- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz HUN_Sector #85623 üzenetére
Világos. Nem foglalkozom eladással, csak építeni szoktam, amit megveszek. A különféle Facebook-csoportokban és egyéb helyeken sem vagyok tag. Nekem nincs ennyi rálátásom a piacra. Legóval kapcsolatban csak itt szoktam olvasgatni.
-
Ðávid
aktív tag
válasz HUN_Sector #85596 üzenetére
Értem, én ennyire nem vagyok tájékozott ezzel kapcsolatban. Azt hittem ennyi rajongója van a Dungeons and Dragonsnak.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Nem egy nagy MOC, de gondoltam megosztom veletek. A Dungeons and Dragons sorozatból egyedül a Dragonborn Paladin fogott meg. A játékot magát nem ismerem, de a figura páncélja tetszik, ilyet még nem láttam. Egyből az jutott eszembe, hogy ha lecserélem a fejet, akkor menő lovagot kapok.
-
Ðávid
aktív tag
válasz Djuree #82346 üzenetére
Én is bementem a belvárosi Inmedio újságoshoz a megjelenés napján (délután) és egy darab se volt már. Megkérdeztem az eladót, és mondta, hogy összesen 3 darab jött, abból valaki elvitt kettőt, a harmadikat meg félretette. De rendelt még, majd kedden jön. Ezután elmentem az Intersparba, ott volt mindegyikből több is.
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz HUN_Sector #81472 üzenetére
Értem, köszi a választ. Próbáltam megtalálni az ajándékot a kockashop.hu-n, de nem találtam. Beraktam kosárba a készletet, de ott nem szerepel az ajándék.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy 10332-es Középkori város főtere készletet, és úgy látom, hogy egyes webáruházakban 78 ezerért kapható. A hozzáértőktől kérdezném, hogy csökkenhet-e még az ára a nyáron, vagy ennél olcsóbb ajánlatra ne számítsak?
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakinek akad eladó Galilei készlete, akkor arra vevő lennék. -
Ðávid
aktív tag
válasz Dilikutya #72677 üzenetére
A régi kalap nekem is jobban tetszik. A 6020-as Merlin's/Majisto's Magic Shopkészletből nekem is megvan a régebbi figura. Már felnőttként vettem meg használtan, de nagyon örültem neki.
1-2 éve az Allee-ban összeraktam egy majdnem ugyanolyan varázslót, mint amit Llew linkelt.
A másik etalon varázsló számomra Gandalf, akit szintén sikerült (használtan) beszereznem.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy ígértem, mutatok néhány jobb minőségű képet a Falcon’s Watchtower nevű MOC-ról és kicsit írok is róla.
Legóból a kedvenc témám a Castle, talán azért, mert gyerekként egy karácsonyra megkaptam a 6086-os Black Knight’s Castle készletet. Ezért felnőttként is szívesen nézegetek ilyen témájú MOC-okat. Mivel helyem nincs sok, ezért inkább kisebbek kerültek előtérbe és így találtam rá erre is.
Az elrendezése egyszerű, két nagyobb egységből áll. Az egyik a torony, a másik pajta-disznóól kombó. A torony aljában van egy rejtekhely is.
Az építést megelőzte a szükséges alkatrészek összeszedése. Közel a fele már rendelkezésre állt korábbi beszerzésekből vagy meglévő készletekből. A hiányzókat pedig részben Pick a Brick, illetve Bricklink rendelésekkel vettem meg. Már ekkor eldöntöttem, hogy nem mindent fogok a tervek szerint megépíteni. A fekete törzsű fákat kihagytam, és az épületek vonalát követő alapként szolgáló elemeket inkább baseplate-re cseréltem.
Az építés összességében nem volt nehéz. Viszont az összerakási útmutató sötét és többször is nehéz volt eldönteni milyen színű elemet kell egy helyre tenni. A másik zavaró tényező, hogy többször is rendkívül rossz szögből mutatja az aktuális építési lépést és emiatt többször kellet előre lapoznom, hogy másik irányból is lássam az adott részt. Feltehetőleg terjedelmi okok miatt számos lépés túlzsúfolt lett, mert egyszerre sok elemet ad meg, amit be kell építeni. Ezt nem tudom más MOC-okkal összevetni, mert ezen kívül eddig csak egyet építettem meg, de azt video alapján.
Miután elkészült maradt még üres hely az alaplapon, így kitaláltam, hogy megtöltöm még egy kis élettel. Így került bele a 10305 Lion Knights' Castle fogadósa és felmálházott Black Falconja, valamint egy kiskert és egy fatároló sufni. A kiskert egy részét a madárijesztővel a 30590 Farm Garden & Scarecrow készletből vettem, míg a fatároló a 21338 A-Frame Cabinban találhatón alapul. A többi növényzet és a kút saját ötlet.
-
Ðávid
aktív tag
válasz csaabz #72518 üzenetére
és Tyler Durden + sb
Köszönöm szépen!Tyler Durden #72519
Igen, itt eltértem az eredetitől. Mivel baseplate-re építettem, ezért ott keletkezett egy nagy üresség, amit ki akartam tölteni valamivel.sb #72522
Már az építés előtt is úgy voltam vele, hogy kicsit fel szeretném dobni az eredetit, de akkor még nem volt konkrét tervem, de ahogy megépült és elkezdtem nézegetni, megjöttek az ötletek. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a MOC-ot építem, ha elkészül, akkor szívesen teszek fel pár képet és írok róla, ha érdekesnek találjátok. -
Ðávid
aktív tag
válasz bgergo1984 #70203 üzenetére
Én pont fordítva voltam vele. Engedte végigvinni a rendelést és még utána küldtek is egy megerőstő e-mailt a rendelésről, gondoltam milyen jó, sikerült nagyon jó áron beszereznem a készletet. Erre küldik az e-mailt, hogy törölték a rendelést... Pedig csak egyet rendeltem, amit szerettem volna megépíteni.
-
Ðávid
aktív tag
válasz richardbill #70173 üzenetére
Én is hétfőn rendeltem, kb. délután 4 előtt valamivel. Este kaptam is e-mailt tőlük egy pdf-el, amiben visszaigazolták. Ma meg jött az e-mail:
„Sajnos egy rendszerhiba okán a ,,LEGO® Ideas Micimackó 21326" termékből több rendelést engedélyezett rendszerünk leadni, mint a készleten lévő darabok száma. Ennélfogva sajnos ********* sz. rendelése nem teljesíthető.” -
Ðávid
aktív tag
válasz Mozaart #69997 üzenetére
Én örülnék neki, ha továbbra is tudnék értesülni az olyan akciókról, mint a Micimackó, mert nekem nincs hozzáférésem az Excel-táblához. Még évekbe telik mire összejön a legalább 50 hozzászólásom itt és jelentkezhetek. Facebook-csoportokban meg nem vagyok tag.
Nagy köszönet Sundesznek, mert én is tudtam rendelni egy Micimackót.
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz Dilikutya #65171 üzenetére
Szia!
Én szoktam. Nemrég írtam is erről itt. Meg a közelmúltban raktam is össze készleteket, lehet, hogy lesz amelyikről írok pár sort.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
A közelmúltban többször is szóba került a 31120-as készlet és a belőle építhető MOC-ok. Egyet én is megépítettem 2 készlet felhasználásával. Itt tudtok megnézni néhány képet róla. Ennek a videónak a lépéseit követtem. Sajnos nincs hozzá letölthető útmutató pdf-ben, cserébe viszont ingyenes. Ami nehezítő körülmény, hogy kell hozzá egy ilyen vagy ezzel megegyező kialakítású emelt alaplap.
Az építést nem éreztem bonyolultnak, az volt zavaró, hogy a videót kellett mindig kicsit léptetnem ahelyett, hogy lapoztam volna a papíralapú útmutatót vagy görgettem volna a pdf-et. A várudvarra hiába kerültek be jópofa részletek, azokat szinte alig lehet látni, ha elkészül az egész. Egy-két helyen használtam pluszban más elemeket, de ha valaki csak a két 31120-as készlet darabjaira hagyatkozik, akkor is impozáns eredményt kap. -
Ðávid
aktív tag
Nem olcsóbban akarom megúszni, a színcsere pedig eszembe se jutott. Egyszerűen nekem ez a Bricklinken való összedegetés teljesen új dolog és szeretném kipróbálni.
#64412 edgR
Nincs dobozfétisem és az összerakási se hiányzik, mert le tudom tölteni és nekem az bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz Djuree #64403 üzenetére
Szia!
Én is kíváncsi lennék, hogy Bricklinken mennyiből tudtad kihozni a Castle in the Forestet. Nagyon tetszik az a készlet, és szívesen összeszedném én is a darabokat, de még ilyet sosem csináltam a Bricklinken. Ha ezzel kapcsolatban is tudsz bármi segítő ötletet, tippet adni, azt megköszönném. -
Ðávid
aktív tag
válasz backdraft81 #63923 üzenetére
Szia!
Tegnap a győriben kint voltak. -
Ðávid
aktív tag
válasz petya86 #63734 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Sokat segített. Nem tudtam, hogy így működik a fizetés a Legónál.
Gyorsan ránéztem a megérkezett elemekre és úgy néz ki, hogy a standard elemek hiányoznak. Szóval a lényeg, hogy nem elfogyott némelyikük, hanem annak a megérkezése ennyivel tovább tart. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni azoktól, akiknek több tapasztalata van a Pick a Brick rendelésekkel. A hónap elején leadtam egy többszáz darabos rendelést, amiben vegyesen voltak a legkeresettebb és a sima elemek. Ezen felül rendeltem még pár kisebb készletet is. Ezek egy héttel ezelőtt megérkeztek, a Pick a Brick darabok viszont csak tegnap. Néhány napja a Lego pénzt utalt vissza nekem storno közleménnyel, de semmilyen más értesítést nem kaptam tőlük. Átnéztem a megrendelt darabokat és ahogy sejtettem, nem minden általam megrendelt elem volt benne a csomagban. Más is járt már így? Ilyenkor nem tudnának küldeni egy e-mailt? Az egészben azt nem értem, hogy ha leadom a rendelést, akkor hogy fogyhat el valamelyik darab? Nem úgy működik, hogy bepakolom az elemeket a webáruházukban a kosaramba, majd leadom a rendelést és ezzel lefoglalásra kerülnek azok a darabok a rendszerben? -
Ðávid
aktív tag
Én annyira nem számoltam utána, annak idején meg pláne nem, amikor alsós voltam. Csak arra emlékszem, hogy édesanyám pedagógusként ritkán vett nekem Legót. Felnőttként visszagondolva valószínűleg azért, mert az akkori fizetéséhez képest (is) drága volt. Ezért írtam korábban a 25 Ft-os fagyit, mert annak az árára emlékszem és és némi viszonyítás alap nekem.
-
Ðávid
aktív tag
A dobozon 1994 szerepel.
Ciccuka #62388
Tetszettek azok a készletek is. Gyorsan rákerestem, ez is egy űrtéma volt Akkoriban mindig szerepeltek az egyes készletekhez adott reklámanyagban. Szerettem nézegetni azokat a lapokat és csorgattam a nyálam jobbnál-jobb készletekre. Néhány ilyen lap még most is megvan. -
Ðávid
aktív tag
válasz joe-ker #59006 üzenetére
Szia!
Én november 8-án adtam le egy Pick a Brick rendelést (benne Black Falcon torzóval és lábbal). Azóta azt látom a rendelés állapotánál, hogy raktárban. Nekem nem írtak (még), hogy egyeztessek adatot az ügyfélszolgálattal. Nem tudom, akkor az én rendelésem is esélytelen lehet? Mondjuk az összes elem amit rendeltem a standard besorolást kapta és eleve azt írták, hogy egy hónap a szállítás, de azért ennyi idő után már vártam volna, hogy valami megmozdul. -
Ðávid
aktív tag
Az hivatalosan karácsonyi ajándék volt, de a linkeket én adtam amiből választottak. Ha jól emlékszem 45 ezer körül lehetett és a Vaterán hirdették. A másik két készlettel én leptem meg magamat.
Az ősz végén jött újra kedvem a Legóhoz. Kitaláltam, hogy a '80-as évek és a '90-es évek első felének Castle készleteiből próbálok minél többet összegyűjteni. A kiindulási alapom a 6086-os készlet, amit még gyerekként kaptam és a mai napig megvan. Most is nagyon tetszik ez a téma és sajnálattal látom, hogy jelenleg nincsenek ilyen készletek.
A 6086-ot már elég régen szét kellett szednem, úgyhogy hamarosan leltározom a darabokat, remélem nem hiányzik egy sem. Aztán összerakom. Illetve gondolkozom rajta hogyan lehetne kicsit feljavítani. Már nézegettem több ilyen építést is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest