Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roomi
tag
válasz
sz.z.csicsi #24995 üzenetére
A multis játékokat lehet dual playben vagy ez csak egyes játékok tudják? Jelezve van külön a játék dobozán??
-
sbalu1
senior tag
válasz
gyorgy1961 #24983 üzenetére
Én is tervezem a 42LA620-as megvásárlását, ezért kérdezném Tőled, hogy összességében mennyire vagy megelégedve vele?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
huncutka1029 #24993 üzenetére
köszöntem, hát a smart része annyira nem hoz lázba, de azért jó ha van inkább az hogy LED és 140 ért van az LM620S akkor inkább ezt veszem mint hogy ennyiért egy sima LEd-et
Amúgy a direkt LED és az EDGE LED között mi a különbség melyik a jobb?
-
huncutka1029
addikt
válasz
bandi0000 #24990 üzenetére
Az elmult évek tapasztalatai alapján, az új modellek, mindig kicsit lejjebb pozicionálnak tudásban, ficsőrökben
is PL LW 5590 (2011 es "top"kedvenc) 2012-es megfelelője az Lm620,
Ugyanígy az LM 620 2013-as megfelelője az LA 640sazaz, az új modell, azonos szám jelölése, mindig kicsit szegényesebb, mint az előző évi modell, még akkor is ha erősebb vas dolgozik benne.
SZVSZ ha kapsz még LM 620-at, és nem csábulsz el a smart alkalmazásoktól, illetve nem zavar hogy pl a youtube csak az LG saját alkalmazásán keresztül nézhető, nem böngészőből, akkor inkább azt vedd meg, ha pénztárcád engedi, akkor minél nagyobb méretben.azért a +60K-ért már nézhetsz 55"-os Lm 620S-t.
-
roomi
tag
Na egy kis off. Van cetelem kártyám ,love is van rajta. Csak éppen aktivállni nem tudom(ma). Pc-n tudnám, de telekódot kér. Az mi a lófax? Cetelem oldalán sem jutottam előbbre. E digitalnál venném. 15% - vagy 15 hónap 0% thm. Vagy mindkettő
??
-
bandi0000
nagyúr
válasz
huncutka1029 #24988 üzenetére
igázából a képminőségre voltam kíváncsi, hogy az alsóbb tehát a 620 nem e rosszabb panelt kapott mint a 660 de akkor ezek szerint nem, és amúgy az LA620S-t megéri megvenni 60k-val drágábban mint az LM620S-t?
-
huncutka1029
addikt
válasz
bandi0000 #24986 üzenetére
a 620 és 660 közötti különbségek
képfrissítési freki (MCI) 620-nál 200 Hz 660 nál 400 Hz
620 hoz más magic remote van, mint a 660-hoz, stb.
de a google a barátod:
LA620s leírás
LA660 s leírásÖssze tudod hasonlítani!
felesleges lene minden tulajdonságát leírni.
Panelben az LM Edge ledes, az LA ha jól tudom Direct ledes, de mindkettő iPS, az LA sorozat nem slim design, kicsit vastagabb a készülék.
LM sorozat smart része flash 10 ig támogatott
LA már flash11-es. Itt már tényleg teljes értékű a böngésző. -
roomi
tag
Köszönöm a válaszokat. Azt gondolom ezzel az La660 nal nem nyúlnék mellé. A fiamnak szeretnénk meglepetést, a régi 37" hd ready s Lg-jét el tudtam adni
-
bandi0000
nagyúr
hali
kérdés hogy Lg42LA620S és a mit tom én 42LA660 között milyen eltérés van? Miért lenne jobb megvenni a drágábbat?Továbbá a régi LM620S és ez az új LA620s között van valami panel eltérés, vagy csak annyit hogy újabb meg 2 mags a proci benne?
-
gyorgy1961
csendes tag
Kettö napja megérkezett az Lg 42" la620s tévém,szeretnék hozzá külső vincsit, segítségett kérnék.kb 320Gb körülit szeretnék venni.elöre is köszönöm a válaszokat.
-
Ravenloft
tag
Köszi az infót, de ezt jómagam is tudom.
Nekem a problémám a Dual Play-el konkrétan az -amit alább írtam is- hogy a megfelelő szemüveg használata mellett (A-B) mind jómagam, mind pedig a játékos társam némi szellemképet lát az adott térfelén (splitscreen módban). Olyan mintha én is látnám halványan, amit ő a saját szemüvegén keresztül. Ami elvileg nem lehetne (mind a gyártó, mind pedig a szervíz szerint). Nem azt mondom, hogy így játszhatatlan az adott game, csak kicsit zavaró.
Először azt gondoltam, hogy ez csak valami beállítási probléma lehet, de sajna rá kellett jönnöm, hogy Dual Play módban, nem lehet semmit állítani. Aztán arra gondoltam, hogy lehet a hozzá adott szemüveg lehet a "hibás", de a szervízben meggyőztek, hogy ha 3D alatt nincs vele gond (úgy, hogy csak 2D-t lát vele az ember de azt tisztán) akkor az sem hibás. Szóval most ott vagyok ahol a part szakad. Pedig nagyon jó kis feature lenne ez a Dual Play splitscreen módban futó játékoknál.
Amúgy előre is GZ az új TV-hez!
-
roomi
tag
válasz
nightshadow #24940 üzenetére
660 inp.lag??tudja valaki? Válaszidő 2ms ,de ez nem ugyanaz.
-
Optika01
tag
válasz
#20844032 #24972 üzenetére
Üdv.
Jelentem nem defektes a szemem, viszont igazad volt abban, hogy fordítva jut a szemembe a kép, h megfordítom a szemüvegem.
Viszont mint írtam már megoldódott. A 3D beállításoknál van egy olyan beállítás, amivel meg lehet fordítani a szembe jutó képet.
De köszönöm.
üdv: -
Ravenloft
tag
válasz
Optika01 #24968 üzenetére
Akkor ha majd lesz konzolod visszatérünk a Dual Play kérdésre.
Én a stream-el egy kicsit meg voltam/vagyok lőve, mivel nem win-t használok, hanem osx-et. És mivel a Mac nem támogatott az LG részéről (sem DLNA szinten, sem pedig Cloud részről) így marad az egyéb media server-ek használata. A Plex-et sikerült felraknom (mivel ezt támogatja az LG-is) de sajnos ezzel nem tudok minden média filet lejátszani. Aztán ott van a TVMOBiLi mint DLNA szerver. Ez jól működik (elboldogul minden formátummal) ami jó is lenne, ha nem csak egy hónapos trial lenne hozzá. Utána nem árt megvenni a Pro verziót belőle, mert ellenkező esetben csak 10GB havi stream engedélyezett.
Aztán elkezdtem túrni a netet a megoldásokat keresve, és rábukkantam a NAS-ra mint hálózati adattárolási módszerre. Igaz ehhez nem sokat konyítok (még legalább is) de nagyon tetszik a megoldás. Már csak a torrent-ek miatt is.
Szóval most azon vagyok, hogy utána járjak, hogy milyen NAS-ra is lenne szükségem a TV mellé. Igaz nem egy olcsó megoldás (bár attól függ, hogy mennyi HDD-t akar bele az ember) de emellett legalább nem kellene a MBP-nak egész nap bekapcsolva lennie ha filmet nézek.
Ami a TV dőlés szögét illeti, eleinte nekem is szúrta a szemem, de idővel már nem annyira zavaró. Lehet, hogy 1 hónap alatt valamelyest magától egyenesbe állt. Én is néztem amúgy, hogy miképp lehet állítani, de el kell, hogy keserítselek szerintem sehogy. Ez most vagy design-béli hiba, vagy direkt így alkották meg a talpat. Amúgy szemből ez abszolút nem szembeötlő.
Nem tudom milyen gyors nálad a net (nálam 40/20) de ilyen sebesség mellett simán mennek az 1080p-s 3D-s filmek is stream-en. És nem kell az USB-vel vacakolni, már csak azért sem, mert ugyebár egy 3D-s film szinte rá sem férne egy pendrive-ra. Szóval csak ajánlani tudom, hogy használj valami DLNA megoldást, mert sokkal kényelmesebb mint akár egy külső vinyó, vagy akár egy pendrive.
-
BiOszi
tag
Üdv mindenkinek!
Lassan új tv vásárlása előtt állok. Két típust nézegettem eddig,a két készülék hasonló árban van.
Lg típusú mindkét kiszemeltem.Az egyik 27MA43D-PZ, a másik 29MN33D-PZ. A technika adatokkal tisztába vagyok,csak nem tudom eldönteni,hogy nagyobb legyen HD-ba vagy kisebb FullHD-ba. A 29" láttam élőbe és tetszett nagyon,de a ti véleményetekre is kíváncsi lennék! Első sorba TV-ként funkcionálna...A hozzászólásokat is előre köszönöm! Üdv.
-
Optika01
tag
válasz
Ravenloft #24967 üzenetére
Szia
Én még csak most ismerkedem a TV-vel, de dual-play-ről nincs tapasztalatom. Sajnos a PS - X-box csak tervben van, de szerintem még egy darabig nincs rá keretEléggé technikai ember vagyok, de a stream még kimaradt az életemből, így ehhez nem is igazán értek.
Én még a kőkorszaki módon, külső winchesterrel viszem a gépre a filmet.Illetve most kipróbáltam a telefonommal (LG4x), a saját "smart-share" programjával, de elég akadozós.
A TV is az itthoni wi-fi-re csatlakozik.más:
Nem tudod véletlenül, hogy a tv dőlését hogyan lehet állítani? Nekem egy minimálist, 2-3 fokot bukik hátrafelé. A könyvében ugyan látszik, h lehet dönteni előre-hátra, de nekem nem sikerült, feszíteni meg nagyon merem.üdv:
-
Ravenloft
tag
válasz
Optika01 #24960 üzenetére
Én is egy ilyen TV boldog tulajdonosa vagyok immár 1 hónapja. Bár meg kell hagyni, sokat vacilláltam, hogy 660 vs 690 legyen. Attól függetlenül, hogy mindkét TV hardvere ugyanaz, a 690-es kávája jobban tetszett. De aztán az a +20k meggyőzött, hogy jó lesz nekem az a 660 is.
És nem is bántam meg főleg, hogy a telefont is jó áron el tudtam passzolni. Így 195k-ból megvolt a TV. Meg kell, hogy mondjam nagyon odavagyok érte!
Egyszerűen lenyűgöző rajta a HD tartalom (legyen az film, vagy csak egy egyszerű TV adás). Éppen írni akartam, hogy én nem tapasztaltam olyat, amit te írsz a szemüveggel kapcsolatosan, de mint látom a "probléma" megoldódott.
Viszont ha már itt tartunk, lenne egy kérdésem a Dual Play-el kapcsolatosan -már ha egyáltalán próbáltad már- . PS3-al próbáltam, de valahogy nekem a Dual Play szemüvegen keresztül kicsit szellemképes az adott játék. Nem használhatatlan, csak egyszerűen zavaró az "áthallás". Utána érdeklődtem mind a gyártónál, mind a szervíznél, és azt a választ kaptam, hogy elvileg ilyen probléma nem lehetne. Ez kicsit megnyugtatott, de sajnos ettől függetlenül a probléma még mindig fennáll. Ha esetleg úgy adódik, hogy ezt a módot is sikerül kipróbálnod, akkor jelezd már légy szíves, hogy nálad mi a helyzet. Köszi!
Amúgy ha már itt tartunk, te milyen DLNA megoldást használsz a filmek stream-elérésére?
-
slynevem
tag
tisztelet.
Keresek egy Lg szervizes kollégát fontos lenne!
-
AMDaZERG_1
senior tag
Lg 32LN575S UPC mediacard kompatibilitás rendben van.
A UPC kompatibilis készülékek listájában nem szerepel, de kockáztattam és lecseréltettem a mediaboxot.
Hamar (első nap) besokalltam a két távirányítót kezelő baromkodásba, így jobbnak láttam ezt a variációt.
Igaz ez plusz költség az adminisztrációs díj miatt és a UPC szakember kivonulásából adódó 3500Ft. -
Optika01
tag
Üdv mindenkinek.
Jelentem nem győzött meg a józan ész.
Biztos igazatok volt, de végül is a LA660 lett az LM 660 helyett.Az ajándék telóra elméletileg már meg is van a vevő, így már nem is volt akkora különbség.
A TV nagyon bejön, most épp a 3D részét nézegetem.
Gyönyörű!
Egy pici probléma van. Ahhoz, h a kép szép legyen, és ne szellemképes a szemüveget fejjel lefelé kell a fejemre rakni.Egyszer már moziban is jártam így, de akkor kicseréltük a szemüveget és minden ok.
Most is az tűnt fel, h nem "igazi" a 3d, olyan "fura", és mintha kicsit szellemképes lenne.
Próbálta mind a 4 szemüveggel, de csak fordítva működnek.Ez lehet beállítás, vagy az én szemem a defektes?
Előre is köszönöm.
huncutka1029
addikt
válasz
nightshadow #24956 üzenetére
Szia
Én voltam aki ezt állította, mivel húgom is onnan került lapátra 400 másik melóssal együtt.
A tv gyártást kivitték Romániába, és itt csak set top boxokat szereltek össze.
Mivel Románia még nem volt únijóó tag, ezért egyszerűbb volt az ott összeszerelt "reexportos" tévéket itthonról disztribúcionálni... Hú de csúnya szó.
Ha megnézel egy Samu tévét, jó eséllyel még most is Románia a származási hely.És ehhez kapcsolódóan azt is megírtam, hogy Nagykőrösön a sanshin gyár, aki kizárólag a samu beszállítója volt már, is egyik napról a másikra bezárt.
Ebben a gyárban készültek a samu tévék belső szervei.
Plusz az unio ekkor szüntette meg a 14%-os védővámot az elektronikai termékekre, ettől mindkét cég meghasalt.
A sanshin be is zárt. innen 900 ember repült.....én most egy multinál dolgozom, ahol ipari berendezéseket "gyártunk" ami szintén úgy néz ki, hogy kirendeljük Kínába, Indiába, a kész részegységeket, behozzuk, és innen mint uniós terméket "médinhungari" eladjuk egy harmadik országnak. a főnökeim hülyére keresik magukat, a vevő meg azt hiszi, a régi tuti magyar terméket kapja!
Ezt nem nehéz eljátszani.
De én nagyon örülök annak, ha ennek ellenére valóban visszahozták ide a tv gyártást. -
nightshadow
veterán
Jó pár hónapja valaki azt állította, hogy megszűnt MO-on a tévégyártás a Samsung jászfényszarui gyárában. Ez egy mai cikk: [link]
"A Samsung gyár 1989-ben indult, és az elmúlt közel negyed évszázad során fejlődése a magyarországi elektronikai- és tévégyártás egyik sikertörténetévé vált. Miközben a dél-koreai vállalat sorra zárta be nagy európai (portugál és angol) gyárait, a jászfényszarui telephely folyamatosan nőtt, és mára európa legnagyobb, továbbá a világ egyik legmodernebb tévégyárává nőtte ki magát. Lee Kyu Jin elmondta, hogy sok magyar mérnök gyártástechnológiai fejlesztését a világ összes Samsung gyárában alkalmazzák, és a cég számára kiemelt fontossággal bír az itteni gyártás. A fejlődés nagyságrendjét jól szemlélteti, hogy a korai években még csak néhány tíz- és százezer darab tévé gördült le az itteni gyártósorokról, mára ez a szám elérte az évi 15 milliót (a tízmilliomodik televízió 2004-ben készült el)."
-
padi68
senior tag
válasz
huncutka1029 #24953 üzenetére
-
huncutka1029
addikt
válasz
petya2012 #24944 üzenetére
a ci és ci+ foglalat teljesen egyezik, abban nincs különbség,
a szoftveres támogatásban van.
Különbségek a CI és a CI+ között:HDTV-re
is alkalmas
A dekóder és a tévé között is kódolva mennek a jelek.
Emiatt a tartalom nem másolható2011 óta CI+ támogatással jön ki minden modul, előtte, nem volt jellemző.
Próbálj keresni FW frissítést a tv-hez, ezek általában orvosolják a problémát.
Ha nem, akkor, passzolok. -
huncutka1029
addikt
válasz
padi68 #24943 üzenetére
Szia az LA 660 és 667 között csak a szín tér el, a tartalom nem, a 690 és 691 esetében szintén ez a helyzet.
Ha jó áron tudod megvenni, akkor a 660 ban nem fogsz csalódni. a technikai szint mindegyiknél azonos, a 660-as tól felfelé már van micropixel controll.
És 2 magosak a procik bennük.
Én csak a szín miatt biztos nem adnék több pénzt. -
Lacinavi
tag
válasz
tomiee85 #24946 üzenetére
Ez lehet szg. probléma is videókártya memória. beállítás stb.. Ha dvd ről vagy usbről is akadozik akkor lehet gondolkodni. Számítógépes filmezés macerás jó vidikártya jó gép kell hozzá. És sokan ezt választják mert állítólag olcsóbb mintha egy jó médialejátszóba fektetnék a zsetont.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Le tudtam ülni az új LM660 elé, hogy kipróbálgassam
Számítógépről álltam neki nézni filmet, egy DVI-HDMI kábelen. Valamiért úgy tűnik mintha szaggatna a kép egy kicsit. Ez miért lehet?
-
petya2012
őstag
sziasztok
kérdésem lenne olyanhoz aki ért ezekhez
van egy samsung le32c530-as tv-m(2010-es modell)amin CI nyílás van,beletettem az Inviteles cam modul kártyával,de több HD csatorna nem jön be
a 2012-es LG tv-m-en CI+ nyílás van és azon simán jön az összes csatorna
lehet a probléma a CI nyílások különbözősége???
-
padi68
senior tag
válasz
huncutka1029 #24939 üzenetére
-
madoxx
aktív tag
Arra van tippetek, hogy ma áramszünet után miért kapcsolt be magától a tv?
LM671Semmi időzítés, ébresztő stb nem volt beállítva.
-
Gyusz2
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy LA 690s tv-nél full hd (mkv) filmek lejátszásakor nagyon műterem szerű a kép megjelenítése, lehet ezen vmit állítani, mert így rettentő zavaró? A másik problémám, hogy egy sorozat több epizódjánál is nem teszi ki a feliratot (avi), pedig a felirat kódolását átállítottam már mindenfélére, egyiknél megy, másik résznél nem. Számítógépen megy normálisan. Ha véletlenül már voltak feltéve ezek a kérdések, elnézést kérek, de nem találtam még rá válaszokat. -
nightshadow
veterán
LG 42LA620 review: [link], input lag 43 ms
-
tomiee85
senior tag
Kőszi az eddigi segítséget, ma MM-ban elcsàbultam egy LM660 ra. Màkom volt mert kb 2mm maradt a TV mellstz, lehet egy LA620 nem fért volna el. Hdmi kàbelek nélkül még rgb-s tesztfàzis van
Cetelem kàrtyàval vettem 180ért. Edigitalban viszont 200-15% az LA620 blueray lejàtszoval, az is tuti ajànlat.
Gyönyörü ez az Lm660 -
Optika01
tag
válasz
padi68 #24929 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat.
A fórumot már elég jól átolvastam, így az évjárat különbséggel már tisztában voltam.
A smart részben,softverben mi a különbség?
Mi az ami a LM sorozatban nincs benne?
A netböngésző, külön billentyűzettel, vagy android telefonnal sem használhatóbb?
Előre is köszönöm.
padi68
senior tag
válasz
huncutka1029 #24933 üzenetére
akkor Te talán tudsz nekem segíteni?
-
huncutka1029
addikt
válasz
padi68 #24930 üzenetére
hát az Ln valódi 100 Hz, tudom, mert nemrég vettem anyósnak.
Az LA is valós 100 Hz, csak szoftveresen MCI ad jobb nagyobb értéket.
Bár a 7xx sorozattól már lehet, hogy 200 Hz a panel.
Ez az MCI megint csak egy parasztvakítás, amint már kitárgyalták itt párszor.Legalább is így tudom, de majd javítanak.
-
padi68
senior tag
válasz
huncutka1029 #24928 üzenetére
Képfrissítés:
LN= 100 Hz
LA= 200-400Hzgondolom ez is sokat számít?
-
padi68
senior tag
válasz
huncutka1029 #24927 üzenetére
bocs! közben rájöttem, hogy így kellett volna idéznem:
-
huncutka1029
addikt
válasz
Optika01 #24925 üzenetére
ha nem akarsz a vécén meccset nézni egér tévén, akkor nem nagyon fogon használni.
Az LA előnye, a 2 magos proci , és a flash 11 támogatás, ezzel már tényleg lehet teljesértékű böngészést művelni.
De nem fogsz, mert rájössz, hogy egy oldal keresése, még magic remote-val is hosszasabb, mint egy laptopon, vagy pc-n.
Ha a s,mart részt nem veszed alapul, akkor csak a design alapján, és az ár alapján fogsz dönteni.mindkettő IPS panel, csodaszép képpel, nekem van egy LW 5500 most lesz két éves, azon kívül, hogy néha kicsit felhősödik, semmi romlás nincs ahhoz képest, mint amikor megvettem.
Sztem, ha adja a 2 év garit az LM660 s -re, vedd meg bátran.
-
padi68
senior tag
válasz
Optika01 #24925 üzenetére
idézet egy pár napja született hozzászólásból:
Szóval a két betű kombináció LM LA ,LS nagyjából az évjáratot jelöli, és a kijelző tipusra is lehet következtetni
LM 2012-es cinema 3D sorozat
LA 2013-as cinema 3D sorozat
LN/LS 2013-as 2D sorozat
A számok utána valóban a tudás"szintet" jelölik, az az adott sorozaton belül.
Minél nagyobb a szám, annál több parasztvakító fícsőr van benne.
Ha van a típusszám végén egy S-betű akkor az a típus rendelkezik sat tunerrel is. -
Optika01
tag
Sziasztok
Mint itt sokan mások LG TV-t szeretnék venni.
Ki is néztem egy 42LA660-t, viszont akkor láttam meg, h van egy bemutató darab 42LM660 is.
Mind kettőre van 2 év hivatalos LG gari.Az LA660 : 235e Ft (egy L5-s telefonnal)
Az LM660: 180e FtAmit én láttam lényeges különbségnek, az "tartalommegosztás mobilra" funkció. Ez nagyon jól hangzik, bár nem tudom milyen gyakran használnám.
Valaki használja?Milyen egyéb lényeges különbségek vannak még? (az árat leszámítva, mert az azért elég jelentős )
Mennyire lehet az gond, h az üzletben valszeg elég régóta üzemelhetett? Fényerő csökkenés lehet még ezeknél a tévéknél?
Előre is köszönöm a segítséget.
padi68
senior tag
Sziasztok, Németországba készülök 2 -3 évre és ehhez készülök tv-t venni, melyiket ajánlanátok?
LG 42LA660S 3D SMART CINEM SCREEN LED Televízió +Optimus L5 mobiltelefon 4db 3D szemüveggel
LG 42LA667S 3D SMART CINEMA SCREEN LED Televízió+Optimus L5 mobiltelefon 4db 3D szemüveggel
LG 42LA690S 3D SMART CINEMA SCREEN LED Televízió+Optimus L5 mobiltelefon 4db 3D szemüveggel
LG 42LA691S 3D SMART CINEMA SCREEN LED Televízió+Optimus L5 mobiltelefon 4db 3D szemüveggel
Köszönöm!
-
ezozo
tag
válasz
sbalu1 #24922 üzenetére
Lehet drágább a gyári garis tévé bár ahogy írtad ez nem is biztos hogy igaz,de én már tapasztaltam hogy az LG korrektül kezeli a javítást vagy cserét,amikor hívtam őket és mondtam hogy a tévén még pont van egy hónap gari azt mondta az ügyfeles hogy még a kettő éven felül még van egy hónap méltányossági garancia,amit igénybe lehet venni,nem nagy idő de korrekt
-
sbalu1
senior tag
válasz
huncutka1029 #24918 üzenetére
Kösz, de ki is az a BloodRay?
-
huncutka1029
addikt
válasz
tomiee85 #24915 üzenetére
meg bizony,
a Bd lejátszót úgysem fogod használni, mert drágák a lemezek.
Meg min. kellene egy BD író, is hogy a pécére megvett virágbolti lemezeket kiírd.
De tök felesleg, mert gpről DLNA-n, vag ydirektben lejátszod a filmet.
Szóval inkább jobb többet tudó tévé.szerintem.
-
sbalu1
senior tag
válasz
huncutka1029 #24914 üzenetére
Természetesen megnézem, de akivel egyeztettem (eladó) utánanézett és azt mondta, hogy a forgalmazónál LG hu lesz a garanciajegyen, de ebben a boltban telefonos és személyes érdeklődésemre is ezt mondták.
ezozo: Köszönöm szépen a mintát!
-
ezozo
tag
válasz
sbalu1 #24907 üzenetére
Hali,csak akkor hozd el ha tényleng van hozzá 16x11cm kis garifüzet,[link] én annó MM-be vettem az előző tévémet is,mind két tévém előző évi leakciózott modellek,akkor már minimális az árkülömbség a webshop boltokhoz képest,nemrég cseréltem mert gari lejárta elött egy hónappal panel hibás lett,LG nem javította,csereutalványt kaptam,elvitte és még aznap mentem is a mostani tévémért
köszönöm LG
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok
Mindenképpen Lg tévét veszek úgy döntöttem. Viszont ma még döntenem kellene.
LM660 vagy 10ezerrel olcsóbban LA620 egy BD325el együtt. Kérlek segítsetek. Rendben hogy a 660 vékonyabb, meg 400hz MCI, de megér ez 10e+ egy BD lejàtszó àrat? Köszi. -
huncutka1029
addikt
válasz
sbalu1 #24911 üzenetére
hmm.
Én nem vennék rá mérget, hogy magyar garival kapod,
Majd nézd meg van e hozzá A/5 méretű szines, hologramos matricás
LG magyar kft, által kiállított garijegy.
Ha nem ilyet kapsz, akkor bepaliztak, és síma bolti garis tévéd lesz, ami elég sanszos Web shopok esetében!
Ilyenkor lehet kiverni a balhét a fogyasztóvédelemnél, mert nam azt kaptad ,amit ígértek.mondjuk az Lg mentségére legyen mondva, nem sűrűn romlanak el gari időn belül.
-
Dave567
addikt
válasz
dgyuri0123 #24912 üzenetére
Nagyon más lesz plazma után Lcd-t nézni, szerintem próbáld meg a 50ST60-at nagyon sok jót mondanak róla, persze hacsak tv-zni kell, játékra nem ajánlatos.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#20844032 #24869 üzenetére
Bocs a kissé kései válaszért. Azért cserélném, mert kicsi. 50" körüli kellene.
Ekkora méretnél a 200W sztenderd fogyasztásnak számít és a tv elég sokat van bekapcsolva, akár csak háttérzajnak is. A ghost is zavar kissé, bár nem jelentősen. Kb. ennyi lenne az összes negatívum. -
sbalu1
senior tag
válasz
gycs02 #24909 üzenetére
A megrendelést telefonon adtam le közvetlenűl az eladónál, aki kérésemre utánajárt a garis dolgoknak.Létezik náluk eu garival is ilyen tv, érdekes módon ugyanezen ezen áron, de én feltétlként szabtam az lg magyar garanciát és azóta emailba vissza is igazolták, ahol megjegyzésként szerepel is írásban ez a feltételem.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
"Az általunk forgalmazott LG készülékekhez gyári EU garancia jár" Ez mit is jelent?
-
törölt tag
válasz
frenetik #24902 üzenetére
Naviszont flac-t biztos dekódolt, hiszen azt nem ismeri a tévé.
Nah, itt is van, jól emlékeztem (xbmc wikiről):
OSD audio and subtitle settings
Volume Amplification (Dynamic Range Compression) - Allows you to adjust how much the audio range is compressed, making the loud and soft sounds closer in volume. This is useful when watching movies with loud sound effects such as explosions at night.
tehát ezt kell tolni addig, amíg össze nem paszírozza a dinamikatartományt általad elviselhető szintre. Ezt (mint mindent) le lehet ott menteni a hangmenüben, és alapértelmezetté tenni minden film számára. Emellé az előbbiek szerint a rendszerbeállításokban kapcsold ki a passtrough-t, hogy ez működjön dd/dts esetén is. -
törölt tag
válasz
frenetik #24901 üzenetére
Nincs most előttem xbmc, de van egy olyan beállítás, hogy DD/DTS képes erősítő igen/nem. Namost ha "igen" a válasz, akkor dd/dts passtrough van, azaz egy-az-egyben megy tovább a tévének a hang. Úgy meg semmit nem tudsz vele csinálni. Viszont ha azt kikapcsolod, akkor az xbmc dekódolja a hangot, és a tévének már sztereo PCM-et küld, és akkor már lehet vele xbmc-n belül játszani. Márpedig az xbmc tud dinamikakompressziót, ami neked kell, csak az pláne nincs előttem hogyan (olybá rémlik, hogy lejátszás alatt a hangmenüben tudod csúszkán állítani a kompresszió mértékét, de erre pláne nem esküszöm meg
.
Hétvégén megnézem mindezt lépésről-lépésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest