- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Köszi.
-
Gameboy77
aktív tag
válasz
brendonka23 #43946 üzenetére
Itt már válaszoltakneked.Miért nem hiszed el?
-
RazoR
veterán
Hali. Nem tudja valaki, hogy az LA620S-hez kell vevőegység, hogy minden funkció működjön a Magic Remote-al?
-
brendonka23
tag
olyan kérdésem lenne,hogy!van az lg lb650v tv-m! és most rendelném le hozzá a mr 500 tipusú magic remote távirányitót!De!azt irta egy két komentelő a távirányitó mellé hogy megvette de külön ez a készülékre van szükség hogy müködjön "LG AN-WF500"!? Most akkor ez hogy is van?nekem is kellene?
-
F_Zolee
nagyúr
-
Gameboy77
aktív tag
válasz
tom570 #43937 üzenetére
Szia!
Ebből a hsz.-ból nem tudom hogy milyen tv-d van,nekem lb650v van.
A you tube nálam is hasonló tüneteket produkál,valamikor megfelelően működik,valamikor használhatatlan.Ráadásul azon is kibuktam,hogy a Rapoo E2700 wireless billentyűzet a you tube appban szövegbevitelre nem használható.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Nekem megint csak a smart tv youtube szolgáltatással van problémám. Amikor elindítom mintha az egész tévé egy nagy kád ragasztóba esne, annyira belassul és nem lehet semmilyen videót lejátszani,5-10 perc mire betölt.Más prémiumok:fuso videa iconcerts tökéletes gyorsasággal működnek legyen szó akár hd film lejátszásáról! Mivel vissza olvasva nem találtam a gondomhoz hasonló panaszt, így feltételezem, hogy csak nálam van a gebasz. Tehát a kérdésem az lenne, hogy kihez lehet fordulni ezzel a másnak macskafarknyinak tűnő panasszal, ami már engem viszont nagyon bosszant, hiszen többek közt azért vettem anno smart tévét hogy ott nézhessem a kedvelt youtube csatornáim feltöltött videóit!
-
Dj.Kütyü
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!Inkáb akkor megoldom DLNA-n,eddig is azt használtam.Telóm is Lgf6 d505.
-
Dj.Kütyü
aktív tag
Hello.Nekem LG32ln 575s Smart-om van,van rajta NFC előkészítés,Mobilom-on is van nfc.Hogyan kell,illetve mi kell hozzá hogy tudjam párositani őket?
-
törölt tag
válasz
brendonka23 #43918 üzenetére
Szerintem sokkal jobban jársz, ha kábellel összekötöd. Stabil biztos kapcsolat, még nagy méretű filmek esetén is. Képernyő megosztás vagy kiterjesztés, és minden tökéletesen működik. Csak felteszel egy Media Player Classic Home Cinema-t. Külső lejátszó is jó opció. Jó hogy vannak a tévén ezek a csodás smart cuccok, de..... Olvass vissza pár oldalt, MR!! írta:
Kezdetben nem fog látványosan javulni a lejátszó, arra azért vigyáznak, hogy a proci kb 75% -on üzemeljen. Majd ha letelik a garanciaidő pl a 2014-es tvkre (~2016) kezdenek olyan fw-ket dobálni ami 100%-on hajtja majd a procikat , mert akkor már nekik mindegy lesz , hogy elfüstöl e
Viszont aki tv-t vásárol az ne legyen ideges ha nem villámgyors a böngészője, gyengébb a wifi hatósugara, és nem visz midnen filmet pöccre akadás nélkül. Elvégre ezek Televíziók még mindig !!! A többi csak extraszolgáltatás - kényelmi funkció - kiegészítésként van beleintegrálva. De lassan inkább hasonlít egy kis számítógéphez a belseje , mintsem egy tv-hez.
TÉVÉT VETTÉL, AKKOR TÉVÉNEK HASZNÁLD ! Minden másra ott a telefon, notebook stb -
sweetsour
tag
válasz
sultansmith #43925 üzenetére
MKVtoolnix [link]
Új MKV gyártása:
1. mmg.exe elindít
2. Input Files-nál jobb oldalt "add" gomb, és hozzáadod az eredeti .mkv-t
3. Tracks-ben leszeded a pipát azokról az audio/felirat trackekből, amit kukázni akarsz. A megmaradt audio track-nél a "Default track flag" legyen "yes".
4. Alul kimeneti fájlnév beállítása
5. Klikk a "Start muxing" gombra(Megj. a File / Header Editor menüben lehet az eredeti fájlon is változtatni, egy új MKV legyártása helyett. De mint írtam, nekem így nem sikerült megoldani a hangsáv váltást. Mondjuk az új MKV gyártása is megvan egy perc alatt, szóval nem vészes. Csak a fenének van kedve a számítógépen babrálni filmnézés előtt.)
-
sweetsour
tag
válasz
Zirowe #43923 üzenetére
Igen, legalább egyszer legyen felirat, plusz váltás után kicsit visszatekerni szöveges részre.
Oké, köszi.
Audiosáv továbbra sem véletlenszerű, hanem ami alapból van beállítva, mkvmerge-el megnézhető.
Világos, csak arra értettem, hogy ez a lényegen nem változtat - ha én nem azt a hangot akarom, amit alapból lejátszik, bele kell nyúlni az MKV fájlba.
Egyébként most csináltam pár próbát, és egyelőre úgy tűnik, hogy az MKV headerben a Track Number és a Default Track Flag átírása nem segít. Vagy továbbra is ugyanazt tracket játsza le - gondolom az MKV bájtsorozatában az első talált tracket - vagy egyáltalán nem játsza le a módosított fájlt.
Így marad az új MKV muxolása, amiben pl. csak azt a tracket hagyom benne, ami nekem kell. -
sweetsour
tag
Még egy hasznos webOS médialejátszás tapasztalat:
- MKV-nél ha egyik audio track sincs defaultnak megjelölve, akkor nem lehet beletekerni a filmbe. (PC-s lejátszóknál nincs ilyen probléma)
-
sweetsour
tag
válasz
Zirowe #43919 üzenetére
Köszi a helyesbítéseket!
Az audio trackek esetében sajnos ez nem segít, hiszen változó, hogy mikor épp mi az első track, és melyik kell nekem.
A feliratváltós módszert majd megpróbálom, ha előjön a probléma. Tehát a lényeg, hogy ilyen esetekben csak azután tudok feliratot váltani, miután már legalább 1 sor felirat megjelent?
-
sweetsour
tag
válasz
brendonka23 #43918 üzenetére
Lehet képernyőt megosztani elvileg, a webOS az Eszköz Csatlakoztatása / Screen Share alatt magyarázza el.
Amennyire én értem, a forráson eszközben Wifi kell legyen, ami támogatja a Miracast / Wi-Fi Directet (WiDi) szabványok egyikét
- ahogy látom, ez az újabb Androidos telókon teljesül ([link])
- PC esetében, ha van megfelelő Wifi adaptered, és Windows 8.1-ed van, ez a link leírja hogy kell [link]Még egy hasznos cikk: [link]
De biztos van, akinek már gyakorlati tapasztalatai is vannak. Érdekelne, hogy a minőség nem csökken-e így.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
sweetsour #43917 üzenetére
MKV több audio trackkel (DLNA megosztáson keresztül) - véletlenszerűen választ hangsávot a lejátszó, nem lehet átállítani (vannak PC-s toolok arra, hogy új MKV fájlt hozz létre csak 1 hangsávval, de ez így már régen rossz)
La-nál nem véletlenszerű volt, hanem az első és alapértelmezettnek beállítottat játszotta le.
MKV több felirat sávnál (DLNA megosztáson keresztül) - itt is néha előjött a probléma, hogy nem tudtam feliratot választani a belső feliratok közül, de egy külső felirat bemásolása megoldja
Próbáltad az La-nál leírt feliratváltási módszert (visszatekerés szövegnél), hogy működik-e?
a különféle sokcsatornás audio sávokkal sem volt soha problémám eddig (pl. DTS-HD 7.1)
La lejátssza/kiadja a core dts-t belőle, csak néha elkezd egy idő után kerregni, ilyenkor leállít és újraindít.
Csak a hd hangoknál csinálja. -
brendonka23
tag
válasz
sweetsour #43917 üzenetére
nekem is lg lb 650v-m van,és ezzel a servio progival küldtem át a tvre a 3d-s mkv-filmet és szépen zökkenő mentesen müködik
tök klassz hogy nem kell kábel hozzá!
olyan lehetséges hogy pl,a gépem képernyőjét küldjem át a tvre?úgy értem pl játszok a gépen és a tv-n is látszódjon ne keljen kábel?
-
sweetsour
tag
Az LG webOS-es tévék (pl. LB széria) médialejátszásával kapcsolatban összegyűjtenék pár zavaró problémát ide, hogy az újak nálam tájékozottabb döntést tudjanak hozni TV vásárlás előtt.
- MKV több audio trackkel (DLNA megosztáson keresztül) - véletlenszerűen választ hangsávot a lejátszó, nem lehet átállítani (vannak PC-s toolok arra, hogy új MKV fájlt hozz létre csak 1 hangsávval, de ez így már régen rossz)
- felirat probléma: HTML tageket nem ismeri fel. Így egyes feliratok teli lesznek ilyen tagekekkel: <i></i> " stb.
- MKV több felirat sávval (DLNA megosztáson keresztül) - nem látszik, hogy melyik felirat track milyen a nyelvű, találgatni kell választásnál
- MKV több felirat sávnál (DLNA megosztáson keresztül) - itt is néha előjött a probléma, hogy nem tudtam feliratot választani a belső feliratok közül, de egy külső felirat bemásolása megoldja
- felirat kódolás probléma: nem Unicode feliratok rosszul jelenhetnek meg, a lejátszó nem ismeri fel a kódolást. Ekkor kézzel kell a kódolás átállításával próbálkozni
- DLNA megosztásokat a régi LG oprendszerrel szemben nem lehet a források közé elmenteni, így végig kell kattintgatni a menüt minden alkalommal ha újra bekapcsoljuk a TV-t, hogy megtaláljuk a megosztástHogy pozitívumot is írjak:
- általánosságban mindent szépen lejátszik, 1080p MKV nekem mindig zökkenőmentesen megy Wifi DLNA-n keresztül
- a különféle sokcsatornás audio sávokkal sem volt soha problémám eddig (pl. DTS-HD 7.1)
- engem nem érdekelt a 3D, de tényleg klassz, és egyszerű a lejátszás, automatikusan felismert minden 3D-s fájlt eddigHa a fentieket javítanák, remek médialejátszó lenne. Így még viszont gondolkodok egy külső médialejátszó vásárlásán a TV mellé, pl. XBMC vagy OpenELEC szoftverrel.
-
sweetsour
tag
válasz
mrhero #43504 üzenetére
Bocsi a késői válaszért. Nekem a legújabb szoftver van fent, 04.30.09.
Mint megtudtam az LG supporttól, a webOS-es tévék tényleg NEM tudnak a bemenetek közé elmenteni DLNA megosztásokat. A régebbi LG oprendszer ezt tudta, szóval e tekintetben visszaléptek. Nekem a webOS felületének kialakításából is teljesen az jön le, hogy tervezték a bemenetek mentését, csak végül nem csinálták meg. Szóval marad az, hogy végig kell klikkelgetni a menüt minden alkalommal, és úgy eljutni a megosztásig.
Itt a hivatalos válasz:
"WebOS operációs rendszerrel rendelkező, LB szériás televízióink esetében a DLNA megosztás valóban kikerült a bemeneti listából. A programozók úgy alkották meg a szoftvert, hogy a logikailag egybe tartozó részeket egy közös menüpont alá hozták, így mivel a DLNA szerver megosztás, ezért került be a Smart Share menübe. Ez nem hiba, maga a szoftver működik így."Egyébként kértem tőlük, hogy továbbítsák a mentést mint feature requestet a mérnöki csapatnak, erre még választ sem kaptam. Ugyanez volt egy feliratlejátszás problémás hibajeggyel is, elismerték a problémákat, de semmi jel arra, hogy igyekeznének javítani.
-
pjen
félisten
válasz
brendonka23 #43913 üzenetére
Van topikja.Beírod a keresőbe SERVIIO.Ingyenesen letölthető.Leszeded megnézed ha probléma van oda írjál,de nagyon egyszerű.
-
pjen
félisten
válasz
brendonka23 #43911 üzenetére
Serviót felrakod a gépre,magyar nyelvű és könnyen kezelhető.
-
brendonka23
tag
válasz
sultansmith #43909 üzenetére
szia,engem érdekelne hogy lehet megoldani hogy wifin keresztül küldöd rá a filmet?nekem egy lg 42lb650v m van és ezt a módszeret szeretném alkalmazni én is!Pc-ről is megoldható?
-
sultansmith
senior tag
Hali!
Van egy 42 LA620S-em. Az élet szép. De aztán mégsem.
Wifin keresztül szoktam küldeni rá a csodásabbnál csodásabb filmeket, viszont amikor duál hangsáv van, akkor nem tudok váltogatni a sávok között... Van erre valami megoldás?
Esetleg hogy magában a küldött jelben mókoljak? Simán csak Windows Media Playert használok rá.Előre is köszi a válaszokat!
-
szemhal
csendes tag
válasz
Zsmester89 #43904 üzenetére
Hmm, elkezdtem visszanézni a hsz-ket és igy "elsőkézből" informálódva azért eléggé meggyőző..(star trek és blank screen...woa)..mint az előbb irtam, nekem abszolút nem gond a "glossy" jelenség, sőt azt keresem
A samu félmatt panelje valami borzalom volt (saját vélemény)..amúgy van valami érdemleges, szemmel észrevehető különbség a 670 és 730 között? dizájnon kivül
-
Dave567
addikt
válasz
laszlo168 #43870 üzenetére
Szerintem ez nem hiba, csak a kamera miatt ilyen, nekem is szokott furcsaságokat csinálni...
(#43887) ozzy711: Nem kell meg győzni senkit sem, aki nem látja be a a különbségeket az ......
Jó elismerem, 24 órás használatra nem való Plazma, ez tény és való, meg mondjuk csak SD adásra sem, De aki Mozizni akar inkább arra tökéletes mint Pl nekem, mert én csak arra használom, és nincsenek gondok vele.Meg szerintem nem elijeszteni kéne az embereket, hanem meg kell tapasztalni a dolgokat, Pl szemfájás, nem mindenki érzékeny rá.
Ugyan úgy mint a Passzív VS. Aktív 3d-nél is, haveromnak az első 5 percig fáj a feje, utánna megszokja, és semmi baja. -
szemhal
csendes tag
válasz
LucasGrant #43902 üzenetére
..hát ja, ha UC panelt akarok a mai szériákból, elég rendesen zsebbe kell nyúlni, jól megcsinálta a samu, hogy kihagyta a 6xxxból
...de ezek az LG-k jónak tűnnek, itt meg foltosodás, meg fekete para...ehh, ilyen gondok
-
szemhal
csendes tag
Sziasztok!
LB670, LB730 tulajoktól illetve nálam tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy az adott sorozatok képernyője mennyire fényes, tükrös felületű? Eddig egy plazmát és egy D sorozatú Samut néztem, azok nappal tükörként is funkcionáltakviszont megszoktam..és sokakkal ellentétben nekem pont az ilyen "glossy screen" tipusú panelek ezerszer jobban tetszenek mint a matt illetve félmattos kijelzők! Ez miatt
küldtem vissza tegnap egy H6400at, mert egyszerűen nekem jóval fakóbbnak és kevésbé kontrasztosnak tűnt a képe az emlitett tipusokhoz képest (nincs hosszú i-m
)
Szóval másodszori nekifutásra már biztosra mennék és szivesen veszem bárki tanácsát, észrevételét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Politika
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest