Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• celf

őstag

válasz Parci #72440 üzenetére

Pedig szerintem az nagyon egyszerű lehet, ha csak Nordát pimpel az ember. Gyógyszertárban lehet megcsinálják a MgSO4 oldatot, amiből pipettával egy nagyon kicsit beleraksz az új üveg Nordába. Kész is a következő 2L elég pro víz. Annyi, hogy miligrammozni kell.

Amúgy most én is lekóstoltam itthon 5 különböző vizet, bár én sehol nem vagyok rutinban vagy tudásban.
    Meg nehéz is volt, mert ha vizet cuppingol az ember, ahány víz, annyi forraló kéne. Nekem 2db van itthon a gooseneck és egy sima konyhai. Szóval egyrészt így szétcsúsztak kicsit időben vízek felforrásai az újratöltögetés és a melegedés miatt. Aztán a kezdő hőmérsékletek sem bizt. h. fokra pontosan egyformák voltak. Közben meg stopperezni, hogy melyik pontosan hol tart...
    Vaktesztnek sem volt mondható, kb. előre "tudtam", hogy mit fogok érezni, de ettől függetlenül meglepett, hogy mennyire hozta a papírformát. Asszony is kóstolt mellettem, neki nem mondtam egyrészt meg, hogy melyik cupban mi van, meg azt sem, hogy melyiknek milyen íze kéne legyen, és nagyából ugyanazon a véleményen volt, mint én.

Ezek a vizek voltak:

1. Norda
    2. Norda + Vera (50/50 arányban - én ezt használtam az utóbbi időben)
    3. Vera
    4. Flow (Dewláék) saját vize
    5. csapvíz

eredmény:
    1. savanyú, vékony gyenge valami
    2. savanyú (furcsamódon)
    3. édes - finom
    4. kis savasság és édesség is - finom
    5. a szókásos mocsok íz, amit a Nordázás, Verázás előtt mindíg éreztem a kávékban

Új hozzászólás Aktív témák