Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- Hobby elektronika
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #81499 üzenetére
Mondtam én, adatokat keresnek, vevők utána mennek, egy kis számlaegyenleg-vizsgálat.
Lázas munka folyik itt.Oké, mondjuk a 100M (meg 10M) forgalmú kereskedő magánokos az pont az a réteg amit én is nehezményeztem, hogy nem "kérik meg" őket üzletszerű tevékenységre egy kis büntivel. Ellentétben a valóban csak ezt-azt, használtcuccot eladó átlaguserekkel szemben egy hiányzó bizonylatért vagy egyéb irreális okosságért.
-
HUN_Sector
őstag
Csak félig off, nav meg a közösségi felület
[link] -
LÁZ
Topikgazda
július, 20 ojró, adom
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
sb
veterán
válasz Throme #81479 üzenetére
A Buggy-nál már csak a buggy motor gyorsabb.
@Warton
Extra igényeknél biztos elsődleges már a hub, hogy mennyi amperrel terhelhető portonként és motoronként, ill. itt a fix motoroknál a feszültség is jótékonyan hat a sebességre, de amúgy adott rendszeren belül a motor számít elsődlegesen. Lásd sima és régi buggy motorok. Ettől függetlenül szerintem sincs gond a PU motorok erejével.Programozással nálam nem volt gond. Meg a gyerkőc is nagyon gyorsan és jókat összehoz benne, de ilyen szempontból nem vagyunk szerintem az átlagközönség. Bár nem fejlesztő vagyok, de IT-ban dolgozom és azért az régen benne volt nálam is és a gyereknek is erős affinitása van hozzá. Emiatt nem is az egyszerűség nálunk az elvárás hanem a minél nagyobb szabadságfok lefedése. De az világos, hogy ez nem általános az átlagusereknél.
-
ADAM1337
nagyúr
Amúgy 1:8 témában nem volt semmilyen update mostanába ?
Lassan kellene release dátum hozzá, ha idén jön ki. -
sb
veterán
válasz ADAM1337 #81488 üzenetére
Nem csak neked. Nálam ez kapcsolódás híján első ránézésre skip.
Viszont úgy látom legalább árban is korrigált, nem csak darabszámra és kinézetre kevésbé komoly.
Optimus 1500db, 180 EUR UVP.
Ez 950db, 90 EUR UVP.@csigay2k
Jópofa. Meddig tart egy ilyen render? Ill. a modelleket készen töltöd be? Vagy mi az ami saját gyártás belőlük? Kastély, táj? Az végtelen időnek tűnne ránézésre. -
csigay2k
csendes tag
Akit még nem csuktak be várbörtönbe, annak itt a lehetőség:
-
Dilikutya
félisten
válasz maross #81486 üzenetére
Nekem megvan az egész, amit anno a Semic kiadott. Nem sikerült sajnos végigvinni a sorozatot.
Amúgy figurából kaphatók a nosztalgikus formák, és pár éve a Netflix animáció is azokhoz állt közelebb. Meg a képregények sem erőltetik a mozifilmes dizájnt, ami szerintem katyvasz, meg minden robot egyforma.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Sinu
senior tag
válasz yahagyma #81481 üzenetére
De miért Bricklink listára teszed? Miért nem kérsz egyet a Legotol?
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Mozaart
aktív tag
válasz yahagyma #81481 üzenetére
Nalunk itt fovarosban a tejes doboz dobhato a Sarga muanyagba. Az se csak papir.
+++
A lego nem azért áll át erre a csomagolasra hogy a standardoknak ne feleljen meg.De igen. Itthon még nem hatekony a muanyagfelhasznalas.
De ha jol tudom mar elindult a repont peldaul. Marmint most mar tenyleg.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
-
Crus
őstag
válasz tocsek18 #81483 üzenetére
Kár, hogy a képregényt követték le, amire kb. csak az ilyen vén hülyék emlékeznek mint én... mert mindenki más a sportautóra emlékszik :-(
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
-
yahagyma
tag
Ezen, de jót nevettem most A hét kommentje
A GWP Fell Beast-nek a 2 db szárny az egyedi alkatrésze egyébként "fillérekből" megépíthető és a minifig torso-ja ami egyedi még.
Egyébként egy elég rosszul sikerült szett szerintem....
Rebrickable oldalon szvsz sokkal jobb Fell Beast alternatívák vannak amiket meg lehet építeni:
[ Szerkesztve ]
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
válasz RapaNui1 #81447 üzenetére
Jelentem felébredtem visszaolvastam a hozzászólásokat is. A csomikat és a padlót is megnéztem, összességében 3.-jára és nincs meg az alkatrész. Bricklink listára felraktam a hiányzót alkatrészt és majd mikor legközelebb rendelek ez se marad le.
Szal első papírzsacsis "élményem" negatív.
Annyi előnye van a műanyagzacsival szemben a papírnak, hogy a papírzacsit nem a szelektív kukába dobom, hanem majd télen a kazánba begyújtós lesz belőle.Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
kbalage2
aktív tag
válasz Warton #81478 üzenetére
A gyengeség relatív, szerintem ebből a szempontból nincs gond a motorokkal. A LEGO dedikáltan beltéri játéknak szánja ezeket, elmúltak az idők amikor "outdoor challenger"-nek hívtak egy szettet Ahogy Throme is írta, beltérre a 42124-nél sokkal gyorsabb játéknak nincs nagyon értelme.
Akinek ennél több kell annak ott van a BuWizz és a motorjaik, de az már tényleg egy speciálisan szűk réteg igényeire van szabva.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Warton
őstag
válasz kbalage2 #81477 üzenetére
Én azért nem dobnám sutba a PU-t. Az egész rendszerrel két fő problémám van.
1. gyenge a motorok teljesítménye, bár azt hiszem, hogy nem is a motor gyenge csak a HUB korlátozza le Mindegy a lényeg, hogy a megépített autók nagyobb sebességgel közlekedjenek.
2. a programozás nem felhasználóbarát Bevillant, hogy anno mikor megépült az egyik gépem az egyik motor fordítva forgott, mint, hogy kellett volna az áttétek miatt. Azt gondolnád, hogy a program blokkban van opció, ahol beállítod, hogy merre is forogjon az adott motor. Naná, hogy nem. Hanem valami add-ont kell hozzátenni, ami a motort megszorozza -1 -el. És nem baj, hogy van egy ilyen beállítási lehetőség is advance és autista felhasználóknak, de azért gondolni kéne a noooormális emberekre is. Vagy akkor felbérelni egy rakás YT-bert, hogy akkor mindenki PU programozási videókat csinál innentől kezdve a készletbemutatók helyett/mellett.Kompromisszummentes linux gaming.
-
kbalage2
aktív tag
Az eredeti szándék szerintem az volt hogy az "elavult" infrás/kézi Power Functions helyett majd jön a szuperokos programozható BT-s kánaán, mert mindenki is ezt akarja. Pár év tapasztalata viszont ezzel szemben azt mutatja, hogy a nép nagy része nem akar programozni tudni ahhoz hogy LEGO motorokkal bütykölhessen. Ezzel vagy szembe mennek továbbra is, vagy változtatnak a koncepción.
Lehetne a mostani hardvert megpróbálni tuningolni, de az alapvető architektúra nem erre van kitalálva. Pybricks megoldja okosba, de a City hub például ott is csökkentett képességű, kontroller support sincs, stb. Én inkább látnék egy új nekifutást, az alapoktól értelmesen tervezve, mint hogy a mostanit tákolják. A PF élt ~10 évet, ha 2 év múlva jönne az új megoldás akkor a PU-nak meg jut 8, nem nagy differencia.
#81473 Warton - nem feltétlen a nézettség hiánya miatt hagytam abba a PU tutorialok készítését, bár ez is közrejátszott. Az újítások/fejlesztések már évekkel ezelőtt be lettek lengetve, feleslegesnek éreztem energiát belerakni egy videó sorozatba, ha utána megváltozik a felület. Ehhez képest ezt csak tavaly sikerült végre megugrani, lett saját "dokumentáció", cserébe viszont már tényleg annyira érdektelenségbe fulladt a dolog hogy kár időt pazarolni rá. Ezért is kéne valami új, friss, használható, amivel rá lehetne venni a kockákon kívül a széles rétegeket is újra hogy motoros dolgokkal bütyköljenek.
-
Ðávid
aktív tag
válasz HUN_Sector #81472 üzenetére
Értem, köszi a választ. Próbáltam megtalálni az ajándékot a kockashop.hu-n, de nem találtam. Beraktam kosárba a készletet, de ott nem szerepel az ajándék.
-
Warton
őstag
Nem tudom, hogy te mennyi PoweredUp -os cuccot programoztál le eddig. De teljesen noobként nekem minimum 2 napba telt, mire egy egyszerű harckocsis mozgást (2 motor (hajtás, plusz kanyarodás + egy torony mozgatást) le tudtam programozni, úgy hogy a 3 motor azt csinálja, amit szeretnék. Egyrészt zéró mennyiségű tartalom van a témáról, egyedül Balázsfromrészingbrik csinált ilyesmi tartalmakat, de egy idő után Ő is abbahagyta, nyilván rétegtéma nem hoz annyi kattintást. Dokumentációt én nem találtam és az appon belül sem igazán van magyarázó tartalom, hogy ez vagy az az építő blokk mit is csinál. Összességében a PoweredUp esetén az ötlet jó, a kivitelezés pocsék és hozzátenném nem kellene sok, hogy jobb legyen.
A PF ehhez képest faékegyszerűségű, beépíted, a távon beállítod, hogy merre forogjon a motor azt csá. Egyetlen hátránya a PUP-hoz képest, hogy a motor vagy full kakaóval pörög vagy sehogy.Kompromisszummentes linux gaming.
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #81469 üzenetére
Az okoskütyü vs gyerek nálunk is megvan, ez világos. De itt az alapkoncepció az volt, hogy ezt akarták adni, a nyomorult meglévő távot sem oldották meg, hogy pl. alapból működjön a Technic hubbal. Ahogy City-vel megy simán. Nem is kell hozzá kütyü.
Szóval ez nálam akarta kérdése volt. Ha A módszert akarták - miközben A és a B is működött egyszerre - akkor miért a B-t fejlesztették és adták?A többi meg gyakorlatilag sw probléma az én szememben. Ha futna a hubon a kód - amit mások szintén megcsináltak - akkor plug and play alap funkciókra az egész rendszer. Épp ahogy írod.
Marad még a táv/extra táv fejlesztése: ez meg megint csak akarat kérdése, ha szükségesnek látják akkor csinálni kell egyet (vagy legalább a meglévőt mellé adni).
És akkor erre jöhetne az extra kütyü+programozás.
Ezzel minden meglévő hw jó a mai formájában. Csak azt kellene hozzárakni amit még szeretnének, pl. egy új távot, a többit pedig sw-ből megoldani.
Ahogy egyébként ma gyakorlatilag a Pybricks-el is így működik most az egész rendszer.szerk: Egy dolog nem menne, a sima fizikai kapcsolós megoldás. De az jelenleg szintén nemlétező hw, valami logika kellene a kapcsolóba ha azzal még megtoldanák a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Technikai kérdés: tudja valaki, hogy ha elállok egy olyan vásárlástól, amire VIP/Insiders pontot váltottam be, akkor mi történik a felhasznált VIP pontokkal? Pl. 100e vételárú készletre beváltottam 5e pontot, fizettem 95 ezret. Elállás után visszakapok 95 ezret, na de a pontot?
Remélem nem az van, hogy külön írni kell az ügyfélszolgálatnak és kuncsorogni a pont visszakapásáért.
-
kbalage2
aktív tag
Rengetegen vannak akik nem akarnak kütyüt adni a gyerek kezébe, pláne ha még kisebb. A Powered Up app önmagában nem elég intuitív, és az emberek nagy része egyszerűen nem akar energiát fektetni abba hogy megtanulja használni csak azért, hogy kicseréljen pl. egy motort egy szettben vagy hozzárakjon egy lámpát.
Ahhoz, hogy egy "szimpla" táv működjön a jelenlegi rendszerrel egyrészt ki kéne fejleszteni a távot, másrészt képesnek kéne lenni kódot futtatni a hubokon, hogy az egészhez ne kelljen okos eszköz. Ezt ugyan a Pybricks megoldotta, de a LEGO-nál valamiért beletörött a bicska. Ezzel viszont még mindig nem lenne megoldva a Power Functions-féle plug and play modularitás, ahhoz bele kellett volna megint drótozni a hubokba/motorokba egy alap viselkedést, hogy működjenek programozás nélkül egy egyszerű távval vagy kapcsolóval. A jenlegi rendszert szerintem mindennek eléréshez felesleges tákolni, inkább érdemes tiszta lappal újrakezdeni.
Szerintem egy ideális rendszer kb alapjaiban azt hozza mint a Power Functions, van fizikai kapcsoló, egyszerű táv, összedugom, megy, nem kell hozzá programozni tudni. A hub tudja hogy ha x motor A porton van és y motor B porton, akkor az egyik hajt, a másik kormányoz, a táv is így működik. Komplexebb szettekhez lehet komolyabb táv, szintén beépített irányítási sémával.
Viszont ha ezt szeretné az ember bonyolítani, akkor jön be a személyre szabhatóság és a programozási lehetőségek. Bár személy szerint a programozás előtt én még valami olyan felületet raknék be mint a régi BuWizz konfigurációja, ahol simán hozzá lehetett rendelni funkciót kimenethez, mindenféle kód blokkok ismerete nélkül.
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #81465 üzenetére
a Power Functions után a teljesen app-vezérelt irányvonal és a programozás erőltetése jelentősen beszűkítette a vásárlói célcsoportot
Ezt nem értem. Okoseszköz gyakorlatilag már mindenkinél van és jóval univerzálisabb irányítást/programozást lehet adni rá mint eszköz nélkül. Plusz utóbbit is megspórolják. Pont ezt használták ki.
De ha ez túl sok az átlagfelhasználónak, túl bonyolult, akkor meg még mindig adhatnának egy "ötforintos" BT vagy bármilyen távot irányítás mellett +6 gombbal és meg van oldva az egyszerűség.
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy 10332-es Középkori város főtere készletet, és úgy látom, hogy egyes webáruházakban 78 ezerért kapható. A hozzáértőktől kérdezném, hogy csökkenhet-e még az ára a nyáron, vagy ennél olcsóbb ajánlatra ne számítsak?
-
sb
veterán
válasz maross #81464 üzenetére
Mármint milyen limitet léptél túl? Ha jól értem az vmi más gond volt, csak ha már amiatt törölték akkor a kódod elveszett. ?
Kinézem belőlük, nyilván irónia volt, hogy normálisan kezelik a problémás ügyeket - lásd fentebb amikor egy sima vásárlást nem tudsz kifizetni.
Ez nálam most nem volt annyira érzékeny téma. Ha lejárt és be se váltja, max rájuk telefonálok. Arra nekem egy tapasztalatom volt, visszaadták a pontot. Ha semmiképp nem szeretném elveszíteni a reward-ot akkor nyilván nem vártam volna vele ennyit.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Warton #81462 üzenetére
Én nem hiszem hogy ez lesz az új és kizárólagos vonal, sok értelme nem is lenne. Egyetlen integrált hubbal nagyjából fixálni kellene a motorizált szettek méretét, másrészt munkagépekhez és egyéb szerkezetekhez ez a kivitel nem passzol, és plusz motorokat sem lehet hozzá csatlakoztatni.
A Mindstorms egyébként hosszú ideig elég fontos szerepet töltött be a LEGO-nál, az oktatási vonalon a Spike Prime-mal még most is elég sok energiát raknak bele, sok helyen népszerű a First LEGO League, stb.
A konzumer programozási vonal hirtelen elkaszálása, a Powered Up app mostohagyerek mivolta és a hardver rapszodikus elérhetősége mögött valószínűleg valami más van. Szerintem idővel rájöttek hogy a Power Functions után a teljesen app-vezérelt irányvonal és a programozás erőltetése jelentősen beszűkítette a vásárlói célcsoportot, viszont a jelenlegi hardverekkel nem érdemes (vagy nem is lehet) egy új megközelítésnek nekifutni. Így szép fokozatosan ki lehet futtatni ezt a vonalat, közben pedig a felszabadult fejlesztőket ráállítani a következő generációra.
-
Nekem egyszer volt nagyjabol hasonlo bajom, akkor nem eroltettek meg magukat. Valamelyik keszletbol amit epp rendeltem, par evvel azelott is rendeltem, es visszadobtak a rendelest limit tullepes miatt. Kod odalett, ujat nem adnak/ujra nem aktivaljak, jovairtak a pontokat amiert vettem. Persze mar reg nem lehetett megvenni. En biztos nem kockaztatnam meg, hogy lejarjon a 60 nap.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
válasz maross #81461 üzenetére
Ugyan mi baj lehet? A Lego minden esetet a legjobban kezel.
@Warton
Az első rész valószínűleg így van. Fejlesztés pedig kellett bele, olcsó nem volt. Viszont ha már kész akkor azért életben tartani már nem annyira vészes szerintem.Attól pedig, hogy nem fő profiljuk, szvsz tényleg zászlóshajóként azért elég menő egy sokmotoros óriási Technic gép is, ahogy egy a robot is. Ezek a presztízs modellek sok más területen is léteznek és soha nem a megtérülésükről híresek.
Az új hubon nincs port az eddig képek alapján. Ez szerintem nem lesz hosszú életű, vagy hát nem tudom, de eléggé behatárolja az építést. Autót azonos kaptafára, meg 1-2 speciálisabb modellt nyilván össze lehet belőle rakni, akkor is ha nem ez lenne az optimális, hogy egyben van a hub+motorok. De igazán másra nem nagyon jó.
-
Warton
őstag
Ez az egész motoros, mindstormos cucc mostohagyereke a LEGO-nak, olyan rétegtermék. Valószínűleg nem hoz/hozott annyi profitot, mint a huszonötödik verziója egy sima rendőrállomásnak, amit a normális emberek megvesznek a gyereküknek szülinapra, karácsonyra.
Annyiban talán pozitív a dolog, hogy úgy látszik, hogy lego szeretné egységesíteni ezt a távirányítós autós vonalat. Mert innentől kezdve az alapja mindegyik ilyen kocsinak ez lesz és csak köré kell építeni a vázat. Meg a programot sem kell frissítgetni, mert ugyanaz lesz a séma mindegyik ilyen autónál.
Még az jutott eszembe, de sajnos sejtem a választ, hogy erre az új HUB-ra rálehet-e majd csatlakoztatni plusz motort?! Gondolom nem...Kompromisszummentes linux gaming.
-
-
sb
veterán
válasz Tyler Durden #81459 üzenetére
Egy kis szolgálati közlemény:
A BDP rendeléshez hozzácsaptam (egy kis készlet és némi PaB mellé) a Micro Ninjago City VIP készletet és azóta el is indult a raktárból. Kb. 100 nap után váltottam be a 60 napos lejárat ellenére.A retro spinning kulcstartómat még egyelőre keresik... beváltani azt is sikerült, de "feldolgozás alatt" van a tétel (tavaly novemberi, az már nem biztos, hogy előkerül ).
-
addikt
-
sb
veterán
válasz Tyler Durden #81454 üzenetére
Kutyakaja rendelés: (1)55e Ft.
Máris megvan a magyarázat. -
sb
veterán
válasz kbalage2 #81453 üzenetére
Igen, láttam a videóid, ill. én is azért próbáltam itt hozzátenni 1-2 hsz-ben, hogy mit látok. A kifutó készletek és eltűnő eszközök alapján nem sok jót.
Ami új ötlet volt, hogy talán a nagy, sokmotoros flagship Technic készletet nehezebben engedik el. És ha abból jönne következő akkor azt nehezen tudom elképzelni normál motorok nélkül.
Ezért kérdeztem rá.
Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy nem jön több ilyen. És azt se, hogy megjelenik egy "tologatós" Liebherr/CAT óriásgép amin nem röhögjük el magunk a korábbiakhoz képest.szerk: Persze a Mindstorms is ugyanilyen flagship volt - sőt, talán egy mai, okoseszközök közt felnövő gyerekhez még közelebb áll, mint a Technic munkagép - és mégis simán megszűnt.
Ehh. Mindegy, úgy sem tudom megmagyarázni magamnak, hogy miért jó meglévő és viszonylag integrált (sw oldalról) rendszert beszántani amikor rengeteg pénz belement már. De nyilván ez egyéni nézőpont. Az eladások 99%-a gondolom jól megvan a sima fröccsöntés-matrica-nyomtatás háromszögben... és mennyivel egyszerűbb üzlet.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz Warton #81455 üzenetére
Ez azon múlik hogy az új hubot tudod-e más szoftverből vezérelni. A gyári Control+ profil biztos hogy csak szervóként fogja hasznosítani, kérdés hogy a Powered Up appban megjelenik-e a támogatás és mikor, illetve hogy egyéb alternatív megoldásokat (pl. Pybricks) működésre lehet-e bírni vele.
-
Warton
őstag
válasz kbalage2 #81453 üzenetére
Ez az integrált megoldás max akkor érdekes, ha valóban erősebb hajtást biztosít az építményeknek, amúgy meg a különkülön motorokhoz képest korlátozó tényező. Számomra még az is kérdés, hogy a szervo részt lehet-e majd nem szervóként, hanem sima motorként használni? Elvileg a mostani szettekben szervóként használt motorok se olyanok, mint a régi PF servo motor, csak a programja mondja neki, hogy szervóként működjön.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
addikt
-
kbalage2
aktív tag
Egyelőre nem tudok semmilyen más motorizált szettről. A PU kétséges jövőjéről már filozofáltam egy sort párszor, én nem mernék nagy összegben fogadni hogy sokáig húzzák. Könnyen lehet hogy ezzel az integrált megoldással szándékoznak áthidalni azt az 1-2 évet amíg a külön alkatrészes szettek már kifutnak, de az új generáció még nem érkezik meg.
81446 yahagyma - a műanyagréteg a papírzacskóban azért van hogy ne szakadjon ki, ettől még a standardok szerint újrahasznosíthatónak minősül. Pont ugyanúgy mint az újrahasznosítható tejeskarton, egyszer nézz bele hogy abban mi van
Eddigi tapasztalataim alapján egyébként könnyebb benne felejteni alkatrészt a papírzacskóban, mostanában több szettnél is előfordult. Hiába rázom ki alaposan, a merevsége miatt valahogy jobban be tud ragadni, és nehezebb is észre venni.
-
Throme
veterán
válasz yahagyma #81446 üzenetére
Tényleg nézz bele - ha még megvan - a papírzacskókba. Nekem marad benne alkatrész. Szerencsére számítottam rá és belenéztem (mert ugye kívülről nem látható)
Van néhány Lego szett, amiben alkatrészek valami könnyebben lebomló, vagy tudom is én milyen műanyagból készültek.
Kisebb környezeti terhet jelentenek, cserében nem biztos, hogy tartósak. -
meagon 26k a rovargyujtemeny
biztos van még mas is, most eleg nagy az akcios reszeladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
5150head
senior tag
Tényleg nagyon jól mutatnak így.
Megtarthatná a Lego a témák szerinti tematizálást a gyűjthető minifigeknél.
Külön tetszett, hogy az Orion pajzsán ott van az Orion csillagkép. Képek alapján ez fel se tűnt.
-
RapaNui1
aktív tag
Közben elkeltek a jófogásos bestiák és lassan már a 60k sem lesz sok érte.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz yahagyma #81446 üzenetére
Hol voltál eddig testvérem? Korábban oldalakon keresztül erről beszélgettünk itt, amit most felhoztál, vagyis a csomagolóanyag és annak bélése.
Korbács nekem is sokkal több volt, de alkatrész nem hiányzott, de pl azt is felróttuk a papír tasaknak, hogy nagyon meg kell nézni mi marad benne, mert nem átlátszó mint a műanyag, szóval biztosan tuti jól átfésültél minden zacskót, dobozt építési útmutatót stb?
-
yahagyma
tag
Vettem 3 db készletet, 75381 Droideka, 76914 SP Ferrari,
60404 Hamburgeres furgon.
Most láttam életemben először papírzacskókba csomagolt alkatrészeket, tényleg van a zacsik belső oldalán egy kis fóliaréteg, gondolom azért, hogy jobban kicsusszanjanak belőle az alkatrészek, így újrahasznosítást hogy gondolták Legóék? Ez biológiai "műanyag" ami lebomlik újrahasznosításkor? Beszélt erről a LEGO?Nagyon nem kevés készletet vettem újonnan és ebből sok nagy darabszámú, Rivendell, kastélyok, 1:8-as autók, de eddig sose hiányzott alkatrész a bontatlan gyári készletből (benne maradt a zacsiban, leesett a földre ilyenek voltak) de csak most fordult velem életemben először, hogy hiányzott 1 db alkatrész a gyári bontatlan készletből, ez a Droideka volt és voltak olyan alkatrészek, pl fekete korbács, amiből 6 db helyett 10 darab volt....
Bízom benne, hogy a papirzacsis érában nem lesz gyakori, hogy hiányzik alkatrész a gyári csomiból![ Szerkesztve ]
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
Gizmo86
csendes tag
-
RapaNui1
aktív tag
Szerintem azért nem fél még a Lego. Óriási a vásárló bázisa és az emberek nagy többségének még a Lego a játék, ráadásul amíg a licensz a kezében van és a védjegy jogai addig csak nagyon kis réteghez jutnak el az egyéb más alternatív megoldások, lehetnek bármennyire is jók, vagy akár jobbak. A változást inkább az emberek kiüresedő pénztácája kényszerítheti ki, de itt megint elfeledkezem arról, hogy Európában csak a miénk üres, szóval ez sem lesz egyenlőre opció.
-
Djuree
félisten
egy pár évvel ezelőttig lehetett magyarázni a minőséggel, de manapság már azzal sem lehet, nincs különbség. én a magam részéről remélem megszorongatja a legot az egyre több és jobb alternatív és kicsit visszavesz az árból. már a gyerekeimnek se veszek eredetit, kinéz egyet a boltban, van 10k ft-ja, ezért kap egy kis dobozos legot. na fiam gyere, netre fel, válassz. 10k-ért kap 2-3x akkorát és 10x annyi féle közül választhat.
persze vannak hulladék minőségek még, de van 4-5 márka amiről tudom hogy tökéletes minőség, abból veszünk, többit meg se nézem. szart nem vennék a gyereknek. egyszer vettem lepint mert elbalfaszkodtam a rendelést és itthonról kellett venni gyorsan, na azt soha többet, az tényleg hulladék....LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #81440 üzenetére
Valami normál HUB-os/motoros szettről nincs hír?
Ha jól látom a Liebherr és az Audi marad ha kifut a Technic heli is idén. A darura se tennék sok pénzt, hogy sokáig velünk marad. Viszont azt is nehéz elképzelni, hogy semmilyen normális, motorizált zászlóshajó nem jön később helyette.
Az lenne az utolsó szög a PU koporsójába. -
kbalage2
aktív tag
válasz Warton #81431 üzenetére
Egyelőre kb ennyit tudunk. Egyben hub, szervó, és hajtó motor 2 kimenettel, és még 6 db LED. Kisméretű tölthető akkumulátor, USB-C csatlakozó, mindez a szokásos Control+ programmal vezérelve. Teljesítményről valós infó még nincs, majd akkor ha lesz review szett meg program hozzáférés hozzá.
-
Crus
őstag
válasz Djuree #81437 üzenetére
Ránéztem az oldalra amiről odaát írtál és azért ON most ez a hsz, mert rohadt nehéz megindokolni, hogyha alternatív megoldásban egy Rivendell arrafelé 40k, akkor Legóéknál miért az ötszöröse.
Az addig "rendben", hogy licencet nem fizetnek, de akkor még mindig 4x árrésről beszélünk. Ott is akrilnitril-butadién-sztirol az alapanyag, meg itt is.
Hová megy el a 4x pénz?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
HUN_Sector
őstag
Kockashopon land rover defender ajcsi készlet 24990 felett, a szállítás ingyenes
-
MODERÁTOR
KocKaland kiállítást látta már valaki? Van köze a régi KocKaLand klubhoz?
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Djuree
félisten
nyitottam egy új topikot, akit érdekelnek az egyéb márkák is kuksizza meg.
majd írok valami összefoglalót ha lesz időm...
[link]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Warton
őstag
A 42176-os készlet új motorjáról tud valaki valami bővebb infót mondani? Állítólag ez végre valami combosabb motor lesz, és mintha azt olvastam volna, hogy egyszerre felel a hajtásért és a kormányzásért, sőt úgy néz ki, mintha a HUB is ebbe lenne egy csomagban, bár ezt kétlem.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
RapaNui1
aktív tag
Most komolyan, nem mindegy hogy ki mivel fizet? Nekem aztán totál mindegy hogy itt az egyikőnk erre esküszik a másik meg arra. Mindennek van díja. Kártyadíj, tranzakciós jutalék, ilyen díj, olyan díj, stb, de ha nincs engem akkor sem érdekel hogy ki mivel fizet. Fizettem már én is paypallal, otp-s, cetelemes, erste-és, revolutos meg a fene tudja még mivel nem, sosevolt gond, vahy ha volt kbalage segített és megoldotta. Ez nem a sarki fűszeres hanem a Lego, még ha nem is a legjobb a rendszerük nekem még soha nem tűnt el se pénzem, se rendelésem, se egyéb más. Egyébként legózik itt még egyáltalán valaki?
-
-
Djuree
félisten
válasz Balesz1899 #81418 üzenetére
olyan nincs hogy nincs díj, max az eladó fizeti meg...a paypal nem ingyenes, vásárlásnál sem. én eladó oldalon is használom, elég sokat levonnak tőlem, persze ha a vevőnek mondom hogy ha paypal-al akarsz fizetni az +5%, az meg nem tetszik nekik...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Dilikutya
félisten
Hogy ne csak mindig a hülye befektetés legyen, külföldön jön egy ilyen:
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
addikt
válasz Balesz1899 #81418 üzenetére
Én megértem, hogy óvatos vagy, de nem egy legonál fogják lenyúlni a pénzed, ha meg igen, akkor fixen visszakapod. Dzsunka balra oldalon meg nyílván nem adod meg.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Balesz1899
aktív tag
válasz Djuree #81417 üzenetére
Fillérre annyit fizettem, mint ami a készlet ára volt. Vásárlásnál nincs díj, ha nem jár konverzióval.
Engem pedig megnyugtat, hogy van egy védőháló, ami segít, ha esetleg gond van. Plusz utálom annyi helyre megadni a kártya adatokat, szóval ahol nincs PayPal, ott rendszerint Revolut virtuális kártyával fizetek. -
Djuree
félisten
válasz Balesz1899 #81414 üzenetére
nem a lego fogja lenyúlni a pénzed, plusz 1 lépést beiktatni meg sose jó, bonyolítja a dolgokat, szerintem, plusz ugye a paypal fee, az se kevés. azt meg sajnos valamelyik fél megfizeti mindig...én ha nem muszáj nem tömöm a paypalt.
LÁZ: nekem még nem volt gondom szerencsére.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Corleone33 #81415 üzenetére
na mondjuk ezek kb. ingyen se kellenének.
de ahogy nézem ez nem is lego...[ Szerkesztve ]
-
Corleone33
senior tag
Nem tudom lett-e posztolva már, de WeBricken van pár deal/welcome discount új vásárlóknak, ha valakit érdekelhet: [link]
Név szerint:
Chemical Plant with PDF instructions: [link]
Mr Bean Brickheadz Parts Bundle: [link]
Basic Parts 100g Random Parts Bulk Lot: [link]
Friction Pin + Tech Parts Bundle (100 PCS): [link]
Bricks 2 x 4 #3001 Parts Bundle-10 Colour Mixes(100 PCS):
[link][ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #81409 üzenetére
én pl azért, mert amilyen trágya a rendszerük, semmi sem biztos, volt már olyan rendelésem, amit csak kb azért kaptam vissza, mert a paypalnak is írtam, mert a lego csak a hülyét játszotta, meg a bankra mutogatott, meguntam...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
RapaNui1
aktív tag
Én is sima otp-s maestro vagy mastercarddal fizetek ami nem is dombornyomott
-
hami85
tag
válasz flashpointer #81410 üzenetére
Én normal Mastercarddal szoktam, azzal is megy gond nélkül.
-
Djuree
félisten
válasz flashpointer #81408 üzenetére
legonak miért paypallal fizetsz? legnagyobb hülyeség…
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #81306 üzenetére
na kozben sikerult vegre megrendelni a szigetet, a tobbi kifizetes meg elakadt a lego oldalan ugyhogy visszajelzes nelkul egyelore nem teljesitettnek tunio a paypal reszerol.
-
RapaNui1
aktív tag
A pletykák szerint 3500-4500 elemszám között várható, azért az bem egy kis jószág, plusz a gwp hozzá. Ha esetleg lesz még egy pontokért megvehető valami is mellé pluszban, esetleg dupla vip pontok és beváltom a pontjaimat is akkor számomra nem lesz rossz vétel. Hajóból korábban csak a Ninjago Bounty volt meg, de az is iszonyatosan tetszett, kicsit már bánom hogy eladtam. Ha ott is olyan gyorsan fogy el a gwp mint a barad-dúr vagy D&D esetében akkor az is arany áron lesz.
-
Crus
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Tyler Durden #81401 üzenetére
Ahogy nézem a D&D nemsokára szerintem lesz 100k környékén, de jó lenne 90k körül beszerezni idővel. Én még a Középkori város főterét szeretném ezen kívül megcsípni majd 60-65k környékén, illetve a Barad-dúr-t 130k körül. Nekem se sürgős egyik sem, nem rohanok már úgy mint korábban. De most olvastam valami hajóról exclusive gwp-vel, azt majd lehet megcsípem, mert ha megjönnek a designer programos készletek lesz vagy 30k-nyi pontom, meg esetleg 1-2 gwp úgy már jó áron lehet, de engem pl a rádió is érdekel lehet azt szerzem majd be 30k árelőnnyel. Valamire el kell lőni a pontokat.
-
addikt
válasz RapaNui1 #81400 üzenetére
Szerintem nem rossz a sziget, de a Barracuda maga elég nagy, én pl nemtudom hova tettem volna rendelés esetén. A másik meg a költés visszafogása, nekem a másik Jonas készlet sokkal inkább kelleni fog, ha bekerül series 5-be, és az árfekvésben szerintem pont hasonló lesz. Emelett most körbenéztem és amit meg akarok venni mindenképpen:
Senna McLaren /ehhez veszek majd normális Marlboros matrica ívet is/
Rovargyűjtemény /elképesztően jól sikerült készlet, színvilág kivitelezés számomra top/
Discovery űrsikló /hogy a számomra lényeges NASA cuccok meglegyenek/
Űrkorszak meséi /szintén a fenti indok miatt/Egyelőre kb ennyi, semmi 100k feletti készletre nem vagyok ráfeszülve, talán egy leócsárolt D&D kastély tudna megingatni..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest