- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen széket vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
én még nem találkoztam vele, de nem tudom.
gondolom ezek Java ME-s mobil appok, nálam is van egy ilyen rakat a gépen, mindet meg tudom nyitni / ki tudom csomagolni, pedig van amelyik EA-s játék. -
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
OK, de ....
Ha van pl ..... new File("mappanév/6.jpg")
akkor helyett mit írhatok? Mert gondolom a ..... new File("mappanév/string-em")
nem fog működni.String fajlnev = "";
for (...) {
fajlnev = "mappanév/" + i + ".jpg";
}aztán:
... new File(fajlnev);
-
DS39
nagyúr
A JDK már fent volt, az ugye alapból kell a php (netbeans) és az oracle miatt nekem. Nem tudom akkor mi lehet a gond, de lehet, hogy csak valami beállítás, mert mint írtam a metódusokat és protertyket felismeri. Csak az "alap" dolgot nem mennek neki, pl elkezdem írni, hogy JFrame és nem ismeri.

hát passzolom mi lehet vele, talán az új verzió bugos, nálam 7.3-nál rendben megy, ha magától nem dobja fel a listát (vagy csak lassú) én nyomok egy ctrl+space-t és beilleszti.
pl. írom hogy "extends jf" (ctrl+space) lista megjelenik és enterrel rányomok beilleszti és az import-ba is beteszi.bár nekem alapból java-s volt az ide, és utána lett hozzárakva a webes rész.
-
DS39
nagyúr
Felszedtem mindent és frissen raktam fel a teljes csomagot, 7.3.1. Így van a fent leírt jelenség.
nem tudom, a legújabb verziót még nem próbáltam (7.3-at használok)
a JDK is fent van, be is van állítva hogy lássa a NetBeans?
(ha előbb telepítetted a JDK-t és utána az IDE-t akkor automatice felismeri) -
DS39
nagyúr
Érdekes mód, így pl ha beírom, hogy System, akkor feldobja a többit, de egy sima class, public, static nem megy neki...ez bug, vagy feature?
Ha nem muszáj, akkor nem akarok használni másik ide-t.feature semmiképp. normál java-s netbeans ide telepítésnél simán megy a kódkiegészítés.
így utólag plugin-ként telepítve nem tudom mi hiányozhat.. nézd meg minden Java SE komponens telepítve van-e vagy van-e ehhez kapcsolódó update. (bár egy külön ide-vel jobban járnál, 3 perc feldobni, mondjuk a 7.2-essel PHP-zol, a 7.3-assal meg Java-zol) persze nem ideális megoldás, de könnyebb mint keresni az okot. -
DS39
nagyúr
Netbeans alatt miért nem akar menni a java kódkiegészítés? Még az sem megy, hogy public static stb
Felraktam a java komponenst pedig.ha másra is használod a java-n kívül, telepítsd fel az All verziót a NetBeans-ből, utána biztos nem lesz ilyen gond.
vagy ha eddig PHP-hoz használtad és nem akarod bolygatni a beállításokat, stb, akkor tegyél fel egy másik verziószámút a meglévő mellé, ami Java SE vagy EE-s.
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
NetBeans-t használok az az alapból futtatható Jart készít, de még ha nem is így volna akkor is a Windows úgy írja h Executable Jar File. Egyébként nincs hibaüzenet csak simán nem történik semmi.
társítsd hozzá a jre-ben lévő java.exe-t. akkor mennie kell, ha valóban felülettel rendelkező futtatható programot tartalmaz.
-
DS39
nagyúr
Sziasztok, két kérdésem lenne:
1.Azt hogy oldjam meg hogy ha egy panelre rajzolok egy karikát aztán megváltoztatom a koordinátákat majd meghívom a repaintot akkor az új kör rajzolása előtt törölje ki az előbb rajzolt kört?
2.Ez a dolog egy kisebb fajta "Játékhoz" kellene és az érdekelne hogy hogy oldhatnám meg azt hogy két nyíl (pl. jobb és fel) egymástól független legyen , tehát ha nyomom a fel-t és a jobbra nyilat akkor jobbra is meg fel is(tehát átlósan ) mennyen ?2. KeyPressed eseménnyel figyeltesd hogy melyik gomb van lenyomva, és ha mindkettő le van nyomva egyidejűleg, akkor menjen az a valami átlósan ha kell.
-
DS39
nagyúr
Van valami ötletetek hogy miért lehet az hogy egy teljes projekt minden osztálya egyszercsak azt a hibaüzenetet adja hogy duplicate class?
indítsd újra a netbabot, vagy töröld a build/classes mappa tartalmát. (esetleg a package deklarációt törölheted az elejéről)
nálam hibásan még nem jelezte, csak ha tényleg dupla volt egy package-en belül. (7.3-as NetBeans)
-
DS39
nagyúr
Sziasztok , valaki meg tudná mondani hogy egy JScrollPane-t hogy tudom úgy beállítani hogy a a legaljára van tekerve és mondjuk jön egy új üzenet akkor maradjon is a legalján(lásd facebook chat)?
pl így: [link]
ezt a void-ot meghívod minden új üzenet érkezése/JScrollPane-be tárolása után. (spCsúszka itt a JScrollPane)
-
DS39
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudom megoldani azt, hogy egy ciklusban minden ciklus futásakor egy stringet kiírjak egy fájlba úgy, hogy mindig felülírja az előzőt?
Így próbáltam megoldani:
FileWriter outputStream;
BufferedWriter out;String file_string;
while(true){
//....outputStream = new FileWriter("file1.txt");
out = new BufferedWriter(outputStream);out.write(string);
out.close();
}Ami jó is csak egy csomó NULL-t betesz a file végére.
Előre is köszi a segítséget.
nekem az a while(true) nem tetszik, végtelen ciklusban íratsz ki, de ha már nincs mit (mondjuk elfogynak a tömb elemei) akkor persze hogy NULL megy a végére.
(meg a kódrészlet alapján üres stringet íratsz ki) -
DS39
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek ötlete hogy a java legújabb verziójával mért nem megy a javafx?(javafx does not found)
Ráadásul NetBeans-t használok, valahol olvastam hogy az magától beállítja magát ha arra van szükség.Tools/Plugins-nél tudod szerintem telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Háztartási gépek
- Apple asztali gépek
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- IFixIt iOpener Toolkit
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest