Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Billentyűzet gondom van
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
A vasútállomás szép, nagy, részletes, de mégis kompakt és az előző állomáshoz képest olcsóbb is. Ezért pörög. A kalózsziget is jól megy.
Azt be is húztam.A gombaházat szerintem lepasszolom, nem kell.
-
RapaNui1
aktív tag
Én egyenlőre csak figyelek, nem akarok elhamarkodottan dönteni, mint a múltkor, de most mintha gyorsabban pörögnének a számok, mint akkor, mintha mindenki legot akarna venni.
Egyenlőre az állomás vezet.[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
Itt a link, melyik hogy áll.
Kíváncsi vagyok melyik lesz először sold out.
Google Pixel 4a
-
hami85
tag
válasz flashpointer #81294 üzenetére
Nálam minden rendben ment fizetéssel.
-
petya86
tag
válasz flashpointer #81294 üzenetére
PayPal-lal fizettem, nem volt gond.
-
flashpointer
őstag
hibat ir a fizetesnel nektek minden ment problema nelkul? : (
-
petya86
tag
Nekem a visszaigazoló email szerint
"We've got it! Your LEGO® order is confirmed"
De utána lent a levél alján azt írja, hogy:
Status: In Customer Service
Nektek is? -
RapaNui1
aktív tag
Nem gondoltam volna hogy a vasútállomás ennyire kapós lesz, először érte el a limitet.
-
LÁZ
Topikgazda
a vasútállomás már majdnem funded, azt nem gondoltam volna
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
válasz Tyler Durden #81286 üzenetére
Nalam is most ment at a gomba. Kivancsi vagyok hol allnanak a szamlalok, ha epp mutatna barmit is a bricklink oldalon.
Szerk: most nezem, mennek azok, megjelent par pixelnyi zold csik.[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
addikt
-
-
petya86
tag
BL Rendelés működik már!
Gomba
https://www.lego.com/en-hu/cart?product=910037
Kalóz:
https://www.lego.com/en-hu/cart?product=910038Állomás:
https://www.lego.com/en-hu/cart?product=910034Vonat:
https://www.lego.com/en-hu/cart?product=910035Tengerparti ház:
https://www.lego.com/en-hu/cart?product=910036[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz balint82 #81277 üzenetére
50 körül/alatt is lesz. De az sem olcsó szvsz.
Nem néz ki rosszul de kicsit fura a kerékív, túl nagy/szögletes. Persze több nem jön ki valószínűleg Legoból. Amúgy meg elég kocka (sík) lett, eleje, de főleg az oldala, azzal talán lehetett volna még valamit kezdeni. Hátul dupla kerék. Nyilván fehér, milyen lenne... de kiállítási darabnak nekem ez is mindig elrettentő faktor.
Ennyibe tudok belekötni. Amúgy összehatásra jó, az is használ neki, hogy az eredeti autó is viszonylag egyszerű mai szemmel.[ Szerkesztve ]
-
bordi10
senior tag
válasz balint82 #81277 üzenetére
Kb annyi ezressel kerül többe, mint amennyi elemmel több van a Lego Ford GT-hez képest (38 db kocka a különbség)
Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 PRO | PSN Id: bordi10
-
Sordoran
addikt
-
balint82
senior tag
-
LÁZ
Topikgazda
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
5150head
senior tag
Jön nagyobb Lambo
[link] -
MODERÁTOR
válasz RapaNui1 #81267 üzenetére
& Throme: köszönöm, ettől féltem, (sajnos) eléggé bele vagyok zuhanva az Architecture sorozatba, ezért is lettem kiváncsi a 76419-re... jaj. Ha kell, akkor kell. (Meg a Notre- Dame is, persze...)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
sb
veterán
válasz Mauzes #81266 üzenetére
Köszi.
Lehet, hogy túl általánosnak tűnt de két dologgal szerintem eléggé le lehet szűkíteni:
- Egyik amit írtam, hogy kifutott és egyedi készletre gondolok. Tehát modular, Ideas, stb... nem kommersz készletek. Ez szerintem vízválasztó, mert City és egyébből nem tudom elképzelni a vételi szándékot se nagyon ha van hasonló újabb modell.
- A másik amit nem fejtettem ki, az árszintek kérdése. A beker árakkal sztem kb. mindenki tisztában van itt: egy webshopos árra gondoltam, listaár -30%. Az elmúlt 1-2 év extrém Lego (és más) drágulásától pedig tekintsünk el, nem ez a jellemző talán.De kb. úgy látom, hogy ebben a keretben válaszoltál és ez nekem elég is. A lényeget megkaptam: ha kb. (jó!) vételár körüli értéken eladható az a nagyságrendet nekem megadja. (Nagy inflációval, drágulással meg majd korrigáljuk, vagy nem általános vagy ha ilyen beüt akkor vélhetően követik a használt árak is egy ideig)
A fentiek miatt kérdeztem, nyilván nem reális most extrém értékű készlet behúzása, de az ember eljuthat oda lassan is, hogy egyedileg értelmezhető pénzt költ, hobbi szinten, szummában viszont elrettentő az összeg (erre csodálkoztam most rá). És azért ilyen szempontból már nem mindegy, hogy 3-5-X év utáni masszív összeg a nullát/marék kockát fogja jelenteni vagy úgy nagyságrendben kb. a vételárra hasonlító összeget. (És egyben ez azt is jelenti, hogy eladható is lenne. Máskülönben az átlagár sem korrelálna a vételárral.)
szerk: Egyébként vevő oldalról is hasonlóan látom. 2x bontatlan nepperes árak hidegen hagynak, de egy kifutott, bontott szett korábbi új áron (+-drágulás korrekció) normális szintnek látom vevőjelöltként is.
Konkrét példaként a listádból a Loop Coaster nálam is fent van. Ilyesmi arányokat képzelek én is. 130k körüli ár, akcióban láttam már 110-15 körül újan. Ha kifut akkor 100-at csak megér később használtan, pesszimistán nézve is, ha el kell adni... de tippre inkább többet.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz koncsik #81264 üzenetére
Jó ideje figyelem a 76419 szett árát. 46k alá nem nagyon ment és még ezt is sokallom a pici alkatrészekből álló kiállítási darabért.
Nincs benne játék funkció és ahogy #81267RapaNui1 írta inkább Architecture.
Pedig nekem kéne, mert nem olyan nagy, így jobban elfér. A kis alkatrészek ellenére részletes és tetszik, hogy jelenetek is bekerültek a szettbe. -
Mauzes
addikt
válasz RapaNui1 #81268 üzenetére
Ez fura lenne, ha így lenne, mert szerintem nem éri meg megvenni egy bontottat kis haszonért (pl. 10%) egy bontatlanhoz képest. Vagy akkor a piac szerint megéri? Mert ha nem, akkor ezeket nem tudnák eladni az eladók, ergo nagyobb diszkontra kellene kényszerülniük.
Kíváncsiságból visszanéztem párat, amit használtan vettem, szerintem mind bőven megérte:
- Nintendo Entertainment System a Mario figurával együtt volt 50k
- Technic Lambo Sian 55k (ez mondjuk tényleg fehér hollós vétel volt)
- Pac-man Arcade 50k
- Loop Coaster 99k, amikor a bontatlan még 130 volt
- Grand Piano 68k
- Pirate Ship 25k
- kifutott Downtown Diner 38k volt 5k-nyi hiánnyal -
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #81268 üzenetére
Olyat tényleg csak olyantól tudsz kifogni, aki abszolút nincs képben a másodpiaccal, Bricklinkkel. Szerencsére nem nézegetem a Marketplace-t jó ideje, így nem tudom, hány jó vételről maradtam le. Direkt legós csoportokban árulók mindig képben vannak.
70437-el jártam úgy tavaly, hogy kb. átlagos bolti árán sikerült megvenni magánembertől, bontatlanul, és akkor már 2 éve kifutott. Jelenleg a Bricklinken 2x áron megy.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mauzes #81266 üzenetére
Már kifutott jó árban lévő használtat én is láttam és vettem is, melyek mindegyike drágább volt mint anno a beszerzési ár, de olyan használtat, melyet az elmúlt években adtak ki és szívesen kiraktam volna, ráadásul jó áron lett volna, vagy újkori beszerzési áron, vagy olcsóbban, hát az ritka mint a fehér holló, nagy szerencse kell hozzá.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz koncsik #81264 üzenetére
Én a 76419-et most láttam élzőben az Aréna plázában. A 71043 megvolt de bontatlanul eladtam, ahog, a 76419-et is, de az előbbit csak a neten láttám. A 71043 inkább Icon's, Creator vonal, míg a másik inkább Architecture. Mindegyik szépen és részletesen kidolgozott, de azért a 76419 méreteiben messze elmarad a 71043-tól. Az csak egy kiállítási darab, mint a Himeji. Leginkább a most megjelent Notre-Dame-hoz tudnám hasonlítani. Tulajdon képpen a kettőnek a nevükön kívül nem sok köze van egymáshoz. A véleményem, hogy a pici is nagyon szépen néz ki, szépen és részletesen kidolgozott, nekem élőben nagyon tetszett, de nem lehet a másikkal összehasonlítani. Ha bejön az Architecture vonal akkor tetszeni fog ez is, ha nem akkor inkább ne vedd meg.
-
Mauzes
addikt
Erre szerintem nincs semmilyen konkrét számszerűsíthető szabály. Főleg mivel beker árhoz képest kérdezed, ott aztán hatalmas különbséget okoz, hogy 2019-es, 2021-es vagy 2023-as vásárlás.
Második bekezdésed viszont kicsit konkrétabb, arra azt tudom mondani, hogy jelentős része a bekerülési értéknek realizálható majd a későbbi eladásnál. Érzésre a beker érték 2/3-a feletti részt biztosan vissza tudod kapni, ha akarod (pontos érték nem létezik erre, lásd fentebb). Ezt az is nagyban támogatja, hogy a kifutott szettek egy nehezen becsülhető arányának elkezd majd elszállni az ára, mire te eladod.
Mod: annyival árnyalnám, hogy ha tényleg kizárólag kifuttott szettre értendő a kérdésed, akkor abban a szegmensben valószínűbb, hogy átlagosan nagyon keveset vagy semmit nem buksz beker árhoz képest (inflációt nem figyelembe véve), még úgy sem, hogy bontottan adod el.
#81265RapaNui1: ha kifutottról beszélünk, ott valóban ritka, hogy nagyon olcsón adják bontottan. De azért én már rengeteg készletet vettem használtan és nagyon komoly árelőnye volt (különben nem lenne értelme).
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Én még rajtam kívül nem nagyon láttam senkit bukóval eladni a legot. Nem is nagyon látni beszerzési ár alatt használt készleteket sem, pedig ha jó áron lenne engem sem tartana vissza attól hogy vegyek ilyet.
Ha visszamegyün 10-20 évet az időben akkor az elmútl 20 év szettjei minimum 2x áron kelnek el használtan, de inkább többért, már ha van rá vevő.
Hogy az elkövetkezendő időkben mi lesz a tendencia, ember legyen a talpán aki azt megmondja, minden esetre én alig tudok legot eladni, de a beszerzési ár, vagy jóval az alá meg minek menjek, akkor inkább megtartom és a vásárlásokat próbálom visszaszorítani és csak az igazán tetsző készleteket jó áron, egy-egy kihagyhatatalan akcióban megvenni.
Addig is van mit csinálni, megösszerak i való is akad. -
MODERÁTOR
Összevetette (itt) már valaki a 2 Hogwarts Castle készletet? (71043 vs 76419)? Mi a véleményetek? Köszi előre is (a 71043 megvan )
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Crus
őstag
Hát pont ez az, hogy 30 év után, az akkori műanyagokkal passzol és az valóban nem semmi. De ez lenne az alap elvárás ennyiért.
Nekem egyébként főleg az újabb készletekkel vannak ilyen gondjaim, hogy valami túlságosan laza. Pl. a gyerkőccel összerakott a 60387 4x4-es terepjáró kalandoknál a szélvédő már attól lejön, ha ránézel, vagy a Creator kalózhajónál a kalózkalapba tett toll, vagy éppen a láng... de sok ilyen van sajna.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
Gyakorló (használt) eladóktól kérdeznék.
Kifutott - mondjuk egyedi, tehát Ideas és hasonló, nem kommersz City, stb... - szetteknél hogy aránylik a beker ár egy esetleges eladási árhoz képest?Nem eladni szeretnék elsősorban, azért is használt érdekel. Viszont tapasztalatom nem lévén nem tudom belőni, hogy ami belemegy pénz az végül értékben hova konvergál. Nulla vagy szükség érték szerint azért pénzzé tehető jó eséllyel. Ha már egy szemmel jó látható összeg megy bele akkor nem mindegy...
Én nyilván az utóbbira gondolnék, akár magamból is kiindulva a másik oldalról. Most pl. szembe jönne egy kifutott, használt Assembly Square vagy egy régi Hullámvasút akkor az nekem vevőként sem 2 Ft-ot érne. A bontatlan nepper piac 2x árai sem pálya (nekem) vevőként, de az eredeti ár körüli/feletti(+áremelkedések) használt cuccokat még kifejezetten jónak is találnék ebből a szemszögből.
-
sb
veterán
válasz RapaNui1 #81243 üzenetére
Az asztal nagy nyilván. Láttam a szettet élőben is, korrekt.
Együtt még impozánsabb a gyűjtemény. 3 kéne, a Micimackó van csak meg ezek közül.@Crus
Ha már hibák:
Írtad a leeső sisakot, ilyet már én is említettem, nálam is sisak jellegű fejfedőknél volt és mondtam is, hogy először a gyerekre gyanakodtam mikor morcos volt a leeső sapka miatt. Aztán mikor láttam, hogy sisak akkor rájöttem, hogy ő nem tudja úgy feszíteni, hogy kilazuljon a stud foglalat...
A másik némi snot építés a napokban, a nagyobbik rakott össze pár dolgot, mutattam neki hogy illenek össze a normál és elforgatott elemek... a klasszik lámpatartó "kereszt" lazán elállt egymástól (és az egyik sárga volt fehér helyett). Másiknál sem adta ki a cucc, 5-6 stud széles építmény és lazán volt benne egy körömnyi eltérés. Nem ezred milliméterekről volt szó.Alapvetően elég pontos a Lego. Amikor 30 év után is passzol (így-úgy, akár lazán is) az sem semmi szerintem. És egyéb gyártóknál is lehet több hiba, sőt, még a Legora sem tudom ráhúzni, hogy trendszerűen romlana. De nehéz azt látni és láttatni, hogy hibátlan lenne és ez a teljesen hibátlan minőség az extra ár oka. Ezzel van bajunk sokszor szvsz.
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #81256 üzenetére
Igen, ez tavaly májusban volt, akkor 54k volt az Alpesi ház a Rivendell akciókor, úgy írtad. Tény sajnos, hogy azóta az €/HUF témában 20 Ft-tal rosszabbul állunk :-(
A Legót is importáljuk és nem Nyíregyen gyártjuk?
Jó tudom... alapanyagok, licenc, anyámtyúkja :-(Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Corleone33 #81255 üzenetére
Gyönyörű az a készlet! Gratula! Kicsit sárgulok is... reménykedem egyszer egy BF akcióban, hátha.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
addikt
válasz RapaNui1 #81256 üzenetére
31.5% áfát is dobd még rá és akkor sinen is vagyunk (:
Ennek ellenére ma berendelem a Jonas féle gombaházat és dobtam egy vote-t neki az 5. körben lévő nagyobb készletére is, ha bekerül, akkor azt is behúzom, eszméletlen jól kidolgozott mindkettő."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Corleone33 #81253 üzenetére
Azért az tény hogy elég sok a licenszelt termék és akár tetszik akár nem azt a legonak ugyanúgy ki kell fizetni és ezt beépítik az árba is. Egyébként a hivatalos árhoz képest előbb-utóbb mindig elérhető bármelyik termék minimum 20%-os ledvezménnyel, de nem ritka a 30-40% sem, csak ki kell várni.
-
RapaNui1
aktív tag
Azt hiszem amikor a Riwendell le volt akciózva akkor ez is 47 vagy 49 ezer volt ajándék készlettel együtt, de volt időszak amikor talán láttam 40-45 ezerért is. Azt azért ne felejtsük el hogy tettek róla hogy az infláció
Európában nálunk legyen a legmagasabb és ez az árakon is meglátszik, mert szinte mindent importálunk. Szóval én nem minden esetben a legot szidnám az árazás miatt inkább azt mondanám, hogy, ez lett 14 év eredménye.[ Szerkesztve ]
-
Corleone33
senior tag
86 ezret fizettem érte kockavároson, kicsit szívtam a fogamat az árat illetően de egyszer élünk Egy tizessel kevesebbért is láttam FB-on, de az meg egy "meg nem nevezendő kópia" volt, annyival meg nem volt olcsóbb, hogy egy minőségileg fixen gagyibb verziót vegyek belőle..
Annyi ideje szemeztem a szettel, hogy bűn lett volna otthagynom
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Crus
őstag
válasz Corleone33 #81252 üzenetére
Mennyiért sikerült behúznod a Pac-Man masinát? Nekem is wishen van, de annyira nem nagy szerelem, hogy max 60-70k-nál többet adjak érte.
Nem is nagyon fogja elérni a kritikus pontot. Amikor van egy nyilvánvalóan hibákkal rendelkező készlet, akkor is 5 csillagokat dobálnak rá laikusok tömegei. Sajnos az igények és elvárások egyre lejjebb vannak...
Másikra: A Zeldás készlet nagy szívszerelmem lenne, de gondolkodtam rajta és nem fogom megvenni. Van az az ár amiért érdekel, de annyira brutális a kezdő ár ahhoz képest amit tud, hogy sosem lesz elviselhető áron.
-
Corleone33
senior tag
válasz RapaNui1 #81245 üzenetére
Most őszintén a Lego helyében te árulnád a termékedet kevesebbért, ha kvázi bárhogyan is árazod be azt, úgyis viszik mint a cukrot?
Szerintem ez régóta nem licensz kérdése semmint egyszerűen az, hogy megtehetik, lsd pl Nintendo példának okáért.
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Corleone33
senior tag
Sajnos az utóbbi években nem sok új lego szettet vettem, így a minőségről nem tudok érdemben nyilatkozni (legutóbbi vásárlásom a Lego Icons: Pac-Man Arcade volt és még vàrom hogy megérkezzen), de erre a legegyszerűbb megoldás a pénztárcával való szavazàs.
Pusztán szóban hiába bojkottálja bárki is a Legot, ha közben meg új szettek megjelenésekor mindenki sorbaáll hogy megvegye
Márpedig abban az esetben még valószínűleg nem ért el kritikus pontot az elégedetlenek száma, hogy a cég kényszerítve érezze magát változtatni az üzletpolitikáján
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Corleone33 #81250 üzenetére
Tudom, hogy milyen a HUF, de külföldi fórumokon is ijesztően sok helyen jellemző lett a szájhúzás az ottani(!) árakra, pedig ők "kicsit" jobban keresnek. De még szavam se lenne, ha nem érezném azt, hogy nem csúcsminőséget veszek, hanem egy konstans romló valamit :-(
-
Corleone33
senior tag
Ha nagyon cinikus akarok lenni akkor mondanám azt, hogy a Lego tisztában van a célközönségével és hogy a hardcore rajongók/gyűjtök/stb ígyisúgyis megveszik.
Nem értek egyet a (helyenként szerintem arcpirítóan pofátlan) árazásukkal pedig gyerekkorom óta nagy Lego-fan vagyok de eh...
Ez sose volt és sose lesz egy olcsó hobbi (és legszívesebben folytatnam ezt a gondolatmenetemet, de nem teszem ).
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Ezt a Mitx csoportbol szedtem
-
Crus
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
Egyébként én azt mondom, hogy szerintem jelenleg a legjobb ár-érték arányú készlet a Viking falu.
-
RapaNui1
aktív tag
Mérteit és darabszámát is tekintve az Alpesi házikóhoz van a legközelebb, de ugye a fránya licensz megdobja az árát, de lesz ez még olcsóbb is.
Az biztos hogy nagyobb, mint a Micimackó házikója, de azért kisebb mint a Hókusz pókusz ház és az ugye egy teljes ház konstrukció.
Nekem bejön mind a 4, jól illenek egymás mellé.
-
HUN_Sector
őstag
Ne feledjétek: 17:00 BL készletek
-
sb
veterán
válasz RapaNui1 #81238 üzenetére
Jól néz ki. Listán van nálam is*.
Az utolsó képen viszont vagy az asztal nagy vagy a készlet kicsi (törpék ugyebár ).*Mondjuk most átfutottam mi tetszik, 2M körül állt meg a lista. Azt hiszem ezt majd újra kell gondolni és osztani mondjuk tízzel, ha nem veszek lottószelvényt.
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a Hófehérke házikó. Bár az utóbbi időben a szomszéd kissrác már nem segített, az első 5-6 zacskót szinte egyedül rakta össze.
Ez egy olyan készlet, melynek a megépítése az elejétől a végéig tetszett. Még a tető megépítése is, ami végeredményben nagyon jól mutat. Jók a figurák a házikó és a kiegészítők is. Nagyszerüen be van rendezve az egész. Engem egyáltalán nem zavar, hogy nem egy komplett házról van szó és az sem hogy nem csukható össze teljesen. Én ezzel a készlettel meg vagyok elégedve és szerintem a 60-65 ezer forintos vételi ár is korrekt érte, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy majd egy black friday keretében elérheti a 45-50 ezres vételi árat is. Én nem bántam meg hogy megvettem és összeraktuk, élveztem minden egyes pillanatát.
[ Szerkesztve ]
-
Diesel38
tag
+lehet hülyeség meg nem is lenne kivitelezhető, de jó lenne valami vásárlási szándékot is nézni.
Olyan szempontból gondolom, hogy biztos rengetegen szavaznak úgy egy ötletre, hogy egyébként eszük ágába nem jut majd annyit adni érte amennyibe már most sejthetően kerülni fog. Csak terepasztal volt a jele oviban és végiglájkolja az összes épületet.Csak akkor lehet nem lenne olyan, hogy nagy nehezen bekerül egy ötlet az 5 megvalósuló közé kiejtve rengeteget izgalmas, majd nem hogy 30 de 20 ezer se kel el.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz flashpointer #81233 üzenetére
elvben kéne, mert az alap listázó felület a bricklink (1 regisztráció talán nem akkora probléma), de legutóbb is az volt, hogy letérdelt a bricklink, ergó se előre se hátra, aztán többen belinkelték a direkt sah-os elérést, és sztem én is úgy rendeltem meg...
-
sb
veterán
Nem ismertem.
Hasonló, de azért van különbség. Az a gond, hogy igazából nincs nagy variáció egy témára. Vagy ha lenne is, általában 1-2 megoldás van amit célszerű is használni, ha direkt nem akar valaki nagyon különbözni. Egy ilyen hajónál végképp nincs sok mozgástér.Én főleg a modularokat nézegetem végig, azoknál szvsz nem sok eredeti megoldás van. Ami nagyon kilóg, tök egyedi, de ha a szorosan vett építési/modellezési (rész)mintákat nézem akkor 90%-uk vótmá' érzés. (de ez messzire vezet, Cada/egyéb topic fejtegettem, hogy elég macerás lenne kihámozni alrészenként ki-mit-hol látott már)
@HUN_Sector
Volt már róla szó, hogy a kiválasztottaknál is látszik a koncentráció. A mostani széria 4x5db már kiválasztott készletéből 5db duplázó van bent, tehát 10db-ot elvisznek a 20db készletből. Amikor szó volt róla mennyi jutalék jár érte akkor néztük. Ebből már - mondjuk 100k+ árnál - lehet valamit kezdeni.
És az 5. sorozatban is láthatunk ismerős neveket...Tanulság, hogy az igazán jó tervezőkből nincs sok, ha valaki elég ügyes beszállhat és tarolhat.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz Diesel38 #81228 üzenetére
Persze részleteket módosított, de a szerkezet, maga az alap az egyértelműen Jonastól van. Szerintem ez nagyon gáz így.
Mondjuk ahogy nézem Jonas is megint bedobta a hajót. Egyébként tényleg kéne valami korlát az indulásra. Max kettő per kör, vagy összesített elemszám. Tehát pl egy nagyobb meg egy kisebb szett.
Én szeretem a castle témát, de tényleg nagyon sok és sok a béna. Igazából nem tudom melyik tetszene ha tovább jutna.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz flashpointer #81230 üzenetére
paypal is ok, mert fizetéskor átirányít a sahba, és effektív onnan tudod kifizetni, ahogy a többi esetleges sah-os vásárlást, és már a szerencsére rájöttek legoék, hogy paypal is létezik, úgyhogy fizetni is tudsz majd.
-
flashpointer
őstag
Tudom hogy mindig tema szokott lenni de meg nem rendeltem a briclinkes limited kiadasos keszleteket, paypallal lehet fizetni vagy csak kartya es blokkolja az osszeget amig kuldik?
-
Diesel38
tag
Szerintem azért elég sok különbség van. Az orra a hajó test széle a fedélzet is és jóval kidolgozottabb a narancs fehérnél. Max. a vitorla meg az árbóc olyan.
Azt hittem van valami korlát. Kicsit fura, h EmanueLego-nak 6 ötlete is szerepel ebben a fordulóban. Azt már nem is mondom h 4 ugyan olyan Bár azt meg kell hagyni h a repülő nagyon menő
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Crus
őstag
válasz Tyler Durden #81225 üzenetére
Láz Kanadában él, Brit Kolumbiában? Bocsi, nem tudtam ^^
-
addikt
válasz Diesel38 #81217 üzenetére
Én is szavaztam erre a ladikra, komolyan a bakancsom tele a sok épülettel, főleg, hogy a nagyrésze nem is igazán különleges.. A LÁZ által készített bakancsos nyanya is adja nekem
sb: gombaházra is dobtam egy love-t, a mostaniból is szerintem azt fogom behúzni egyedül, tetszenek a srác munkái, nem kizárt ha bejut a v2, azt is buyolom.
Llew: csodálom, hogy ilyenkor az eredeti alkotó kibírja szó nélkül, tutti odakommentelnék egy szaftosabbat a lopott alkotása alá..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Llew
senior tag
Azért vannak érdekes húzások. Pl ez, ahol a tervező simán lenyúlta JonasKramm (gombaház tervező) 4 .szériában kiesett viking hajó modelljét és hozzátette a saját(?) építményéhez az eredeti alkotó megemlítése nélkül.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
-
Ma ilyen csalós aprós nap van úgy érzem. Most épp ezt találtam jófogáson, a saját készletemről készített fotóval hirdetve, szokásos olcsón van, de messzie földről küldöm előre utalással. Bár nem sok esély van, hogy valaki pont ráugrana, de ettől az egyéntől nem vennék.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
Gyorsan végigfutva szerintem kilőtted a legjobbat.
Van gombaház v2 is.
Illetve a Floating Waterfall Castle is egész jó. Nem tökéletes, de vannak erős részletek és az ötlet tetszik. Legalább nem normál vár.
@HUN_Sector
Ez nekem is bejön, ill. volt még 1-2 kisebb kalózos, más témában is. Nekem is az jutott eszembe, hogy ezek egész kezelhetőnek tűnnek a sok 4000db-os között, önvédelemből lehet, hogy erre kéne szavazni.De persze vannak jó nagyok is. Nálam a szokásos: házak bejönnek, van pár szuper és több közepes. Várból is van pár jó de már kezd unalmas lenni.
-
LÁZ
Topikgazda
naja, bár ahogy végignyálaztam, eléggé megszaladt a castle ceruza, sztem 80% ilyesmi téma
úgyhogy nyomtam is egy tutit a cipős mamira
@Diesel38: sztem nem sok értelme van, mert úgy is az marad fenn, amire a legtöbb love it meg like it van, azokba sztem nem fognak energiát feccölni, amik amúgy is a 'nemteccik' kategóriába esnek, bár lehet rosszul gondolom, és vmi teljesen más a rendszerük
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
-
-
Crus
őstag
válasz Tyler Durden #81203 üzenetére
Igen kell és mégis tudott ez nagyon jóáras lenni... Emagtól van amúgy. Érdekes ÁK-n 13k a min. rá, pedig volt 12 is :-)
Rivendell alap, ez a torony nagy duzzogva 60-70k körül, annyi meg soha nem lesz, így biztonságban vannak a molyok a pénztárcámban :-)#81204 sb:
Nálam van egy pár sárkány már, D&D-s is. Ami még jól néz ki szerintem és efféle téma a Ninjagós Dragon Stone Shrine 71819-es.
FB marketplace ügyre csak annyit, hogy nekem még mindig nem fér a fejembe, hogy mi akar az egész FB lenni, már azon kívül, hogy a személyes adatokkal bármikor bármit bárhogyan, meg folyamatosan perelik ezért őket. Eszem ágában nincs ott valós accot létrehozni... kb. egy pöcegödör.
[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz maross #81205 üzenetére
ha ez marketplace akkor a fb ilyen én is jelentettem és konkrétan még kaptam is figyelmzetetést, hogy valótlan jelentés esetén én kapom az ejnyebejnyét.
Semmit sem ér az egész jelentés gondolom ha nem jön be nekik irdatlan sok jelentés a userre…ha lego csoport akkor jelezd a csoportadminoknak.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz maross #81205 üzenetére
Soha ne hirdess publikus csoportba, én rc modellezek még legon kivül, de megtanultam ezt az alap szabályzt scam az egész marketplace ezért talán jobb lesz ha only verified accot enged a facebook fel. (Plusz politikai dolgok terén eltűnik majd a sok filipinói vett like )
-
RapaNui1
aktív tag
Szerintem a D&D szettet anno a gwp-vel pontokért beváltható könyvvel magyon megérte volna megvenni, mert eladást követően kb 90-100k-ra jött ki a vége. A Barad-dúr is megérte volna látva a jelenlegi árakat akár sah-ról akár bravostoreból plusz ajándékkal. Szerintem ha jelenleg úgy állnék anyagilag ahogy az elmúlt pár évben álltam akkor nem is gondolkodtam volna rajt, hisz anno gondolkodás nélkül megvettem mindent is. Jelenleg viszont nem mondom hogy rosszul élek és panaszra sincs okom, de a Lego nem mindig fér bele a keretbe, vannak fontosabb dolgok is, amik szintén elviszik a pénzt, így most kihagytam ezeket a lehetőségeket és várok a jó árakra. Nekem a listámon jelenleg 3 nagyobb készlet van amit majd meg szeretnék még venni a D&D 103k környéke, a Barad-dúr 135k környéke és a Középkori város főtere 65k környéke. Aztán biztos jönnek még majd mások is a sorba, de egyenlőre ezek képezik a kívanságom listáját.
-
Throme
veterán
válasz Corleone33 #81198 üzenetére
Megnéztem, 1hét telt el rendelés/fizetés és csomagautomatába kerülés közt.
Készleten lévő terméket rendeltem és online fizettem.Itt volt akinek gondja akadt a visszaküldéssel (14 napon belüli elállás) ha jól emlékszem, a zsét nehezen és későn kapta vissza .
Tavaly Karácsonykor rendeltem tőlük (mert kapható volt gwp külön), az is megjött rendben, de most nem tudom mennyi idő alatt szállítottak.
Szerintem egy utánfizetéssel nagy veszteni valód nincs.
Ha nem olyan sürgős, akkor tehetsz egy próbát szvsz[ Szerkesztve ]
-
-
sb
veterán
BL Price Guide szerint kb. 100db eladás volt szumma. 35-70k között, átlagár 48k. -> Tehát hülyék a 'zemberek.
Vagy lehet, hogy nem, mert 100db kb. semmi. Ez a kivétel.@Crus
Nagyon bánom, hogy lemaradtam róla jó áron. Akkor még nem voltam képben a sárkányokkal kapcsolatban. Azóta jött az "igény" házon belül, végigkattingtattam az összes Ninjago meg mindenféle sárkányt. Ez az egyik legjobb klasszik. A top nekem a DnD-s, részleteiben megnézve. Pedig elsőre az tűnt a gyenge pontnak a készletben.
Az új nagy Ninjago sárkány se rossz, de az már túl nagy. A többi meg nem annyira klasszik forma, vagy max nagyon régről akad még 1-2 jobbféle kifutott.@RapaNui1
A gwp-s eszmefuttatásom kicsit másról szólt. Hogy hogy működhet vevői oldalról a piac, mennyire szabadulhat el irreálisan az ár. Vevői (készlet) oldalról jóval egyszerűbb, ahogy írod is: -30% szinte mindig benne van a s@h-hoz képest árban. Annyit meg ritkán ér a gwp, akármennyire ritka is, ha drága 150-200k-s készletről van szó.
Amikor jó lehet, kevés kivétel:
- Nem lesz meg a -30%, előfordul de ritka, főleg egy nyíregyi gyár mellett. (bár én ilyen forrásból semmit nem vettem még, de lehet, hogy kéne azok alapján amit írtok)
- Extra árra megy a gwp: ez lottó. (lásd Ninjago City-t ha eladtad 25-ért, most 11-12 körül látok kb. mindenhol)Szóval ez elég ritka. Jobb eséllyel inkább kisebb készletre érdemes így menni. 100k alatt esetleg ki lehet fogni relatíve drágább gwp-t.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez egy tök tutti kis készlet ár/teljesítmény kategóriában, licenszet meg itt is kell fizetni. LOTR ilyen szempontból megint elszállás, mondjuk azért egy Rivendellt érdemes beszerezni, de ez a torony nálam tutti skip. Vonalat viszont vigyék tovább, egy értelmes Minas Tirith-re vevő lennék (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #81200 üzenetére
Ez egy őrület. Nem, hogy nem gondoltam volna, de számomra most lett egyértelmű, hogy sokaknak teljesen elmentek otthonról. Hát az a nyomorult torony önmagában is lesz majd kb. 2x annyiért, mint a GWP! És már bocsánat, de az a GWP nagyon meh kategóriás...
Nézzétek meg pl. a 76406-t, 12.000 Ft-ért vettem, nem egy liga. Ja tudom LOTR, ez meg "csak" HP, de sárkányféle és 100x jobban néz ki oszt' jóvan.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest