Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
goro1000
aktív tag
-
windlord
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állunk, és itt szeretnék kérni egy kis segítséget.
Ami már biztos:
-47-48" -ban gondolkodunk.
-3D (de ez nem lényeg, viszont szinte mindenhol jelen van ebben a méretben)
-Smart+WiFi (ez fontos)
-200.000kHuf magasságaEz eddigi befutó egy Samsung UE48H6400.
LG -ben tudnátok mondani alternatívát és esetleg pro-kontra összehasonlítást!Sokat segítenétek vele nagyon!
Előre is köszönöm!
-
vj0c1
aktív tag
A korábbi óhajommal ellentétben 55 helyett hétfőn egy 50LB671V érkezik majd
viszont akadt egy kérdés.. egy ismerősöm azt mondja, hogy gépre dugva nem fog érvényesülni a 700Hz-es képfrissítés, hanem csak 60Hz-en megy majd, és médialejátszót tanácsolt. Ez tényleg így volna? És ha igen, akkor lenne különbség médialejátszó és külső winchester között? (már képfrissítés terén)
Előre is köszi a választ! -
Gameboy77
aktív tag
válasz
LucasGrant #42990 üzenetére
Köszi,erre gondoltam én is.
-
farkas-j
őstag
válasz
Jodanovich #42964 üzenetére
Nekem is volt garis alaplapcserém a 42LA660-nál HDMI probléma miatt, de az enyém munkaideje kb. egy óra volt. Maga a panelcsere ebből talán 15 perc. A többi a szerelő precizitása volt. A munkafolyamata ez volt:
1. Csatornalista és beállítások lementése a hotelmenüben pendrájvra.
2. Belépett a szervizmenübe és a nem tudom hány oldalnyi (nem az összes, de nagyon sok) beállítást lefényképezett a mobiljával.
3. Ez után jött az alaplap csere.
4. Az új alaplappal elindított TV szervizmenüjébe belépve végignézte az összes szükséges beállítást. Összehasonlította a lefényképezett értékekkel, és ahol kellett ott korrigált. Azt mondta, hogy a gyárban minden TV-t egyenként kalibrálnak egy adott értékre, mert nem hajszálra egyformák az LCD panelek, a háttérvilágítás és a diffúzor. A gyárba az automata beállítja a kalibrált értékeket az alaplapon. Az új alaplapok viszont egy gyári alapértékre beállítva érkeznek, így nincsenek finomhangolva a kijelzőhöz. Ezért kell ezt a megfelelő helyeken korrigálni.
5. Firmware frissítés, majd az alkalmazástár inicializálása
6. Hotel menübe belépve az elmentett csatornák és beállítások visszatöltése.
7. funkciók ellenőrzése (TV, WiFi, LAN, Smart stb.)
Ezzel "már" kész is volt az alaplap csere. -
Gameboy77
aktív tag
válasz
#94529552 #42985 üzenetére
Nekem a "csatorna hangolása" és a "csatornakezelő" menüpontok inaktívak.
Lehet hogy valami más beállítást kéne módosítani hogy aktívak legyenek,de nem tudom mit.
Igazából nem sokat molyoltam a beállításokkal,sokminden alapértéken van.A csatornákat a T-home-os set top box tárolja,lehet hogy azért nem tudom a tv-n menteni?
-
Lumpy1
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy 42 LG660s 3D Cinema Smart Tv-t. Letöltöttem pár 3D-s filmet SBS-t és OU-t. Az SBS tökéletesen működik, de az OU-t nem képes normálisan megjeleníteni 3D-ben...pedig ahogy olvastam a passzív 3D az OU-t szereti, nekem mégsem jó hiába választom ki a tv 3D menüjében, hogy melyik megjelenítést használja. Találkozott valaki ilyesmivel vagy valahol még mást is be kell állítani? 3D-ről 2D-re tökéletesen megjeleníti mindkét formátumot.
Köszi a választ előre is.Zsolti
-
törölt tag
Az új frissítésbe bekerült a csatornalista mentése usb-re és vissza, próbálta már valaki? Én ugyan be tudok lépni a szervizmenübe is egy univerzális távval.
-
dugomc
tag
Sziasztok. Hogy lehet megnézni milyen szoftver van a tv-n és azt esetleg ha lehetséges frissíteni? 42lb650v
-
Zsmester89
őstag
válasz
Rolend8111 #42977 üzenetére
Amiket felsoroltál, azok szépen mutatnak rajta, nincs input lag, ha frissíted a szoftverét és bemenetet pc-re vagy játékgépre állítod
-
F_Zolee
nagyúr
32LN570R, elvileg a legfrissebb sw lenne rajta. Pár hete kerülhetett rá. Most csak úgy kézi frissítést nyomnék rá de csatornák keresése közben kilép belőle. :S Wifin keresztül menne, azt kifelejtettem.
Amúgy sw frissítés közben minek kell keresni ezeket amikor nem is az lenne most a lényeg? -
Rolend8111
újonc
Sziasztok
LG 47 LB 700v tv-vel mi a tapasztalataitok? PL: 3D nézés,Kép minőség illetve itt ott egy kis játék?! Köszönöm előre is
-
MR!!
aktív tag
válasz
Jodanovich #42973 üzenetére
Hali !
Szoftvert frissítettél rajta mielőtt a hiba jelentkezett?
LAN kapcsolat se ment ?
-
Bogyi007
veterán
-
petya2012
őstag
válasz
Jodanovich #42970 üzenetére
értelek,én csak a szerelésre meg a belsejére gondoltam
-
Jodanovich
senior tag
-
petya2012
őstag
válasz
Jodanovich #42964 üzenetére
megengedte,hogy lefényképezd??
na ilyen szerelőt se láttam még,csak nehogy innen vmi LG-s meglássa és baja legyen belőle a szerelőnek
-
direwolf
őstag
válasz
ultwar #42952 üzenetére
Totál szubjektív, de sztem a méret a lényeg. A hókusz-pókuszokat én inkább az illuzionistákra bízom.
Illetve... be kell vallanom, hogy a dynamic contrast-ra ráfanyalodtam egy minimal beállítással, mert a szemem a plazma feketéjéhez szokott (zavar is egy picit a fényerő ingadozása emiatt, de minimalon csak nagyon picit változtatja). Ami még értelmes dolog, az a trumotion deblur. A többi szvsz parasztvakítás a köbön.Amúgy meg Pumma kollégánál a pont, a 671V a bestbuy. Magic Remote must have, csak amikor én vettem még sok volt a különbség. Megérte külön megvennem a 650V-hez. Eladtam az ajándék hdd-t, és még maradt is 5e HUF a zsebemben
-
Jodanovich
senior tag
Volt kint nálam az LG hivatalos kecskeméti szervizétől az elektro recordtól egy szerelő.
A szervizmenübe sem tudott belépni, mert a tv egyből lefagyott... Kétszeri próbálkozásra inkább kicserélte az alaplapot és nem foglalkozott vele, hogy milyen hibára hivatkozik a tv.
A lényeg, hogy minden faszán műxik első parancsra, van net widi, dlna, smartshare úgy hogy boldog vagyok!Az egész történet szereléssel, adminisztrációval, tájékoztatással együtt volt 20- 25 perc. A szerelő értette a dolgát viszont elmondása szerint ilyen fagyásos, netre nem csatlakozós szarozással még nem találkozott.
TV alaplap és a többi kép -
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
A Metro áruházakban a hétvégén
57900 forintért kapható LG
32LN540B Hd-Ready Ledes Lcd.
Tudtok erről a készülékről
információkat? Faternak lenne aki
eddig egy hagyományos képcsőves
100Hz-es 72cm-es tévét használt,
legtöbbet meccseket és
sportközvetítéseket szokott nézni
valamint ismeretterjesztő és
dokumentumfilmeket. Szolgáltatónk a
Digi Kábel így ki tudom használni a
Dvb-C tunert is valamint sok Hd
műsorunk is lenne , de van Upd
Direct is Hd csomaggal. -
tom570
aktív tag
Hali! Youtube már pár napja nem indul, másnál is hasonló vagy csak nálam van valami gebasz? A böngészőben is lefagy mielőtt megnyitná, más prémiumok működnek csak ez nem.
-
Zsmester89
őstag
válasz
mastodon #42945 üzenetére
Őszintén, hogy 350e ft értékben nem kapsz full hds, 3D-s ips panellal szerelt monitort
Éppen ezért a legjobb, a TV+Meder8erhuncutka1029:
A lényeg, hogy nem áll érdekükbenez persze nem azt jeleni, hogy nem lesz még okosabb és hardverikusan jobb, de mire elérjük a most felső kategóriában "elvárt" teljesítményeket, addiga egész más dolgok számítanak majd alapnak. Pont ahogy a telefonnal írtad.
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #42947 üzenetére
Ha a google végre kijön egy épkézláb tv koncepcióval (nem, a chromecast nem az
) akkor az összes gyártó felkötheti a gatyát, mert a hw amit beleraknak a tvkbe már most megüti azt a mércét amivel az épeszű igényeket ki lehet elégíteni, csak a sw az ami hiányzik. Én azért vettem most lg-t mert a webosben látom azt a potenciált ami a googlet (tv fronton) meg tudja szorongatni, ha komolyan gondolják a fejlesztők. Csak nagyon kéne a konkurencia...
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zsmester89 #42934 üzenetére
komolyat soha nem fog csinálni.
Mit szóltál volna, ha 10-15 éve azt mondom, olyan telefon kellene, amivel tudok fényképezni, videózni, és még internetezni is, és nem kellenének rá gombok, csak megérintem a kijelzőt, és még szines is legyyen?Most vettem olyan okosórát, ami önálló android rendszert futtat, kamerája és saját sim foglalata van.
Marketing ide, vagy oda, a fogyasztói igények miatt kénytelenek lesznek gyártani, és elfoghadható áron adni.
És minél több lesz annál olcsóbban fogsz hozzá jutni.
persze igaazad van, nem lesz igazán érdeke, hogy a 2-3 éves készülékeket töredék áron felokosíthasd az új tv szintjére, de van olyan réeg, akinek nincs pénze cserélni, de igényli a pluszt, ez a piaci rés jó piac lesz nekik. -
direwolf
őstag
Kijött az új firmware! Legalábbis 650V-re.
Software ver. 04.30.09
WebOS ver. 1.3.0-3209(afro-arches)Rengeteg kisebb-nagyobb változtatás, pl. screenshot a gyorsmenüből, és képszerkesztő app!
Beállítások megmaradnak, de a HDMI portok elnevezéseit elfelejtette.Csak így tovább LG!
-
válasz
Zsmester89 #42922 üzenetére
Kicsit fura kérdés: miben jobb egy okos TV (pl. webos-es LG), mint egy jobb monitor + Mede8ter lejátszó?
-
törölt tag
válasz
direwolf #42935 üzenetére
Szerintem nem erről volt szó éppen, hogy a 650>730 legyen. Mélynyomó meg jó hogy van bennük, nem mindenki tud vagy akar 5.1 és társait venni, vagy bepakolni abba a helységbe ahol a tv van. Ha ezt nem tudod megérteni, hát inkább ne is mondj róla semmit! Persze, lehetne 2-3x akkora is, akár ugyanilyen költséggel, de sajnos nem ezt a világot éljük.
Lallerapu, Én még sose tükröztem csak odafelé, mert mobilon még soha nem akartam otthon tévézni. Annyira fontos műsor nincs, meg mindent vissza lehet nézni. -
Lallerapu
csendes tag
Tudtok valami okosságot,hogy a TV képe megjelenjen okostelefonon?La660-on ment LG TV Remote droiddal,most LB671-en nem tudom tükrözni a TV képét semmilyen módon.Köszi!
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #42920 üzenetére
Mert mi is a tudásbeli különbség LB650 és LB730 között, amit külső eszközökkel kompenzálni lehetne?
Magic Remote, Local Dimming és MCI. Hirtelen nem találok mást. MR-t meg kell venni, LD és MCI szimplán parasztvakítás. Végfelhsználói szempontból az egész LB széria el van k.rva. Marketing szempontból nézve persze nagy siker...Ja igen, még a "mélynyomó", erről nem mondanék semmit
-
Zsmester89
őstag
válasz
huncutka1029 #42930 üzenetére
Tudjuk itt, hogy a webOS jelenleg a legjobb fw a tvk piacán, de még ez is csak egy nagyon szépen összerakott alap szoftver. Komolyat soha nem fog csinálni, mert akkor nem fogod megvenni az egyéb eszközöket
Marketing... Ha meg csinál, akkor csillagászati áron adja - KIT.
-
sapics
csendes tag
válasz
Zjunior #42927 üzenetére
Igen, természetesen. Beállítható, hogy EPG alapján, vagy manuálisan beállított időpontban vegyen fel, egészen jól konfigurálható a sorozatos felvétel is. Kikapcsolt állapotból is felébred, amikor végzett újból elalszik. Ha bekapcsolt állapotban indítottad ela felvételt és kikapcsolod a TV-t, akkor is folytatja a felvételt a beprogramozott időpontig.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Ja,
De nem mindenki szereti külső eszközöket, ami szerintem is jobb megoldás.
Csakhogy:
- plusz fogyasztó
-sokszor plusz távirányítóÉs nem kell minden évben evo kit, de ha idén megveszed a tv-t 3 év múlva veszel egyet, és még 3 évet nyertél.
Amit estleg az új tévébe is installálsz, legfeljeb csak a plusz memóriát, és plusz két proci magot használja, de már akkor is bejjeb vagy...
addig meg csak lesz olyan smart engine a tv-ben, ami már ér valamit. -
sapics
csendes tag
A timeshift funkció tényleg jól használható, sőtt a webos TV-ken ha visszatekered a műsort és megnyomod a rögzítés gombot a felvételt onnantól le is tudod tárolni.
Az hogy a timeshifthez használt HDD-n más média is lehet, csak papíron igaz. Én filmeket, képeket és zenéket is tettem fel rá, ezek összesen 60GB-ot foglaltak el az ajándékba kapott 500GB-os LG HDD-n.
A timeshift ekkor is használható volt mindaddig amíg el nem érte a visszatekerési lehetőség határát, 90 percet ezután néhány perc elteltével csak látszólag működött a funkció, nem lehetett visszatekerni, semmire sem reagált, sőtt csak a TV csatornaváltás maradt működőképes, sem a smart funkciók de még a beállítások menü sem működött. Mióta töröltem a HDD-ről a különböző médiákat és csak a timeshiftre és a saját felvételeire használja a TV minden működik normálisan. (Mostmár tudom, hogy ez tulajdonság és nem BUG)
Egyébként pár napja olvastam, hogy a timeshift-re használt HDD egy évig bírta csak, nálam a korábbi 2006-os szintén LG TV-ben beépített HDD egész életében bekapcsolt timeshift funkcióval, még most is működik, az őt befoglaló TV sajnos az idén elhalálozott. -
szkink
aktív tag
Sziasztok.Új vagyok itt, most készülök vásárolni egy lg42lb671v készüléket ha esetleg valakinek van ròla személyes tapasztalata szìvesen el olvasgatnám ha le ìrná,hogy mennyire jó a választás.Előre is köszönöm.
-
Zjunior
veterán
válasz
Holnap jönpont a mede8er egy syno Nas-al együtt!
El is költöttem egy valag pénzt, remélem jó lesz pár évig!
Remélem bd iso-al komoly minősége lesz a filmeknek, nem mint az mkv-nak! -
Zsmester89
őstag
válasz
huncutka1029 #42920 üzenetére
Akit ennyire bosszant a dolog és áldozni szeretne, az vesz egy médialejátszót. Pl: Meder9er med600x, ami 45e ft és különb mint amit egy ilyen kit tartalmaz, tegyük hozzá, hogy évekig jó, nem kell cserélgetni. Mert ugye ha 2-3 évig egy tvd van és azt akarod okosítani, akkor évente 85e
ami már tényleg egy nagy tv ára s megállja bármely 1misi alatti tvnél.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zsmester89 #42915 üzenetére
azért egy 50-60" os tv esetében már nem feltétlenül állja meg a helyét amit mondasz.
De kisebb esetében sem biztos.
Pl veszel egy szerényebb tudású tv-t, mint lg lb 650, és egy ilyen kittel +85K-ért lehet egy olyan tudásszintű tv, mint pl az LB 8xx szeria ( kivéve persze a felbontást, mert az nem lesz 4K.
Mondjuk, akkor is jó, ha nagyobb kijelző méretre vágysz, ezért kompromisszumra kényszerülsz.
mert bazi nagy az árkülönbség Pl 55 LD 730 ára 440K Az LB 650 ára ugyanebben a méretben:260 K
pl árak: LB650V
LB730v
mondjuk itt csak kb 65K a különbség, e ha az LG kidobna egy EVO kitet 50K körül, már volna értelme.
Vagy az előző évi modellekre tenné elérhetővé, akkor hamarabb kiüríthetné a készletet a kevésbé keresett modellekből is. -
Zjunior
veterán
válasz
Zsmester89 #42917 üzenetére
Én Hbo meg Sportot igen
Ios alkalmazassal megcsinaltam...
Tv kiirta h van frissites...
Nem mutatja hol tart vagy ilyesmi?:/ -
Zjunior
veterán
válasz
Zsmester89 #42915 üzenetére
Kedvenc csatornákat h kell belőni?
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zjunior #42914 üzenetére
Igazából a gyári gyors kép testreszabást ajánlom, mert magadnak kell belőni, hogy mit tartasz "élethűbbnek". Én legalább is ezt csináltam.
---
WebOS meg maradni fog még egy jó darabig és szerintem be is fogja váltani a hozzá fűzött reményeket. A Samsung Kit-nek is lenne létjogosultsága, de 85e ftazért mások tvt vesznek. Ha egy évre rá eladod használt ár alatt a most új tvd és hozzádobod a 85e-t, akkor mindig minenből a legjobbat kapod
szerinem ez nem életképes, max 1milliós tvknél.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zjunior #42909 üzenetére
pont az ellenkezőjét jelentette be az LG júniusban.
sőt, hasonlóan a régi openGL rendszerhez, ezt is megnyitja a fejlesztők előtt.
Lehet majd rá alkalmazásokat, írni.
Gondolom ezzel akarja elensúlyozni a SAmsung evolution kit-es megoldását.
Ami nem rossz dolog, ha van egy jó kijelződ, 2-3 évente megveszed a kitet, és a legfrisebb appok, proci, és grafikai gyorsítók, +háttértárral bővül a tv tudása. -
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
viperabácsi #42902 üzenetére
Működhet vele de biztos csak akkor lesz ha kipróbálja. Max neten kell rendelni és ha nem menne akkor a vásárlástól való elállás jogát alkalmazni kell...
-
-
Zjunior
veterán
Megszűnt a webos támogatása vagy mi?
Nem értem... -
viperabácsi
addikt
válasz
F_Zolee #42901 üzenetére
Bocs nem olvastam vissza
ESETLEG EZ? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
viperabácsi #42900 üzenetére
Tegnap hangzott el...[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Energiaital topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Automata kávégépek
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest