Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kávé Kálmán

tag

válasz #64275200 #97692 üzenetére

Hey, the blogger is back :-).

Szaporodunkszaporodunk... Ez amolyan kockás ing hordás?

Ezt konkretan az üzlettárs követte el (megformázta Badacsonyt) ha jól emlékszem egy Aram-mal, amire bár a gyártón kívül is sokan szerettek volna nyomásmérőt rakatni, de óriási meló lett volna belefarigcsálni és elengedtük. Na, de a lényeg: ez egy flow profil, azaz a kifolyó kávé súlya másodpercenként (Bluetooth-os mérleg adja az adatot a telónak), aminek a jobb oldalon van a skálája, és 1,2g/sec-nál a maximuma. Amúgy éppenséggel nyomásgörbe is lehetne, és még azt se mondanám, hogy ne lenne benne ráció.

@CB amikor a Pro700-zal, flow regulátorral és a SEP-pel játszottam (szerintem analóg a Gaggia-val, csak annál a pumpa rezgésének frekijét növeled valszeg), akkor nekem az jött be, hogy az elején kis flow-t/nyomást adtam neki, mert a párna feletti tér és a párna nyelte a vizet nyomásfelépülés/ellenállás nélkül, de amikor telítődött, hirtelen durván felszökött a nyomás, ami semmi esetre sem egy slow ramp-up-ot produkált. Jobban kontrollálható volt úgy, hogy lasssan áztattam és amikor telítődött, akkor nyomás szép lassan elkezdett "magától emelkedni és tudtam érdemben/szépen szabályozni a nyomást és tényleges profilt rajzolni. A pumpán keresztüli szabályzás (ezzel küzdöttem pont a Decent-tel), persze egy áttételesebb, kevésbé közvetett/késleltetett beavatkozás. Hosszabb gyakorlás kell pontosabb profilokat bejárni.

Új hozzászólás Aktív témák