Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egér probléma
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dvdbackuper #297295 üzenetére
Bár én az ilyenben akkor sem hiszek ha a gyártó azt mondja...
Lehet ilyen téren pont selejtes darab. -
Gubu0101
veterán
válasz
dvdbackuper #297295 üzenetére
14 es szeria is ugyan ez es max 30 percig.En csap alatt szoktam mosni az enyem minden heten,kutya baja.A 12 prot is csap alatt mostam
-
kbadam83
senior tag
Media Martk előrendelés, holnap érkezik most hívtak
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 13 pro-m és hittem a vízállóságában de nem kellett volna, beázott.
Először csak a kamerák párásodtak, majd a kijelző kezdett csíkozódni majd totál sötét lett.Az apple szerviz, azt mondja hogy kuka, egy random iphone szerviz szerint kijelző cserével megoldható a javítás de úgy kaptam ezt a választ, hogy szét sem szedték a telót. Érdemes ezt még javíttatni? Lehetséges, hogy egy kijelző cserével megúszom? Hová lenne érdemes vinni?
-
Bilux
veterán
A kiszállítás tényéről egy megerősítő e-mailt küldünk. A kiszállítás rend szerint a kiszállítást megerősítő e-mailt követő munkanapon történik.
Ajjaj egyelőre így az Alza se túl biztató ha még nem kaptam emailt...
-
Bilux
veterán
válasz
kchris78 #297287 üzenetére
Igen ezzel szivatnak engem is megírom ha kapok emailt tőlük, de van egy sanda gyanúm, hogy nem lesz semmi.
Undorító a hozzáállásuk ezen a téren.
Ha véletlenül megjön holnap az Alza rendelésem és ne adj isten az iStyle előjegyzés is bejön érdekel valakit majd itt Győrben egy i15 pro max 256gb természetestitánium? -
kchris78
veterán
válasz
markknight #297269 üzenetére
Még egy erősítés erre. Telekomhoz holnap reggel berobog az ember valahova pl mammut/stb nyitás előtt lehet telefonhoz jut az ember.
Az Istyle meg HÁNY ÉS HÁNY éve sz.patja az előjegyzéssel az embereket. Előjegyeznek szerintem száz embert akik korrektségből kitartanak, közben meg már máshol rég készülékhez jutottak volna. Ezt már nem először játszották el, ahogy itt olvastam a fórumot évek óta.
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként amúgy ha már usb-c meg lightning.
Usb-c esetén bővülhet a közvetlen kapcsolódó eszközök száma? -
A guru
addikt
Sziasztok!
Akik az iStyletól rendeltek elő kaptak már valamilyen értesítést arra vonatkozóan, hogy mikor tudják majd átvenni? 15 Pro Max-ot múlthét pénteken 14:02-kor rendeltem elő, de még nem kaptam semmilyen értesítést.
Köszi a választ előre is!
-
V.Stryker
nagyúr
Ahogy nézem én leszek az egyetlen csóró, aki egy sima 15-öt vesz, alap tárhellyel.
-
markknight
veterán
válasz
Aaron14 #297275 üzenetére
Én egy fekete Pro Maxot fogok venni majd az akkumulátor miatt, kicsit elment a mostani hét után a kedvem a mostani telómtól.
haddent: Lehet úgy voltak vele, hogy +fejlesztés amit nem akarnak fizetni, ígyis-úgyis elviszik. És amúgy igazuk is van.
sztivo: Azt én sajnos nem tudom, nem szoktam visszanézni az árakat utólag :/ Bár a sima 12-nek még mindig szép ára van, a 13 Pro-k meg el is tűntek.
-
sztivo
őstag
válasz
markknight #297272 üzenetére
Várható, hogy a jelenleg még értékesített 12/13 modellek ára lejjebb megy? Gondolom nem lesz pofájuk olcsóbban adni a 15 szériát, mint a 14-et pl.
-
Aaron14
őstag
válasz
markknight #297269 üzenetére
Na ez szuper hír. Most már csak a színt és a tárhelyet kell eldöntenem. Natural Titanium nagyon szép, de úgyis tokban fogom tartani, szóval akár a Black Titanium is jó lehet.
256 GB láttam, hogy csak 50 000 Ft-tal drágább, szóval gondolom most az a best buy.
-
haddent
addikt
válasz
markknight #297272 üzenetére
Pont innen veszem, hogy a Yettel már holnap és hétfőn szállít sok emberhez a T meg árakat se rakott még fel, tehát meglepi áron holnap majd éhezők viadala módjára lesz néhány darab aztán ennyi volt. Nyilván feltételezés, de ebből arra jutottam, hogy valszeg előbb és több darabhoz jutott a Yettel.
-
Nagyobb tárhelyű modellek után most "sima" 256-ost fogok venni szóval az érdekelne, hogy a HEIF Max vagy JPEG max mennyit veszít a ProRawhoz képest a részletekből?
Valamint ez működik Google Driveal is vagy csak iCloud? -
-
haddent
addikt
Egyébként ez hogy alakult így? Az Apple oldala szerint messze a Telekom a legjobban támogatott szolgáltató Magyarországon. Esim pl fel sincs sorolva Yettelhez (persze tudja ettől függetlenül), stb. Mégis erőteljesen Yettel dominancia bontakozott most ki? Hogy?
-
markknight
veterán
válasz
Aaron14 #297268 üzenetére
Mikor mondták ezt és kicsoda? Azt ugye tudod, hogy ahány dolgozó annyi féle-fajta magyarázat?
Amúgy a telekomnak valami csodálatos módon mindig több telefon jut mint bárki másnak, sőt míg az iStyle-on heteket várakozol, addig vagy 2x-3x jön készlet a Telekomhoz, amiket azonnal el is visznek.
-
Aaron14
őstag
válasz
markknight #297266 üzenetére
Ez biztos? Nekem Telekom-nál azt mondták, hogy még info sincs arról, mikor jön készlet. Elvileg még ára sincs.
Mondjuk nekem a holnap amúgy kérdéses, mert nem enged online rendelni a rendszer.
-
crue
őstag
Működik itt valakinek messengerben kapott tiktok link appban való megnyitása?
Nekem ipad-en működik szépen, de telefonon csak azt sikerült elérni, hogy nem a belső böngészőben, hanem a safariban nyílik meg. OS mindkét eszközön 17-es, az appok frissek, beállítások ugyanazok. Nem tudom mi a bánat lehet az oka. -
zzola
titán
Vodafone-nál 25-től lehet online és üzletben vásárolni i15-ös szériát.
-
válasz
bbendre #297236 üzenetére
Magyar "gari" nem limitált, ha hivatalos hazai viszonteladónál veszed, az nem csak a hosszabb időintervallum miatt jobb. Az Apple 1 éves gyártói jótállás, na az valóban korlátozott a korábban említetthez képest.
A biztosítás más téma, pláne ha Ausztriában élsz, vagy szeretsz oda járni... -
sgeza
veterán
válasz
Zsolt,72 #297255 üzenetére
A segélyhívót szerintem anélkül is tudja hívni, hogy elmentenéd (call emergency vagy ilyesmi gondolom). Mindemellett simán magyarul bemondva a kapcsolat nevét is hívja simán a siri. Autóban rendszeresen így telefonálok. Szóval az sem kizárt, hogy a segélyhívót is hívja magyarul.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
kchris78 #297251 üzenetére
Szerintem igen:
Nyiss meg egy tetszőleges kontaktot és válaszd ki a „Share contact” opciót. [kép]
A feljövő ablakban ott van egy rakás megosztási lehetőség (AirDrop, e-mail, stb).
Amiatt mentettem el angolul a mentőket, rendőrséget és tűzoltókat, hogy vész esetén legyen lehetőségem Siri-t megkérve hívni őket (Hey Siri, please call police!), olyan esetben, amikor kézzel nem tudom vezérelni az iPhone-t. Az ötletet egy amerikai srác adta, aki beszámolt róla, hogy balesete után nem tudott megmozdulni, de a közelében levő iPhone-on Siri által tudott segítséget hívni (és kapni).
-
Slash20
tag
Sziasztok!
Ez hogyan lehet hogy 3 szolgáltatóval kipróbáltam a 13pro-t és valóban független, menüben mégis zárat ír? -
pzstm
titán
válasz
matehajagos #297244 üzenetére
Unlimited? Orokre?
-
kchris78
veterán
iphone tud-e kontaktokat egyik account-ról átrakni másikra?
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
csaba1203 #297241 üzenetére
Ott valami nagyon elmászott, ilyet még soha nem tapasztaltam frissítést követően.
Esetleg nézz rá, hogy a Kontaktok között nincs-e valami anomália a megjelenítendő listák között? Tehát hogy megvan a névjegyzéked, de ha több féle listát használsz, nincs-e valamelyik kijelöletlenül és emiatt nem látod?Itt nézz szét: [kép]
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
matehajagos #297244 üzenetére
Igen, ez egy nagyon felhasználó-barát ötlet/megoldás. Nekem is biztosította a gyártó, egy korábbi váltás esetén. 👍
-
bbendre
őstag
válasz
kleinguru #297238 üzenetére
Köszi
Van osztrák kártyám és címem is (Magyar is).
Razzul: Igen, pont erre gondoltam, hogy ha ősszetöröm akkor a magyar gari nem cserél ami érthető. De ha olcsóbban megveszem és kötök rá biztosítást...
... többe kerül, de sokkal több mindenre kiterjed a gari.
Szóval ár érték arányban gondolkozom mi lenne a jobb...
-
matehajagos
tag
Egy újabb ékes példája az Apple ökoszisztémának: pénteken jön a 15 Pro Max, a Store appban rendeltem elő, és ma reggel jött a noti, hogy látják, hogy hamarosan érkezik az új készülék, ezért kapok unlimited iCloud tárhelyet, hogy a jelenlegi telómról minden adatot egy bejelentkezést követően le tudjak húzni az új telefonra, mindezt teljesen automatikusan.
Az ilyen és ehhez hasonló “apró” de kényelmes funkciók miatt szeretem az Applet.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok! Ha egy eve eleg volt a 13 pro maxból a 256-gb változat, akkor most is elég ha arra lövök a 15 pro max-szal? Vagy azonos felhasználás mellett nőtt annyit a tárhelyigény hogy inkább érdemes egyel feljebb menni? Alapvetően maradnék a sima videóknál, s nem a pro res meg log-os dolgokat használnám. Fotókból azért a 48 es 24 mpx az vonzana.
-
csaba1203
addikt
Srácok meddig tart IPhone-nál az indexelés?
Hétfő este frissítettem 17-re és azóta a kontaktjaim töredéke van csak meg
Vagy hogyan kaphatom vissza őket?
Nem igazán tudok így telefonálni… -
Razzul
őstag
válasz
"Elvileg a Magyar gari elég limitált. Akkor cserélnek ha tönkre megy magától."
Ez mit jelent egyáltalán?Ha arra gondolsz, hogy amiatt nem cserélik vagy javítják ingyen a telefont, ha te ejted el akkor azt nem fedi le a garancia, de nem csak Magyarországon, hanem a világon sehol sem. A garancia meghibásodásra van, az AppleCare+ és más biztosítások pedig a felhasználó felelősségéből eredő károkra.
Arról nem is beszélve, hogy a bankkártyával meg a Storeban való trükközés lehet az Applenek se biztos, hogy tetszeni fog.
-
válasz
Nem vásároltam még magyar kártyával külföldi store-ban applecare+-t. Azt meg lehet venni előre 2 évre egy összegben, de nekem az legutóbb 249€ volt, ami nem 50K. Így rendben vagy 2 évre, feltéve, ha engednek magyar bankkártyával vagy KP fizetni. Utána biztosan kell egy olyan mondjuk osztrák kártya, ahonnan tudják vonni a havi biztosítási díjat.
Tesóm megveszi bruttó áron magánszemélyként, mert neki új korától tok és fólia van rajta. Neki nem ér ennyi plusz pénzt. Nekem, aki ezeket nem szereti sokkal többet ér a nyugalom, hogy van rajta applecare+ (nem feltétlen kell kint venni amúgy, ha itthon megveszed cégre és van támogatott országbeli bankkártyád (fentebb már írtam), akkor megy itthonról is). -
Poonkie
tag
Sziasztok,
13 Pro Max iOS 17-re frissítés óta az Apple Pay nem működik. Wallet alkalmazást megnyitva “Apple Pay needs an update on this iPhone” üzenet fogad, de nem lehet frissíteni. Csináltam Restore-t is, DFU módban, a probléma azóta is fennáll. Valakinek van ötlete a megoldásra? Köszönöm
-
bbendre
őstag
Ezen az osztrák iPhone vásárláson elgondolkoztam. Nem tudom, hogy kinek kellett már a 3 éves gari az iPhonra használni ...
Ha megveszed az osztrák iPhone-t 50.000 forint-al olcsóbb. Az egy év Apple care+ ára.
Elvileg a Magyar gari elég limitált. Akkor cserélnek ha tönkre megy magától.
Az Apple care+ pedig elég jó biztosítás. Nem éri meg jobban az olcsóbb iPhone és utána fizetni rá 10€/hó? Persze, tudom, drágább lesz a vége, de akkor jobb biztosítást kapsz.
Mi az amire nem gondoltam -
válasz
adnoctum18 #297198 üzenetére
Nem ennyire egyszerű, de tudnak segíteni. Olvasd el a cikkeket. Hozzászólásokra válaszolnak, illetve talán le is van írva, hogy hol kell direkt segítséget kérni.
Ha van támogatott országbeli bankkártyád, akkor magadtól is meg tudod csinálni.
Pl.: német banknál van kártyád (vagy ismidnek). Elolvasod a leírásokat és az ő kártya adatait adod meg, neki meg így úgy (Revolut) elutalod az eurót.
Itt találsz cikkeket, amik leírják és tapasztalatról is beszámolnak.
-
haddent
addikt
Tudtok most jó ESRGEAR kupont mondani légy szíves?
gilfoyle amíg volt gyári Apple bőr tok addig nem kellett gondolkodni. Bármikor bármelyik iPhone-t vettem, automatikusan jött hozzá a gyári bőr. A nagy változatosságot a színek variálásában éltem ki max
-
ronin79
addikt
válasz
markknight #297210 üzenetére
Nálam ez agybasz, ilyenkor szoktam mindent kilőni mert lehetetlen másképp eltüntetni.
Ha lesz rá egyszerűbb megoldás, megköszönöm. -
bb.bocs
őstag
Csak en erzem ugy hogy jobban merul a telefon? 14 pro max. Picit nyomoodtam tobbet. 1 nap alatt 100% rol 45% ra kb. Eleg szarul hangzik. Masnal is igy van? Akksi 100% allapotban van a telefon fel eves kb…
-
-
haddent
addikt
Na, hosszas keresgélés és kikosarazás után megtaláltam a tökéletes Apple bőrtok utódot. Nem meglepő módon a hasonlóság kísérteties, de nem kínai koppintás. Nem olcsó, de jónak tűnik, be is rendeltem, majd jelentkezem, hogy mit tud élőben.
MUJJO -
sgeza
veterán
esbii22 kolléga válaszát kiegészítve:
Move to iOS átviszi az üzeneteket, de az alkalmazások adatait természetesen nem. Az alkalmazásokat sem átviszi, csak amit megtalál az App Store-ban, azt feltelepíti, persze csak ha ezt igényleg (illetve egézszen pontosan kirakja az ikonját, és amint elkezdenéd használni, letölti és telepíti - ez megegyezik azzal a funkcióval, amikor helymegtakarítás végett leszeded az alkalmazást, de az adatait fent hagyod). Nyilván minden tétel külön állítható, hogy mit akarsz.
Ha az androidon google fiókba mentetted a névjegyeket, akkor NE válaszd ki, hogy névjegyek átvitele, mert függetlenül az eredeti névjegy fiók összerendeléstől egyszerűen csak átmásolja az összes névjegyet az iPhone-ra. Viszont van lehetőséged az iPhone-on is szinkronizálni a névjegyeidet a Google fiókoddal. Tehát ha a névjegyek átvitelét kiválasztod, majd utána beállítod a google fiók szinkront, akkor duplán lesznek meg a névjegyeid. Ez természetesen akkor igaz, ha az összes névjegyed a google fiókodhoz volt mentve. Ha van olyan, amelyik nem, akkor szerintem előbb tedd rendbe! Például az androidos készüléken tedd át a nem szinkronizált (vagy nem a google fiókba szinkronizált) névjegyeid a google fiókhoz!
Ezt is fusd át, hasznos lehet. -
Ateszpapa
addikt
válasz
Szia!
Elsőre reagálnék.
Sajnos szinte nulla.
Covid óta nem lehet kérni Telekom üzletbe készüléket.
Csak házhoz, csomagpontra..stb.
Ha pénteken akarod mindenképp megkapni, talán nagyobb esélyed lesz bemenni nyitásra személyesen nagyobb Telekom boltokba. (de ez csak az én véleményem)
Hacsak nem történik valami csoda és csütörtökön délután, mégis lehetne rendelni, akkor pénteken megkapod, de ezt nehezen tudom a Telekomtól elképzelni.Én mindenképp megvárom a teszteket, mert semmit sem adnak az előrendelőknek pluszba, nekem meg nem sürgős.
-
törölt tag
válasz
markknight #297208 üzenetére
Ott van pedig a link a tesztelési módszereikről: [link]
-
allein
addikt
válasz
-secret- #297142 üzenetére
Engem is felhívtak ma, hogy kártyásan 256GB 15 PM nuku
512 vagy 1TB van, mondom köszi de nem. Szóval egy hamar nem lesz náluk kártyásan a 256GB, ha csak nincs előrendelve. Én nem rendeltem elő, csak kíváncsi lettem volna mikorra lesz készleten kártyásan csak úgy
Amúgy mindig elsőbbséget élveznek azok akik előfizetésre rendeltek, boltban ezt mondták.
No para, jó addig a 13 PM is
-
markknight
veterán
Shazamon találtam egy zenét, de nem akar a dynamic islandről eltűnni a shazam app clip.
-
Vityaa
tag
válasz
Nem hinném. Én November elején megyek LA-be. Ott tervezem megvenni, de tegnap már ott sem volt elérhető.
Addig van még 1,5 hónap, de amilyen a formám úgy sem lesz.
[link] -
esbii22
őstag
iOS 16.7 beta van most egyáltalán így, hogy kijött a 17? Vagy ez a 16.6.1 lesz a végleges ?
-
vargalex
félisten
Van valakinek tapasztalata IOS 17-el XS Max-on? Megéri feltenni? Vagy inkább várjak még javítást?
-
Gubu0101
veterán
válasz
adnoctum18 #297202 üzenetére
Igen.Most meg neztem.Mivel Nemetorszagban vagyok,igy itt meg tudnam venni 2 evre 109€ vagy havi 5,49€.Regiovaltasnal viszont nincs ott Magyarorszag
-
Joachim21
őstag
Nem tudom ki mit csinál, vagy telepít a telefonjára, hogy évenként clean install kell neki. Én még csak dirty update-et csináltam és lekopogom mindig minden rendben volt, a 17nél is.
Az mondjuk érdekes, hogy saját képet kényszeríthetsz a hívott félre, már várom a dick pic-es és egyéb zaklatókat, akik ki is használják a lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Egyedi ékszerdobozka
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest