Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti04

csendes tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Pacificafe PinUp espressoval?
    Megérkeztek hozzám a Pacificafe kávék (PinUp, Ház kávéja és Sidamo). Előző kávé BeanOn TT8020 volt amiből egy kilót elfogyasztottam, volt időm kiismerni. Most a PinUp-ot bontottam meg, amivel úgy érzem nehezebben boldogulok. Az első 5 csapoláson vagyok túl, az örlő (Fred) beállításán is finomítok alkalmanként. Hőmérsékleten nem tudok állítani, GC NT (Nuku Tuning) a gép :B Először túl gyors volt a lefolyás, de most már ez nem mondható, kb. 8 mp. után indul meg csepegve és lassan jön le, reggel a duplát kb 55ml-ig hagytam, sztem kb. 45-50sec biztos volt, nem mértem órával. A TT8020 "ontotta" cremát, ennek nagyon vékony, a robusta tartalom miatt vastagabbra számítottam.
    A végeredményt savanykásnak tartom. Ránézésre ez a PinUp világosabb pörkölésűnek tűnik. Lehet, hogy ez egy ilyen típusú blend, - rá is van írva, hogy gyümis, citrusos - vagy valamit én rontok el? :F Netán PID nélkül ez hozható ki belőle?
    A pörkölés idejét csak saccolni tudom, konrétan nincs ráírva, viszont a zacskó tetjére bele van nyomva egy dátum, 25 09 18, ez lehet, hogy a pörkölés ideje + 1 év?

Új hozzászólás Aktív témák