Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xabi78

aktív tag

válasz #85578752 #101445 üzenetére

Valaha, a 70-80as években a kávézókban nők dolgoztak. Igen megbecsült státuszuk volt. Aztán eltűntek a kávézók. Most meg ismét reneszánszukat élik. Imádnám (tényleg), ha nők föznék a kávékat, de valamiért most mégis a tetovált-szakállas baristák vannak többségben. Olaszországban a kávézókban még mindig jellemzően nőktől kapjuk a kávét, de a hipster helyeken ott is férfi baristákra emékszem. A legrosszabb kávékat jellemzően turiszt helyeken, férfiaktól kaptam. A legjobbakat pedig eldugott kávézókban, nőktől, de ittam jót benzinkúton is (a Palermoi piac kivétel, ott egy idős bácsi főzött olyan kávét, hogy hűha - persze, klasszik olasz szicliait).
    Van pár női barista itthon is, igen. De nem ez az általános.
    Az általánostás soha nem tartalmazza a teljes igazságot. Olyan, mint a statisztika, a kivételekkel és a szélsőségekkel nem tud mit kezdeni (az egyszerű megfogalmazásokban legalábis nem). Az egyediséget az adja, hogy van egy csomó tulajdonságunk, ami tök átlagos, meg van pár nagyon egyedi. Ettől még az általánosításnak pont ugyanúgy van helye, mint a statisztikának (de a feleségem is olvasta az inkriminál hozzászólást, és ő is megerősítette, hogy valóban kicsit lekezelő volt összességében, úgyhogy emiatt ismét bocsánatot kérek, nem volt szándékos, de belejavítani ár nem tudok).
    Megkérdeztem most a feleségemet, hogy egyébként örülne-e egy Nespresso gépnek, mindenféle kapszulákkal. Azt mondta, igen, csak mindig lebeszélem róla, merthogy drága a kapszula. De egyébként ő simán tudna együtt élni vele, mert 3 gyerek mellett van, hogy egyszerűen nincs 5 (igazából 2, mindegy) perce kávét csinálni. Ezt mondjuk én nem értem, mert pl. egyedi maszkot, meg karácsonyi dekorációt csinálni meg igen. De igazából a kávézás az én hobbim, a varrás meg az övé. Én örülök egy új sapinak, ő meg egy reggeli szivecskés kapunak.

Új hozzászólás Aktív témák