-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gycs02
tag
válasz
sbalu1 #25245 üzenetére
Szia!
Nekem is megjött a 42LA620 (edigi), folyik az ismerkedés ezerrel. CRT után nagyon szuper. A trével kapcsolatban: én kb 1 hónapja beszéltem egy üf-s kolleginával. Azt az infót kaptam, hogy rendeljem meg a HD mini csomagot, amit hűség nélkül is lehet (2 hónapig 290 Ft), s akkor kapok HD boxot. Arra pedig, hogy elviszik-e, ha lemondom, azt mondta nem. Én le fogom tesztelni, azt a 600 Ft megéri.Látom összejött a gyári gari az szuper.
-
sbalu1
senior tag
válasz
totalpatec #25248 üzenetére
Dehogy bántam!Még úgy is csak ámulok és bámulok, hogy azért én már nagyjából tisztában voltam a képességeivel, a haveromnak a smart nélküli, 2012-es LM-es verziója van meg, nála döntöttem el végleg, hogy nekem ilyen kell.Úgy gondolom, hogy egy korszerű igen sokrétűen használható, igen jó képminőséggel rendelkező tv-re tettem szert.Elvileg vehettem volna drágább, nagyobb készüléket ebből a szériából, de azt hiszem, hogy ár-érték vonatkozásában (159.900 2év gyári magyar garival) ez volt a legjobb választás.Amivel többet tudnak a drágább verziói, szerintem már nem érik meg a plusz pénzt.Annak meg külön örülök, hogy ez még nem edge ledes.A Sonyval kihúztam több mint 5 évet, egyetlen hiba nélkűl, nagyon szerette a családom, remélem hosszútávon az LG is hasonlóan be fog válni.Ez az első ilyen márkájú eszközöm, általában Samus dolgaim vannak.
-
sbalu1
senior tag
válasz
huncutka1029 #25237 üzenetére
Már egy pár napja beszéltem velük (Tré-Ham), azt szerettem volna elérni, hogy a Vidanetes (ez volt pár hónapja még a szolgáltatóm, de bekebelezték) STB-omat cseréljék le egy HDMI-is kimenetűvel, de csak HD-és csomagváltással, a jelenleginél természetesen nagyobb havidíjért tették volna elérhetővé.A jelenlegi digitális csomagom viszonylag kedvező áráért hűségnyilatot kellett aláírnom, amiből még kb.1.5 év van hátra, ezért most nem váltanék.Valószínűleg marad a digitális-mindig tv ingyenes variáció.
Sikerült a hangot egészen elfogadhatóvá varázsolni. -
albgab
aktív tag
Youtube-n megy a vívás élőben. A tv- nézném de osztva jön fel a képernyő. (mind a 4 pástot mutatja)
Hogy tudnám kiválasztani, hogy csak az egyiket nézzem?
neten: [link] -
dex02
tag
válasz
huncutka1029 #25242 üzenetére
Értem, köszi.
-
huncutka1029
addikt
Az FW- ben csak a meglévő feature-ket frissítik , sajna az sem mindig sikerül jobban mint az előtte lévőben volt. Így még annak a veszélye is megvan, mivel semmi change log nincs az LG FW frissítésekhez, hogy az sem lesz tökéletes utána, ami eddig jó volt.
Sajna már volt rá példa az elmult években..
És azokat az opciókat sevice menu tool option 3 már elérhetetlenné tették tavay év elején, ahol ezeket lehetett ki- és bekapcsolni.LW sorozathoz ismerünk csak olyan módszert, amivel downgradelni lehet, és visszatenni olyan verzió számú szoftot, ahol még kapcsolható volt sok minden.
2012-213- as modelleknél már nem volt ilyen opció. És még a downgrade is letiltásra került.
SZVSZ nincs sok esélyed. Másfelől, meg mérgelődnél miatta, hogy nem lehet más eszközre kimenteni, lejátszani.
illetve kimenteni lehet, linux alatt, de nem tudsz vele mit kezdeni, mert ha átnevezed, akkor nem fogja utána lejátszani, ha nem nevezed át akkor meg nem fogod tudni mi az , mígy vissza nem másolod a vinyóra, és a tv-n meg nem nézed. -
dex02
tag
válasz
huncutka1029 #25240 üzenetére
FW update sem segíthet?
-
dex02
tag
Üdv!
LG32LK430 nál a time shift funkció előhívható valahogy? -
huncutka1029
addikt
válasz
sbalu1 #25235 üzenetére
Szia,
Sajna a tré hóm az egyetlen, aki hivatalosan nem támogatja a conax modulos megoldást.
Ha van lehetőséged, válts másik kábelszolgáltatóra.
K@va gáz, ahogy az ügyfelekkel bánnak.
Tipikus "eszi-nem eszi, nem kap mást" szemléletük van.Ha maradsz náluk, akkor kérj HD-s boxot, ami nem scartos , hanem HDMI csatlakozós.
egy másik fórumból idézem:
Sajnos a T-HOME hivatalosan nem támogatja a CA modult, a tapasztalatok alapján
a Strong CA modullal jól működik a T-HOME.Próbáld meg. áttenni egy ilyenbe a kártyát, és hagyd bekapcsolva egy darabig.
-
snooze
veterán
válasz
sbalu1 #25235 üzenetére
igy igen..nem vettem figyelembe,hogy neked van stb-d..nekem az analog és a kábeles digitális adás közvetlen a koax csatiba megy,igy a tv-n tudom a csatikat rendezni..igy nekem külön kell a mindig tv-re valami kütyü..de az is csak vésztartaléknak ha valami lenne a kábelessel..
-
sbalu1
senior tag
válasz
snooze #25234 üzenetére
Az STB digitális jele euroscarton megy be, a lekevert analóg, illetve a mindig tv antenne jele külön-külön közösítős kapcsoló által választhatóan a koaxon menne be.Így szerinted nem jó?
huncutka1029: a t-home-nál van az előfizum, ez a kártyás megoldás lenne a legjobb, az STB el lehetne felejteni, majd megkérdem tőlük lehet-e ilyen megoldás.Tartok tőle, hogy nem. -
huncutka1029
addikt
válasz
sbalu1 #25232 üzenetére
Nagy eséllyel lesz interferencia, ha a mindig tv antennára kiküldöd az erősítő 5 v- tápját.
Én is próbáltam anno,
Bár a 2013-as modellek már elvben párhuzamosan képesek a T- és a C tuner hangolására. Legalább is anyósom LN570R-je képes rá.
A régebbi modelleknél az is hiányosság volt, hogy egy bemeneti tipust lehetett választani ( vagy légi vagy kábel)Melyik szolgáltatónál vagy?
meg kellene kérdezni adnak e media card-ot, azzal kiválthatod a STB-t is.
Egy CI modul, bele a kártya és be a tévébe.
Onnantól megy a digitális Kánaán.
Mert azért ilyen tévén bűn analóg adást nézni. -
sbalu1
senior tag
válasz
huncutka1029 #25231 üzenetére
Köszönöm, sejtettem, bár a digitális jel mellet a szolgáltatóm továbbra is lekeveri az analóg sávra is az adásokat, innen lehetne használni a felvételt, persze a leggyengébb innen a minőség, viszont tervezek venni egy külső antennát, hogy a mindig tv ingyenes hd tartalmaihoz hozzá tudjak férni és egy közösítőt kapcsolóval, hogy választani tudjak a két forrás között dugdosás nélkűl.A felvétel meg marad a külső hdd felvevővel.
-
huncutka1029
addikt
válasz
sbalu1 #25230 üzenetére
nem kezel a tv több partíciót, és minimum 40 Gb hdd- kell neki, alatta nem fogad el semmit műsor rögzítéshez.
, bár időről időre feltűnik itt valaki, akinek "megy kisebb pendrive"-ról is....
És mivel azt írtad STB-ről nézed a műsort, ott meg egyáltalán nem is fog működni.
A tv csak a saját DVB-t /DVB -c tunerén keresztül érkező adásokat tudja rögzíteni, külső forrásból érkezőket nem!És más készüléken nem is fogod tudni lejátszani / megnézni a tv felvételét.
És a vinyót sem tudod formázás után a pc-n használni.
Vagyis lehet, de akkor formáznod kell NTFS-re, de akkor meg a tv nem vesz fel rá és így tovább....... -
sbalu1
senior tag
válasz
totalpatec #25229 üzenetére
Na erre gondoltam.Kár, mert jelenleg nincs olyan külső vinyóm amit fel tudnék áldozni csak erre.Sebaj, akkor egyenlőre erre a célra marad a Sony merevlemezes-dvd-és felvevőm.
-
sbalu1
senior tag
válasz
totalpatec #25227 üzenetére
Akkor ezek szerint nem kér kizárólagosságot.Korábban olvastam valamit róla, de valószínűleg félreértettem és csak arra vonatkozik, hogy a felvett anyag csak a tv-én játszható le.Nagyon happy vagyok ezzel a tv-vel!
-
sbalu1
senior tag
válasz
totalpatec #25224 üzenetére
Ma kiderül.Winyóra való rögzítéshez kizárólagos igénye van a tv-nek, vagy lehet a hd-ét másra is használni mellette?
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Van egy LG 47LD790 tipusu tevem. Harom eves a teve, eddig hibatlan volt de most nem talal semmi teve csatornat. Elinditom az automata keresest, es azokon a csatornakon ahol a masik tevem talal 11 teve programot meg szamos radio programot, megall es elidozik kicsit de vegul tovabbmegy es a talalt programok szama tovabbra is nulla.
Mi baja lett ennek? -
sbalu1
senior tag
válasz
totalpatec #25221 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mint említettem volt, csak rövid ideig volt időm még foglalkozni vele, majd holnap próbálgatom a különböző beállításokat. -
sbalu1
senior tag
válasz
gahor72 #25219 üzenetére
Szia, kösz!
Azért halkan megjegyzem, hogy a Sony hangszórói is picik, mégis szebben szólnak ennél.Persze a jó hangzáshoz meg kell mozgatni a levegőt, ehhez ezek a kis cincogók kevesek.Sajnos a mai napig nem találtak ki jobbat a hangkeltésre a hangszóróknál, így az akusztikus láncnak messze a leggyengébb, legrosszabb hatásfokú elemei. -
gahor72
aktív tag
válasz
sbalu1 #25217 üzenetére
Hello!
Szerintem ne sokat várjál a tv "hangszórójától".Sajnos a lapos méret miatt nem lehet tisztességes hangot kiadó hangszórót bele építeni.
Illetve léteznek különböző nem hagyományos elven működő lapos hangsugárzók,de azokat nem az LG rakja be a tvk-be.
Nem véletlenül találták ki a hangprojektorokat(soundbar) a lapos tvk-hez,és néha adják őket akcióban együtt is.
Ezeknek kicsit jobb hangjuk van,mint a tvnek
.
Az igazi a mélysugárzó+hangprojektor,illetve az erősítő+hangfal szett.
Annyira gáz,hogy az ember néz egy fullhd-t,leszokik a divx filmekről,elkezdi letölteni a bluray-eket,és akkor hallgatja a cincogást.......Vagy elkezd kísérletezni különböző pc-s hangszórókkal,de aztán rájön....
sok sikert,üdv
-
padi68
senior tag
-
sbalu1
senior tag
Sziasztok!
Ma késő délután hazafurikáztam az LG 42LA620S-emet.Nem sok időm maradt a kipróbálásra, mert jönnöm kellett melózni, feldobtam a bakancsát, leszkenneltettem vele a csatornákat, kipróbáltam az SD, HD és 3D tartalmakat.Első blikkre csodálatos,... másodikra is.Persze az SD tartalmak a HD-ék és 3D-ék után kissé szegényesnek hatnak, még a digitális STB-al is, de ez nem a tv hibája.Mindenbe veri az előző, kisebb, 32 colos Sony tv-émet, egyedűl a hangban nem.Kissé pléh, doboz hangja van az lg-nek, de még biztosan lehet finomítani rajta.Holnap kezdődik majd nálam a finomhangolás. -
tomiee85
senior tag
válasz
totalpatec #25214 üzenetére
Az S variáció amit Magyarországon kapsz (látod is hogy magyar oldal tesztelte) a többi külföldi és külföldi tesztelésű.
-
totalpatec
tag
válasz
nightshadow #25211 üzenetére
Az a betűjelzés vajon mit jelenthet ott az lg típusjelzések végén v, w, s ?
Úgy látom az "s" jobban szerepel a többinél. -
totalpatec
tag
válasz
nightshadow #25211 üzenetére
Huh, eléggé nagy eltérések vannak. Úgy látszik ez egyértelműen a sony terepe. Mondjuk nem véletlen ugye, az egyik nagy konzolgyártó.
Függ az input lag a megjelenített grafika részletességétől?
Például egy ps3 játék jobban lagol, mint egy ps2-es?
Ja, és köszönöm a részletes választ. -
polberto
tag
válasz
Azurooandrew #25209 üzenetére
Szia, köszi a választ, felhívtam az LG ügyfélszolgálatot, és azt tanácsolták hogy médiajátszó használatakor állítsam játékgépre a képbeállításokat és olyankor kikapcsolodnak a képjavító funkciók. Így már szinte megszünnek a pillanatnyi akadozások.
-
nightshadow
veterán
válasz
totalpatec #25208 üzenetére
mi az az input lag?
A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével. Ennek főleg gyors fps játékoknál van jelentősége, mert ahol te látod az ellenfelet, a valóságban már nem ott van az input lag miatt, s emiatt mindig az ellenfél lő le előbb, ezáltal játszhatatlan lesz a játék. A probléma az, hogy ezt a gyártók nem adják meg a specifikációkban, hanem a különböző tesztelő oldalak tesztelői szokták megmérni, s ők közlik. Általában azt írják, hogy játék szempontjából az input lag lélektani határa 30ms, azaz amelyik készüléknek ezen érték alatt van az input lagje, az ajánlott játékhoz, amelyiknek e fölött, az pedig nem ajánlott.
Input lag adatok:
LG
42LA620V 43ms (hdtvtest.co.uk)
47LA740S 24ms (geeks.hu)
55LA740V 63ms (trustedreviews.com)
47LA790W 52ms (avforums.com)
47LA860W 52ms (avforums.com)Panasonic
TX-L32E6B 26ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L39E6E 32ms (geeks.hu)
TX-L39E6 60ms körül (trustedreviews.com)
TX-L42E6B 34ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L42E6 36ms (trustedreviews.com)
TX-L50E6B 48ms (avforums.com)
TX-L47ET60B 34ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L47ET60E 35ms (geeks.hu)
TX-L55ET60B 48ms (avforums.com)
TX-L55ET60 65ms (trustedreviews.com)
TX-L42FT60B 34ms (avforums.com)
TX-L42DT65B 33-36ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L55DT65B 36ms (avforums.com)
TX-L47WT65B 34ms (avforums.com)
TX-L55WT65 60ms fölött (trustedreviews.com)
TX-L55WT65B 31-37ms (hdtvtest.co.uk)Philips
60PFL6008 60ms fölött (trustedreviews.com)
55PFL7008 65ms (trustedreviews.com)
46PFL8008 60ms (trustedreviews.com)Samsung
UE32F6400 43ms (hdtvtest.co.uk)
UE40F6400 40-43ms (hdtvtest.co.uk)
UE40F6400 33ms (trustedreviews.com)
UE40F6800 34ms (avforums.com)
UE46F7000 44-46ms (hdtvtest.co.uk)
UE46F7000 45ms (avforums.com)
UE46F7000 50ms körül (trustedreviews.com)
UE40F8000 32-66ms, átlag 47ms (trustedreviews.com)
UE46F8000 42-45ms (hdtvtest.co.uk)
UE55F8000 41ms (avforums.com)
UE55F8000 44ms (hdtvtest.co.uk)
UE55F8000 37ms (trustedreviews.com)Sony
KDL-40W653 7ms (trustedreviews.com)
KDL-47W805 18ms (avforums.com)
KDL-47W805 6ms (trustedreviews.com)
KDL-40W905 22ms (avforums.com)
KDL-55W905 8-20ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-55W905 7ms (trustedreviews.com) -
StSanya
senior tag
Gyors kérdés: Hogy lehet legegyszerűbben lekapcsolni a Windows Media Player-es média megosztásokat? Mivel a gépemen több felhasználó van, mindegyiknek ott a TV-ben a "média tár" ikon... Egyet akarok meghagyni, meg egyet a laptopon, mert persze azon is több felhasználó van, s teljesen feleslegesen kell lapozgatnom a TV smart menüjében, a bemeneti eszközök listájában...
-
Azurooandrew
tag
válasz
polberto #25189 üzenetére
Szia,
Nekem egyéb negatív és pozitív tapasztalatok mellett szintén jelentkezett az általad leírt jelenség mikor egy-egy pillanatra akadt a kép a külső média player használatakor, aláírásomban láthatod az milyen márka volt...
Különböző beállítás variációkkal (Trumotion fokozatok) sem múlt el az mkv, mp4 anyagok lejátszásakor az olykor látható pillanatnyi szaggatás.
A megoldást erre a problémára én nem találtam meg, a tv-t pedig időközben visszavittem (egy másik hiba miatt)
-
totalpatec
tag
Tényleg, mi az az imput lag? Nintendo wii-vel már játszottam 47la620s-en. Nagyon szép képe volt. Már a nintendo tudásához képest..
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Ha valaki tud megoldást erre/ észlelte már kérem segitsen
Nos van egy LM660s tv ami monitorként van a számítógépre kötve (DVI kimenet -> DVI/HDMI adapter -> HDMI bemenet (azért igy mert erősítőről megy a hang és azt nem akarom hogy átvigye a HDMI)
Van hozzá egy rádiós egér/billentyűzet, az a probléma hogy az egér a TV-vel (monitorral nem) valahogy furán működik, lassú néha nem reagál, a billentyűzet néha nem veszi be a billentyűt,néha 2-t ir. De ezeket a dolgokat érdekes módon ha monitort kötök a gépre nem tapasztalom. MI lehet az ok?Köszi előre is.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Yogibear974 #25200 üzenetére
Köszi!
Erre nem is gondoltam volna(#25195) shteer
Mire gondolsz a Yt alkalmazás alatt?
Youtube? Az működik, mivel a billentyűvel írom be a keresendő filmek címét és a tapipaddal tudok navigálni lejátszás közben. Nyilakkal meg a youtube menüjében is működik, tehát azzal nincs bajom (ha valóban erre gondoltál) -
Optika01
tag
válasz
huncutka1029 #25198 üzenetére
Szia
Köszönöm.
A routerbe van a tv bekötve.
A vista eredeti, másikra jelenleg nem költenék, így csak végső esetben váltanék.
A többi javaslatod este kipróbálom, addig is köszönöm.
Üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest