- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
válasz yahagyma #85242 üzenetére
Köszönöm srácok a megerősítést, ennyiért tényleg nem tudtam otthagyni!
@Warton: Gratulálok hozzá neked is!
A Defender nekem is (khm..)megvan, még nincs összerakva, az lett volna a következő építésem, de a Mercedesnek fogok nekiállni előbb, valószínűleg az Ünnepek után Mindig is megszerettem volna építeni a Defit, a Mercedes is a bakancslistámon volt, mióta felreppentek róla a hírek, így most nagyon örülök! (Volt gyermekkoromban egy távirányítós, ős G osztályam, sajnos eltűnt, nincs meg...így van kötődésem a típushoz. Mindkettő egyébként álomautó nekem a való életben is )
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
manokaj
tag
-
-
addikt
válasz yahagyma #84807 üzenetére
Thx a linket! Régóta mondom, szerintem ár/teljesítmény arányban egyik legjobb lego készlet ami valaha készült. Ráadásul az alap vár is olyan, hogy gyerekkoromban lett volna egy ilyenem, akkor valszín más játékra rá se nézek..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz yahagyma #83545 üzenetére
Néha még a sah-nál is vásárolok én is ajándék gwp, vagy gwp-k miatt, plusz esetleg pontokért beváltható egyéb ajándékok, pénzért beváltható pontok stb, így néha kijön egy készlet 20-30%-al olcsóbban is, szóval mindig az dönt, hogy hol lehet a legjobb árakat és kedvezményt elérni, milyen módon és milyen eszközökkel.
A bravostore 20%-os akcióját nem is tartanám rossznak, ha eleve nem lehetne a termékeket máshol is megvenni annyiért amennyiért ők akcióban is adják.
Csupán ennyi a problémám az ő akciójukkal, semmi más, de még így is jobb mint az eredeti sah árak. -
Throme
veterán
válasz yahagyma #82695 üzenetére
Én a HP kastélyt (76419) választottam.
Biztos volt, vagy lesz még jobb ajánlat, vagy egy VIP pontos, vagy esetleg valami GWP-s megoldás, de nem vártam tovább.Igen, a Senna-t én is néztem, de annyira nem vagyok F1 fan. SC-ben van ilyen típusú Lego autóm, a nagyok nem kerültek beszerzésre.
-
sb
veterán
válasz yahagyma #81821 üzenetére
Köszi szépen!
Innen már gyerekjáték lesz!
(Nyilván világos volt, hogy macera, de azért próbálkozom majd vele. Mondjuk 1-2-vel kevesebb zacsira számítottam. )@Mozaart
Nemrég írták, talán promobricks-en, linkeltem, mert feltűnő volt, hogy 2x drágul rövid időn belül. Csak véletlen egybeesés lehet, hogy eddig összesen 2x vettem újságot. Idén tavasszal és kb. tavaly év közepén lehetett. -
sb
veterán
válasz yahagyma #81802 üzenetére
Jól néz ki. Egyre jobban bejön. Épp ahogy írod, mint tipikus Lego készlet, semmint valami komolyabb modell (lásd pl. realisztikus nagy szürke várak). De ez nézőpont kérdése, a megjelenéskor nekem sem tetszett, hogy kevésbé komoly. Főleg az árhoz képest.
A sárkányhoz tartozó zacsikról esetleg kiöntött elemek formájában tudsz 1-1 képet lőni?
A gyerek rágja a fülem sárkányért és ez tűnik a legjobbnak. Neki is ez tetszik.Vagy b. opció a korábbi kérdésem mindenkihez: zacsikról elemlista létezik bárhol? Brickset, rebrickable, BL, eurobricks környékén nem találtam hasonlót.
-
Sinu
senior tag
válasz yahagyma #81481 üzenetére
De miért Bricklink listára teszed? Miért nem kérsz egyet a Legotol?
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Mozaart
aktív tag
válasz yahagyma #81481 üzenetére
Nalunk itt fovarosban a tejes doboz dobhato a Sarga muanyagba. Az se csak papir.
+++
A lego nem azért áll át erre a csomagolasra hogy a standardoknak ne feleljen meg.De igen. Itthon még nem hatekony a muanyagfelhasznalas.
De ha jol tudom mar elindult a repont peldaul. Marmint most mar tenyleg.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Throme
veterán
válasz yahagyma #81446 üzenetére
Tényleg nézz bele - ha még megvan - a papírzacskókba. Nekem marad benne alkatrész. Szerencsére számítottam rá és belenéztem (mert ugye kívülről nem látható)
Van néhány Lego szett, amiben alkatrészek valami könnyebben lebomló, vagy tudom is én milyen műanyagból készültek.
Kisebb környezeti terhet jelentenek, cserében nem biztos, hogy tartósak. -
RapaNui1
aktív tag
válasz yahagyma #81446 üzenetére
Hol voltál eddig testvérem? Korábban oldalakon keresztül erről beszélgettünk itt, amit most felhoztál, vagyis a csomagolóanyag és annak bélése.
Korbács nekem is sokkal több volt, de alkatrész nem hiányzott, de pl azt is felróttuk a papír tasaknak, hogy nagyon meg kell nézni mi marad benne, mert nem átlátszó mint a műanyag, szóval biztosan tuti jól átfésültél minden zacskót, dobozt építési útmutatót stb?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz yahagyma #81131 üzenetére
Én tanultam az előző rendelésem hibájából. Ha rendelek is csak egyesével külön-külön minden rendelést, ha mégsem kellene le tudjam lemondani, a másik pedig hogy nem sietem el megnézem melyik milyen gyorsan fogy és ha valamelyik gyorsan fogy az att jelenti kapós lesz, szóval majd abból rendelek de akkor is csak egyesével.
-
Crus
őstag
válasz yahagyma #81126 üzenetére
Ez gyors volt... de még így is kihagyom, pedig erősen csípem a Dune-t, de pont nem az Ornihoptert hoztam ki volna belőle, hanem inkább egy diorámát.
Apropó dioráma! Fiammal összeszórtuk a 75353 SW Endor Sikló Üldözés diorámát. Eredeti árát nyilván nem éri meg, nekem olyan 22k körül ugrott be, annyiért egész jópofa, főleg, hogy SW licencért is ugye jócskán tejelni kell.
A 3 figura ugyan semmi extra, de nekem abszolút szimpik... nagy hiba, hogy Lego minősége ennyire gáz, ugyanis a rohamosztagos sisakja a gondolattól is lejön! Ennyit a század mm-es hazugságokról és rohadtul nem ez az első ilyen!
A fákat én szebbre csináltam volna, szerintem kissé ormótlanok, az aljnövényzet ellenben gazdag és változatos. A 2 gép jópofa, de EPIC (design) failt tartalmaz ugyanis át kellett építenem őket ahhoz, hogy az iránykarokat a figurák ülve/állva el tudják érni. Nem is értem, hogy a Legónál ezt, hogy gondolták! Nyilván úgy szeretnéd a figurákat rátenni, hogy azok keze fogja az iránykarokat... abba most inkább bele se megyek, hogy a gázpedálokat a figurák sehogy nem fogják elérni, de ez másodlagos.
Összességében, átépítéssel az eredmény jó lett és mivel dioráma kedvelő vagyok, így abszolút nem bántam meg a beszerzését.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Djuree
félisten
válasz yahagyma #78792 üzenetére
jó árak, asszem kell majd alza+.
gíza volt már 40k is karácsony előtt sima akcióban, majdnem vettem is.
japó is 30k volt már tescoban is.
de a többi tényleg jóó!LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
-
-
-
formula01
senior tag
válasz yahagyma #77599 üzenetére
Gyors googlezás alapján csak 2022-ben a lego éves bevétele forintban számolva több mint 3000 milliárd volt, úgyhogy ez a kb 12 milliárd annyira nem extra szerintem, kb egy átlagos nap mondjuk karácsony előtt.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
balint82
senior tag
válasz yahagyma #77599 üzenetére
Tavalyi forgalmuk 8.7 mrd EUR volt, a mai napon csak ez a kör megközelítőleg 32 m EUR, kicsit jobb mint egy átlagos nap, de azért szerintem a bf-et /karácsonyi időszakot nem előzi.
Ráadásul még várból is van egy hangyafxsznyi, a többi meg messze még, így elég messze van még az a 31m EUR.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Gubu0101
veterán
válasz yahagyma #75577 üzenetére
En jofogason vettem egy ercsiben levo urtol,hazhozszallitassal.Korrektul be volt csomagolva kulon kartondobozba (lego feliratos).A szett csomagolasa is serules mentes ugy,hogy meg fogok tole vasarolni,ha lesz olyan szett ami erdekel.O is arul tobb fele legot.Elore utalassal fizettem,emiatt kezdtem parazni kicsit.Mivel 4 nap alatt ert ide a csomag,bennem volt a felsz ne hogy elvesszen most a nagy kaoszban a postanal
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
HellGreg
őstag
Én gyakran vásárolok az Alzán, mert oda szoktam kapni kuponokat a munkahelyemről, így a karácsonyi Marvel Sanctum Sanctorumot is ott voltam kénytelen megvenni, -10% is volt rá. Így 69 ezerért abszolút best buy volt. Szerencsém van, mert itt van egy köpésre a logisztikai központjuk, így az ottani boltban szoktam átvenni mindent, ha nem tetszik, nem veszem át. Eddig nem volt gond. Inkább az háborít fel, hogy személyes átvételért is képesek 5-600ft-ot elkérni. Meg néha az utánvétért is. Ami mégjobban felháborít, mert nem vagyok hajlandó előre fizetni soha semmiért, hogy aztán ha gond van, futhassak a pénzem után.
Én régebben a kockashopba is szerettem járni a Bikás Parkba, de mostanában már több a pofátlan árú készlet mint a megfizethető, így leszoktam róla.#75579sb így is drága a store, persze, de legalább néha megvan az az érzés, hogy bemegyek a boltba és leveszem a polcról, az nem ugyanaz, ha futár hozza
Más: elkészültek a rebrickable-ös cuccok
[ Szerkesztve ]
-
ZsZso
Közösségépítő
Az Alza pedig rettentő sokat javult az elmúlt 1 évben. LEGOt eddig nejlonba csomagolva küldték, most dobozba, pufiba és kibélelve pl.. A hozzáállásuk is javult sokat, sőt ... talán az egyik legkorrektebb "'nagyobb bolt" lett idén.
[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
addikt
válasz yahagyma #72227 üzenetére
Nagyon ütősen néz ki egymás mellett a kettő. Nekem haverom a falut úgy kezdte, hogy vett hozzá 8 vikinget pluszban. Nemtom lego melyik tv-t nézi de 4 figura egy faluba az eléggé soványka..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Llew
senior tag
válasz yahagyma #71462 üzenetére
Ezen kár agyalni. Tényleg max idegesítés. Én anno a kovacsműhelyt megvettem megjelenéskor. Majd egy év múlva építettem meg. Bőven ment lejjebb az ara közben.
Az oroszlánost is megvettem megjelenéskor igaz a Forestman ajandek miatt, a vár azóta is donozban várja az összerakást.
Most a Venator, ami beszerzős, de nemctudom érdemes-e ráugrani megjelenéskor. Később lehet olcsobb lesz vjol, viszont a forint romlas is esélyes.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
addikt
válasz yahagyma #71466 üzenetére
Persze, mondjuk szerintem nyilvánvaló, hogy a kapkodás, meg instant beszerzés már nem nagyon megérős. Szökőévente jön olyan készlet, mint a Barracuda, mostanság már annyit vesznek mindenből, hogy a limited cuccokat is győzd kivárni mire felmegy az áruk..
-
addikt
válasz yahagyma #71462 üzenetére
Barracudával nagyon jól jártál nyílván, többivel meg buktál. Persze ha azonnal építeni akartad az más kérdés.
Jelenleg marketplace:
10305 135k
10300 59k
piramis 40k"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Crus
őstag
-
-
Lajti
tag
válasz yahagyma #66166 üzenetére
Áá, ez nekem nagyon tetszik, szerintem lopom az ötletet majd a saját lakásomba amikor végre lesz. Egyszer.
Vannak jó kis csemegék a képen, a technic supercar, de ami nagyon piszkálja a fantáziámat az a spanyol erődnek tűnő cucc bal alul, az mi?@Ripla: ez a salgó polc nekem kicsit már indusztriális, inkább egy loftban tudnám elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest