Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Érdeklődök, hogy az 50NANo793 falra szerelhető-e univerzális VESA rögzítővel, ami tudja a 200x200-as szabványt? A TV hátulja-alja nem tűnik egyenesnek...
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy jópár éves LG SJ810 tévém, hozzá egy AN-MR650 Magic Remote.
Pár hónapja elkezdett szakadozni a Remote kurzor, aztán egyre rosszabb lett. A görgő megszűnt létezni kb.
A napokban csináltam egy reset-et a távirányítón, és azóta nem tudom összepárosítani a TV-vel. A görgő megnyomásakor kiírja a TV, hogy Magic Remote párosítása, majd nem sokkal később, hogy a párosítás sikertelen, próbálja újra később.
Ez a távirányító hibája, vagy mi a franc lehet? -
v.attis
őstag
válasz
junior19 #103188 üzenetére
Köszönöm a segítséget, ha nem ragaszkodom a Kontraszt minta videó szerinti beállításához és érintetlenül hagyom, akkor sikerült 2 üzemmódra levenni a beállítások tengeréből azt ami tetszik.
Az egyik a Normál üzemmód amiben az árnyalatot eltolom a piros fele, a színhőmérsékletet pedig a hideg fele.
A másik a haladó beállítás amelynél pedig a fehéregyensúlynál húzom le a zöldet.
Mindkét esetben a korábban leírt Hideg beállítás közelébe kerül, de nem annyira agresszív, a fehér nem tartalmaz annyi kéket, de mégis élethűbb az emberi bőr.
Számomra a konklúzió az, hogy (amint azt Te is említetted) a tv túltolja a zöldet. Vagy pirosat és a kéket húzom fel, vagy a zöldet le, a javulás nagyon hangsúlyos.Így a Normál üzemmódnál:
Háttérfény: 75
Kontraszt: 95 (érintetlenül hagytam, ahogy javasoltad)
Fényerő: 50
Színtelítettség: 55
Árnyalat: R25
Színhőmérséklet: C25Biztos én vagyok hozzá szokva a hideg fehér látványához és úgy általánosságban a hidegebb beállításhoz, de nekem ez az arany középút.
Köszönöm még egyszer!
-
válasz
Ghostman78 #103185 üzenetére
Ez tényleg csak azon múlik, hogy falra akarod-e szerelni vagy nem.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
TeeJay #103193 üzenetére
Én egyébként elsőre meg nem mondtam volna, hogy fém a hátlap. Lehet, hogy a hűtésnél számít, de egyébként teljesen mindegy. Én egy dologgal vagyok elégedetlen, de azzal nagyon. Az előző is szélén talpas volt, de annál a talpak rögzítése atomstabil volt. A talp függőleges része legalább 20 cm, 3 vagy 4 csavarral rögzítve a tv hátlap rögzítési ponthoz. A tv felállítva is stabil érzést keltett. Ennél a talpnak nincs függőleges része, csak a tv aljára 2 csavarral kell rögzíteni. Felállítva a tv-nek ilyen lebegős tartása van. Ha a felső részéhez érek, mert ronggyal óvatosan letörölgetem a port, rögtön mozog. Nem tűnik egy biztos tartásnak az egész.
-
Attila432
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata és van valami jelentős különbség a LG 55UN81 és 55UN74 között képminőségben? Megérné a plusz 30 ezret?Köszi a segítséget.
-
agressor12
senior tag
Zárjuk szerintem le ez s vitát, minek mi a fontos és kész.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
agressor12 #103181 üzenetére
A "smart felület" tök gyors az UN80-sokon is, minden "azonnal" ott van. Egyetlen helyen kell várni, a beállításoknál, de az valószínűleg a Nano903-asoknál is kell (a bivaly proci ellenére). Na ez pont nem érdekel, az elején egyszer beállítom, aztán kábé havonta egyszer nézek oda. Ezért aztán fontos a bivaly proci.
-
junior19
senior tag
válasz
v.attis #103180 üzenetére
Az egy általános útmutató, az avshd709 lemez anyagának magyarázata.
De a kontraszt gyári állapotát nem érdemes piszkálni, mert színvágást fog okozni az emelése. A kontrasztot rakd vissza a gyári alapértékre.
A fehér vágás beállításnál egy igazi cél van, hogy ne legyen vágva a fehér, tehát legalább a 234-ig látható legyen az oszlopok villogása.
Vannak viszont készülékek, amelyek megjelenítik a fehér feletti tartományt is, ilyen általában az LG is, de ez fűgg a forráskészüléktől is. Ezért az nem hiba, ha végig minden oszlopot látsz villogni azon a mintán, a lényeg, hogy legalább 234-ig lásd.Igazából kellene egy lehetőleg pontos kép, hogy lássuk, te vagy a hideg színhőmérséklethez szokva, s ezért tűnik számodra most a meleg színhőmérsékletnél az arcbőr sárgásnak, vagy tényleg sárgás. Az arcbőrnek a piros és a sárga között kell elhelyezkednie, egyik sem dominálhat.
Ha most, a hideg színhőmérsékletnél nem sárgás az arcbőr, akkor próbáld ki azt, hogy rakd vissza a színmélységet az 50-es alapértékre, s inkább az árnyalatot mozgasd a piros felé. Közben ellenőrizd, hogy a cián ne váljon zöldessé, a piros pedig bíbor árnyalattá. Mert a sárgás arcbőr azt jelenti, hogy sok a zöld, abba az irányba mozdult el, s a sok kékkel mozdítod a piros irányába.Ha fekete vágás mintát ellenőrizted, akkor azon láthattad, hogy más Fényerő érték jó sötétben és más, ha van fény a helyiségben. Így nem lehet egy átlagos beállítást használni.
Használd a Szakértői sötét módot sötétben a megfelelő háttérfény értéken és fekete vágási értéken. Itt a gamma vagy 2,4, vagy BT.1886.
Világos körülmények között pedig használd a Szakértői világos képmódot, megfelelő Fényerő és Háttérfény értéken. Itt a gamma lehet 2,2. -
TeeJay
félisten
válasz
agressor12 #103186 üzenetére
Panel 18nm nagyszobában vagyunk 3méterről nézzük a 65" TV-t és ha tehetném minimum 75"-t vennék vagy a 82" VA paneles UN8500-at vettem volna csak 150cm széles az asztal úgyhogy következő TV-hez szélesebbet kell csináltatnom
rtings tesztekben a NANO TV-k olyan minimális előnyt adnak csak hogy 10ezret nem ér nekem pluszba, pláne mikor szintén 50Hz IPS panel a NANO
Jó marketing de túl nagy jelentősége nincs -
agressor12
senior tag
-
LG 65GX3LA tévével szemezek .
Ebben a kategóriban van "jobb ?
Főleg 4K filmeket nézek, fontos a telt szín .
llletve 4K/120Hz Xbox fut .
Falsík tévé ötlet nagyon tetszik ennél a modellnél.
Kábelezés fal mögött van nálam, ezért abszolút nyerő ez a modell.
Ennek a "nem falsíkos modellje" a 65CX3LA, kb 120K-val olcsóbb, közel azonos tudással. -
TeeJay
félisten
válasz
agressor12 #103181 üzenetére
Nem érzem hogy az UN8000 lassú lenne
50Hz vs 100Hz, 5évig utóbbi volt de most nem nagyon veszem észre a különbséget
inkább nagyobb átmérő mint drágább NANO de kisebb méretben
65" UN szerintem többet ér mint egy 55" NANO de kinek mi -
t-joco
tag
LG 55NANO793 185 000 ft,kb...
LG 55NANO903 285 000 ft,kb..Kicsit több mint 30 e Ft a különbség
-
agressor12
senior tag
válasz
GasparTomi08 #103173 üzenetére
Én a héten cseréltem le a 863-at egy 903-ra,azzal már semmi gond.
Sokan ajánlgattánk a 793 (gyengébb proci,smart felületen kijön a lassúság,nincs natív 100Hz) és az UN sorozatot,ami még lejebb van...
Inkább az a +30e Ft. -
v.attis
őstag
válasz
junior19 #103172 üzenetére
A Te 96665-ös hszben található leírásod alapján állítottam és a teszt videóknak így meg is felel minden!
De akkor mégsem jó?
A baj ott kezdődött, hogy mindent kipróbáltam, mégis a bőr szine sárgás volt. Mindent sikerült elég jól eltalálni csak a bőrtónust nem.
Amikor kipróbáltam a leírásodban a videókat és a teljesen fehér képet mutató videó következett (a függőleges árnyalat sávokkal) akkor jöttem rá miért látszik betegnek minden ember: a fehér minden értéken olyan, mint a margarin.
Én értem, hogy most sok a kék, és a fehér tulajdonképp hideg fehér, de legalább most nem sápadtak az emberek!
Szerinted merre induljak el? Merre változtassak még?
Hozzá teszem, hogy nappal és villanyfénynél is tévézünk, tehát nagyon sötét képet nem szeretnék, kell egy középút ami minden fényviszony mellett kielégítő. -
GasparTomi08
friss újonc
Köszönöm szépen a választ mindenkinek! Kipróbálom!
-
TeeJay
félisten
válasz
GasparTomi08 #103175 üzenetére
Háttérfényt 40-re tedd az energiatakarékosságot meg kapcsold ki
Ha úgy is nagyon bevilágít akkor küldd vissza és vagy UN7300-7400-at vagy UN8000-8100-at nézzél vagy Nano793-at -
rainman72
nagyúr
válasz
GasparTomi08 #103175 üzenetére
Láttam a te képed is!
Nekem más márka Ips paneles tvje hasonló!
Panel lottó!
Itt amugy a Nano85-86 tipust nem igazán ajánlják,azért lett volna jobb vásárlás előtt kérdezni! -
rainman72
nagyúr
válasz
GasparTomi08 #103173 üzenetére
Lehet jobb lett volna előbb itt olvasgatni!
[link]
Vagy egy Nano793-t venni! -
GasparTomi08
friss újonc
Sziasztok! Pár hete vettem egy LG 55NANO86 tv-t. A kérdésem az lenne, hogy a kép bal felső sarkánál meg lejjebb van egy kis bevilágítás. Szerintetek vigyem vissza garanciába vagy más is tapasztalt ehhez hasonlót? Fotón valamivel erősebben látszik mint élőben. Mi a véleményetek? Köszönöm a válaszokat!
-
junior19
senior tag
válasz
v.attis #103170 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal létezik.
A 100 kontraszttal túlvezérled nagy valószínűséggel a pirosat, az élesség teljesen felesleges 25 -ős értéken, a színmélység emelésével megint a piros fényességét emeled meg.
Azután lehet, hogy az a fehér, amire te azt mondod, hogy fehér, mint a hó, sokkal több kéket tartalmazz, mint a meleg1 piros többletet. Ez csak megszokás kérdése, mérés biztosan bebizonyítaná , hogy az a Hideg színhőmérséklet az igen csak sok kéket tartalmazz. -
golffanatic
tag
h, köszönöm..
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Egy olcsó de új LG led tv esetén normális az, hogy a Hideg fehéregyensúly adja az igazán fehéret? Az Avs Hd 709 videókkal állítottam be de mind a közepes, mind a meleg1 és meleg2 esetén, szinte sárga a fehér. A Hideg-el meg, mint a hó!
A 100-as csuszkán így ezek az értékek adták a legszebb képet:
Háttérvilágítás: 60
Kontraszt: 100
Fényerő: 50
Élesség: 25 (a 60-ból)
Szín: 55
Fehéregyensúly: Hideg.
Az összes többi varázslat kikapcsolva vagy nullán hagyva. -
Kátai
senior tag
Kézi hangolás lehetséges úgy, hogy egy csatornát kiválasztok(mint e régi tv-nél) és ha megtaláltam a megfelelőt akkor rögzítem?Vagyis nem szeretném,hogy minden csatornát megkeressen, hanem csak azt az egyet amit én szeretnék?
-
Nem tudom van-e topicgazda, de jó lenne betenni a paneltípusokat, ezévi NANO sorozatokról mit kell tudni, meg a ide line-up PDF-t is.
Az anyagot össze tudom állítani, van rá most kis időm, csak abban segítsen valaki hogy tudnám betolni az összefoglalóba? -
Wolverine
félisten
válasz
golffanatic #103166 üzenetére
IPS.
-
TeeJay
félisten
válasz
mombulllet #103162 üzenetére
Igen meg az brutál méretű is szóval kell alá jó széles asztal
Kár hogy UN8500-ból nem volt 65" IPS meg 70" VA panellel -
jani0625
aktív tag
Sziasztok!
meg akartam írni hogy teljese legyen a kep, sokat segitettetek amikor múlt heten szar volt az Lg un50 81003 tvm. Rendeltem egy újat, másik ment vissza es ez mar nagyon szuper! Nagyon bejön a kep, hang is nagy előrelépés a korábbi lm660s-hez képest.
Ha működni fog jol sokáig, akkor tuti vétel -
junior19
senior tag
válasz
adalbert1 #103154 üzenetére
"igaz kb. 50-60 között van a backlight és a brightenss is)."
"a fekete viszonylag homogén (persze ugye nem teljesen fekete"
Azért raktam külön a két idézetet, mert ütik egymást, itt hibáztál.
A Brightness vagy fényerő a fekete szint beállítására szolgál. Az amúgy sem híres "feketét" még tovább világosítod. Azt rakd vissza 50-re.
Ha kevés a fényerő, akkor a háttérfény értékét emeld. -
TeeJay
félisten
válasz
mombulllet #103153 üzenetére
Szerintem ne parázz, RGB IPS panel lesz és jobb procival mint az UN8000
Direct LED 2020-as TV-k tűrhetőek, persze nem tökéletes de nem is nézhetetlenEgy 82UN8500-at megnéznék szívesen mert az VA panel és hogy mennyire vészes ha nem teljesen szemből nézzük. Ezt leszámítva csak IPS-t vennék nano nélkül
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Vodafone kábeles DTV szolgáltatásunk van. Mediacard van 3 LG tv-ben. Mindegyik TV-n ki van kapcsolva a csatorna frissítés! Két LG TV-n lehet a csatornasorrendet állítani (42LA8609, 47LM620) a harmadik TV-n(65UM7100PLA) nem lehet. Mindegyik TV-n ki van kapcsolva a csatorna frissítés! Egyszerűen a csatornakezelés oldalon nem ajánlja fel a csatornasorrend módosítását!
Esetleg van ötletetek, hogy mitől lehet? -
rainman72
nagyúr
válasz
golffanatic #103156 üzenetére
Kicsit olvass vissza
UN71 RGB vs RGBW panel!
Nem bonyolult! -
golffanatic
tag
sziasztok, megbeszéltük az Ünnepekre vennénk egy új Tv-t az Lg 75un 71003LC lenne az áldozat, annyira nem vagyok képben a tipus hibákkal, meg az ilyen panel meg olyan panel van benne,, dolgokkal, szinte csak természet filmet nézünk..( ott meg nem árt a szép kép ) meg néha egy kis játék lenne,,,erről kérnék valami hozzá értő válaszokat,,, úgy 300k körül vannak,, vagy ha nem jó akkor valami alternativát,,, köszönöm..
-
adalbert1
veterán
válasz
Sarkadi #103135 üzenetére
Ez engem is érdekelne, tegnap érkezett meg az LG 43NANO793NE, és egyelőre még csak próbálgatom, hogy melyik beállítás lenne jó játékhoz - egyelőre nálam Standardon van, és az instant game response-t beállítottam, de a fényerejét én is kicsit keveseltem (igaz kb. 50-60 között van a backlight és a brightenss is).
Maga a készülék nagyon tetszik, egy LG 42LK530-at váltott, ami már 9 éves volt (illetve maga a modell talán 10 is megvan). Ahhoz képest mindenben előrelépés (full hd helyett 4k, webos, ac wifi, bluetooth, magic remote, stb.).
Egyetlen dolog, amiben visszalépés számomra, az pedig a talpa. Az előző készülék forgatható volt, itt pedig maximum a talppal együtt tudom elmozdítani, ez lehetne olyan, mint régen.
Amiben még nem tetszik, az DTS hiánya, inkább kifizettem volna pár ezer forintot pluszban, csak tudja.
Szerencsére Plex-szel konvertálással így is le lehet játszani a DTS anyagokat, csak akkor meg az asztali gép izzad, ennyi erővel akkor ráköthetnék valami kisebb media playert is, jobb lett volna, ha ez alapból megy (most elkezdtem egy Intel NUC-on, vagy valami Plex-et támogató NAS-on gondolkozni) .
Bevilágítást én nagyon minimálisat tapasztaltam az egyik sarokban, de bőven együtt lehet vele élni, a fekete viszonylag homogén (persze ugye nem teljesen fekete), olyan horroral nem találkoztam, mint amit itt páran megosztottak korábban.
A hangja sokkal szebb, mint az előző készülékemnek, általános tv-zésre szerintem bőven megállja a helyét, míg a korábbi elég gyatra volt.
A magic remote könnyen kezelhető és elég pontos, rövid használat után hozzá lehet szokni.
A webos appok közöl a Netflix/HBO Go/Plex hármast próbáltam ki egyelőre, ezek szerintem megfelelőek lettek.
A bluetooth fejhallgató csatlakoztatása hatalmas pluszpont számomra, éjszakai használatnál sokat egyszerűsít a dolgokon. Egyből felismerte a zajszűrős Sony fejhallgatómat, és ilyenkor a távirányító hangerőgombjaival a bluetooth eszköz hangerejét lehet állítani, így kényelmesen, 1 távirányítóról vezérelhető a hangerő is (szemben valami külső dac-cal). Aminek még nem jártam utána, hogy milyen codecet használ ilyenkor (talán valami leírásban benne van), de egész elfogadható volt a hangzás.Összegezve így egy 9 éves modellről váltva rengeteg új szolgáltatás van, és a panel/hang is fejlődött, így úgy érzem, hogy megérte erre a készülékre váltani (főleg a 136k-s media marktos akciós áron), egy 2-3 éves középkategóriás modellről viszont nem váltanék (ha hasonló a szolgáltatáskínálat).
-
mombulllet
csendes tag
Sziasztok! MM online-on vásároltam, hétfőn hozzák, màris parázok!
75un85003la tv lesz... Félek előre, hogy mennyire lesz felhősôdés. Tudom van 14 nap elállás, de akinek van ilyen, kérem írjon, esetleg jöhetne kalibrációról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest