-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha már fotózás:
a bekarikázott fény folt mennyire van rendben?
köszi
(i16pro)
-
phain
tag
Sziasztok !
Nagyon basic kérdésem lenne : Megéri még iphone 13 pro-t venni ha minimum 4 évig nem akarod lecserélni és a fotózás nem igazán érdekel ? 13 pro és 14 pro között vacilálok, hogy árban mi érné meg a legjobban, csak nagyon le vagyok maradva az iphoneokkal. -
-
zsolt_71
csendes tag
válasz
TheBikerider #333068 üzenetére
Köszi szépen. Nagyon jónak tűnik tesztek alapján. Számomra nem egyértelmű , hogy tud -e olyat , hogy érzékeli ha valaki beszél hozzád és lehalkít? A kiveszed füledből és megáll funkció nagyon tetszetős. Már majdnem rendeltem is , de sajna jelenleg nincs fekete készleten. A fehér nem tudom milyen lehet , ezért várok hátha lesz hamarosan. Köszi a tippet mégegyszer
-
válasz
scdlsc #333084 üzenetére
Hidd el, jóideje ilyen. Nem most fedeztem fel.
Mindegy hogy suhintok felfelé, egyenesen, jobbra balra, kipróbáltam már mindent. A Short videóknál felteszi oda, kivétel nélkül, a sima videóknál meg random, mikor milyen kedve van. Nyílván a YT app bug-ja(gondolom)...csak érdekességként osztom meg.
Egyébként nekem jobban tetszene mindig fent, azért is foglalkoztat. -
scdlsc
senior tag
válasz
TheBikerider #333058 üzenetére
Lehetsége, hogy csak optikai csalódás, de olyan mintha a 2. és 3. alkalommal kicsit jobbra suhintanál és nem teljesen függőlegesen, mint az első alkalommal.
-
válasz
xhege #333082 üzenetére
„Külföldön a magyar DÁP sem segít, így ott kell legyen nálam a személyi”
Haloványan rémlik, hogy olvastam róla: van egy terv, ami arra irányul, hogy az EU területén megvalósuljon a tagállamok közti elfogadás, ami az egymás által kiadott digitális igazolványokra vonatkozik. Persze, ha kilépsz az Unió területéről, akkor ez nem fog működni (az eléggé a távoli jövő, vagy talán soha nem lesz, hogy az egész bolygón jó legyen egy digitális azonosító kártya). -
xhege
veterán
válasz
markknight #333081 üzenetére
Én külföldön gyakran használom a Magsafe tárcát. Hivatalos vacsorára vagy csak kocsmázáshoz nem szoktam pénztárcát vinni magammal. Külföldön a magyar DÁP sem segít, így ott kell legyen nálam a személyi, meg egy fizikai bankkártya biztos ami biztos. Én ezt a kettőt viszem általában magammal, és ehhez tökéletes a felpattintható tárca. Nyilván meg lehet oldani nélküle is, de nekem ilyen esetekben nagyon kézre esik.
-
markknight
veterán
válasz
Zsolt,72 #333075 üzenetére
Én nem is innen közelíteném meg, hogy kell-e fizikait magaddal hordozni, hanem inkább onnan, hogy nem praktikus. Miért hordanám a telefonomon azt a mágneses akármit, benne kettő darab kártyával? Egy mezei embernek kb sokkal több kártyája van ezeknél. Ha meg leveszem és csak akkor rakom fel amikor kell, akkor mi alapján választom ki azt ami kellhet? Nem egyszerűbb inkább bedobni a pénztárcát a telefont meg úgy hagyni ahogy van? Értem amit mondasz, de szerintem ennek még mindig semmi értelme nincs azon kívül, hogy a gyártó készítsen egy extra dolgot amit rá lehet sózni a vásárlókra arany áron.
-
válasz
Xiaomiuser #333070 üzenetére
Így igaz, vélhetően (biztosan?) a 16e sem kapta meg a folyamatost.
-
válasz
burgatshow #333069 üzenetére
Igen, a törvény OK.
De a járőrök felszereltsége (van-e hozzá eszköze) és a mobilinternet esetleges el nem érthetősége ugye limitálja a „mindig és mindenhol” való elérést. Ezért nem hátrány, ha ott van pl az iPhone hátsó részén, mindig kéznél egy kártya (jogsi vagy SzIG). Ugyanez igaz az Államokra is. Nyilván a nagyvárosok területén tudja magát igazolni az Apple Tárcában levő “kártyával” az állampolgár, de valahol a pusztaság közepén ott is marad a fizikai igazolvány, mint eszköz.
-
antocskin
tag
Üdv!
Újabban tapasztalom i16pro-nál hogy mikor hívnak és ránézek a kijelzőre nem halkul el a csengés. Korábban ez működött. Semmit nem állítottam.
Nálam szr..t be valami? Vagy az Apple módosított valami szoftverfrissítéssel
Tapasztalt más is ilyet? -
válasz
xhege #333072 üzenetére
Javítom: 2 hónapja van meg.
Egy ideje fejhallgatót használok, pár éve fülest már nem. Akartam venni újra, nézegettem a Powerbeats-t és Airpods-ot természetesen, már majdem meg is rendeltem, amikor teljesen véletlenül szembe jött velem a legújabb Earfun füles tesztje a YT-on. Megnéztem a teszteket, többet is és ezeknek hatására vettem meg. Úgy voltam vele, hogy 26 ezer Ft( nem 115 ezer, mint az Apple, vagy a PwBeats), van 14 nap elállási jog, ha másnem, vissza küldöm. Nem küldtem vissza. Hogy miért? Mert nagyon jó a cucc.
-
xhege
veterán
válasz
TheBikerider #333068 üzenetére
Ezekről én is jókat hallottam. Lassan csereérett a Powerbeats Pro és az új modell 135 eFt. Azt kissé sokallom, mert többnyire online meeting és podcast a felhasználási terület. Na majd akkor ránézek ezekre én is.
-
trebrona
nagyúr
válasz
burgatshow #333069 üzenetére
Nem érdekel a mezei járór, törvény szerint ott a DÁP a telefonomon.
-
válasz
zsolt_71 #333063 üzenetére
Earfun Air Pro 4.
A legjobb ár/érték arány.
Volt airpods-om anno többször is, de amikor a tesztet megláttam erről, meg is vettem és azóta is használom. Kiváló cucc! Tökéletesen működik iPhone-nal is, sokkal hosszabb az üzemidő, stb.... 1/4 annyiba kerül, mint egy airpods pro.
Teszt róla: [link]
[link]
Több teszt is van, de mindenhol elismerően nyilatkoznak róla. Én is csak jót tudok mondani, kb 3-4 hónapja használom.
Ajánlom!web: [link]
-
válasz
TigerCat #333060 üzenetére
„Tehát, ha van egy MagSafe töltőm, akkor ráteszem a telefont MagSafe tokkal, ugyanúgy tölti és tartja, mint a MagSafe-es telefonokat tok nélkül?”
Igen.
„Most egy 2020-as SE-t használok, ez rendesen melegszik ha ráteszem egy töltőpadra. Minden esetben így van?”Erre is «igen» a válasz.
Tokból én az átlátszót kedvelem, főleg, amikor annyira bejön az iPhone színe, mint a most általam használt iPhone 15 zöldje. Inkább cserélem, ha sárgulni kezd, de szeretem látni a színét.
Fekete modell esetén pedig fekete tokot választok.
Ha neked tetszik a piros, vagy a fehér, nyugodtan vegyél olyat, az is tud jól mutatni. -
zsolt_71
csendes tag
Sziasztok. Ki milyen fülest használ/ajánl iPhone-al? Fontos számomra , hogy gumiharangos és vezeték nélküli legyen. Illetve olyan funkciót tudjon , hogy vezérelje a hangerőt , ha beszélnek hozzám. Az Airpods pro 2 és SONY WF-1000XM5B között vacilálok. Valakinek van esetleg más ötlete? Köszi.
-
xhege
veterán
válasz
TigerCat #333060 üzenetére
Pontosan. Ráteszed a Magsafe tokkal és tartja valamint tölti, csak lassabban.
A vezetéknélküli töltés több hőt termel, lassabb, és sokkal nagyobb az energiaveszteség, mint vezetékessel. Viszont kényelmesebb és működtethető vele a készenlét mód (nem tudom 16e esetén van vagy nincs). -
válasz
Zsolt,72 #333059 üzenetére
Tehát, ha van egy MagSafe töltőm, akkor ráteszem a telefont MagSafe tokkal, ugyanúgy tölti és tartja, mint a MagSafe-es telefonokat tok nélkül?
Most egy 2020-as SE-t használok, ez rendesen melegszik ha ráteszem egy töltőpadra. Minden esetben így van, vagy az újabb modelleknél a melegedés már nem jellemző?
A vezeték-nélküli töltés mennyire ártalmas a készülékre nézve? Nem jobb kábelen tölteni? Úgy nem melegszik annyira... (valami rém egyszerű töltőpadom van, sima USB-s fejjel)
A telefonnal és ilyen-olyan paraméterekkel tisztában vagyok, csak ez a rögzítési mód és töltés maradt ki, mivel nem volt még ilyen készülékem.
Illetve az új 16e-hez nem nagyon találok még tokot. Mit vennétek rá? Fehér, piros, átlátszó színek jöhetnek szóba. Fehér készülék lesz.
-
válasz
szildavid90 #333052 üzenetére
Megfelelő tok segítségével ugyanúgy lehet, mint más iPhone esetén.
A töltési teljesítmény limitált, ezzel érdemes számolnod (ahogy Sys85 is írta).
-
válasz
markknight #333056 üzenetére
Apple Pay, igaz; de a kártyatartóba nem csak bankkártya mehet. Noha lassan bővül a kör, ahol az Egyesült Államokban elfogadják az Apple Tárcához hozzáadott digitális vezetői engedélyt azonosításra, de az Államok nagy részén még mindig követelmény a fizikai Driver License megléte.
Itthon is tudod magadat igazolni a DÁP alkalmazással, de a biztonság kedvéért nem baj, ha nálad van egy azonosító plasztik kártya. Az USA-ban sok helyen nincs mobilinternet (az ország adottságai miatt), ez is indokolja a fizikai kártya magadnál tartását. Így nézve nagyon is van értelme a MagSafe toknak, úgy gondolom. -
markknight
veterán
válasz
Azért ez ilyen no comment, hogy kihagyták. Úgy tűnik nem éri meg nekik, hogy eladják azt a sok rájuk rothadó tokot, meg kiegészítőt. Én még ipadbe is beletenném, csak vigyék már el a népek. Apple Pay, de közben a kártyádat rá tudod pattintani a telefon hátuljára. Óriási ötlet
-
válasz
Miért ne lehetne?
Csak nem fog rögzülni a mágnesek hiánya miatt.
-
szildavid90
aktív tag
Most akkor az iPhone 16e telefont nem lehet apple gyári magsafe töltővel tölteni?
-
batai15
félisten
Már majdnem meg rendeltem az ajánlott aramid tokot , de közben szembe jött velem a nillkin carboprop tokja . Esetleg próbálta valaki ? Elvileg ennek is carbon a hátulja, magsafe kompatibilis , valamint van lencse védő is ami standként is funkcionál. Bár olvastam olyat is hogy a benne lévő mágnes meg tudja zavarni az ois-t.(legalábbis ezt írták s24 ultra esetén ) tetszik a beépített stand miatt , szerintem jól is néz ki plusz a nillkin tokok is jók.
-
-
válasz
jack982 #333035 üzenetére
Persze, a pakliban benne van, hogy azzal is érkezhet, de nem túl esélyes. Egyrészt, ami tavaly ősz után jött le a sorról, az eleve iOS 18-at futtat, másrészt az Apple kifejlesztett egy kütyüt, amivel a csomagolás megbontása nélkül is lehet frissíteni a telefont. (Annak idején Mobilaréna hír is volt erről.)
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Most teljesen tanácstalan vagyok. Megfordult bennem, hogy lecserélem i16e-re az i12-t így több mint 4 év használat után, de most már nem tudom mitévő legyek.
Mondjuk jelen állás szerint még elég jól kapnék az i12-ért, ami tökéletes állapotban van, csak egy akksi csere kellene neki.
Úgyhogy erősen gondolkodom, hogy i16 vagy i16pro felé veszem az irányt és inkább eladom az i12-t, amíg kapok érte talán 70-80ezret.Ti mit tennétek a helyemben?
-
válasz
burgatshow #333021 üzenetére
Épp autós töltőt keresek, Feltétlen szükséges gyári apple vez nélküli töltő a gen 2-es szabványhoz? vagy találni más gyártó palettájánán is?
-
válasz
Zsolt,72 #333030 üzenetére
Köszi, ez lett a megoldás a kérdésemre.
.
Vannak olyan területek az iOS en belül amit abszolút nem látok át.... nem mindenben logikus szerintem. (nem akarom hasonlítgatni a doridhoz amit a Symbian megszűnésé óta használok)
burgatshow
Köszi. -
válasz
insyde5 #333026 üzenetére
Üdv,
ha finoman megérinted, akkor megnyitja a csatolmányt és a jobb felső sarokban ott lesz a Google Drive (ha telepítve van nálad) és az iOS “Megosztás” gomb (negyzetből felfelé kimutató nyíl).
Ezek bármelyikével menni fog a mentés.
A Megosztás esetén válaszd a “Mentés a Fájlokba” opciót.
-
markknight
veterán
válasz
xhege #333025 üzenetére
Csak csóró tájékozatlanabb usereket sajnálom akik alig néztek róla tartalmat és várják majd mint a messiást, aztán mikor áprilisban megérkezik koppanak, hogy még a képgeneráló is egy minősíthetetlen akármi
De gondolom majd új iOS verzióban kap egy komolyabb felvarrást, vagy már arra készülnek h kiírják a openai-t és azon van a fókusz.
-
Razzul
őstag
válasz
tboy93 #333018 üzenetére
Az MS funkció az egy dolog, de ami még fontosabb, hogy szerencsére az Apple Törlőkendő már biztos, hogy konpatibilis lesz a 16E-vel.
-
Üdv!
Gmailből hogyan lehet lementem a csatolt fájlokat? Ha rányomok megnyitja, ha hosszan nyomom nem történik semmi, . . . menü alatt nem találok ilyen lehetőséget.
( mint már a héten írtam full kezdő iOS -es vagyok i16pro-val natur t.) -
xhege
veterán
válasz
burgatshow #333021 üzenetére
Tisztában vagyok vele, csak maga a töltés megoldható. Irodában, kocsiban elég lehet a lassabb is, de nyilván ez teljesen egyéni dolog.
-
xhege
veterán
válasz
markknight #333020 üzenetére
Mert nehezet kérdeztél?
A "What's the weather like today?" biztos jobban ment volna.
Egyébként sajnos ezen a területen az Applenek össze kell kapnia magát valóban, mert komoly lemaradásban van. -
markknight
veterán
Azért elég pofátlan, hogy ehhez a 16e-hez is benyomták mindenhol az AI-t, hogy milyen jó lesz majd, persze alul írják, hogy "egyes frissítések" következő hónapban lesznek elérhetőek, de akkor is vicc. Ráadásul akik használják, pontosan tudják mennyire béna maga az egész Apple Intelligence a Sirivel együtt.
Erre konkrétan nem is tud válaszolni semmit, csak teker
-
válasz
szabonagyur #333013 üzenetére
magam sem gondoltam, hogy ennyire megszeretem a dolgot
-
szabonagyur
félisten
válasz
jack982 #333015 üzenetére
Attól függő a dolog szerintem, hogy az i15 meddig lesz elérhető újonnan, vagy i16 ára esetlegesen mikor kalkulálódik újra az új dollár-forint Apple féle logikában.
Egy érdekes példa amit beraktam máshova is:
Powerbeats Pro 2 135e HUF, Airpods Pro 2 115e Ft jelen állás szerint, 249 USD a apple.com-n mindkettő.
-
Noxy
veterán
válasz
szabonagyur #333013 üzenetére
Erre vártam, hogy lecserélem az i12-t.
Az iMac alatt, az éjjeli szek.., kocsiban,
ott a ms töltő. + még a ms akubank.
Ez az egyik dolog amit naponta kell használni, erre lehagyják.A kamera meg egyéb bizb@szok engem marhára nem érdekelnek mert munkára használom.
-
válasz
szabonagyur #333006 üzenetére
En meg pl nem toltottem meg masrol a telefont mint magsaferol, szerintem az usb portjat talan tenyleg ha 2x hasznaltam
-
Az is mellette szól, hogy új, tehát normális 3év gari lesz rá ha Apple partnertől veszi valaki, nem rejoy-féle valami ami a mostmár hírhedt “felújított” telefonjaik mellett nem valami nagy életbiztosítás.
Elöbb vennék magánszemélytől még sok garis 15 Pro-t mint a Rejoytól bármit (igaz ez az összes ilyen felújítós webshopra).Szigorúan a számokat nézve egy 15Pro valóban jobb választás, de ha valaki új “olcsó” szifont akar, akkor most ez a legolcsóbb a kínálatban, hiába jobb egy 15P.
-
Razzul
őstag
Használtat új telefonnal hasonlítasz. Nyilván egy használt vagy felújított telefon ár-értékben ütősebb lesz mint egy új.
Azoknak akik egy M4 Mac Mini szintű value ajánlatot vártak a 16E-től ez a bejelentés csalódást jelentett (így részben nekem is). Lehetett volna ez a készülék sokkal jobb is, de ettől még nem lesz rossz ajánlat, csak nem magától értetődő instabuy ajánlat.
Arról nem is beszélve, hogy mivel ez lesz a felhozatalban a legolcsóbb telefon, így azoknak a felhasználóknak akik nem bogarásszák a specifikációkat így is ki fognak szórni belőle szép számmal.
-
HREH
senior tag
16e mitől jobb választás, mint pl. rejoyon vett 15 Pro 20-25k-val drágábban?
- titán keret
- A17 Pro, GPU-ban talán erősebb is, AI lesz 15 Pro-ra is
- 8GB RAM megvan
- LTPO 120Hz kijelző, AOD, fényerőben is jobb
- 3 kamera, telefotó, UW
- DI hasznosabb, mint a notch
- UWB support
- nem lutri 5G modem
- van Magsafe(külföldi fórumokon emiatt sírnak a legjobban, hogy a 16e-ből kimaradt)
Egyedül az újabb proci + picit hosszabb OS support szól a 16e mellett, de javítsatok ki, ha nem jól látom.
-
Garada
őstag
Ezt mondjuk nagy hülyeség volt kihagyni belőle…
-
szabonagyur
félisten
válasz
waszabi07 #333002 üzenetére
De senki sincs 60Hzre kötelezve, Te sem.
Ahogy burgatshow leírta 10-ből 8 ember észre sem veszi, Te vagy az egyik a másik kettőből.
Akit zavar tud venni mást, akár más márkából is.
Nekem párhuzamosan van i13 meg i13 Pro is, semmi különbséget nem veszek észre, de nem zárom ki, hogy mást zavar a váltás.
-
waszabi07
aktív tag
válasz
burgatshow #332988 üzenetére
Nem tudom, szerintem gáz ez a 60hz, ha kezembe akad itthon az i11 vagy 13 kb olyan mintha akadna az egész a 120hz után.
-
Amire nekem kell, megfelel. Amint lehet, már rendelem is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (164)
- iPhone 13 128GB Midnight Blue 2026.04.29.-ig GARANCIA!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged