Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sweetsour

tag

Az LG webOS-es tévék (pl. LB széria) médialejátszásával kapcsolatban összegyűjtenék pár zavaró problémát ide, hogy az újak nálam tájékozottabb döntést tudjanak hozni TV vásárlás előtt.

- MKV több audio trackkel (DLNA megosztáson keresztül) - véletlenszerűen választ hangsávot a lejátszó, nem lehet átállítani (vannak PC-s toolok arra, hogy új MKV fájlt hozz létre csak 1 hangsávval, de ez így már régen rossz)
    - felirat probléma: HTML tageket nem ismeri fel. Így egyes feliratok teli lesznek ilyen tagekekkel: <i></i> &quot; stb.
    - MKV több felirat sávval (DLNA megosztáson keresztül) - nem látszik, hogy melyik felirat track milyen a nyelvű, találgatni kell választásnál
    - MKV több felirat sávnál (DLNA megosztáson keresztül) - itt is néha előjött a probléma, hogy nem tudtam feliratot választani a belső feliratok közül, de egy külső felirat bemásolása megoldja
    - felirat kódolás probléma: nem Unicode feliratok rosszul jelenhetnek meg, a lejátszó nem ismeri fel a kódolást. Ekkor kézzel kell a kódolás átállításával próbálkozni
    - DLNA megosztásokat a régi LG oprendszerrel szemben nem lehet a források közé elmenteni, így végig kell kattintgatni a menüt minden alkalommal ha újra bekapcsoljuk a TV-t, hogy megtaláljuk a megosztást

Hogy pozitívumot is írjak:
    - általánosságban mindent szépen lejátszik, 1080p MKV nekem mindig zökkenőmentesen megy Wifi DLNA-n keresztül
    - a különféle sokcsatornás audio sávokkal sem volt soha problémám eddig (pl. DTS-HD 7.1)
    - engem nem érdekelt a 3D, de tényleg klassz, és egyszerű a lejátszás, automatikusan felismert minden 3D-s fájlt eddig

Ha a fentieket javítanák, remek médialejátszó lenne. Így még viszont gondolkodok egy külső médialejátszó vásárlásán a TV mellé, pl. XBMC vagy OpenELEC szoftverrel.

Új hozzászólás Aktív témák