-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
válasz
Villa7
üzenetére
Én ugyanennek a VGA változatát használom, Air 3-mal, 16:10-es monitoron (1920x1200). Alapesetben tükröz -értsd 1:1ben a 4:3-as képarányú képet viszi át (fekete szélekkel és közben az iPad kijelző aktív ) de ha videós tartalom van - YT - akkor kiterjeszti teljes képre és az ipadon csak fekete kép marad a videó irányításra.
Szerintem a hdmi-t változat ugyanígy működik. Most nincs asztali gépem, billentyűzettel és egérrel egész használható alap szintű dolgokra.
-
Gabesz87
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ez a Lenovo P8 (Tab3 8Plus) baromi jó gép volt nagyon sokáig. Abszolút gondmentes volt. Talán 2017-ben vettük, és egész mostanáig használható volt. AKkor kuponnal lehetett venni 150$-ért. És ezért ami járt: 3GB RAM, Snapi 625, 1920x1200 IPS kijelző, AC wifi. Frissítés ugyan nem sokáig érkezett rá, de hát kit érdekel, úgyis csak mesenézős, Youtube-ozós tablet volt.
Mondjuk EZT eddig még nem is láttam, nem tűnik rossz deal-nek, és elég közkedvelt ahogy látom. Na de ez már másik topik témája. Köszönöm! -
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Egyetértek. Az a helyzet, hogy használható droidos tablet sem nagyon van már 100 pénz alatt.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Az a gondom leginkább a fele ennyibe kerülő új droidos gépekkel, hogy ilyen jó kis hangzatos SoC van bennük, mint Unisoc, Tiger, Helio meg mit tudom én. Nem állítom persze, hogy mind szar, használhatatlan, mert nem ismerem, de mobil/tablet érában nekem a Snapdragon mond csak vmt (droid fronton). Láttam mondjuk 80-90 körül újat, amiben Snapdragon 680 van. Úgyhogy még filózok.
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Gyereknek van egy nagyon régi, sok éves Lenovo tablete, ami mondhatni már az utolsókat rúgja. Közeljövőben muszáj lesz lecserélni. Igazából csak mesenézős tablet, később max Netflix, Disney lesz használva, esetleg Plex. Ill. nagyon egyszerű, nem túl nagy igényű gyerekjátékok. Mobilnet nem kell, wifi elég. Nagyon max 100-ért néznénk majd valamit Android vonalon, de elgondolkodtam azon is, hogy esetleg használtan egy iPad-et lehetne venni. De mivel nem értek hozzá, Apple nem az én világom, érdeklődni szeretnék. Megnéztem az aprót, és igazából 2-t találtam:
iPad 8th gen. 128GB
iPad Mini 5 256GB, picivel több, mint 100-ért ugyan.Mi a véleményetek erről a 2-ről? Jónak mondhatók még, vállalhatók?
-
Roland861010
veterán
megjött az új ESP Pencil Pro.
Sokkal erősebb mágneses és az iPad tölti.
Tesztelni igazából csak holnap lesz időm.
-
Villa7
aktív tag
Ezzel az átalakítóval, mindent rátükröz TV-re az ipad, bármit nyitok meg app stb?
-
törölt tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget

Valaki tud abban segíteni, hogy a Messenger appból hogy tudok kijelentkezni a fiókomból? -
Roland861010
veterán
válasz
üzenetére
Nem egy kategória a kettő.
Ezt az ára is tükrözi.
Én inkább innen a hardveren keresgélve egy iPad 11Pro M1-et néznék.
Ha jókor vagy jó helyen 250 körül már lehet néha találni.Kevés lesz a 64Gb ha játszani vagy valami mást is akarsz csinálni mint böngészés.
Ha pedig tényleg csak és kizárólag YT, böngészés, és levelezés mondjuk egy iPad 9 jobb választás. -
törölt tag
Sziasztok!
Ti melyik iPadet javasoljátok: iPad 10 vagy iPad Mini 6?
Az Euronics-ból vagy a Media Markt-ból rendeljem meg? -
Roland861010
veterán
válasz
Kikike
üzenetére
Szia!
Persze.
Itt megtalálód leírva. -
Kikike
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jaja. Csak kicsit részletesebb útmutatóra gondoltam...
-
Kikike
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Szia!
Leírnád, hogy nyerted ki ezeket az adatokat?
Eddig arról volt szó, hogy csak külső eszközzel lehet ezt megnézni.
Köszi -
válasz
Roland861010
üzenetére
Most ez megint valami szarkazmusos poenos?
-
Roland861010
veterán
Lehet túl sokat használom a gépet…
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Eddig nem tudtam ajanlani mert nekem nem probaltam, de ma vettem egyet…
Apple Magic Trackpad 2 vagy 3
egyszeruen zsenialis…
Rajottem, nem a Touchpad-eket utalok, hanem a kicsi Touchpad-eket

en Trackpad 2-t vettem es majdnem akkora a felulete mint a Mini 6 kijelzojenek!!!
-
Gzolo
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Ha cél a hordozhatóság, akkor Logi Pebble. Air 3-joz használom. Ha nem számít a méret, bármilyen Bluetooth egér jó.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Persze
univerzalismeg az USB HUBok is mukodnek, egyszerre tobb cuccot is kezel
-
bmakszim
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
A HP G2 dokkolóm minden csatlakozója is alapból működik az iPad Prommal, szóval azt gondolom, igen.
-
Roland861010
veterán
Bármelyik Type-c - HDMi átalakító jó az iPadhez? Így hogy van külön áram forrás be kellene szerezni 1et hozzá.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
elképesztően kényelmetlen, mindent feláldoztak a design cél érdekében
minimális izzadtságtól is már csúszik a felülete, kényelmetlen az íve, egy szóval szörnyű az ergonómiája
-
válasz
Roland861010
üzenetére
undorító az az egér, fillért nem ér
-
Roland861010
veterán
Hát akkor azt hiszem teljesen jó üzletet csináltam.
Jövő héten megjön az új ESR mágneses töltövel rendelkező kis ceruza is... Így a másikat szerintem el is adom ...
Jövő hónapban egy Magic Mouse 3 hátha lesz valahol jó árban azt még kellene szerezni hozzá...
De én imádom a touchpadjat így az lehet várat még magára.
-
kchris78
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
KB igen
. Én is gondolkodtam rajta aztán rájöttem hogy ha veszek egy ilyet az ipadre akkor annyi erővel velem lehetne a macbook pro
. Úgyhogy vettem egy keyboard folio-t, sokkal jobb kompromisszum.. Tok is, gépelni is lehet a súly meg alig több, nincs benne semmilyen plusz dolog. (plusz USBC...) ez olyanoknak való akik notebook helyett is ipadezni akarnak "csak azért is". -
ha kihasználja az ember, jó cucc, de pár dolog nem tetszett vele kapcsolatban:
- elképesztően meríti az iPad-et használat közben, főleg ha még Pencilezel is
- megduplázza az iPad súlyát, közel laptop méretű és súlyú lesz a kettő együtt
- nem igazán szeretem a touchpad-eket
- az ára....nagyon hightech, nagyon menő, a világítós bill fantasztikus, DE ha el tudsz tekinteni a touchpad-től és a világító bill-től, akkor egy sima Keyboard Folio tökéletes megoldás lehet, 20-30ezer környékén van aprón (párommal sikerült venni egy fóliás bontatlan vadonat új HUN billentyűzeteset 18ezer forintért, ami elég jó deal volt)
ja és bármilyen Bluetooth egeret tudsz használni, ami még mindig ezerszer jobb, mint egy touchpad
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Teljesen, újkorában 130-140 ez a szar.

Én 70-ért tudtam egy jó állapotú használtat venni. Szinte mindig rajta van. -
válasz
Roland861010
üzenetére
használd ameddig bírja
ennyi pénzt megért -
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Szerintem semmivel, tipikus Apple billentyűzet, pár évet bír
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Szerintetek mivel lehetne helyre hozni azt a hibát, hogy ne okozzak még nagyobb kárt?
-
Thom!
veterán
iPad pro m1 kiirja az akksi állapotát?
-
sharp4
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Köszi, akkor rendelem is.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Ipad Air 5-re szeretnék fóliát rendelni. A tablethez egy ESR ceruzát használok, a működésében fogja akadályozni a fólia?
-
Roland861010
veterán
Helló,
Elmentem megnézni az ESR billentyűzetet..nem rossz de mutattak egy eredeti első genes Magyar billentyűzetet...
25ezer Ft volt szerintetek megérte?
Hibátlanul működik csak esztétikai hibás..."kicsit"
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Az ipad air 2-vel valamelyik pencil kompatibilis? Ha igen melyik? Köszi a választ
-
kchris78
veterán
válasz
victorhun7
üzenetére
.
-
victorhun7
tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
[link] nekem ilyen bug van ios 16-óta igaz iPhone-n forgatás animációt csinál a kamerában
-
NGA
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Most ezt nem értem. Az Apple most is a termékpalettán tartja az ipad 9-et, lehet kapni újonnan. És nem szabad felrakni rá a 17-es IOS-t?
-
NGA
addikt
Ipad 9-re fel szabad rakni a 17.x-et?
-
Geller72
veterán
Sziasztok.
Van egy iPAD Pro-m, most vettem hozzá egy BT-s ASUS KW100. Párosítanám hozzá, látja is, de azt mondja az iPAD, hogy írjam be az eszközön a hat jegyű kódot.
. Azt meg aztán bárhogy, bármilyen módon próbálom, kb. semmi nem történik.
. Általában nem szokott ez ennyire macera lenni. Ki, mit javasol megoldásként?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Geller -
Sziasztok!
Remélem, hogy nem egy csontig lerágott kérdést tesztek fel, így az ünnepek közeledtével.
Egy ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki tabletet keresni a következő paraméterekkel:
- 80+-os nagyszülőnek szánja
- újságolvasásra és chatelésre
- max 40 ezer forintIlyen áron van olyan iPad, ami megfelelne ezeknek? Látom, hogy milyen hirdetések vannak, de a régebbi iPadekben nem vagyok otthon, nem tudom, hogy például egy iPad Air 1 ténylegesen mire lenne elég, futna-e rajta a Facebook Messenger stb.
Bedobom ugyanezt a kérdést az Androidos csoportba is, de iOS userként még kevesebb fogalmam van az ottani kínálatról.
-
Roland861010
veterán
válasz
Rage47
üzenetére
ESR cuccaim vannak. De billentyűzetet gondoltam eredetit kellene venni de 90-120ezerig megy az ára még használtan is.. Annyit meg nem ér. Van egy pofátlan áron de német kiosztású, mondtam az eladónak ha vihetem az iPadet és kipróbálhatóm és számomra használható akkor érdekel.
Ráadásul ahogy néztem ez az ESR "csúcs" billentyűzete. -
kchris78
veterán
válasz
gaben88
üzenetére
szerintem az aksi szarakodik, valószínű már az új aksi is szar benne, nem bírja a terhelést azért indul újra.. Megnőtt a belső ellenállása és amikor hirtelen jön egy CPU felpörgés - áramfogyasztás megnő és akkor leesik az aksi feszültsége annyira ami már kevés a működéshez... (emiatt volt az egész balhé anno az iphone-ok teljesítmény korlátozása miatt)
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Én nem sajnos, de iPad Próhoz vettem ESR mágneses tokot és negyedáron majdnem olyan jó, mint a gyári Apple, szóval ez alapján jó márka.
-
Roland861010
veterán
Helló,
Az ESR billentyűzetét használja valaki ipadhez?
Tudnék most 1-et venni pici pénzért. -
gaben88
őstag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Sajnos nem! Az első cserekor körbejártam a témát és gyári aksit sehol se tudtak bele rakni.
Fel is púposodott kb 1 év után az első. Másodiknak más másik helyre vittem, de itt is talán pont ugyan az a márkájú utángyártott aksi került bele idén augustusban, tehát még garis, de nincs nyoma púposodásnak, csak újraindulgat.
És merülni se merül drasztikusabban.@koma106: Áh, csak újonnan vennék iPad-ot, így a 3. gen iPad Air kilőve. Új iPad 9, 10-et nézek én is. Ezek körül mind a kettő visszalépés kijelzőben? UPDATE: Úgy látom igen!

-
gaben88
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy öreg (2017-es?) iPad Pro 10.5-öm, amit nagyon szeret a család. Már volt benne 2x is aksi cserélve, sajnos ebbe nem kapható gyári. Most viszont azt kezdte el, hogy random, pár perc YT, vagy Netflix vagy gyerekjáték után kikapcsol és újraindul. Ez már a vég vagy megint az utángyártott aksi sz*rakodik? Ha a vég, akkor kapható újonnan olyan iPad, ami méretben ez (tokok miatt) és használható hozzá a Pencil 1?
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
IPad 9-es-hez szeretnénk ceruzát. Jól látom, hogy az első generációs lightning csatlakozósat kell megvennünk?
-
Kront
tag
válasz
unicumnext
üzenetére
Köszi. Akkor mennie kell.
-
-
Kront
tag
Sziasztok, iPad Air (2020)-hoz milyen magyar nyelvű billentyűzetet ajánlanátok?
-
Cyberbeni
addikt
Jellyfin megy rajta, Tresorit is megy rajta. Tippre itt már lehet Files appból hálózati megosztásra csatlakozni meg lokálba fájlokat menteni és onnan szintén lehet videót nézni.
Applenél már 12.0 a minimum amit a legfrissebb szoftverrel targetelni lehet, úgyhogy szerintem kb 17 hónap múlva új verzió már nem lesz semmiből iOS 12 támogatással.
De ha másik eszközön letöltesz valamit és a fejlesztő még nem szedte ki a pipát az iOS 12-t támogató verzióktól, akkor le fogod tudni tölteni. Valamiért első letöltésnél csak a legújabb verziót nézi. Nem tudom, hogy youtube/stb-nél mi a helyzet.
-
itroh
tag
-
több mint 10 éves készülék, ami 5 évig támogatott volt, de még 2023 januárjában 10 év után (!!!!!!!!!) is érkezett rá iOS biztonsági frissítés
és te szolídan papírnehezéknek címezed ...
Android tableteket nézted már mit tudnak 10 év után?

szerintem kb még bekapcsolódni sem ....amúgy mindent tudsz csinálni böngészőben, amit enged, pl youtube vagy valami streamer szolgáltatás, ami engedi a böngészőn keresztüli streamet (sajnos nincs sok ilyen)
Új hozzászólás Aktív témák
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nálunk elég sokáig billegett, hogy ezt a Samut vagy iPad 9-et kap e a lányom. iPad lett végül, de inkább amiatt, hogy az Apple pencil okosabb, mint a Samsung.

És merülni se merül drasztikusabban.