- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BURN28
tag
válasz
paramparya
üzenetére
Sziasztok! Szia!
Valószínűleg nincs ott semmivel gond. Azt én presszóra pörköltem, leginkább ez lehet a probléma (legalábbis filteres vonalon). Pörkölök filtert, de az megmarad saját használatra, ameddig nem biztos. Abból a Yirgából "omniroast" készült eddig,ami jó volt filterre és presszóra is. Viszont, amit vettél az csak utóbbi. Talán lesz omni belőle, eladásra is, de az meg sokaknak túl savas lehet. Sosem egyedül kóstolok, hogy ne rám legyenek szabva a kávék (ezért sem lett az omni a nyerő). Viszont van akit sikeresen átszoktattam világos pörkölésre, úgyhogy kezdünk bajban lenni.

Sok mindent nem tudsz vele kezdeni, mivel benne vannak a presszó karakterei, esetleg még a vízhőt tudod lejjebb vinni, meg a lefolyást gyorsítani, de tökéletes sosem lesz. "Csak" ilyen balanszos. A filterpörkölés nagyon leegyszerűsítve "alulpörkölt". Aztán persze ezt lehet tovább szofisztikálni. Sőt van, hogy a filter jobb presszónak és fordítva.
A pörkölési szint/szín az csak egy dolog, adhat nyilván iránymutatást, de maga a szín még nem mindent árul el. Volt, hogy két profilt csináltam ugyanarra a kávéra, a Tonino-színkód is egyezett (szóval nem csak ránézésre ment a dolog), mégis ég és föld volt a két kávé. Az egyik sokkal savasabb a másik pedig a karakteres "klasszik" kávé ízt produkált.
Szerintem a PID nélküli Gaggiával jól fog működni presszóra, mivel mégis csak világos pörkölés. Lehet, hogy a "hűtőcsapolást" sem kell túlzásba vinni (mert aztán meg a kis kazánból elfogy a víz). Ráadásul érdemes hosszabbra engedni, tehát 1:2 arányról indulni és viszonylag lassabb lefolyást produkálni.
BURN28
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (1év garancia)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Kolink Stronghold ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest