-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
Telekomnál vásárolt 55uj6307 tv panelhibás, volt kint a szerelő. Csereutalványt fogok kapni. Valakinek van infója ha megjön mi a további teendő?
-
pjen
félisten
válasz
Partizan182 #89795 üzenetére
Ez így van,én az egyiket ki sem bontottam.
-
-
gulyasa
őstag
-
-
RedDevils86
csendes újonc
Köszi szépen mindenkinek a választ! Ja és nem várok tőle csodàt!
-
junior19
senior tag
válasz
vonbubu #89776 üzenetére
Vakító napsütésben nézed ezt a tévét? Majdnem maximális fényerőn használod, túltolva mindent. Így nem is csoda, hogy fátyolosnak látod, s gondolom képi dinamikája sincs a képnek. A beállítások miatt tuti, hogy a 20-25%-os szürkeérték után a gamma meredeken csökken, ami "szép" világos képet eredményez.
Nekem a 6300-as van, ami a kávában és a talpban tér el. Az a szakértő sötét módban nagyon jól van beállítva, a háttérfényt kellene a megfelelő szintre állítani , a kontrasztot 91-95 közé, a színhőmérsékletet esetleg meleg1-re, ha a meleg2 nem jön be. De ezzel a színnek árnyalatát is elállítod, én inkább szoktatnám magam a helyedben. Meleg2 színhőmérsékletet használva és jól végpontozva nagyon jó bőrszínei vannak.Az Eco módot ki kell kapcsolni. -
junior19
senior tag
válasz
RedDevils86 #89782 üzenetére
Leginkább egy pontos modellelnevezés kellene, mert pont ez a modell, ami 50"-ban VA paneles, illetve talán 70-ben is, a többiben pedig IPS.
-
Partizan182
senior tag
válasz
RedDevils86 #89785 üzenetére
+1 blakey hsz-re, azzal azért számolnod kell hogy a tvd a jelenleg elérhető 4k kb legalja, csodát nem kell tőle várni.
Ezzel együtt ha nagyon nem begyere a helyesre lőtt kép az alábbiakat próbáld módosítani (az rtings settinghez képest) :
-színhő meleg1-re
-sharpness fel mondjuk 15-re
-gamma Bt1886-ra
-dinamikus kontraszt alacsony (esetleg közepes ha nagyon nem sajnálod az elveszett részleteket)Ezzel adsz neki egy pici extra mélységet, persze a pontosság / részletek rovására.
-
blakey
titán
válasz
RedDevils86 #89785 üzenetére
A kalibrált kijelző és ami "bejön" között különbségek lehetnek, kérdés, hogy megfelelő kijelzőt szeretnél nézni, tehát fontos a pontos megjelenítés vagy olyat ami neked tetszik, tegyük fel a jó színes, túlszaturált, hideg kép? Ha utóbbi akkor próbálkozz, ha előbbi akkor kalibráltasd. Személy szerint a referencia képhez vagyok szokva így számomra a rossz kép az adott anyagnak tudható be.
-
RedDevils86
csendes újonc
Jöhetnek még tippek mert amit a linkbe kaptam nem nagyon jön be!
-
Dzsedáj
tag
válasz
RedDevils86 #89782 üzenetére
Szia! Itt nézelődj: [link]
-
RedDevils86
csendes újonc
Sziasztok! Tudna esetleg valaki mondani valami ideális képbeállítási értékeket egy UK6300MLB típusú készülékhez? Tudom mindenkinek más az ízlése, de jól jönne valami támpont!
-
blakey
titán
válasz
pilóta #89779 üzenetére
Érdekes egy beállítást alkalmaztok, de mindegy, elhiszem, hogy nálatok ilyen. Még soha nem találkoztam fátyolos képpel jó beállítás mellett. A fátyolosság számomra azt jelenti, hogy a kép szaturációja egy picit "kifehéredik", eltolódnak a színek de ilyen nem lehet mivel nem nyúl bele ilyen szinten. Nekem az enegiatakarékos mód alacsony beállításához van beállítva a kép, mert úgy jobb "fekete" érhető el.
A fátyolosságot a Gamma, Feketeszint és rossz fényerő/kontraszt beállításainál keresném illetve az eltolt fehéregyensúlynál valamint a hozzá tartozó beállításoknál. A képjavítónak nevezett csodákat meg ki kell kapcsolni, max. TruMotion ttszés szerinti beállítását érdemes használni. -
blakey
titán
válasz
pilóta #89775 üzenetére
Nem lehet fátyolos, ilyen szinten nincs köze a képhez, jó beállításokat kell alkalmazni. Mondjuk az említett típust nem ismerem de egyetlen egy TV-n sem okozott eddig gondot márkától függetlenül.
(#89776) vonbubu
Az említett típust nem ismerem de típustól függetlenül ez egy brutálisan rossz beállítás, nem tudom elképzelni, hogy ez bármilyen TV-n jó lenne. -
gulyasa
őstag
Helló!
Egy LG 42LW5500 típusú 3D tévé veterán tulaja vagyok (2011-es típus, én 2012-ben vásároltam).
Még mindig jól működik, de vannak már jelei az elhasználódásnak. Lassan nyugdíjba kellene küldeni.Tudom, a TV gyártók már nem igazán a 3D-ben látják a jövőt, de azért - az állításuk ellenére - még bőven van elérhető 3D tartalom és még lesznek is.
A mostani kínálatból melyik típust ajánlanátok, jó ár/érték arányban, ami tudja a (passzív) 3D-t, 43" vagy max 50" méretben?
(Az LG oldal elég gagyin működik, mióta utoljára odalátogattam. "3D TV" kategóriában két típust ad ki: 55EG910V és 55EG920V - "ugyanaz" a TV FullHD és UHD változata. Nem is jelzi, hogy lenne kisebb képernyő méretben vagy más típus...)
-
vonbubu
újonc
válasz
blakey #89774 üzenetére
A másik TV egy 43UF778V.
A problámáson ezek vannak beállítva: standard képüzemmód,
háttérfény:100
kontraszt: 95
fényerő: 50
élesség 25
szín mélység: 55
árnyalat: 0
színhőm: C20
---
dinamikus kontraszt: alacsony
dinamikus szín: alacsony
színskála: széles
szuperfelbontás: alacsony
gamma: közepes
---
zajcsökkentés: alacsony
MPEG zajcsökk: auto
valósághű mozi: be
szemkimélő funkció: ki
helyi sötétítés:alacsony
TruMotion: ki -
-
vonbubu
újonc
Sziasztok,
tudnátok abban segíteni, hogy egy nemrég vásárolt LG 50UK6470PLC tv-n a kép miért fáytolos (mind TV adásnál, mind pedig media lejátszásnál), átnéztem minden beállítást, és pontra megegyezik a másik szintén LG tv beállításaival, amin viszont élnek a színek és nem fátyolos a kép.
Köszi előre is!
-
atirag
őstag
Van egy lg lb670v tv-m amit jelenleg olyan helyen használok ahol még nincs senni előfizetve. Hogyan tudom használni a dvb-t részét? Kell hozzá valami antenna? Mert van egy dvb-t antennám és beledugtam és nem talált semmilyen csatornát.
-
nightzone
aktív tag
válasz
Alex91 #89763 üzenetére
Próbáltam szinte minden/több kábel verziót, úgy tűnik azok jók, egyébként mind hdmi 1.4-es akár a mátrix. A mátrixon van egy hdmi A és egy B kimenet, de pl csak ha az A-ra dugom az LG tv-t akkor működik rendesen a teljes képernyő mód választó, ha a B-be van dugva akkor csak a 16:9 és a 4:3 van. Az A-ba azért nem tehetem mert az megy a samu tv-be és oda csak azon a kimeneten tudom a hangot is átvinni. A win 8 az eszközkezelőben egyébként csak azt a megjelenítőt látja éppen ami az A-kimetenre van csatlakoztatva, a B-t nem (ha ez segít).
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy 4x2-es HDMI mátrixot amivel szét tudtam a pc és a set.top-box jelét osztani 2 tévé között (LG LF652V és egy Samsung), de van egy kis gondom. Eddig ha a pc-t és az LG tv-t csak simán összekötöttem hdmi-n akkor minden képarány között tudtam váltani, de miután közbeiktattam a mátrixot csak a 16:9 és a 4:3 arány jön elő, a levágás nélkül és a többi képarány mód eltűnik a tv menüjéből, valamint a 3D megjelenítés is sokkal csúnyább (szemcsésebb, életlenebb) lett. Ebben kérnék segítséget valaki nálam hozzább-értőbbtől hogy tudnám a többi képarányt és a 3D megjelenítést is vissza/rendbe-hozni a tv menüben vagy windowsban vagy egyéb módon.
-
dorika87
őstag
Erre valaki?
-
SZATA
senior tag
Adott egy UJ sorozatú TV.
Meg lehet valahogy változtatni a sima, nem magic távirányítón lévő netflix és amazon gombok funkcióit?
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! LG MR-650A távirányítón nincs felirat/subtitle kapcsoló? Ez egy kicsit gáz, ha tényleg nincs
Elég macerás így a feliratot ki-,bekapcsolni.
-
wolruf
őstag
Srácok, feladom
Tudom, volt már, tudom, tudnom kéne, de .... nem megy. Vettem egy 49UJ701V-t, ami elvileg local dimminges, de sehol sem találom a menüjében ennek kikapcsolását. Átnyálaztam (szerintem) minden irányból és nincs meg. Valakinek ötlet, hogy a specifikációk rosszak, nincs benne ilyen menüpont vagy tényleg ennyire birka vagyok?
Köszönöm!
-
V8engines
tag
Szép estét!
Ha TV-zni kell a TV (ha jól rémlik sas képpárom írta), én sima kis 32 collos okos full HD-st nézek.
Csak új korában (2016) mentem jobban NET-re, de a hangja gyalázat zenéhez, lavírozni meg finoman szólva is érdekes a sima távnyomkodójával. Filmhez (és zenéhez) ha kell, itt a házimozi. Amúgy meg az asztali gépem.Autót meg '91 előttről.
Egy kasznis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Villanyszerelés
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA® driverek topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest