Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #94380 üzenetére
Igen, ha bármelyik hivatalos helyről vásároltad és regisztráltad akkor megkaptad a +3 évet, olvass csak vissza.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #94378 üzenetére
Tavaly volt több hónapos hivatalos LG kiterjesztett garancia (+3 év) amit regisztráció után lehetett érvényesíteni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Biga123
addikt
válasz Zoló1981 #94365 üzenetére
Azt nem tudhatom mért nő a piaca, igazából nem is érdekel.
De a beégés még mindíg valós kockázat.
Ismerősömnek pont most cseréltek gariban panelt emiatt.
Dehát a gari ugye nem tart örökké---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
eddie17
addikt
-
eddie17
addikt
válasz Zoló1981 #94256 üzenetére
Köszi és Neked is tboy93
Megnéztem Auchan-ban az 55SK8100-at, hát azért letettem ott is a hajam pedig csak a gyári cucc ment. És "csak" 217.990 :)
Viszont a 49SK8100 le van akciózva, 139 ezerért Elgondolkodtató csak félek, hogy kicsi lenne oda.
Megnéztem mellette 55UK7550-et sok különbséget nem láttam, az pl 179 ezer.
Valószínű "éles" helyzetben már lenne különbség, főleg sötétben. Bár az is nanocell.Lehet még is az SK8100 lesz a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #94145 üzenetére
Én egy régebbi 55UH850V vettem, sajnos nekem is sávosodik, pedig olyankor fekete a fekete, még nem tudom, hogy kikapcsoljam-e.
LD-t ki kell kapcsolni és normálisan be kell kalibrálni a kijelzőt.
Médiában nézelődtem én is, csak a 65sk8100-on láttam ezt a sávosodást, a többin vagy ki volt kapcsolva, vagy nem is volt egyáltalán. - nem sávosodás.
Persze a 8100 edge LED-es, mint az enyém is, afölött már direktek. - nem attól magsabb kategória, hogy EDGE vagy Direct LED. Ezt verd ki a fejedből. Egyébként Direct LED esetén a szélek sötétebbek világos tartalom esetén, nem olyan szép egyenletes a felület. A lényeg, hogy mindegy milyen, EDGE vagy DIRECT, a kapott eredmény számít.[ Szerkesztve ]
-
bence0929
tag
válasz Zoló1981 #93770 üzenetére
Én néztem egymás mellett a q6-ot és az lg-t mm-ban, tény, hogy nem maradt el az lg, sőt stabilabb színek és fényerő jellemezte szerintem az lg-t, én az agyonkontrasztos max fényerős néző vagyok kb. és mégis az lg volt a jobb a bolti beállítással, csak az ottani fényviszonyok és műsoranyagok nem igazán mutatják szerintem a valós felhasználói élményt. No mind1, most ez van a fájdalomküszöb alatt árban, és kell a dts, meg elvileg a samu most nem visz minden filmet az lg pedig majdnem mindent játszik, mert a merevlemezt még nem vittem be, de majd most
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #93770 üzenetére
Azt a topikot egy picit fenntartásokkal kell kezelni. Sok a "kanapé szakértő", sokan csak adatokból alkotnak véleményt. Személyesen meg kell győzködni a kiszemelt eszközről. Nekem pl. tetszik az SK8500 képe de én pl. színhelyesre állítom be, sokan meg olyan szinten túltólják a beállításokat, hogy arról már nem lehet véleményt alkotni. Nem festményt nézünk hanem többnyire a természetes világot, jó beállítások mellett sötétben is jól tud teljesíteni egy ilyen kaliberű IPS panel is.
-
Luissimo
veterán
válasz Zoló1981 #93683 üzenetére
Ez egy aranyos vélemény onnan:
A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Megfelelő ár-érték arányElőnyök
A talp miatt esett a választásom erre a termékre, de előny még, hogy WIDI képes.Hátrányok
Egyelőre semmi.mintha a nőci a hajszínéhez vagy a körömlakkhoz keresne pl. autót
[ Szerkesztve ]
-
dns12
lelkes újonc
válasz Zoló1981 #93621 üzenetére
UK6950
Én még nem próbáltam merevlemezről/pendrive-ról (mondjuk nincs 60GB-os pendrive-om). Az egyetlen film amit 4k-ban NAS-ról néztem az a legújabb Avengers rész volt. Ami érdekes hogy 95%-ban semmi gond nem volt, de voltak időszakok, amikor egy-egy fél másodpercre karikázott.
Azt gondolom hogy nem hálózati gond van, mivel a szükséges Mb/s sebességet biztosan tudja a NAS és a router is.Következő lépésben ki akarom próbálni majd még más 4k filmekkel is és tapasztalatot gyűjteni.
(Töltöttem 2-3 UHD-s demót amik 2-3 percesek voltak és ts formátumúak, gond nélkül, gyönyörűen vitte őket a tévé.)
Más, de ide kapcsolódik, viszont félig OFF:
Kinéztem a Zappiti Mini 4K HDR médialejátszót (70k HUF), amit csak akkor vennék meg ha ez tudná simán vinni hálózatról a 4k-s filmeket és bebizonyosodna hogy a tévé erre képtelen. A médialejátszó itt nyilván OFF, de kíváncsi lennék van-e olyan, aki vett a tévé mellé vett külön médialejátszót és mit gondol, megérte-e vagy csak felesleges pénzkidobás.
-
Alusszia
tag
válasz Zoló1981 #93622 üzenetére
Szia,köszi.
Utánanéztem az összes modellnek,és árkülönbségeknek technológiában,röviden:
55":
LG UK6950 és lefele - standard IPS LED display (edge) , active HDR
- 185e. és olcsóbb (63,64,65, stb sorozat)
LG UK7550 - nano cell display (edge) de nincs Alpha 7 processor, active HDR
+17.000 ( a UK6950-hez képest)
LG SK8100 - nano cell display, edge , Alpha 7 processor
+29.000 ( a UK7550-hez képest)
LG SK8500 - nano cell display, FALD LED blacklight, Alpha 7 processor
+45.000 ( a SK8100-hez képest)
OLED 55B7V - Alpha 9 processor, HFR
+110. 000 (az SK8500-hez képest)Üdv,
-
dns12
lelkes újonc
válasz Zoló1981 #93570 üzenetére
UK6950:
4k-s mkv hálózati lejátszásánál nálam is előjött a bufferelési issue. Egyszer egyszer egy-egy fél másodpercre megáll a kép és "karikázik" a tévé. Úgy hiszem nem a hálózat az issue, hanem maga a tévé. Ki fogom próbálni usb-s merevlemez összeköttetéssel is, ha ott is problémázik, akkor nem a hálózat a ludas.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz Zoló1981 #93611 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
PS4 Pro-hoz néztem ki magamnak egy LG 55SK8100 TV-t. Most 239e. Van evvel a típussal valakinek pozitív/negatív tapasztalata? Érdemes megvenni?
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
magyar1997
tag
válasz Zoló1981 #93595 üzenetére
Ez már megtörtént. Még azelőtt megtettem, mikor kiírtam tegnap a hszt. Illetve le is áramtalanítottam, hátha csak megbolondult, de nem. Azóta bekapcsolt még tegnap este, de ugyanúgy baromi lassan. Egyébként semmi gondot nem észlelek ezen kívül, kép is szép, semmi hiba...
[ Szerkesztve ]
FTTB 1000/300
-
ludwig1981
újonc
válasz Zoló1981 #93487 üzenetére
Hi!
Én a 65colos méretre mondtam, mivel arról volt szó.
https://www.rtings.com/tv/ itt is megnézheted.
Ettől függetlenül persze igazad van, mert semmi rosszat nem olvastam róla.
De azt észrevettem hogy IPS/Directled-es LG-t ebben a szériában, árkategóriában lepontozták eléggé. -
Partizan182
senior tag
válasz Zoló1981 #93444 üzenetére
Egy centit nem változott ez a része, SK széria teteje annyiban volt jobb mint a korábbi, hogy kapott FALD világítást.
LCD üzletág tavaly már veszteséges volt, befektetőknek szóló konfon kb kimondták hogy az összes R&D pénzt az oledbe tolják, abban látják a jövőt. Majd elválik.
-
mackosajt
addikt
válasz Zoló1981 #93348 üzenetére
Szerintem is. Nekem a 49-es a leirt igényeket a Harman kivételével teljesíti, az 55-ös neki a méretet is.
A 2.2-es hang viszont nagyon bejön. Szépen szól nagyon.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Wucky
senior tag
válasz Zoló1981 #93194 üzenetére
Hát nem kevés az biztos. De szerintem megéri.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Wucky
senior tag
válasz Zoló1981 #93192 üzenetére
Ha kicsit tudsz többet áldozni rá, jobb a 8500. Az direkt ledes. A 8100 sokaknak sávosodott.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #92952 üzenetére
Pontos a színmegjelenítése, jól kalibrálható. Vegyél egy normális RGBW-s készüléket és nézd meg. Mondjuk én felsőkategóriás TV-t láttam RGBW panellel.
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #92946 üzenetére
Ha azt írják akkor ne vegyél.
Én láttam, teszteltem, használtam, semmi gond nincs vele. 4K az is, de persze úgy számolod a pixeleket és az alpixeleket ahogy akarod de hidd el, hogy normál nézési távolságból tökéletesen éles és jó a képe.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Zoló1981 #92933 üzenetére
Ha nem baj, hogy az RGBW struktúra miatt a hagyományos TV adások alapbeállításban fátyolosan homályosak és életlenek - ezt gondold át, mert ilyen formában nem állja meg a helyét, amit én láttam az teljesen rendben volt, nem 20 cm-ról kell nézni, hogy lássuk a hibákat illetve a fátyolosság nem ebből fakad.
-
törölt tag
válasz Zoló1981 #92714 üzenetére
Ez így érdekel engem is. Szeretném, ha a tv is és a laptop is látná a külső vinyó tatralmát, sőt, még egy PC is, és nem lenne rossz, ha a tablet is látná (ez természetesen wifin keresztül).
Ha nincs használatban a HDD, bizonyos idő után nem tud lekapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Szólánc.