Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
senior tag
Hú srácok, egy szerviz miatt lekerült a korábbi Spigen paperlike fóliám és megvettem a legújabb 2.1-es original Paperlike-ot helyette. Ég és Föld!
Az eredeti Paperlike szinte semennyire nem torzít, nincs az a kásás kép, mint az olcsó matt fóliáknál. Viszont a zsír kevésbé látszik rajta és nem csillog úgy.
Ujjal használva teljesen simának hat a felülete, nem dörzsöl, miközben Pencillel írva tényleg olyan, mint a papír és nem csúszik.
Simán megéri az árát, még akkor is, ha csak egy matt fóliát kerestek.
Ja, am ez nem szponzorált tartalom, csak gondoltam megosztom a tapasztalatom, mert anno én is azért vettem a Spigent, mert nem volt egyértelmű, hogy az eredeti megéri az árát. Bár lehet a korábbi verziók még nem is érték meg. -
chatran
őstag
Újraindítàson kívül van valami megoldás a nem elforduló képernyőre? A forgatás zárolása gombot már nyomogattam ki/be, de nem használt.
-
válasz
CharlieDrop #44187 üzenetére
Talán majd ha lesz 3rd party appstore, amit ha jól emlékszem jövőre kell nekik engedélyezni valami EU-s szabályozás miatt. Addig minden a safari motorját használja, még a chrome is.
-
consono
nagyúr
válasz
CharlieDrop #44187 üzenetére
Saját motor nem várható, az valami Apple policy miatt van. Az inspect passz, beletehetnék, de én személy szerint arra sem nagyon látok esélyt egy konzumer eszköznél... Józsi bácsi nem csinál olyant
-
CharlieDrop
veterán
Srácok várható, hogy böngésző fronton történjen változás?
Értve ez alatt mondjuk egy új Chrome-ot, vagy bármit, ami saját motorjával fog menni és esetleg véletlenül kap valamelyik böngésző inspeck element funkciót?Köszi
-
Parson
addikt
válasz
consono #44183 üzenetére
Én igazából nem bánom, ha nincs sok újdonság, mivel elég minimalista a felhasználási szokásom. A lényeg, hogy a szükséges háttérbeli fejlesztések meglegyenek, hogy kompatibilis (de biztonságos is) maradjon az internetoldali elvárásokkal... ja és ne lassuljon be látványosan.
-
Parson
addikt
válasz
Rage47 #44175 üzenetére
No most nézegetem az apple oldalán a kompatibilitási listákat, ezek szerint (mostani képek):
És eképpen el tudom képzelni, hogy évenként lépdelnek továbbra is, tehát:
2022 - iPadOS 16 - iPad 4 esik ki a támogatás alól (iPad 5 még kompatibilis)
2023 - iPadOS 17 - iPad 5 esik ki a támogatás alól (iPad 6 még kompatibilis)
2024 - iPadOS 18 - iPad 6 esik ki a támogatás alól (iPad 7 még kompatibilis)
2025 - iPadOS 19 - iPad 7 esik ki a támogatás alól (iPad 8 még kompatibilis)
2026 - iPadOS 20 - iPad 8 esik ki a támogatás alól (iPad 9 még kompatibilis)De persze ez csak a fenti képek alapján, ki tudja, hogy mi lesz pontosan... Viszont eképpen ha 2026-ban esik csak ki az iPad 8 a támogatás alól, és onnan még +5 (??) év benne van, az nagyon kellemes lenne, mivel ezt az eszközt nekem sincs kedvem sürün cserélgetni. Vélemények?
Kérdés, hogy melyiket nem lesz már érdemes telepiteni, mert h annyira belassul majd az iPad. De ennyire nem akarok most elöreszaladni, az itteni tapasztalatok is mutatják majd valszeg... erre ráérünk visszatérni...
-
bmakszim
senior tag
válasz
TrueGooner #44176 üzenetére
Mondjuk, ha valahol, akkor játékoknál pont jól jön a Pro 120Hz-es kijelzője.
-
moleculez
veterán
válasz
TrueGooner #44176 üzenetére
A szürkeimport varázsa🤷🏼♂️
-
TrueGooner
senior tag
Sziasztok!
Ha kifejezetten játékra keresek Ipadet, de a Pro árazását túlzásnak gondolom, melyik Ipadet tudnátok nyugodt szívvel ajánlani? Komolyabb játékokra, mint pl. The Division: Resurgence, vagy COD: Warzone Mobile, eFootball, stb…
Hordozhatóságot szem előtt tartva, mert nem feltétlenül ragaszkodom a legnagyobb kijelzőhöz. Inkább a kényelem a szempont.
Illetve miért van az, hogy pl. egy bontatlan Ipad Mini 6 (garanciával), akár 100.000 Forinttal is olcsóbb Hardveraprón mint üzletből? Bocs ha hülye kérdés, nem igazán szoktam használt informatikai eszközöket venni, de ez azért elgondolkodtató.
Köszi! -
-
Parson
addikt
Srácok, egy iPad kb hány évig jó sima tartalomfogyasztásra a tapasztalatok alapján?
iPad 8 32GB verzióm van (simán elég nekem jelenleg), kb hány évig kap ez még OS frissitést? És azután meddig bírja még, mire számíthatok szerintetek?
-
Air 2 támogat egyáltalán bármilyen pencilt?
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Ipad Air 2-esem van, de nem nagyon használjuk.
Néha Netflix, Disney és társai és arra gondoltam, hogy a szinezgetes mellett biztos szívesen rajzolna rajta a kislányom.
Ezzel a Baseus tollal lehet használni az Air 2-t, amin iOS 15.* fut?
[link] -
moleculez
veterán
Szerintem iPhonennal kitapasztalták az OLED beszállítói láncot (pl milyen nehéz konzisztens minőséget produkáló, megbízható partnereket találni megfelelő áron), aztán lehet nem akarnak egy technológiától függeni. Plusz lehet hogy a mLED előnyösebb ilyen téren. De ez csak egy tipp.
-
Chosen
addikt
válasz
CharlieDrop #44153 üzenetére
Köszi! Akkor Air 2-re valószínűleg tényleg csak rosszul emlékeztem.
-
bmakszim
senior tag
válasz
consono #44147 üzenetére
Elvileg OLED-del nem tudtak elég nagy fénysűrűséget elérni nagyobb kijelzők esetén (iPad, MacBook), ezért alkalmazzák most a mini LED-ed. De most valami dual-layer OLED megoldással sikerült elérni a kellő brightnesst, így jöhet végre.
De egyébként az ultimate megoldás az általad is (véletlenül) említett micro LED lenne, ahol már nincs beégés és a mini LED esetén tapasztalható halo effekt sem. De ez utóbbi még csak a Watch Ultranál merült fel pletyka szinten valamikor sokára. -
Semin
őstag
@smc, pzstm
mea culpa, igazatok van. ÉN szeretném hogy megérkezzen.Mivel azt is pletyizik, hogy kapunk új Magic Keyboardot, komplett pakkban gondolkozom.
És azért mostanában ezek a pletyik általában betalálnak [link]Most adtam el a két pro-t billetyűzetestől, tollastól, úgyhogy nálam uborkaszezon.
(Jött egy kb. visszautasíthatatlan ajánlat) -
Chosen
addikt
válasz
Konyika #44143 üzenetére
Köszi a megerősítést szintén!
Közben találtam egy videót amiben Air 5 és Pro hangszóró összehasonlítás van, tényleg egyszerűen egy szakadék köztük a különbség és ennyit tud az Air 5:
iPad Air 5 vs iPad Pro - HONEST thoughts after 1 Week... 4:04
-
Semin
őstag
Hmm megérkezett amire vártam. OLEDet kap az Ipad pro is a pletykák szerint.
Ha ez igaz, akkor nagyon durvát fog lépni előre a kijelző.Azt hiszem ideje cserélni
Ti tervezitek? -
Chosen
addikt
válasz
CharlieDrop #44140 üzenetére
Vagy az is kehet, hogy az én Air 5-öm rosszabb, mint egy Air 2 és egyedi hiba. De persze az se kizárt, hogy rosszul emlékszem.
Nálad az Air 5-nek van bármiféle mély hangja? Nálam szinte semmi és az hiányzik legjobban belőle.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
iPad Air 5 hangszóróval kinek mi a tapasztalata?
Sikerült egy Air 5-öt beszereznem, és szuper minden a hangszórót kivéve.
A tesztek szerint az Air 5 hangszórója jó, a Pro pedig csak picivel jobb. Ehhez képest nálam kiábrándítóan szól. Mint egy konzervdoboz kis túlzással. Mély 0, közép és magas oké, de az egésznek még van egy “kongása” ahogy belül az üres fémházban visszaverődik a hang.
Nekem volt korábban Air 2, Pro 10.5, és volt a kezemben Pro 2020 is. Nem kicsit, hanem klasszisokkal jobbak voltak ennél mind. Főleg a Pro 2020 hordozható hangszórókat is megszégyenít.
Ez egyedi hiba lehet, vagy mindegyik ilyen?
-
bostone
addikt
válasz
balage25 #44136 üzenetére
Droid vonalon egyértelműen a Samsung a csúcs. Akik a felhasználóbarátságtalanságot emlegetik valószínűleg nem ezen a vonalon ültek.
Talán ez felróható a droid számlájára, hogy a termékek nagyon különbözőek is lehetnek, de hogy nem lehet élni velük az nem állja meg a helyét. -
Nekem Samsung S8 ultrám volt, szerintem szinte mindenben veri a mostani Ipad Pro M1-esemet, legalábbis amire én használtam. (Üzemidőben, média fogyasztásban, jegyzetelésben, office, DeX).
Mégsem váltanék vissza, mert a különböző apple termékek együttmőködése és a terméktámogatás páratlan. -
Imy
veterán
válasz
Scrake^;DD #44134 üzenetére
A droidossal csak a gond van.
Ismerős, aki utálja az applet, tablettből mégis azt vett, pedig szerinte a droid az istencsászár. (de hát akkor mindenben még sem) -
Imy
veterán
válasz
Scrake^;DD #44131 üzenetére
Nekem is az van, de én többet nem is várnék el egy tablettől. Ár/érték arányban biztos verhetetlen, jobb mint a droidos tabletek.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Idős anyumnak keresnék a régi Huawei MediaPad M3 8.0 helyett valami iPad-et.
A Huawei-el jól elboldogul már,csak eléggé akad és már nem mai.
Van ajánlott termék most?
A kijelző minimum ekkora legyen,8.4".
Annyira nem vagyok otthon ezekben a termékekben, ezért is bátorkodtam kérdezni.
Köszönöm. -
abydos
aktív tag
Hali,
A nyelvváltásnál van egy kellemetlen problémám iPaden. Windows-on ilyet sose tapasztaltam, egyértelműen nem kívánt működés, a kérdés az, hogyan tudom javítani, ha lehet egyáltalán és nem rendszerbug.
Magyar nyelvű billentyűzetet használok, működik minden ékezet szuperül. Átváltok japán nyelvre, írok valamit, majd visszaváltok magyarra és többé nem működnek a magyar nyelv, olyan, mintha angolra váltana, pedig magyart ír ki a váltásra.
Itt a videó a problémámra: https://share.icloud.com/photos/0b6dZBjwJeIxaFwHJao62wCdQ
Tudtok erre megoldást?
Köszi
-----
UPDATE: Asszem sikerült megoldanom, hogy a billentyűzet beállításokon belül a nyelv beállításoknál minden angol billre való utalást kivettem, még a japán nyelv alatt is a magyar karakterkészlet van beállítva. Talán így jó lesz. -
-
alba-regia
aktív tag
válasz
dzsampi #44123 üzenetére
Nekem hordozós tablet kellett zeneoktatáshoz, egyéb feladatokhoz. Előbb egy olcsóbb Androidost vettem, használhatatlan volt. Utána egy drágábbat. Azon viszont az alkalmazásaim egy része nem megfelelően működött. Így esett a választás az iPad Mini 6-ra.
Egyáltalán nem bántam meg! Nagyon erős kis gép még mindig. Néha Lumában 4k videókat is vágok rajta. A renderelés nem marad el mérföldekkel az M1 Pro iPademtől. -
bmakszim
senior tag
válasz
dzsampi #44123 üzenetére
Nehéz megmondani, a jelenlegi modell már 2 éves lesz szeptemberben. De a miniket nem updatelik túl gyakran. Lassan rebesgetik a frissítést.
Ha engem kérdezel, szerintem tavasszal jön új modell, de max új cput, meg kamerát fog kapni. -
dzsampi
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire érdemes idén még a legutóbbi iPad Mini-t megvásárolni?
Szeretnék egy 8 körüli kis tabletet és android vonalon van egy meg itt a mini.
Mikorra várható kb. az új ipad mini? -
arn
félisten
válasz
bmakszim #44112 üzenetére
Ezert nem ertem, hogy lehet egy giga ramos air hasznalhato… amikor megjelent, a cegtol kertem egyet kolcson, ahol dolgoztam, es mar akkor lassunak tuntek a task valtasok egy androidhoz kepest. Inkabb kivartam az air2ot ketszer annyi rammal, ami szvsz ugy ot ev alatt valt kinlodossa, a facebook lassu volt rajta. Akkor valtottam, amikor megjelent az elso 8gs ipad pro az m1el. Ezt majd akkor valtom, ha az alap ramban feljebb lepnek.
-
válasz
CharlieDrop #44117 üzenetére
huu, jó tudni hogy van ily topic is
köszi
-
Baggio93
csendes tag
Sziasztok
Adott két galaxy buds 2 füles és egy ipad 9, van rá bármilyen megoldás, hogy egyszerre csatlakozzon a két fülhallgató? Azt tudom, hogy airpodssal megy, de hátha van valami third party app, amivel menne -
CharlieDrop
veterán
-
Reverting
őstag
Hi… van valakinek ötlete, hogy a yt. automatikus felirat létrehozása után ami angol, a fordítás magyar legyen? Pc. ugye simán működik de iPad-on eddig fel sem tűnt csak most szembesültem vele nyaralás alatt….
-
bmakszim
senior tag
Jó, de az Air2 majdnem 10 éves cucc. Akkoriban még gyengécskék voltak a mobil cpu-k és iszonyat mértékben fejlődtek évről-évre. Ma már viszont simán laptop szintet hoznak és a fejlődés mértéke is lelassult. Nem véletlenül használja a 4 éves A13-at még mindig az Apple ma is kapható eszközökben.
-
arn
félisten
válasz
victorhun7 #44109 üzenetére
Ez a hasznalhatoan gyors eleg relativ lehet
nekem air2 volt, de mar x eve is hasznalhatatlan volt.
-
consono
nagyúr
válasz
kchris78 #44106 üzenetére
Amúgy ha valaki Visio alternatívát keres, szerintem a http://draw.io/ teljesen jól használható, van egy halom komponens, tud felhőbe menteni és ingyen van. iPad-en böngészőből még nem próbáltam, de érdemes megnézni.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #44100 üzenetére
Ráadásul még O365-el is fizetős, ha jól emlékszem...
-
minilego
senior tag
Ma megvettem életem első Apple termékét egy iPad 9-et. Én még ilyen fluid rendszert sosem láttam, remélem sokáig fogja bírni.
-
válasz
szabonagyur #44102 üzenetére
Ezen áll vagy bukik az ipad vs notebook kérdés. Ipad felé hajlanék a Pen miatt. Azt hiszem yt-on, google-n kell keresnem ha ettől kimerítőbb választ szeretnék
.
Köszi. -
válasz
szabonagyur #44100 üzenetére
Bocsánat 1990.- ért vettem, a ms pro csomagot, ebben benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Mini 7 (A17) 128GB wifi 2027.02.15.Gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest