autóra.
Ahogy nézem, elsősorban a fényezés bánta az ajtó fölött, meg egy kicsit megkaristolta a tetőcsomagtartó-tartót, meg egy ponton egy minimális horpadást lehet kitapintani.
Erre fizet valaki valamit? (Nincs Casco.) Szerintem nem.
-
válasz
tboldi #183990 üzenetére
Na, ez kb pénzkikúrás az ablakon. Amikor 10ért vannak jó ledek, amik fényévre vannak a 130-150-200as izzóktól. De ha tudsz, csinálj gifet, fix wb/zár/iso mellett.
Amúgy 10.000Ft-ba fogadjunk, hogy élőben nem 4050K a NBL izzóNekem kedden csúszott (köd+fagy) kicsit a kisoroszlán (Hankook 4S2), normál közlekedésben nem, de két intenzív fékezésnél lehetett érezni. Ma Megane a GY 4S-el (téli szett) nem éreztem semmit.
szimi57: Persze hogy állítható a ködlámpa.
Halkan, OFFab jegyzem meg, amit a videón linkeltem neked DRL, az már épp normális. Jól látható, tűrhetű a burkolata, elektronika az egyszerűbbik, de még ahuszonezres márkásaknak is. 5-6000től lehet ilyet venni aliról, és a búrába még bele van nyomva a megfelelő engedély is. Arra nem vennék mérget hogy bevizsgáltatták, de a lényeg, hogy jó.
Innen rendeltem a jobbikat, a butábbat küldték, amire jeleztem hogy ezt alig a feléért is kapni, amire jóváírták a különbözetet. -
szimi57
őstag
válasz
MC Pite #183963 üzenetére
Gyári beépített a ködös, nem néztem, hogy állítható e. Gyakran használom menetfényként. Volt amikor kiszúrt a rendőr és figyelmeztetett. Nem igazán tudtam meggyőzni, hogy vissza van butítva menetfénynek. Persze nem volt. Az USA modult aktiváltam és vissza, nem tetszett, de lehet nem is szabályos nálunk. Ránézek a DRLekre.
-
tboldi
nagyúr
Na, megrendeltem a Philips GT200-asokat, úgysem nyugszom addig, amíg meg nem kaparintom.
Sajnos nem találtam konkrét összehasonlítást az Osram Night Breaker Laser 150-essel, de a gyűjtött információk alapján valóban erősebb, nagyobb távolságra világít, mint a 150-es Philips X-tremeVision, úgyhogy megszavazom neki a bizalmat, hogy az Osramnál is jobb. Viszont papíron a GT200 csak 3600K, az Osram meg 4050K - hát kíváncsi leszek.
szerk.: Mondjuk e videó szerint még ha nagyon minimálisan is, de a 150-es Philips jobbnak bizonyult a 150-es Osramnál, úgyhogy remélem, tényleg erősebb még ennél is a 200-as.
-
-
rbalint88
addikt
válasz
molnarpeter #183976 üzenetére
Ott nem feltuno (bar abba is inkabb ledet raknek, mint xenon szettet), de ezt azert elegge nehez eladni #haljakmegezgyari-nak [link]
Magnum: kezifek + padlo?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter #183976 üzenetére
Jo, hat tudod mi van...
-
rbalint88
addikt
válasz
EQMontoya #183972 üzenetére
A sima nb tukros es az nbfl a projektoros?
valamiert az remlett, hogy a tied nbfl
prius2-bol ami projektoros, az retrofit bixenon kit projektorral egyutt, azok se rosszak. De az olyanert ugy kur meg a rendor, hogy felveszed a Zsanett nevet...Dluinet: usa forumokon tajekozodtam led ugyben es halogenrol alakitottak at, illetve tobb videoban is lattam ottani halogenes priust, szerintem nem csak xenonost forgalmaztak.
MCPite: a helyzetjelzonek eleg az a funkcioja, hogy van. Vagy drl megy vagy tompitott...
-
Hosszútávon kifizetődő az alapos karbantartás.
Illetve megérdemli az autó. Harmadrészt a full gyári, egyben beleköthetetlen állapotot célzom, úgy könnyebb a majdani értékesítés.
Más.
Neked is sűrűn elkapart a mai körülmények közt az autó? Nem tudom eldönteni, hogy a 6 éves gumi game over, vagy ennyire nyálkás volt az út. (Nem mozdultam ki a xii-ből, csak boltba mentem.) -
tboldi
nagyúr
válasz
MC Pite #183966 üzenetére
Mégiscsak működik így. [link]
A 10700861-es cikkszámúra gondoltam, ilyen van nekem is, kikerestem a lumenetes rendelésemből.Egyébként ilyen fajta W21W-im is vannak piros és fehér (6500K) színben, Osram és Philips egyaránt. A Philips jobb szerintem.
-
Ebből már nincs fehér egy ideje, szerencsére van Philipsből hasonló, szinte jutányos áron.
Tudom, ez tolató, de ebbebkeresek egy ideje normálisat, W5W-t feladtam rég. -
tboldi
nagyúr
-
válasz
szimi57 #183946 üzenetére
1, 95%ban nem 30(-40) métert világít el, hanem hármat. Úgy szart se ér. 10 méteren (10-)13centit kell hogy lejtsen.
Tizenéve használtam drlnek, természetesen nem szabályos, amúgy meg a ködlámpa útmegvilágító (lefelé visz) a DRL meg jelző fény (előre mindenfelé, mint az index).
Vagy utólagos normális drl; vagy indexből switchback verziót, ami két lemszálas, így menetjelző és index égyben. Ez nem legális utólag, de csak mert nem fizeti ki senki, amúgy előírásoknak megfelel. De a bömbikben többféle drl funkció van, kereshetsz olyat aki ezeket be tudja kapcsolni.
Vagy amit írtak 2:1, de nem olcsók.
tboldi: Tiedre gondoltam; akkor oké, lakknak tűnt elsőre.
rbalint: Érdemes fényképezővel, akár nappal csinálni fix beállítások mellett két képet az izzóhoz képest; de a legtöbb lámpában ezek csak direkt kilépő fényt adnak, a foncsorról szint vagy tényleg semmit, így kevésbé jól lághatóak. Ezt konkrátan nem próbáltam, de hasonlókat igen.
-
válasz
rbalint88 #183926 üzenetére
Ledes helyzetjelzőből röviden nincs jó.
Osramnak volt 1-2 jó mocsok dráfán, de nem kapni. A jobbik filament-esek is tűrhetőek, csak nemntartósak, és a nagyja dereng lekapcsolt állapotban is.
Köztes megoldás az Osram coolblue izzója. [link]
Ezbszínhőmésétletbennis jó, fénye is, tartósság se rossz, éééés amit a ledek 98%-a nem tud, a foncsort világítja meg, ahogy kell, nem csak vmibkékéslilás fénypötty látszik, rosszabbul mint egy mezei izzó.tboldi: H4 az mindig reflektoros (pontosabban FreeForm lens), a projektorosok egy izzószálasak. Ami kétfunciós projektor(pl bixenon, vagy főként japán autókon a főfények) itt a maszkoló lapot húzzák félre (refihez).
Szerk: link jöhet, de nem rémlik 4000eseből viot foncsor felé világító, az sztem.csak hidegfehérbe volt, és itthon főként a 16-21W foglalatokhoz.
Amúgy az a lámpa nem csak koszos, töredezik a lakk. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #179996 üzenetére
2 hete lett kész az autója az ismerősnek, ~500k HUF volt a helyreállítás, új hátsó ajtó + fényezés és ködölés az első ajtóba, meg műanyag elem cserék. Avulásra kapott 130k a biztosítótól.
Érdekes matekkel dolgoznak, 2 hetes se volt az új Vitara, hogy jött ki ilyen kevés avulás címszóra? Ha adtak volna 250k azt mondom ok, de ez így nevetséges.
-
Csápájev
őstag
válasz
MasterMark #183944 üzenetére
Ok,persze,kárt nem teszek a kocsiban.
még egy kérdésem lenne, motortér szigetelést hol keressek? Nagyon idegesít a dizel Lacetti "traktor" hangjaVan ebből viszonylag olcsó verzió itthon vagy ebayen?
-
szimi57
őstag
Ködlámpával kapcsolatban lenne kérdésem. A tapasztalatom alapján ködben nem igazán segít, de lehet csak nem jutott még el hozzám az infó, hogy de. Azt feltételezem, hogy szemből könnyebben kiszúrnak. Arra gondoltam, hogy lebutítom nappali menetfénynek. Szabályosan ez megoldható?
-
stickermajom
addikt
A múltkori törött motor vásárlás margójára: egy ügyvédi felszólítás után a javítási költség felét kifizeti az előző tulaj. Így nem akkora szívás a dolog.
-
Csápájev
őstag
válasz
molnarpeter #183939 üzenetére
De ez ilyen 5-10 perces használat mellett is előfordulhat?
-
Csápájev
őstag
válasz
molnarpeter #183933 üzenetére
Van ködlámpa,mondjuk lövésem nincs milyen izzó kell bele,majd meglesem.
Mi baja lehet egyébként? -
kisza25
félisten
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
2007es Chevrolet Lacettibe szeretnék offroad REFLEKTOR izzót tenni,mert néha olyan kihalt utakon megyek,ahol nagyon jól jönne kis plusz fényerő.
Ilyenkor max pár percig használnám folyamatosan (max 5-10p)
A gyári izzó 55w, az offroad viszont 100wattos, szerintetek kárt tehet az elektronikában? -
F_Zolee
nagyúr
[kép]
Qru, mióta matricáztad át a verdát? -
tboldi
nagyúr
válasz
rbalint88 #183926 üzenetére
Nekem a fél lökhárítót és utána a komplett fényszórót le/ki kell szerelnem. Illetve nem kell, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb így, mint a kerékdob felől a sötét, szűkös üregben turkálni 3 órán keresztül.
Amúgy a helyzetjelzőbe én is LED-et raktam (Osram 4000K), de a fényszóró inkább marad halogén (Osram Night Breaker Laser 150, de töröm a buksim a Philips RacingVision GT200-on).
Tudom, koszos. -
Magnum_
nagyúr
válasz
hszilard666 #183922 üzenetére
-
rbalint88
addikt
válasz
EQMontoya #183925 üzenetére
Este jovok en is
eddig igeretes, de sotetben
valik majd el a szar a majtolderul ki az igazsag. A japppoknak meg az anyukaja tergye kalacsat, jobb oldalon bontani kell (szivocso toldatot es ablakmoso tartalyt kell kiszedni) az izzocserehez is, nem hogy a led beszereleshez.
Ha jo, akkor johet hozza a ledes helyzetjelzo is, mert az meg idoutazo kivitel -
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #183922 üzenetére
Üdv itt is!
Gondolom, BP, de ha esetleg Mosonmagyaróváron keresnél, konkrét oktatókat is tudok mondani.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Eljutotam oda az életemben hogy szeretném letenni a jogosítványt!
Tudtok nekem ajánlani jó iskolát ehhez? Fontos számomra a jó ár/érték arány.
Köszönöm a segítséget!
-
tonyrulez: Röviden, nem legális.
Gyakorlatilag már vannak jók, németeknél lassacskán kapnak egyes típusok típusengedélyt is, itt ilyen a büdös életben sosem lesz. De műszakin is többször voltam, igazoltattak is sokszor vele, mivel normális, nem szóltak érte sose.
Xenont tilos, szar lesz. (Esetleg projektorosba lehet jó, de sokkal drágább és macerásabb a lednél, akkor meg megint kiesett.)
A kukorica stílusú az az szemét, amiért nem csak azt verném el aki legyártja, hanem azt is aki gondolkodás nélkül megveszi.
Párom autójában pl ilyen vacak, ill a Meganeba. Vetített képek itt.
Egyébként bemattult, szar foncsoros, rosszul berakott, gagyi izzós, vagy túl lentre állított halogén lámpákkal sem lehetne közlekedni, mégis ezt teszi a többség, én megengedem magamnak hogy a jó helyre jól világító lámpába más fényforrást használjak, ha ez nem zavar a forgalom többi résztvevőjét, mert a vetített kép jó.Más:
Karosszéria védő csík. Nem a szokásos vékony relatív kemény, hanem vastagabb, lágy, kurván ragadós fajta. [link]Tegnap bő fél órát elbacakodtam vele (6-8 perc alatt körbe szoktam érni a simával, és az jó is lesz), de nem frankó.
Hogy raktok ilyet fel, van valakinek tapasztalat vele? -
mamboo
tag
Fékezésnél ciripelő hangot hallok a szellőzőrács felől, ez a venti lesz?
-
mamboo
tag
válasz
MasterMark #183916 üzenetére
2.0pdtdi rs octi
-
tonyrulez
őstag
válasz
MasterMark #183913 üzenetére
Az lenne az elmélet igen, hogy 180°-ot bevilágít 1 LED, csak ez általában nem jön össze.
Akkor marad a halogén. -
mamboo
tag
Gyertyát milyen sűrűn kell cserélni? Szégyen gyalázat hogy 3 lassan 4 éve nálam van az autó és nem cseréltem még rajta?
thx -
-
tonyrulez
őstag
válasz
MasterMark #183910 üzenetére
Xenon ugye tiltott halogén helyett. Ott is azért, mert nem arra találták ki a lámpatestet, foncsort. Való igaz, ilyen csereszabatos LED égő nincs gyárilag. De akkor itt mi a jogi álláspont? Mehet halogén lámpatestbe LED-es égő? Meg a vetítési képe is kérdéses, mert többségének 2 oldalon vannak a LED-ek, "kukorica" nem is nagyon van. A halogén meg 360°-ban körbe világít.
-
Szada85
aktív tag
Rövid szösszenet a Cupra elsö 5000 kilométeréröl a VAG topikban.
-
tomcsi23
veterán
válasz
MasterMark #183902 üzenetére
Már melyiket
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest