Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egér probléma
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
katokacaj #297796 üzenetére
Szerintem megéri. Ha nem játszanék kicsit se a mobilon, meg nagyon ritkán néznék videót, akkor simán a 13 minit vettem volna meg, mert az alap dolgokhoz elég a mérete, és mivel kemény használatban sem lenne, így a kis akksija is elég volna. Cserébe viszont nagyon barátságos zsebben is, szóval ha így gondolkozol te is, akkor nyugodtan vedd meg.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Aszpirin #297793 üzenetére
Az Android minden további nélkül kezel minden nyelvet amit tartalmaz. Az más kérdés, hogy nagyon nem akarják aktiválni.
Amikor megvettem a Galaxy S20+-t és használni kezdtem az Android Autót, akkor belefutottam egy külsős alkalmazásba amit egy erdélyi honfitársunk írt. Ezzel az alkalmazással az AA felolvasta magyarul a beérkezett üzeneteket (SMS, Viber stb.) és szóban lehetett üzenetet diktálni szintén magyarul. Csak a szlenggel gyűlt meg a baja. Az alkalmazás tölthető volt a Google Play-ről. Egyszer csak jött egy Android frissítés és nem működött tovább az app. Srác megkereste a Google-t és szólt, hogy a módosítás korlátozza a hozzáférést bizonyos szükséges modulokhoz, javítani kellene. A válasz gyakorlatilag az volt, hogy jó az úgy ahogy van. Erre felajánlotta, hogy segítene megoldani ezt a nyelvi mizériát. Nos, nem volt érdeklődés.
Ebből nekem az jött le, hogy egyszerűen nem akarják a nyelvi bővítést és ha kell meg is oldják, hogy ne is lehessen megkerülni.
Az iOS az más tészta, a Siri szegénykém olyan szinten van elmaradva a Google és Amazon-féle konkurenciától, hogy nem is hasonlítanám már őket egymáshoz, mert nem ugyan az a kávéház. A Siri megállt a fejlődésben... valamikor 6-7 évvel ezelőtt
-
törölt tag
válasz
madgie #297795 üzenetére
Igen, nehéz a nyelv a mienk. Sok magyar se tud rendesen magyarul.
Siri esete érthető, viszont pl. Apple Fitness+ miért csak adott régióban van...
-
katokacaj
tag
Sziasztok, szerintetek megéri még 13 minit venni?
Semmi extrára nem kéne de mobilról bankolok, vásárolok, és ami fontos h a fotó ne legyen nagyon ergya.
Egy huawei p30 prot váltana amit nagyon szeretek a mai napig csak ahogy néztem meg fog szűnni a támogatás rá idén ezért gondolkozom a váltáson és jó lenne kisebb telefon ezért a 13 minire gondoltam, meg 4 kilót sem szeretnék fizetni telefonért.
Szóval, szerintetek megéri a 13 mini ma még 270-ért?
Elvileg az 2028-ig lesz támogatott, ugye? -
madgie
titán
válasz
Aszpirin #297793 üzenetére
A svéd azért jóval nagyobb nyelvcsaládba tartozik, mint a magyar, eleve jellemző Európában, hogy kb mindenki a közvetlen szomszédjával elég komoly szimbiózisban van, sokszor nyelvileg is, germánok, újlatinok, szlávok, amiken belül elég nagy az átláthatóság és logika, így sokkal egyszerűbb egy Siri-t is svédül megoldani, mint magyarul, amihez hasonló egyszerűen nincs.
-
válasz
Zsolt,72 #297781 üzenetére
A magyar piac mérete nagyon divatos érv, ha számunkra valódi fejlesztésekre kerül szó, de nem vagyunk ezzel egyedül. A svédek is mindössze 10 millióan vannak, és sorolhatnám még napestig. Szóval sok viszonylag kis piac van, de sok kicsi sokra megy, és az, hogy a nyelvi kérdést már tizenéve nam tudja/akarja megoldani az Apple, elég tré dolog. Azért idehaza is eladott elég sok iPhone-t ahhoz, hogy ez érdekes legyen.
Nem tudom, Androidéknál hogy van, de úgy sejtem hasonló a helyzet. Pedig a kettő együtt már tényleg 10 millió okostelefont jelenthet... szóval egy kapcsolt vállalkozást Google-Apple szinten lehet, hogy megérne, és akkor lenne számunkra valódi, a mmindennapjainkban könnyedséget hozó fejlesztés is - mondjuk magyarul értő és beszélőSiri -, nem csak ilyen - bocs - titánium-parasztvakítás.
Plusz úgy tűnik, a Nokiának fontosaj voltunk még mi is - szóval ez csak hozzáállás kérdése.
Persze ha így is megveszik az emberek, akkor minek a valódi fejlesztések.Ne feledjétek, az Aple minden évben elad nálunk egy csomó cuccot még az ÁFÁt és vámot is leszámítva drágábban úgy, hogy a fejlesztések nem kis része nem is elérhető ezen a területen.
SZERK: az pl. hogy egy AppleTV-n a Siri még angolul sem használható magyar accounttal, kifejezetten rontja az AppleTV értéket.
-
pethYeti
addikt
válasz
markknight #297789 üzenetére
Enyém itt tart, én expresszel kértem. Remélem tényleg ki is hozzák ma
-
markknight
veterán
-
Keni21
tag
Sziasztok. Nem tölti le a 17.0.1-t azt írja szüneteltetve. Másnál is jelentkezett ilyen “hiba”?
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Aszpirin #297769 üzenetére
Második bekezdéshez: a háttérben jó eséllyel ezen is dolgozik a gyártó, ugyanis saccra tavaly előtt publikált egy álláshirdetést az Alma, amiben magyar nyelvű fejlesztőket kerestek SIRI-hez. Ha csak el nem kaszálták közben a projektet, akkor pár vén belül (
) lehet belőle valami. Ne téveszd szem elől, hogy a hazai piac akkora, mint egy nagyobbacska város a Nagy Vízen Túl, vagy Kínában…
-
V.Stryker
nagyúr
Most hivtak a T-től, hogy mire rám került a sor, elfogyott a kék. Bármi más színt választhatok ha akarok. Így lesz ismét fekete telefonom.
Mást is hívtak?
-
Andreas21
csendes tag
Koszonom
12pro-rol valtottam 15PM-re es meglepodtem
-
Bilux
veterán
válasz
markknight #297771 üzenetére
Így van
-
Andreas21
csendes tag
Lehet hulye kerdes… de a face ID miota oldja fel a telefont akkor ha az vizszintben van? A 12pro-m csak fuggoleges helyzetben tudta feloldani magat, ha elfektettem akkor nem.
-
válasz
divan #297766 üzenetére
Upsz, igazad van.
Nem volt bekapcsolva a Siri.
Pedig már azt gondoltam, hurrá, mekkorát fejlődött az iOS magyarsága(nem panaszkodásként, de 15 évvel ezelőtt a Nokia 6310-em tökéletesen értette és azonosította a kontaktok között a magyar neveket, de 2023-ban a magasságos iOS ezt még mindig nem tudja. És mi természetesnek vesszük. Megy "okos" telefonnak nevezzük.)
-
divan
őstag
válasz
Aszpirin #297760 üzenetére
Nem lehet, hogy most nincs bekapcsolva Siri, korábban meg be volt? Ha be van kapcsolva, akkor ő mondja be, és ő nem tud magyarul, ha ki van kapcsolva, akkor van valami egyéb felolvasó is a telefonban, amihez létezik magyar nyelv, és akkor helyesen olvassa be.
Én már régen leszoktam róla, hogy a keresztnevet és a vezeték nevet külön rublikába írjam be, mert folyton ilyen gondok voltak. A teljes nevet a vezetéknévhez írom. -
válasz
markknight #297749 üzenetére
Könnyebb is jóval és kisebb is valamilyen szinten tehát jól érzed.
Köszi a tippet, megpróbálom, de hátha az Alza meglep. -
salieven
aktív tag
válasz
burgatshow #297536 üzenetére
Köszi, megnézzük akkor.
-
válasz
kchris78 #297756 üzenetére
Amit én észrevettem, hogy az iOS 17 végre tökéletes(ebb) magyar kiejtéssel mindja ki a hívó fél nevét, nem angolul akarja kimondani a magyar neveket.
(de még mindig felcseréli a kimodott neveknben a családnév és keresztnév sorrendjét, hiába van beállítva a magyar sorrend a kontaktokban). -
kbadam83
senior tag
válasz
aprokaroka87 #297747 üzenetére
Akkor a konyhai mérlegem szar
-
kchris78
veterán
Illetve hogy is van akkor? A főkamerák ugyanazok mint a 14P/PM esetén 15-ben is? (csak új bevonat?) illetve a 15PM-ben jött az új telefotó kamera.
Illetve mégegy: volt egy YT videó, i15pm vs S23U.
Fotózás: megnyomja a gombot, samu tekertekerteker kész. Iphone: ment,kész... Samu: sötétben fotózol, nincs kép, exponálás 3mp, teker, kép. Vakon fotózás. Iphone előnézetben mutatja a kb várható képet. Szóval lehet mondani hogy Samu hamarabb behozza a technikai újításokat nade.. Hogy trendi legyek: hol a felhasználói élmény, meg a praktikum? -
pzstm
titán
válasz
burgatshow #297755 üzenetére
ok, köszönöm szépen
-
kchris78
veterán
Hogy ontopic is legyek:
Annak a logikáját hogy lehetne leírni hogy mikor hogy akar szöveget cserélni az IOS17? Kipróbáltam mert az volt a mondás hogy sokat fejlődött a magyar nyelvű automatikus cserék esetén.. Az tényleg fejlődött de van hogy nem akar cserélni, nyomok egy szóközt aztán backspace és akkor ajánlja fel a tök triviális ékezetesítést.. Ki érti ezt. Telefonon működik ilyen furán, iPaden valahogy jobban elkapta dolgot ott mindíg jön a jó automatikus csere...
-
bubodoki77
csendes tag
Emagos múlt pénteki, 14.05-kor fizetett 15 pro kék színben házhoz szállítva,
-
Fr3eWar
őstag
Úgy látszik tényleg online kell intézni midnent.
Reggel mikor kattintásoknékt 5-8 percet kellett várni, volt minden méret meg szín, de elléptem a kecskeméti nagy telekomba mert még múlt héten foglaltam nyitásra időpontot.
Egyből hívtak is, de csak 15 Pro meg sima 15 volt raktáron. Pro max 0dbv érkezett hozzájuk. Ha inkább a seggemen maradok és kivárom azt a fél óra kattingatást, akkor jó eséllyel lett volna belőle valami.
Mindegy, azt mondta a csóka, hogy ha felírt, ha érkezik hozzájuk telefonál, de bejelöltem az online készletértesítőt is.Feleségem 12P-jét cserélem majd le 15PM-re.
-
pzstm
titán
Urak, ha megjön telefon a mostnai mellé rakom és átköltözök pikk-pakk az megvan, olyat csináltam már. Órával viszont mi lesz? először leveszem a 13-ról vagy az is odatalál költözésnél majd új telefonra? S7-es Watch-ról lenne szó
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
markknight #297749 üzenetére
azt hogy könnyebb sajnos nem tudom megítélni a rátett cuccosok miatt.
Gondolom, a lopás elleni védelemre írtad. -
markknight
veterán
válasz
syIex #297735 üzenetére
Én ilyenkor azt szoktam, hogy feliratkozok a készletértesítőre (Telekom) és akkor látni fogod ha lesz. Most amúgy egy fél órája ismételten volt készleten aztán el is illant mostanra.
Egyébként most megnyomkodtam előbb Andrássyn a 15 Pro Maxot és hát az van, hogy kissebbnek érződik valamiért a telefon, de azt hogy könnyebb sajnos nem tudom megítélni a rátett cuccosok miatt.
-
kchris78
veterán
válasz
Aszpirin #297663 üzenetére
"Meg kell adni, az Apple marketingesei értik a dolgukat, ha emberek milliói rohannak lecserélni z egy éve még csúcsnak kikiáltott telefonjukat. Titánt a népnek!
"
A legtöbb ember azért nem a tavalyi telefonját cseréli le. Még ha sorban is áll érte.. Itt is ahogy olvasom nem mindenki 14-et cserél.
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz
lsebestyen #297741 üzenetére
-
kbadam83
senior tag
válasz
lsebestyen #297741 üzenetére
Az én mérlegem ezt mutatta, csak nem szar a mérleg
-
-
válasz
markknight #297731 üzenetére
Ott is voltam bár ott csak saját készletet láttak az Árkádban, de egy darabot se kaptak…
Mindenesetre hátha valami csoda folytán az Alzas rendelés teljesülne hamar. -
rankesz
veterán
14 év undoroid hasznalat után (galaxy s1-el kezdtem) ma beneveztem a másik oldalra egy 512-es titánszürke pro max-al
-
Thewent12
aktív tag
Látom nagy izgalmak vannak, hogy kinek mikor jut telefon.
Egyébként nekem ma megjött a Pro max, 10 előtt már hozta is a DHL.
-
kbadam83
senior tag
Pontosan 18 grammal könnyebb a 15 Pro mint a 14 Pro
14 Pro: 218 g
15 Pro: 200 g
Kézbe tartva mind a kettőt jelentősen könnyebb az új -
Senkit nem akarok elkeseríteni, de Pro Max mindenhol elfogyott. Voltam iStyle és iCentre valamint mediamarkt és mindenhol rá is néztek a teljes készletre, sehol nincs.
Aki elő rendelte annak lehet szerencséje, hogy a napokban megkapja, de október vége / november elejére
mondjak a teljes készlet feltöltését minden üzletben… -
válasz
haddent #297726 üzenetére
Khm, ennél jóval nagyobb cégnél sem tudják általában, hogyan kell skálzható (ne adj' isten terhelséfüggően magától kiskálázódó cloud-os) architektúrát/infrastruktúrát fejleszteni...
Na meg nem is biztos, hogy anyagilag megéri nekik, átélik így azt a két napot, majd mehet minden a régiben -
haddent
addikt
válasz
kchris78 #297724 üzenetére
De miért csak az edge/cache -t skáláznád? Pontosan, app/db/backend is, vagy mondom, az előrendelés részt kihelyezni / skálázni külön. Architektúra kérdése, talán egy ekkora cégnek azért illene 2023 körül már gondolni ilyesmire.
Nyilván, egyetértünk, nagyon elsővilágbeli probléma és van fontosabb dolguk is. Szakmai ártalom, ennyi. -
Sungoo
addikt
IOS17 üzemidő.
-
kchris78
veterán
válasz
haddent #297660 üzenetére
Ilyenkor akkora organikus terhelést kap a háttér-rendszer mert mindenki tolja a tranzakciókat, amin cache-szerverek nem sokat segítenének, ezek nem szintetikus kérések, nem támadásról van szó, azokat kiszűrnék a lekérdezések jellege alapján. Azt írtad olcsón. Egy on-premise rendszert működés alatt átalakítani akár hybrid akár bármilyen rendszerré minden lehet csak nem olcsó... És hiába skálázod az EDGE, cache bárhogy hívjuk részeit a rendszernek, minden művelet valahol az app rétegen illetve a DB-ben csattan végül... Plusz még ha át is alakítod, skálázodik szépen, tényleg pár tucat telefon eladását biztosítod hatalmas beruházással... Mert ha felskálázódik, az sincs ingyen.. Bejön arra a napra a plusz költség. Semmilyen döntéshozó nem fog erre egy forint plusz kiadást erre allokálni.
Persze, marketing jelentősége van, gáz elismerem, de erre a 2-3 órára? Lennének fontosabb dolgaik mint ez, pl a DSS N28-as 5G-t továbbfejleszteni.
-
válasz
markknight #297714 üzenetére
Nekem nagyon bejött a Spigen GLAStR AlignMaster, amit többek között 2 db 9H keménységű üvegfólia + 1 db felhelyezőkeret kiszerelésben is be lehet szerezni. Nem tudom, hogy van-e már iPhone 15-re, de biztosa lesz. Előző telefonomon is azt használtam, gyerekjáték buborékmentesen és nagyon pontosan felhelyezni, és igazán minőségi cucc. Ráadásul a Spigen Ultra Hybrid tokkal tökéletes párt alkot (utóbbit sztem teljesen átlátszóban a legjobb nem, ha már ennyire számít, hogy titánszínű legyen a titán
)
-
Albert.Tamas
tag
Alzasok semmi hir?
-
Titana
tag
Sziasztok!
Nekem 10 előtt pár percel jött az iStyle sms, hogy 10 percen belül átvehetem a megrendelt készüléket, de majd kettő után tudok csak menni érte. -
paisacha
tag
Sziasztok!
Van egy visszaigazolt MediaMarktos 15 PM 512-es rendelésem, fehér. Szállítás: 1-3 munkanap, hozzám. Viszont időközben lett a Telekomnál is egy példányom, így ha érdekel valakit, a MM-osat nem mondom le, szívesen átadom neki. PÜ, és a részleteket megbeszéljük!
István
-
markknight
veterán
válasz
haddent #297710 üzenetére
A legjobb amit tehetsz szerintem ha olyan fóliát veszel amihez jár keret és úgy kerül rá a készülékre. Mert ez a Jóska-Pista vagy akár saját magunk által felrakott fóliák csúnyán csálék tudnak lenni és általában azok is, ha nem csálé akkor pár mm eltérés biztos van. Én erre nagyon allergiás voltam ezért nem is használtam fóliát.
-
Ricardo
titán
válasz
markknight #297688 üzenetére
Újrahasznosított növényi bőr?
-
Silver semmi extra, hozza ugyanazt, amit évek óta, ezt a színt biztos nem választottam - persze megértem, hogy ha valakinek ez tetszik, csak én már meguntam, hosszú évekig fehér telóm volt mindig (ezt ismerősnek rendeltem, én még várok a Natural-re)
Kis érdekesség: UV reagens iPhone telirat és QR kód hitelesíti, hogy eredeti termék
-
haddent
addikt
válasz
Sungoo #297705 üzenetére
Na, akkor "szakmázzunk" kicsit, ezen már sokszor agyaltam és pont felvetetted a 2 dolláros fóliát. Szerintem jobb, érdemesebb egy "törékenyebb" üvegfóliát rakni rá, mint egy iszonyú masszív és hajlékony üveget, vagy ezeket az új "puha" fóliákat. Szerintem, ha a rajta lévő üveg törik, mint a szar, azzal rengeteg energiát elnyel és kevesebbet ad át a kijelzőnek magának, míg ha a fólia egy golyóállókevlár borzalom üveg vagy főleg, ha konkrétan puha fólia nem is üveg, akkor nagyobb adagot ad át kijelzőnek magának.
Nekem ez be is vált, olcsó random üvegekből havonta - 2 havonta fogyasztok el egyet általában, viszont a kijelző mindig makulátlan volt. Hogy így van-e gondolom nem fogjuk tudni megfejteni, mert nincs labor épp senki zsebében
De kiváncsi vagyok a véleményetekre.
-
Ateszpapa
addikt
Vajon mikor jönnek ki itt a tesztek?
Gondolom Bogék már megkapták pár napja a telókat. -
Sungoo
addikt
válasz
ittakary #297664 üzenetére
Izgalmas, várós. Megérti mindenki. De ahhoz mi közünk, kinek merre jàr a csomagja? De most komolyan, egy szakmai topikban le kell írni, hogy merre jár a kamion, ami hoz nekem egy terméket? A tapasztalatokra jobban kíváncsi a nép, miben jobb vagy gyengébb az előző modelleknél.
Arról nem is beszélve, hogy most röpködnek a 600K-s rendelések, aztán meg azon agyalunk, melyik a jobb 2 dolláros fólia az aliról. -
Bilux
veterán
15 pro sok helyre ment pro max nincs nem is volt
-
abrtom87
tag
válasz
Albert.Tamas #297701 üzenetére
Allee plaza Bp.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini PC
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest