Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
padi68
senior tag
válasz TaylorPro #46298 üzenetére
a garancia kiterjesztés nem egyforma:
ediginél max + 2 évre szól/ extra garancia: biztosítást köthetsz nem csak készüléked műszaki meghibásodásaira, hanem az esetleges baleseti sérülések, rongálódás esetére is.
ledpláza: max. + 3 évre szól és : A garancia kiterjesztés nem érvényesíthető nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákra, valamint a készüléket ért külső sérülésekre, esztétikai hibákra.
árban a 731v az ediginél olcsóbb
illetve a cégek sem ugyanazok:
edigi: UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
ledpláza: MTB RT. Dunapataj és Vidéke Takarékszövetkezet.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
TaylorPro
addikt
Tudom hogy lerágott csont, de milyen gyakran lehet pixelhibába belefutni az idei LB szériánál? 671 vagy 730 lesz ez már tuti. Megvárom az extreme digital fekete péntekét, hátha lesz valami jó: [link]
De például, a 42 730, 731 már most is remek árban van náluk: [link]
Most ez így versenyképes ár a ledtvplázával: [link]
Na most ki hol venné meg? Az extremből venném szívesebben mert csak nagyobb, számomra megbízhatóbb. Viszont a ledtvplaza üzletpolitikája remek, hogy futár kihozza, be üzemeli, le tesztelhető, és csak ezután fizetek. Ha nem oké mehet vissza. Gyári garilevelet adnak megkérdeztem. Szóval lehet jobb vétel a ledtvplázából?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
törölt tag
válasz Sallala1978 #46296 üzenetére
Nem, csak megnöveli a javasolt távolságot, amennyiről nézni kellene a tévét. Mondjuk 2,5 m-ről 3-3,5 méterre, de ez csak példa, nem pontos adat, meg SD-HD viszonylatban se mindegy.
-
Sallala1978
csendes tag
A nagy képátló ront a minőségen?
47 vs 55 -
törölt tag
válasz padi68 #46290 üzenetére
A honlapon van egy elírás [link], és a webshop is átvette, ellenőrzés nélkül. Teljesen ugyanaz a tartalma a két tv-nek, sőt még a 700V is ugyanaz
pár külső árnyalatnyi eltéréssel. Ezeket már többször megbeszéltük, csak senki nem lapoz vissza pár hozzászólás erejéig, hogy tájékozódjon.
fszvagyok123 Szépek rajta az SD adások és a 3D is, smart jelenti a többfajta hálózati kapcsolódást, lejátszást, böngészést, youtubozást, stb, és az ára is kedvezőbb a 650V-nek [link] . PS4-hez is jó a tapasztalatok szerinti alacsony lagja miatt.[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
-
sz.z.csicsi
tag
-
Plebi
senior tag
válasz padi68 #46290 üzenetére
Sziasztok!
A TV-m most dobta fel, hogy frissítés érhető el. 47LM620S 04.60.12 az új szoft.
Van már tapasztalat róla? Kereső nem sok mindent dobott ki.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
padi68
senior tag
létezik ez a különbség a két tv között?
730V nfc + 6db hdmi
731V nincsenek, viszont van bluetooht[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, sajnos nem nagyon találok képeket a tévéről, de rendelés előtt jó lenne tudni hogy hogyan néz ki és melyiket rendeljem...
tud valaki saját képet küldeni?
47LB730V vs 731V
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Technoman
őstag
válasz Sliderxy #46283 üzenetére
TV "hang" :Ja, ne felejtsük el, hogy 7 éve még nem a Cinema Screen és társai voltak a tervező tream asztalán.
Összehasonlítás kedvéért egy 6 éves, 42"-os Pana plazmám van, vastag "kályhaezüst" kávával. Ha most vennék egy 47-48"-as Tv-t, akkor méretében majdnem ott lennék. Ez sem egy High End hangzást képvisel, de ebben legalább vannak hangszórók, aminek vannak dimenziói (szám szerint 3 is A mostani tévékben beletesznek egy csipogót oszt kész. Nem is lehetne máshogy megoldani, fizikailag lehetetlen. Itt jönnek képbe a hangprojektorok. Sok embernek nincs igénye a surroundra, meg aztán ott van a házisárkány....
öööööö, akarom mondani a t. nej, aki nem akar látni dobozokat a nappaliba ) Néhánynak még van "térhangzása" is. -
-
Sliderxy
senior tag
válasz #37188608 #46284 üzenetére
Szia! Én a héten vettem LG 42LB650V-t , a 3D gyönyörű, én a MALL-nál vettem és gyárilag 2db szemüveget adtak hozzá, Magic Remote-ot külön vettem, az nem járt hozzá. Szerintem megérte a 122e Ft-ot. Én csak a TV hangjával nem vagyok kibékülve, de végül is ezt orvosoltam egy erősítő rákötésével. SD adás a korábbi 82cm-es tv-mhez képest értelemszerűen rosszabb. A HD nagyon szép.
AN-MR500 mozgásérzékelős távirányító egy nagyon hasznos dolog. Sokkal egyszerűbb a menük kezelése. Netezésnél, Youtube kereséseknél a hangvezérlés nagyon jól és gyorsan működik.
SMART funkciók véleményem szerint elég silányak. Kevés tartalom, azok jó része is régi.
Youtube-nál én nem találtam beállítási lehetőséget a videók minőségére vonatkozóan, így nem full hd-ban kezdi el lejátszani a videókat.
Böngészőből már más a helyzet, ott be tudod állítani, viszont sokszor feldobál ablakokat hogy ez és ez a plugin nem támogatott.
Van még hová fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok és két TV-n gondolkozok. SONY KDL42W705 vagy LG 42LB650 tv. Mind a kettő 107 cm , 1,5-2m távolságból nézném. Szerintetek melyik lenne a jobb? LG-ben ott a 3D , ajándék 5db szemüveg és mozgásérzékelős távirányító viszont azt mondják a Sony képe élethűbb. Melyiket ajánljátok? A 3D milyen az e fajta LG-n? SD adások és HD adások is szépek rajta? PS4-et is futtatnék a TV-n. Az LG-nél a mozgásérzékelős távirányító tudása miben merül ki? Nem volt még SMART tv-m így nem nagyon tudom a SMART funkciókból mik a hasznosak? Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Sliderxy
senior tag
Sziasztok!
A héten vettem egy LG42LB650V 3D TV-t és olyan problémám van , hogy az Inviteles Set top Box-ot nem tudom az AN-MR500 -as Magic Remote-al vezérelni.
Tudom, hogy egy CI kártya megoldaná ezt a gondot, de egyelőre az még nincs.
Azt viszont látom, hogy a Magic Remote-ot be lehet állítani több készülékhez.
A gond ott kezdődik, hogy amikor a beállításokat szeretném elvégezni, megkérdezi a beltéri egység gyártóját.
Jelen pillanatban egy INTEK HD-C63CX típusú van rákötve.
A probléma az hogy a temérdek felsorolt gyártó között Intek nem szerepel, így fogalmam sincs melyik másikkal működne megfelelően.
Ezt követően még a vávirányító típusát is meg kellene adnom, ez konkrétan az IRCU-H20CU1-IVT.Ha valakinek esetleg van ötlete, vagy hasonló cipőben jár és túl van a megoldáson kérem ossza meg.
Köszi.
*Hang témával kapcsolatban: Csak megerősíteni tudom az előttem szólók álláspontját. Aki ilyen TV-t vesz ne várjon csodát a hangzásától. Nekem előtte egy Samsung HD Ready LCD-m volt, 7 éve használtam, összehasonlíthatatlan a két TV hangja, sajnos a régi javára.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Technoman
őstag
válasz egonca #46279 üzenetére
Igen, erre találták ki a hangprojektorokat (soundbar) Ez egy többmilliós üzlet, nem fogják holmi analóg kimenetekkel megölni (érdekes, hogy -legalábbis a japánoknál- akkoriban tűntek el az RCA hangkimenetek az LCD-ről/plazmáról, amikor megjelentek a hangprojik)
Egyáltalán, van olyan TV mostanában, amin van analóg RCA hangkimenet? Manapság, már a Bluetooth-os kihangosítók az elfogadottak (legalábbis a gyártók szerint) -
Technoman
őstag
válasz zsolt19900 #46274 üzenetére
Ugye nem gondoltad egy pedig sem, hogy ennyire naiv vagyok (kereskedelembe dolgozom)
Részemről irónia volt a 90e ár. Tudom, hogy müxik itt nálunk a dolog. A TV-ken már rég nincs olyan nagy árrés, mint 10 évvel ezelőtt. Még a legnagyobbaknál sem.[ Szerkesztve ]
-
egonca
csendes tag
Sziasztok!
Végre megoldottam a TV hang kivezetését. Gondoltam megosztom veletek, hátha más is küzd hasonló gonddal:
42LA620S tévém van és 6 hónap után sem tudok a hangjával megbarátkozni.
Első körben SCRAT-on keresztül RCA csatlakozóval kivittem a hangot, ez nagyon jó is, de csak a tuner hangja működik így, ahogy OldMike is leírta.
Nekem viszont fontos, hogy a tuner hangján kívül a HBBTV a SMART TV és a rögzített műsorok hangja is erősítőn keresztül szóljon.
Végül is vettem egy optikai-sztereo átalakítót és lőn hang. Egész jó minőségű hangzás van, úgyhogy most meg vagyok elégedve.
Üdv. Egon
-
hadogabi1
senior tag
A távirányítóból kivettem és visszraktam az elemet és már megy is. Érdekes
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
A mozgásérzékelős tv irányító valamiért nem jelenik meg a kurzor a képernyőn. A home gomb sem működik rajta. Csak a hangerő csatornaváltás és kikapcsoló gomb. Valamit elállíthattam a menübe? Vagy mit csináljak? Rakjam vissza a tv-t alap beállításokra?
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
nimfas
addikt
válasz zsolt19900 #46274 üzenetére
Tvben láttam a reklámot... Lg 40" 671-et reklamoznak benne hangsugárzóval 170ért az akció alatt.
Az a gond, hogy most is annyi.....Siófokon az Euronics költözik a héten állítólag itt is akció lesz... Kíváncsi leszek...
-
Stevenstyle
senior tag
Igen nem is kicsit segített (köszönöm), szinte majdnem teljesen el is tűnt de azért nem teljesen igaz ez így már számomra sem zavaró.
Más: Nem vagyok egy nagy 3D fan, de ki próbáltam pár 3D filmet is, tipikusan olyanokat is amik eleve 3D-re lettek forgatva (Pl Hobbit) és annak ellenére, hogy a passzív shutter ugye csökkentett felbontással jeleníti meg a képet az aktívhoz képest azt kell, hogy mondjam, hogy én speciel nem észleltem a dolgot és mondom annak ellenére, hogy nem rajongok a 3D-ért pl a Hobbit olyan, hogy valami hihetetlen, kimászik a képernyőről, gyönyörű képe van, sosem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani (pont én), de holnap végig fogom nézni mind a 2 részt mert teljesen más élményt nyújt mint 2D-ben.
Persze vannak ennél jobb TV-k és van pár kisebb visszalépés a régi plazmámhoz képest, de azt hiszem, hogy 1 nap után is nyugodtan kijelenthetem, hogy jóval többet kaptam a pénzemért mint amennyit elvártam és elégedett lehetek.
Hozzáteszem az Edigital-ban most kb 15%-al le volt árazva, gyorsan el is fogyott szinte az összes. tegnap éjszaka amikor berendeltem pl volt még a mamutban is 6db reggelre már sem a mamutban sem a pólusban nem volt egy darab sem csak a központi raktárban.
Egy szó mint száz eddig teljesen jó ár érték arányú vételnek érzem, pedig erősen fenntartásaim voltak a 6701v-vel kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Technoman #46262 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de szerintem -ismétlem szerintem- ez úgy lesz, hogy 70%ot az ilyen milliós csilivili tvk fognak kapni, hogy akinek amúgy is sok pénze van, annak kedvezzenek, az ezekhez hasonlítva olcsóknak mondható tv-k pedig -amik ugye pl. nekünk átlag embereknek lenne tökéletes- no azok nem igazán lesznek nagy durranással leárazva
de ne legyen igazam
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
vj0c1
aktív tag
válasz Stevenstyle #46265 üzenetére
Üdv a klubban, remek választás volt! Nekem bő két hónapja van meg, és tökéletesen elégedett vagyok vele. A sarkok elvileg csak "eco" üzemmódban sötétebbek, legalábbis én "élénk" mellett nem vettem észre.
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
törölt tag
válasz Mddx28 #46264 üzenetére
Már többször is írták: itt a 730-as a bestbuy az idei tévéknél. A digitális adást szépen megjelenítik ezek a tévék. ( tévé műsort és filmeket nézek rajta) A nagyobb szériaszám több extra tulajdonságot, jobb képminőséget, és minőségibb szebb kivitelt is takar. [link] Itt egy teszt PH-n a 730V-ről. [link]
Szerintem a Micro Pixel Control a ledek fényerejének szabályozását jelenti, a jobb fekete szint eléréséhez. Több fokozatban is állítható, vagy kikapcsolható.[ Szerkesztve ]
-
DeX89
csendes tag
Sziasztok. Van egy LG 42LB5500 tv-m. Egy ősrégi Sapphire Radeon hd3650 videókártyára van rákötve DVI-HDMI átalakítóval, mert csak 2 DVI kimenet van rajta, HDMI sajnos nincs. Az lenne a gondom, hogy ha 1080p módba van kapcsolva bármilyen frissítési frekvencián, akkor függőlegesen több "csíkban" szét van esve a kép, csak váltottsoros 25, 29 és 30 hz-en működik jól, ami a tv szerint 1080i 50 és 60 hz. Van egy Asus oplay minim, ezzel szoktam filmezni, nem a tv belső médilejátszójával, mert ez tudja az 1080p 24 hz-es lejátszást, és állítani lehet a felirat pozícióját, színét és akár az időzítését is. Na szóval a lejátszó hdmi-vel van rákötve a tv-re, és gond nélkül megy az 1080p 24, 50 és 60 hz is. Nincs "szétcsúszva" a kép. Mi lehet a gond. Az hogy átalakítóval van rákötve a pc-re? Előre is köszi a segítséget.
-
Watt25
veterán
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is klubba, ma elhoztam egy 50lb671v-t. Egy öregedő 42-es Pana plazmát vált amiért fáj a szívem, de eddig egész kellemes az LG is. Nincs zavaró felhősödés, nem foltos, bár a nemrég részletezett sarkok körüli kevesebb háttér világítás ha nem is nagyon de egy picit azért észrevehető.
A rendszer gyors és könnyen szokható, szóval az első tapasztalatok egész jók ahhoz képest, h mennyire 'féltem' az LCD-től és az LG-től a Pana plazma után.
-
Mddx28
csendes tag
Erre valaki valamit?
LG 55LB szériában a 650V ; 670V és 730 V között van bármi lényeges különbség? (hangzás nem érdekes az én szempontomból) Melyiket érdemes venni? Bármilyen egyéb jó vételt tudtok ajánlani?
Ezt micsoda: Micro Pixel Control - Helyi fényerő szabályozás ??
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Technoman #46262 üzenetére
A kereső oldalak csak annyira lehetnek pontosak, amennyire küldik nekik a frissítést. Az edigital most a saját weboldalán kivette a listából a natúr 42-es LB670-671-679-est, mert most az LG promóciós összeállítását,
LG 42LB670V Televízió + LG NB2540 hangprojektor-os megoldást nyomja. És ezért látod most olcsóbbnak a 731V-t, mert ahhoz nincs ilyen "akció".
Ha pedig egy keresőoldalon találsz egy jó árat, akkor mindenképpen kénytelen vagy az adott weboldalon is tájékozódni. Néha pedig olyan is lehet, hogy az árak frissítése közben keresgélünk. -
Technoman
őstag
Árkereső oldalak (árgép és árukereső, ezeket ismerem)
Egyikben sem találtam meg pld a 42LB731-es típus extreme Digital árát, ill ha megtaláltam akkor is pontatlanul
Az árgépnél fel sem dobja (igaz feldob ere a típusra vagy 6 lehetőséget) Az árukeresőnél meg szimplán, vagy 9 ezret téved (!)
Szóval, nem mindig a két fenti oldal szerint kell EZEK SZERINT a TV vásárlást/keresést elkezdeni.
A másik dolog is eléggé érdekes az extreme-nél a fenti modell (731-es) nyolccal olcsóbb, mint a 671-es modell (?) érdekes árképzések vannak (ezelőtt a Mall.hu-nál volt ilyen hülyeség, ott a 630-as volt vagy 20 ezer csengőbongó magyar aranyforinttal drágább a 670/671-es típusnál!
Ki érti ezt? De maradjon így, mondjuk 21.-ig (Black Friday-i Extreme Digital napig) Nem vagyok mohó, mondjuk a meghirdetett max 70%-os akciót nem kérem, legyen csak 50%-al "aúcsobb", akkor megvenném a 42LB731-est, mondjuk 80.955 Ft-ért )) -
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a TimeMachine funkció használatához milyen külső HDD megfelelő? Olyan kell, ami külső táppal rendelkezik, vagy a "sima" hordozható megfelelő?
Köszönöm: G.
-
Watt25
veterán
válasz bferke #46252 üzenetére
Egyszerűbb lett volna kipróbálnod.
Amikor felvétel közben kikapcsolod a tévét, akkor rákérdez, hogy folytassa-e a felvételt a "kikapcsolás" után is. (Azért a zárójel, mert ilyenkor csak leveszi a hangot és a képet.)
Ha pedig időzített felvétel van, akkor a tévé bekapcsol az adott időpontban (hang és kép nélkül), majd kikapcsol a végén.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
mitoman
tag
válasz #94529552 #46237 üzenetére
Úgy értettem hogy nem webshop, hanem helyi bolt, amúgy meg mindenki azt állítja hogy a 700, 730, 731 ugyanaz, csak a díszcsík más színű.
A távirányító a tv mivolta miatt van, de ugye monitor üzemmódban is távirányítható.* LG V30 3 db, Yoga 2-13, Yoga book, tab S5e, LG 55LB700 *
-
Mddx28
csendes tag
Sziasztok,
fullHD -t vásárolnék, 55" érdekelne.
A digitális SD adás mennyire rossz rajta 4 méterről? (kérem vegyük ketté mondjuk sorozat/film és sportműsor kategóriára).
-
bferke
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy buta kérdés, de ne haragudjatok: Ha külső winyóra veszek fel, akkor kikapcsolhatom a tv-t, stand by módban is működik a felvétel? -
brendonka23
tag
la szériás tévékre jobb játékokat lehet letölteni mint az lb web-osokra?az lg tárból?
-
Technoman
őstag
A WestEnd-ben lévő Media Markt LG-s promoter gyerek szerint egy ügyfél által behozott 4 Tb-s vinyót is sikerrel hajtott meg a 67x/7xx típusok egyike (!). Az LG ettől függetlenül 2 TB-t mond maximáltnak (ezen a véleményen volt tegnap az Arena-s MM eladó is)
A 4 terka LG TV kompatibilitás azért is érdekes -feltéve, hogy jól emlékszik az LG-s srác- mert az már ugye egy elszexuált "ablakos" formátumú (GPT?) rendszer, amit szinte semmi nem ismer fel a laptop/PC-n kivül.
Én is a WD-t javaslom, az a legmegbízhatóbb. -
TaylorPro
addikt
Még megy a dilemma hogy 42LB730 vagy 47LB671? Nézési távolság 2,5m. A plusz 13cm látványosan több? Megéri a plusz 20 ezret? A 100Hz különbség nem megy a 47 col rovására?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Gork
tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy LB650V-t, és minden nagyon szép, minden nagyon jó (egyébként tényleg ), viszont egy dologra nem találtam megoldást. Ha DLNA-n keresztül nézek filmet és magyar felirattal, akkor vannak olyan feliratfile-ok, ahol az ékezeteket nem kezeli, hanem mindenféle egyéb karakterrel helyettesíti azt. Mind utólag kiderült, ez annak függvénye, hogy maga a feliratot tartalmazó szövegfile milyen kódolású. Próbáltam Mezzmo-t, Serviio-t, de hiába állítom programon belül a felirat típusát vagy kódolását pl, attól ugyanúgy nem kezeli az adott kódú file-okat. Egyébként eddig azon file-oknál volt gond, ahol UTF-8 volt a kódolás ha megnéztem a Total Commander F3/Beállításoknál. Ahol Csak szöveg, azt tökéletesen kezeli a TV (kivéve az ő-t, mert ott ékezett helyett egy hullám van, de ez nem zavaró) Tudtok esetleg valamilyen beállítási javaslatot, hogy a mediaszerveren belül hogy lehetne felülvezérelni a kódolást, hogy minden felirat jól jelenjen meg a TV-n, és ne csak a PC-n?
-
Flickering
aktív tag
válasz Warter #46234 üzenetére
Igen, igazatok van, nekem is megírták, és még ezt tették hozzá: Egy területen jelnthet csak kellemetlenséget: amennyiben a szerviz csereutalványt állítana ki Önnek, úgy azt a bolt nem fogadja el, hiszen amennyiben külföldről vásároltak, úgy nem tudják beváltani!
Ha webshopból veszi a zember, ez az egy probléma merülhet fel. Én a ledtvplaza és az aqua-ról érdeklődtem.
-
törölt tag
válasz mitoman #46225 üzenetére
Jövőre fejlesztik a webost, addig bírd ki valahogy. Monitorhoz távirányító? 80 cm-re nekem nem kell.
Írták itt többször is : Az ideiekből (LB) a 730V a best buy, ár érték arányban. A700-as inkább csak a MM különbejáratú biznisze. Melyik ezek közt a nem megbízható: 55LB730V ? Egy 50-est azért simán megspórolhattál volna. Néhány dedikált gomb nekem is hiányzik, és más márkáknál is, de nem ez volt a fő szempont. A tavalyi, vagy előtti távirányítóján láttam a zöld Eco gombot, nagyobb méretű az egész, meg lehet hogy világítós is. Már keresgéltem, de nem valószínű, hogy kompatibilis lenne LB-vel.
Yogi Bear Már megbeszéltük ezt a gyári garancia kérdést, ha olvasnád e fórumot tudnál róla, hogy az LG gyári szervize itthoni számlás készülékeknél elvégzi a garis javításokat. Amit te mondasz az a gond csak a samu vevőket terheli. Igen, változott a dolog. szerencsére, és LB-nél beletették a menübe a csatornalista mentést, és az usb leválasztást is.[ Szerkesztve ]
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz Warter #46234 üzenetére
Lehet, hogy az én infóm elavult, de 2011-ben is megvívtuk a magunk harcát ezen a téren, mert akkor is a szlovákiából szürkén importált darabok 10-15%-kal olcsóbbak voltak, de nem járt hozzá az LG Magyarország által teljesített garancia mondván, hogy így ők nem kapják meg a részüket az eladott készülék árából, így nem vállalják rá a garanciát.
Azóta ez változhatott, ha így van, akkor elnézést megtévesztő információért.
Hétfőn azért még utánakérdezek az LG-nél.
*H* kollága válaszából kiderül, hogy nagyon friss ez a hozzáállás az LG részéről, de így sokkal jobb lesz.
végre EU konform.[ Szerkesztve ]
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
Warter
addikt
válasz Yogi Bear #46232 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy páran rákérdeztek az LG-nél és az összes Magyarországon eladott TV-re van gyári LG garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz dimanche #46229 üzenetére
Szia!
Először is kapcsold ki az "Automatikus csatorna frissítés" funkciót a beállításokban.
Pl. a ChanSort nevű programmal tudod a csatornalistát szerkeszteni. (nekem ez jött be)
(#9929) benjoe1 hozzászólásában be van linkelve a csatornalista le- és feltöltéséhez szükséges doksi.
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz wong kok wah #46147 üzenetére
Ezeknél a készülékeknél érdemes megérdeklődni, hogy milyen garanciát adnak hozzá, mert gyári garancia csak az LG Magyarország által forgalmazott készülékekhez jár: (garancialevél minta).
A jelenleg futó "5 év gondoskodás"-hoz pedig ilyen garanciajegyet kell kapni: garanciajegy minta.
Szóval a +20-30k-ért kapod meg a hivatalos magyar garanciát. Sajnos ez van.
-
hadogabi1
senior tag
55 ub850v-m van. Melyik az a merevlemez amivel tuti kompatibilis a tv-m. Van felső határ hány gb-ig ok? Kb 1tb-ost vennék mert 500 gb menne a tv-nek felvételre és 500 maradna az xbox one-nak játékokra. Persze külön partíción. A tv-s azért is lenne 500 -as mert ha leszedek egy jó filmet 40-50 gb. Egyszerűbb ráraknom és úgy néznem mint hogy menjen a szg is külön. A hang úgyis optikán jön a tv-ből is.
-
dimanche
csendes tag
Sziasztok. 42LS570S tv-n lehetséges valahogy lementeni a csatorna listát? Ez egy baromi nagy hiányossága a tv-nek, hogy mindenféle fost tud kezelni a neten, hálózaton, de egy egyszerű mentést nem lehet csinálni vele.. Sat tunert használok, hiába van kikapcsolva az automatikus frissítés, mégis néha összekutyulja a csatornákat.
[ Szerkesztve ]
-
mitoman
tag
válasz #94529552 #46214 üzenetére
Szerintem egy ilyen tv-nél ami a fél milla nyitóárról most is 350 (megbízható boltban) nem az az első dolga az embernek hogy tudná feltuningolni. Szerintem ez olyan mintha vennék egy autót de max 20-al tudna menni, igaz a bemutató auto az nagyon ment. A szalonba azt mondják próbálkozzak chiptuningal a fórumon megmondják hogy kell.
Ezt azért írtam, mert a menüje szerint a legfrissebb a software, más módszerrel meg nem akarom módosítgatni.* LG V30 3 db, Yoga 2-13, Yoga book, tab S5e, LG 55LB700 *
-
ozzy711
őstag
válasz mitoman #46225 üzenetére
"az automata beállításnak az a hibája, hogy sötétben túl leveszi a fényt, és nem lehet belenyúlni a szabályozási tartományba."
Az Lg-nél is lehet állítani ( az intelligens érzékelőnél pl. ). Én beállítottam a sötét szobához az optimális fényerőt, amihez képest nappali fényben emeli a készülék a fényerőt, így az akkor is optimális lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mitoman
tag
válasz #94529552 #46214 üzenetére
Szia. tudok mondani példát méghozzá házon belül. Az Lg 27MA43 tv-monitorom távirányítóján dedikált fényerő gomb van.
Az 5 éves sharp tv-men mp3 lejátszáskor egy gombnyomás kikapcsolni a képet. 55Lb700-al az a gondom hogy ha automatába rakom a fényt akkor mp3 vagy webrádiónál ugyanez a menüben kapcsolhatod ki a képernyőt,
amúgy meg az automata beállításnak az a hibája, hogy sötétben túl leveszi a fényt, és nem lehet belenyúlni a szabályozási tartományba.Bocsi, de nem vagyok sharp fan, csak nem tudok elmenni az összehasonlítás mellet. Az 5 éves sharp-ban például be lehet állítani az automata fényerő alsó és felső tartományát, arról nem beszélve hogy a hangerő beállítást az összes bemenethez külön jegyzi meg.
Ez a WebOs egy gyémánt csak még a csiszolásra nem gondoltak, hát lesz rajta mit.
[ Szerkesztve ]
* LG V30 3 db, Yoga 2-13, Yoga book, tab S5e, LG 55LB700 *
-
mitoman
tag
válasz bferke #46213 üzenetére
Szia. Amiket eddig adattárolásra használtam, többfélét [Ebben a hsz-ben írtam róla]
* LG V30 3 db, Yoga 2-13, Yoga book, tab S5e, LG 55LB700 *
-
jankopista
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata 42LN575S típussal kapcsolatban? Esetleg a 42LS570S?
100e érdemes megvásárolni véleményetek szerint?
[ Szerkesztve ]
3210 > 6310 > 6610 > E65 > X3-02 > 500 > lumia 1020 > iphone 4 > iphone se > iphone 8 > iphone 13 mini > iphone 15 pro
-
zsolt19900
őstag
no végül is -nagy gondolkodások árán- egy Lg tvre esett a választásom, meg is lett rendelve 47lb761 típus 3 év garral 189ezredesért
majd írok véleményt, de tettszett a boltban is -sok más mellett- épp ezért volt a nagy őrlődés, de úgy döntöttem, hogy inkább most áldozom rá egy picivel többet, nehogy később megbánjam, hogy méretbeli kistesóját veszem meg
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Technoman
őstag
Na, az íves TV mellé hozzárakott "megmagyarázó" csoport (értsd marketing csapat) szövegén szoktam jót röhögni. Hogy minden sarka egyforma távolságban van az aranyháromszögben eltespedt és elképzelt fogyasztótól. Voltam Samu kereskedői termékszemináriumon, ott az előadó meg is magyarázta, hogy az ővék miért van "tökéletesebb ívbe" hajlítva, mint a konkurenciáé (gondolom itt a szomszéd kis tigris produktumára gondoltak Néztem a matek nyolcadfokú egyenletet és azt mondtam, gratula máris árulom a házat, meg az asszonyt, csak hogy ilyenre szert tegyek ) Mióta lapos tv-k vannak (úgy cca 15 éve) szóba sem jött, senki nem is gondolt erre. Most meg izzadságszerűen megpróbáljuk megmagyarázni a "tökéletest" Ha ha ha
Ez korunk technikai fejlődése, ennél már csak a 4K-s mobiltelefonokat várom jobban, biztos látni fogjuk a "gagyi" full HD és ez között a felbontásbeli különbséget így 5" környékén.
Félreértés ne essék, nem dobnék ki egy ilyen TV-t az ablakon, de ez is fényesen mutatja, hogy az innováció kezd lelassulni. -
Tompie
őstag
670s tvn kézi hangolásnál a frekvencia ismeretében mit kell írni a symbol rate-hoz illetve a modulációhoz?
köszönöm -
nufenen111
tag
válasz radi8tor #46177 üzenetére
Véleményem szerint ez a 4K-s tv csak (ma még) parasztvakítás. Ezeket csak akkor tudnánk kihasználni, ha már ez a felbontású anyag kézzelfogható lenne.De sajnos, 2014-2015-ben is a fullhd szinte luxus, amiért külön kell fizetnünk a kábelszolgáltatóknál. A legtöbb helyen még analóg csatornák vannak. Ez kb olyan, mintha a sportkocsi lenne a divat, de még nincsenek autópályák. ha már a full HD unalmas lenne, akkor jöhetne a 4K, természetesen a hozzá tartozó TV csatornákkal.
Még arra lennék kíváncsi, ki fog egy 80-100 Gb-os filmet csak azért letölteni, mert az 4K-s. És mekkora vinyóra.
Mellesleg én egy 55-ös TV-n sem látok túl nagy különbséget 2 m-ről egy 1080-as és egy 720-as film között.Másik nagy parasztvakítás a hajlított TV. Annak lehet, hogy jó, aki csak egyedül nézi, beül a sugár középpontjába, örül, hogy a tv 4 sarka egyforma távolságra van tőle. De ha sorban, 3-an, 4-en, 5-en nézik, akkor a szélső emberek meg annál laposabb szögben látják a tv közelebbi sarkait. Így ezek is csak önző embereknek valók, akik egyedül néznek tv-t.
-
törölt tag
válasz mitoman #46212 üzenetére
Nálam be van állítva a tévé, eszembe nem jutna a fényerőt vagy mást egy film közben állítani rajta. Van a többi mai tévéken dedikált fényerő gomb? CRT-n láttam ilyet utoljára. Kisebb tévén, az optimálisnál távolabbról is megfelelő számomra az EPG betűmérete.
Smart működésnél nem tapasztaltam hibát, elég gyorsan is működik, de azt olvastam, hogy itt másoknak is volt vele gondja. Vezetékes kapcsolatnál is próbáltad? Frissítés, nyilatkozat, minden ok?
De ezt félre ne értsd, nem azért írtam mert kételkedek abban amit te tapasztalsz. -
mitoman
tag
válasz Technoman #46210 üzenetére
Tényleg nagyon ígéretes ez a webos is, kizárólag ezt a TV-t választottam, egész addig míg meg nem vettem,
pár dolog teljesen lerombolja a legjobb TV összképet, én tetű lassúnak találom, logikátlan dolgok vannak benne, pár példa: fényerőt módosítani rengeteg kattintás kell, Az Epg betűmérete olvashatatlan kicsi, 3 kipróbált típusú hdd és SSD-t nem tudta használni, az okosTV programok csak akkor működnek ha a Server ok, de az ritkán ok. Az oké hogy a kép jó a hang és a Magic jó, de minden más gyakorlatilag használhatatlan benne.
Nekem ez olyan mintha elővenném a legelső windows próbaverzióját és egy xt-n próbálnám futtatni 2014-ben.* LG V30 3 db, Yoga 2-13, Yoga book, tab S5e, LG 55LB700 *
-
Technoman
őstag
Na, megjött a Geeks.hu-ra is a 730-as teszt.
-
hadogabi1
senior tag
válasz bprubin #46208 üzenetére
Igazából mivel van 24 hd és a hds csatornák sd in kívül minden sd m tökéletes teljesen meg vagyok elégedve.
-
bprubin
tag
válasz hadogabi1 #46196 üzenetére
Normális szolgáltatót kell választani, természetesen, ha lehetséges.
Kábeles Digi-van és le a kalappal, az sd adások közül egy kettő van ami rosszabb minőségű, de pl. a Boomerang is, meg a Sport1 is Sd-ben szép, nem csak fekve 2-2,5m nézve.
A HD -adások meg kifogástalanok.[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Valaki tudna segíteni hogy milyen programmal tudom stream-elni a telefonom képernyőjét a TV-re? (42LB730V)
-
hadogabi1
senior tag
Nálunk a upc-nél 24 van. Igaz kábelen.
-
Technoman
őstag
Ha így van, akkor sajnos szolgáltatót kell váltani. Úgy tudom, hogy jelenleg a legtöbb HD műsort, a Hello HD adja (igaz, kevés magyar vonatkozásban), de ott van a kedvenc "relax" adóm a MyZen tv.
-
Watt25
veterán
-
Technoman
őstag
Beszélünk itt arról, hogy nincs a lakhelyeden más TV szolgáltató elérhetőséged (feltételezem kábelszolgáltatásra gondoltál), de mi a helyzet a műholdassal? Az nincs helyhez kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest