- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Nekem a tenyérbemászó marketing miatt rendkívül ellenszenves a Weber, de az Unifilter vitathatatlanul egy merész húzás. Megéri vagy sem, nincs alternatívája. Miben vártál többet tőle, amit végül nem tapasztaltál?
Nálam fél napig volt, ott sem volt sok idő ismerkedni vele, de az meggyőző volt. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #124883 üzenetére
hű....
ha én ezt előbb tudom
van itt minden, ez a kis app nagyon kellemesnek tűnik. kitárult egy új világ előttem haha. oké, a SEP implementáció kimarad valószínűleg, de nekem már ez is nagyon tetszik, hogy a lefolyást látom. nagyon részletesen meg lehet adni milyen gépet használ az ember, milyen módszert, a kávéról meg szinte mindent is. óriási -
stereofan
tag
-
rastacsz
tag
válasz
Cathfaern #124891 üzenetére
Bocsánat, de buffer==puffer
Magyarul puffer, a németből átvéve, angolul buffer
A pufferoldat az angolul buffer solution, ugyanaz a használata, definíciója, mert ugyanaz.
Ahogy info vonalon is buffer==puffer.
Ha puffert és Ca/Mg-t használtok, az a koncentrátum, amit felhígítasz, amikor fel akarod használni.
De lehet külön puffer koncentrátumot és Mg koncentrátumot készíteni. Amit különböző módon adagolhatsz a desztvízhez, mint pl a lotus water drops.
Stb -
-
babosf
aktív tag
sziasztok, tesóm kapott egy delonghi dedicát, nyomásfokozós kart adtak hozzá.
hogyan lehet és mire cserélni (a kart, szűrőt)
köszi a segítséget -
icm
tag
válasz
hoffman_ #124887 üzenetére
Tadammal csináltattam egy egyszerű megoldású gőzgombot (hernyócsavarral rögzítve). Baromi szép lett, csak sajnos nem vettem számításba, hogy idővel megdöglik a gőzcsap és gőz is jött a gőzgomb felé ami a gőzgomb belső szétrohasztásához vezetett... ezt előre nem terveztem bele.
-
hoffman_
nagyúr
teljesen egyetértek a tetszés résszel. más kérdés, hogy csúnyán el tudja húzni az amúgy sem olcsó hobbikat... : ) gomb biztos cserélhető, Gaggiára is van szép, tadamm is tuti gyártana.
én is nézegetem néha-néha az E61 gépeket, de annyira megosztó néha, amit olvasok, hogy nem sikerült meggyőzniük. ez igazából tök jó, mert egész olcsón megúszom az endgame-t. -
icm
tag
válasz
hoffman_ #124824 üzenetére
Profitec Go-t én is múltkor néztem. (Sárga)réz bojler, pid, nyomásmérő… az a gőzgomb nagyon bazári lett. Gaggia Classic designhoz hasonló, egyszerű. Nekem tetszik, a Gaggia is. Valamiért megfogott, szarráhúzva ezerszer ez mint urambocsá egy csápos E61, de azok valahogy nem tetszenek. És igenis a tetszés is fontos szempont. Noha nem illik vitába bocsátkozni ízlésekről meg ficamokról.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Nutra #119519 üzenetére
annyira felcsigázott a mai mérleg téma, hogy redditeztem picit. élesben még nem próbáltam, mert ezer dolgot lehet állítani bennne, de úgy fest, hogy gond nélkül tudott csatlakozni az Eureka Precisa* mérleg a beanconqueror app-hoz. androidon nézem jelenleg, de ha megbízhatónak bizonyul az app, lehet felrakom saját iOS-re is.
utánajárok ennek az alkalmazásnak, de így lehet, hogy feltárult pár lehetőség előttem is.*elvileg ez is valami átbrendingelt csájníz, ahogy találtam végül, de az élvezeti értékéből nem vont még le nekem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zolnagy #124881 üzenetére
ugyan, nincs mit, nekem is inkább a design tetszik, nagyon Gaggia forma, de mégsem. most álltam volna csak neki teszteket nézni. réz bojlert írtak valahol, azon akadt meg a szemem, az pirospont. dupla olyan jó koffit nem főz valószínűleg, de egy mélyebb tesztet kíváncsian várok róla, előbb-utóbb jön biztos.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tetszetős valóban, de semmi extra. Egy sima 4dl-es egybojleres gép, amibe már tettek pidet és manométert. Nagyjából 350 e-ből lenne meg szállítással, pl innen: [link]
Ez nem Gaggia belülről, inkább egy Brasilia Lady, vagy egy ECM Casa új külsőben és gyári piddel. Szerintem nem ér ennyit, de ha valaki újonnan akar mindenképp ilyen kategóriás gépet, annak lehet alternatíva.
Köszi amúgy, hogy megosztottad, én nem láttam még. -
Paulie86
tag
Egy egyedi app nem tudná megjeleníteni az átfolyás profilt, aminél az okosteló egy állványon ráirányulna a mérlegre(amin van timer) és felismerné a kamerája az idő és gramm értékeket? Aztán egy grafikonon ugyanúgy megjelenítené a feldolgozott adatok alapján. Egy qr kód is pillanatok alatt megy pl.. csak gondolkodóba estem, persze én nem tudok leprogramozni ilyen appot.
-
válasz
RetepNyaraB #124871 üzenetére
ez a "nem kell jobb" azért relatív és nagyon egyéni, ha jól látom, a toobee által linkelt mérleghez az app ingyenes már, és ha profilozni szeretnél igazán, akkor azt így tudod. némileg olcsóbb egy manuális karossal megfejelve, mint egy decent...
nem olyan rossz ajánlat ez 80 dollárért és teljesen valid érv, hogy ha valaki amúgy is mérleget keres, meggondolandó.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Toobee #124857 üzenetére
Asszem ez olyan vastag, mintha Laci néni faragta vón baltával a Hargitán. Sokminden alá nem megy be szimplán.
Nekem a legrégebbi gen avx csájna tizedes pontos, rendesen frissít, 2 éve megy ugyanazzal az elemmel és vízálló. Tizeniksz k Ft a mostani felhozatal, ami már akksis, hétbimbamos. Ez semmit nem tud, de azt stabilan. Persze ez se vékony.
CsAk mérlegre nem kell jobb. Optimalizálásra biztos megvenném az acácos utat, mert egyszer kell kifizetni. -
hoffman_
nagyúr
-
Toobee
veterán
Akkor 1:1. De azért ne legyen már gáz a hardcore topikban azt javasolni az itt kérdezőknek, hogy ne tévedjenek zsákutcába egy mérleggel. Én például örültem volna, ha valaki az elején azt mondja, hogy ezt vagy ezt vegyem még és az végállomás lesz. Szerintem volt már vagy 10 mérlegem, gyakorlatilag kidobott pénz volt mindegyik az Acaian kívül. Szerintem ez a drága, nem egyszer megvenni a jót. Én most javasoltam egy 80 dolláros verziót, ami már tudja azt a funkciót, ami lehetővé teszi az átfolyással történő játékot. Te pedig javasolsz egy 22k-s mérleget, ami nem tudja ezt. Vajon melyik lehet a jobb vétel, melyik állja ki az idő próbáját?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#85578752 #124856 üzenetére
hm, érdekes. nekem igazából semmiben nem volt változás, csak a stressz-szint konstans 110% egy éve lassan. a zenéket is köszi, lo fi chill megy már itt is állandóan...
jobbulást akkor neked is, figyelgetem majd a kávékat.ha már koffein hatások, nekem a pörgetés része nincs meg, igazából sosem volt, viszont mintha az endorfint vagy sterotonint rúgná meg nálam (gondolom utóbbit tudja inkább). 10-20 percig mindig vidám vagyok koffi után, olyan akadálymentesnek tűnnek a feladatok hehe. ezt már évek óta észreveszem, koffi fajtától szinte független, a legtöbb csinálja.
-
Toobee
veterán
Elhiszem, hogy téged nem érdekel, de aki szeretné kihozni a maximumot a kávéból vagy csak kipróbálna pár receptet, annak szüksége van rá. A géped megvan hozzá, igazából már a Biancával ki lehet maxolni ezt a mókát, annyi, hogy kézzel csinálod azt, amit a Decent automatán (meg pár dolog ott még profibban, jobban meg van oldva, amit soha nem lehet behozni, akármilyen kiegészítőt veszünk). De ehhez kell egy SEP is, ha tetszik, ha nem.
-
Zen42
tag
válasz
sz.zs. #124827 üzenetére
Ha a savakat érted azalatt, hogy kenterbe verte bármelyik afrikait, olyanba még az életben nem sikerült belefutnom. Csokis, magvas/nuts, édes, néha finom ígéretes illatok a babon és ízek a csészében amik megjelennek a háttérben melyek sajnos hamar, néhány nap alatt eltűnnek.
Olyankor, bevallom, citrom- vagy narancshéjjal dobom fel az espressoimat. -
Toobee
veterán
válasz
Parci #124853 üzenetére
SEP alatt én most csak az appra gondolok. Nekem elég, ha az órán látom a nyomásértéket, az átfolyást pedig nézem az appban.
Legolcsóbb SEP-es mérleg szerintem a SKALE, 80 dollár. -
törölt tag
válasz
Csak ez a kávé volt most ami kiváltotta, még mindig kicsit nyíg a fülem, de már jobb egy fokkal.
Volt már hasonló, akkor sikerült kikezelni néhány zenével, nem hallgattam őket végig, csak amíg jól esett, olyan ez mint a pixelhibás kijelzők masszírozása...
Bow Gamelan Ensemble - Glass Chimes
Nature Sounds - Tranquil Brass Wind Chimes
Nature Sounds - Peaceful Fantasy Wind Chimes
Nature Sounds - Rhythmic Meditation Wind Chimes
Nature Sounds - Restful Bamboo Wind Chimes
Nature Sounds - Calming Glass Wind Chimes
Nature Sounds - Healing Copper Wind Chimes
Tibetan Healing Sounds - Tibetan Bowls for Meditation, Relaxation, Calming & Healing Pt. 1
Tranquility Spa Universe - The Best of Meditation Music
Tranquility Spa Universe - Emerald Island, Deep Meditation
Crystal Tones - Rose Quartz
Jay Schwed - Crystal Rainbow -
válasz
Toobee #124852 üzenetére
mennyi is egy sep? és egy olyan mérleg?
én egyelőre sima grammos mérlegen filterezek és a telefon stopperjét teszem mellé. nem is akarnék mindenhez külön kütyüt venni, lassan minden porcikámmal ellenkezik ez a sok sz.r (nem csak kávés dolgokra gondolok itt). de persze már egy ilyen timemóré pró is kényelmes lenne, tény.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest