Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
Nálad is vannak gondok a tévé beállítással.
Mit értesz az alatt, hogy alap színeket nem lehet mozgatni? Elég sok variációs lehetőség van, csak a megfelelő beállítást kell használni.
A fényerőt hiába növeled, az a fekete szintet fogja emelni, szürkíteni. A fénysűrűség növelésre a háttérfény opciót kell emelni.
Ha leírod a típust és a beállításaidat, talán kaphatsz támpontot.
Az enyémen lehet nézni sd adást is, igaz én nem csatornák képéhez állítom be a képet, mert azok a beállítások más csatornán biztos rosszak lesznek. -
ovoid
tag
válasz
blakey #94146 üzenetére
Maximálisan egyetértek!
Sajna, ezért lett nekem is az 55"-ből a csak 8100-as. Nem éri meg az árkülönbség.
Érdekes, azt nem láttam említeni még, hogy ezekhez a sz@r adásokhoz, feleslegesek ezek a tv-k....
Belőheted te a színeket (erősen szubjektív a dolog), két csatorna sem lesz egyformán jó, szép!
Csak a természetfilmekben lehet bízni, valamennyire, szerintem.
Jó az LG!
Menüje, távja, hangja, szuper!
Színei? Hát az szubjektív, és nekem hiányzik, hogy az alapszíneket nem lehet külön mozgatni...
A 6 éves Sharp-unk, megveri, ami a színeket illeti...
A fényerő viszont határozottan kevés! Növeled, növeled, egyszer csak el kezd beszürkülni és semmi több! Ha tovább növeled, tovább szürkül, f@sz@!
Emiatt nem küldöm vissza, mert csak néha tűnik kevésnek, akkor is valszeg az adásnak tudható be.
Jópár tv- megnéztem, a vétel elött, de az biztos, hogy jelentősen túlárazottak! Főleg ha azt nézem, hogy a műsorsugárzók, vagy 5 évvel le vannak maradva.....
Szerintem. -
blakey
titán
válasz
Zoló1981 #94145 üzenetére
Én egy régebbi 55UH850V vettem, sajnos nekem is sávosodik, pedig olyankor fekete a fekete, még nem tudom, hogy kikapcsoljam-e.
LD-t ki kell kapcsolni és normálisan be kell kalibrálni a kijelzőt.
Médiában nézelődtem én is, csak a 65sk8100-on láttam ezt a sávosodást, a többin vagy ki volt kapcsolva, vagy nem is volt egyáltalán. - nem sávosodás.
Persze a 8100 edge LED-es, mint az enyém is, afölött már direktek. - nem attól magsabb kategória, hogy EDGE vagy Direct LED. Ezt verd ki a fejedből. Egyébként Direct LED esetén a szélek sötétebbek világos tartalom esetén, nem olyan szép egyenletes a felület. A lényeg, hogy mindegy milyen, EDGE vagy DIRECT, a kapott eredmény számít. -
blakey
titán
válasz
Iomega #94143 üzenetére
Az ilyen hsz-ek teljesen félrevezetik az olvasót.
Én az SK8500-ast vettem, ott nincs sávosodás, csak a 8100-nál, azért is nem azt választottam - mint kiderült rossz szavakat használsz a jelenségre, a sávosodás (banding) nem a Local Dimming (Helyi sötétítés) által okozott jelenség, az más és pl. sportközvetítéseknél tapasztalható oldalsó kameramozgás esetén. amiről te írsz az az LD által keletkezett jelenség EDGE LED és Direct LED esetén, mindkettő esetében erős aura tapasztalható ha egy fehér tárgyat mozgatunk fekete háttér előtt. Ha ezt valaki nem látja akkor szerencsés, engem zavar és teljesen mindegy, hogy VA vagy IPS, első dolgom, hogy kikapcsolom és aszerint állapítom meg, hogy jó a feketeszint vagy sem.
Még annyi, hogy a 8500-nál a fekete az fekete.- pontosan annyira mint az SK8100-on, semmivel sem több.
Nem ez a két dolog ami miatt 49"-ban megéri SK8500-at venni, hanem a 60 vs. 120Hz. 55"-ban már nem feltétlenül érné meg.
-
Zoló1981
tag
válasz
Iomega #94143 üzenetére
Sziasztok!
Én egy régebbi 55UH850V vettem, sajnos nekem is sávosodik, pedig olyankor fekete a fekete, még nem tudom, hogy kikapcsoljam-e.
Médiában nézelődtem én is, csak a 65sk8100-on láttam ezt a sávosodást, a többin vagy ki volt kapcsolva, vagy nem is volt egyáltalán.
Persze a 8100 edge LED-es, mint az enyém is, afölött már direktek. -
Zoló1981
tag
válasz
Hajni82 #94140 üzenetére
Ahogy írták, a BlueTooth csak a hang kijátszásához van (hangfal, projektor).
Videót a telefonról TV-re képernyőtükrözéssel (Miracast) vagy a YouTube appból a telefonról videó elindítása után megjelenik az átküldés ikon, ha talál alkalmas kijelzőt a hálózaton.
De lehet, hogy a TV-n először be kell kapcsolni a Miracast opciót (nekem be kellett) valamilyen smartshare beállításokon keresztül, én is nehezen találtam meg, sőt, az enyémen a YT sem volt telepítve, de ha telepítve is van, első indítás után szinte biztos, hogy frissíteni kell.
Ezek után viszont csodásan kell működnie. -
Iomega
addikt
válasz
dawid880102 #94142 üzenetére
Én az SK8500-ast vettem, ott nincs sávosodás, csak a 8100-nál, azért is nem azt választottam. Még annyi, hogy a 8500-nál a fekete az fekete.
A tuner része is kiváló, mert a sima sd adások, közel HD minőségűek. Mondjuk ebben a kategóriában , ez már el is várható.
-
dawid880102
lelkes újonc
válasz
Iomega #94133 üzenetére
A tavalyi szerianal is ugyan ez van helyi sotites neven kikapcsolod es mar nincs is savosodas de hozza teszem tavalyi sj850v is savosodott nekem s810v az is detto . Azt kikapcsoltam. De am meg tavalyi 49es sj810v 120hz panellal adtak most sk8100 49colos 60hz csak 55coltol 120hz de lehet a 8500is 55coltol 120hz ...
-
Hajni82
csendes tag
Hajni82
(újonc)
Kissé kezdő vagyok a témához. Van egy LG 43UK6950 készülékem. Igazából azt szeretném elérni, hogy a telefont a TV-re Bluetooth-on keresztül kivetíteniA TV Bluetooth csak a hangátvitelt tudja. Tehát ha a youtube illetve egyéb zenei oldalt szeretném kivetíteni a kép nem jelenik meg. Az egészet úgy képzeltem el, hogy a netet a telefonról Bluetooth-on keresztül vetítem ki a tv-re. LG a telefonom is.
Ilyen Bluetooth adatpert hol tudok venni?
elvileg ez lehetséges úgy tudom.
Köszönöm szépen előre is a segítséget
-
blakey
titán
válasz
Iomega #94135 üzenetére
Minden olyan LG tv-nél kikapcsolható a local dimming, ahol ez megtalálható? - igen, a sávos felhősödés annak az eredménye de ez minden márkánál így van, IPS-nél erősebb a jelenléte,
Ezzel szerinted mit lehet kezdeni? - szerintem másik DLNA szervert kéne keresni, pl. Serviio vagy használd a Plex szervert és klienst.
-
Grande Ale
őstag
Netflixnél ha megnyomom az info gombot, akkor felül kiírja az sebesség adatait, hagsavot, stb. C8 oled távirányítóján nincs info gomb. Akkor ezt így el is lehet felejteni, vagy én vagyok a béna? Ha van valakinek netflix, vilagositson fel legyen kedves. Köszönöm!
-
Iomega
addikt
válasz
blakey #94134 üzenetére
Ezzel szerinted mit lehet kezdeni?
Minden olyan LG tv-nél kikapcsolható a local dimming, ahol ez megtalálható?
-
blakey
titán
válasz
Iomega #94133 üzenetére
sávosan felhősödik fekete háttérnél. - A Local Dimming kikapcsolása után nem lesz olyan, szerintem azt láttad.
Olvastam egy véleményt korábban, hogy valaki az SK8100-at választotta, majd egy héten belül visszavitte a zavaró sávos felhősödés miatt, mivel edge ledes, - ilyet csak olyan ír akinek lövése sincs a dolgokról, hülyeség.
-
Iomega
addikt
válasz
blau24 #94132 üzenetére
Én is az SK8100-at nézegettem, de egyből elvetettem, amikor láttam, hogy sávosan felhősödik fekete háttérnél.
Végül odajutottam, hogy próbáltam magamnak egy "kompromisszummentes" tv-t vásárolni, majd ez alapján úgy döntöttem, hogy nekem megéri a többletet kifizetni az SK8500-ért, a későbbi bosszankodás elkerülése érdekében.
Tapasztalat, nagyon minőségi megjelenítő az SK8500. (100Hz-es, nekem szükséges az analóg kimenet, az is van rajta).
A hanga olyan, hogy akár kiválthat egy hangprojektor rendszert is. Tv-hez képest, kiváló hangzása van.Olvastam egy véleményt korábban, hogy valaki az SK8100-at választotta, majd egy héten belül visszavitte a zavaró sávos felhősödés miatt, mivel edge ledes, és helyette megvette a SK8500-ast,amely slim direct ledes, Full Array Dimmming fényerő szabályozással.
Dolby Atmos hangzást is kezeli, α7 Intelligent Processor van benne, gyors működés jellemzi, teljesen sík a képernyő, nincs keret. -
blau24
tag
Sziasztok! 49SK8100PLA és 49SK8500PLA között gondolkozok. Az Euronics-ba 190.000,- és 230.000,- most akciósan, megéri a 8500 azt a 40.000,-forint felárat? Tud annyival többet? Nagyon sokat számít a kép minősége. Tv-zésre, pc-vel összekötve játékra és filmre lenne használva.
Válaszokat előre is köszönöm -
Olyan kérdésem lenne, hogy régebb óta használok lg tv-ket és mostanában szívtam vele sokat.
Van egy régi 42LM620s amit nem nagyon használunk. A másik egy 55UH6507. Ezzel lenne olyan bajom, hogy párszor már megszívatott, hogy mikor nem vagyok otthon és be van állítva, hogy vegyen fel valamit vagy meg sem jelenik a felvettek között, vagy ott a kép, de mikor rámegyek, hogy indítsa el akkor hibaüzit dob. A másik, hogy eddig volt egy régi 120 gb-os külső vinyom ami pont jó volt a hd,fhd és 4k filmekhez, most meg ha bedugom azt írja, hogy húzzam ki és csatlakoztassam újra. Régen még nem volt vészes a történet, de mostanában a sorozatoknál is szívás van, mert ha már fhd akkor a pendrive-ra nem tudom felmásolni a részeket a mérete miatt. Mit tudtok javasolni milyen külső vinnyót vegyek hozzá amivel mindig jól és stabilan megy. Nincs szükségem 1000 tb-osra, mert egyszer max egy két film van rajta, vagy egy sorozat... -
torik
senior tag
Üdv!
43UJ634V LG tévém van, most csatlakoztattam hozzá először ssd-t hogy tudjak kényelmesen 4k filmeket nézni rajta. A filmet le is játsza gond nélkül, de se hangsávot se feliratot nem tudok váltani. Mellé tettem 1080p-s fájlokat és azokon megy a váltás.
Mi(vel) lehet a probléma? -
Watt25
veterán
válasz
Godimodi #94116 üzenetére
A Cl kártyát azért nem igényeltük még meg, mert sok műsort néznek vissza a rokonok és ez a funkció elvileg nem működik a kártyával.
Erről én nem tudok. Dugsz egy HDD-t a tévé USB portjára és rögzíti a felvételt a tévéd. Mivel a UPC is sok (kb. 25) csatornát ad kódolatlanul, ki is próbálhatod, egyszerűen csak bedugod a a koax kábelt a tévébe, megkeresed a digitális csatornákat és megnyomod a rögzítés gombot a tévé távirányítóján. (Oké, elképzelhető, hogy a kártya tiltja a kódoltak rögzítését, de én erről sem hallottam még, hogy ilyet tenne a UPC.) -
Iomega
addikt
Van egy kérdésem. A PC-n megosztott mappákban lévő filmeknél nem mindegyik felirata jelenik meg, amikor elindítom. A felirat engedélyezve van, illetve, ha USB-n keresztül indítom ugyanazt a filmet, akkor tökéletesen működik.
Kell valamit külön beállítani ahhoz, hogy megosztáskor is kezeljen, lásson minden mappában lévő filmhez rendelt feliratot?
Előre is köszönöm!
-
junior19
senior tag
válasz
Godimodi #94116 üzenetére
Sajnos az a upc box egy ipari hulladék. Nem az lg tehet a gondról. Volt olyan, egy ismerősnek az erősítő hdmi panelját nyírta ki, s kezdettektől nem ment ki a hang a hdmi-in az erősítőre. Ez másik ismerősnél más márkájú erősítővel is így van. A upc azóta sem oldotta meg ezt a problémát.
A visszanézős dolgot egy saját beltérivel lehetne megoldani, ami kezeli a modult, s felvenni az érdekes műsorokat egy merevlemezre, s akkor annyiszor nézik vissza a műsort, ahányszor akarják.
Vagy először ezt kipróbálni a tévével, bár az sem lesz az igazi. -
Godimodi
tag
Sziasztok!
Adott egy LG 42LB5500 tv, amit hosszú évek óta elégedetten használtunk, de mióta bekötötték a UPC-t, eléggé megszenvedünk a TV nézeselRandom eldobálja a jelet. Van hogy visszajön ha ki-be kapcsoljuk a boxot és/vagy a TVt, van hogy másik HDMI aljzatban működik csak és van olyan is, hogy órákig semmit sem lehet nézni emiatt egyáltalán, ami szerintem abszurd. A UPC-s ügyfélszolgálat mindig a húzd ki dugd be trükköt ajánlgatja, de már kihullik tőlük a szemöldököm. Volt korábban nálunk egy szerelő, aki zsírúj, de ugyanolyan típusú boxot üzemelt be nálunk, ő mondta, hogy az LG TV-kkel lehet probléma, mert már nem az első ilyen ami nem megy. Ezt azért esik nehezemre elfogadni, mert minden más eszközzel jól tudom használni HDMI-n, "csak" a box-szal szar és nem egy noname gyártó, hanem olyan ami a piac elég nagy hányadát teszi ki...Itt is olvastam hasonló tapasztalatokat, de konkrét 100%-os megoldást nem, illetve lehet csak elkerülte a figyelmem. A Cl kártyát azért nem igényeltük még meg, mert sok műsort néznek vissza a rokonok és ez a funkció elvileg nem működik a kártyával. A kérdésem az volna hozzátok, hogy egyéb megoldás, pl föld hurok leválasztó megoldaná-e a problémánkat?
A box típusa egyébként ha jól láttam Kaon KCF-SA900PCO.Köszönettel,
Dani -
mokus18
tag
Sziasztok!
Elbizonytalanodtam, szeretnék a LG TV-m mellé, egy Magic Remote venni.
LG 43UK6300MLB
Kérdezném, hogy ehhez a típusú TV-hez mennyire ajánlott, érdemes-e.
ezt tervezném megvenniKöszönöm
Ivett -
GodSied
csendes tag
Köszi
Kb 20.000ig nézek , ami forgatható és dönthető ha kötök rá még PS4-et stb ne kelljen matatni annyit
-
GodSied
csendes tag
Sziasztok!
SOS kérdés
Most rendeltem egy LG 65UK6300 tévét ,ugye 65 colos ..Kérdés milyen tartót ajánlotok mellé ami megbízható?
Nem kell full extrás ,lényege elbírja és picit tudjam mozgatni ha kábeleket akarok bekötni .
Előre is köszönöm -
mewa
újonc
Helló! Van egy lg32lf5800 smart led tv és mostanában nem játszik le csak youtube tartalmakat, kérdésem a következő hogy lehet frissíteni a böngészőt rajta eddig még nem jöttem rá nem webOS böngészője van !
a gyereknek nem tudtam netről elindítani egy mesét sem azt írta ki nem friss a chrome de nem tudtam frissíteni azt írta kevés a tárhely valakinek valami ötlet? -
dawid880102
lelkes újonc
Hello az mitol lehet van egy lb 5500 tv mutereknal es hiaba keresi meg csatornakat fogja magat 2 nap valamikor 1het elfelejti öket es kiija nincs jel ujra kell keresni minden adot . Valoszinu szar a memoriaja ? Mert mar azon vagyunk szervizbe visszük.
-
renatto
őstag
ARC hangproblémám lenne LG B7 tévén. Nincs ARC hangom az erősítőn (eddig volt). Valakinek van ötlete hogy deríthetném ki a TV vagy az erősítő végén van a gond? Kikapcsoltam kihúztam, a kábeleket is, de semmi.
Nem változtattam semmin. A tévé ki-be kapcsolta az erősítőt eddig. A TV hangszóró jó és az erősítő is. A TV már nem kapcsolja be az erősítőt, de ki viszont kikapcsolja. Az erősítő nem érzékeli a jelet a kijelzőből ítélve. Ha átváltok tv adásra, az erősítőt átkapcsolja a TV audio forrásra, de nincs hang. Ha visszatérek HDMI-re a TV-n, az erősítőt is oda kapcsolja és annak hangja is van.(házimozi). Előre is köszönöm.
-
Cuclii
csendes tag
Sziasztok!
WebOs 4.0 esetében van valamilyen lehetőség arra, hogy a csatornák kiosztását megváltoztassam? A youtube-on fellelhető videók alapján a WebOs 3.0 esetében ez gyerekjáték, illetve exportálni is lehet gépre, hogy egy ehhez való programmal átírható legyen a kiosztás.
4.0 szoftvernél sehol nem találok ilyen opciókat. -
Zoló1981
tag
Üdvözlet!
Nos, végül én is beruháztam egy "új" készülékbe.
LG 32LA620-at váltok LG 55UH850V-vel.
Egyelőre csak gyorstesztet végeztem, az átfogó használatbavétel még várat magára.
Tudom, már 3 éves modell, sajnos csak 8 bites, még csak webOS 3-mal (bár második bekapcs. után frissült 3.3.3-ra), de úgy tűnik ez az utolsó széria, ami még 3D-s, de már 4k HDR képességű, és még kapható volt.
Design nagyon szép, van benne anyag rendesen, elég nehéz, több mint 20 kg.
Átlósan nem szabad belenézni, hiszen IPS, a középponttól vízszintesen és függőlegesen eltérve nincs gond a betekintési szögekkel és képminőséggel.
Edge LED-es, úgyhogy alul és felül van néha egy kis bevilágítás és sötét háttéren világos tartalom esetén sávosodás. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
Láttam gyors jeleneteknél némi utánhúzást, 3D-nél némi szellemképet, vagyis inkább elcsúszott határoló vonalakat, HDMI folyamatos, WiDi ezen is szaggat.
Képernyőtükrözést külön be kellett kapcsolni rajta.
Mindezek ellenére elég szép képe van, sok beállítással lehet variálni.
A helyi sötétítéssel el lehet érni egész sötét képrészleteket.
Csodálkoztam, hogy YouTube-ot nem lehetett rá átküldeni - persze, mert alapból nem volt telepítve.
Menü gyors, a YT és Spotify gyors betöltését nem tudom megunni.
Letöltöttem 2 Dolby Vision demót, de nem tudja lejátszani, pedig elvileg támogatja.
Ami szinte minden 4k tévéről elmondható, az SD adások már nem élvezhetőek, a HD adások jók, az UHD felvételek pedig gyönyörűek.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, részletesebb, pontosabb tapasztalat majd használat közben, de még nincs kialakítva a helye.https://www.lg.com/uk/tvs/lg-55UH850V
-
Diák66
őstag
válasz
creativehun #94098 üzenetére
Szerintem gyári beállítások segíthet. Ugyanakkor a digitális tévé esetében a szolgáltató szokta meghatározni a csatornaszámot, nem sok tévénél láttam azt, hogy manuálisan rendezhető lenne a sorrend. A kedvencek menüt rendszeresítették erre, azzal próbálkozhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest