-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
válasz
bluekoli
üzenetére
Még nem próbáltam, de az elmúlt évek gyakorlata alapján lényeges lassulás nem lesz, a rendszer valószínűleg hasonlóan fürge marad, elképzelhető, hogy az alkalmazások (gyáriak is) valamivel lassabban nyílnak majd meg.
Szerintem azért érdemes megfontolni, hogy frissítesz-e. Kérdés, hogy mi kell Neked mindenképpen az új rendszerből. -
bluekoli
tag
Üdv! 2017-es 10.5"-os iPad Pro-ra érdemes felrakni az iOS 17-et? Ami főként érdekelne, hogy nem hoz-e lassulást? Köszönöm.
-
lockdown90
senior tag
10.9" ipad (air5) stand-et tud valaki ajanlani?
-
Gubu0101
veterán
válasz
lockdown90
üzenetére
Igen,en azert is kukaztam.
-
kchris78
veterán
válasz
lockdown90
üzenetére
Ebben nagyon egyetertunk. De akkor mar inkabb pro lenne sajnos...
-
kchris78
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Ez nagyon nagy vitákat kavart annó. Nekem 2016-os macbook prom volt 4db TB3-as csatival.. (USB-C formátum ugye) Hatalmas előrelépés volt, nekem legalábbis, 4 port amelyikből bármelyiket bármire használhattam.. Legtöbben fennakadtak rajta, én lecseréltem több dolgomat már akkor USB-C-sre, vagy volt USB-C - végű monitorkábel (DisplayPort) Lehetett előre látni hogy úgyis ez lesz az irány, át kell állni, a kérdés csak a mikor. USB-A-s cuccokra lehet venni párszáz forintért 2cm hosszú átalakítót és kész.
MacBookokból a 2db TB4-es verzió viszont szemtelen volt igazad van, és a sok meglévő eszköz miatt talán a HDMI visszarakása is sok embernek praktikus.Szerintem ki kell nézni olyan modellt mindig amit "eltalálnak", ilyen talán a mini6, az Air5 esetleg vagy az első M1-es Pro.. vagy az M1es MacBook Pro 14.
-
Gubu0101
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Millios rogon 2 usb C 2 usb A 1 HDMI es kalap.Raadasul bal oldalt vannak az A csatlakozok,hogy keresztul kasul kabelezz mindent az egernek.Kenytelen voltam venni bluethootos egeret emiatt.Ezeket mindenhol kisporoljak,ugy vannak vele,hogy majd megveszed a kiegeszitoket borsos aron.
-
DanielLong
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Azért legyünk őszinték, ez a "hogy nézne ki" dolog Apple körökben mindig túl van tolva, sajnos ezért is kaki a legtöbb Macbook, főleg az előző generációk, ahol kiszúrják a szemed kettő TB4 csatival. Gondolom pendrive-ot még sosem kellett használnod, HDMI-hez átalakító mindig van nálad, stb...
Na de nem akarok vitát indítani, hisz az Apple üzletpolitikájának ez az alapja: adj el egy terméket azzal, hogy jól néz ki, majd adj el mellé méregdrága kiegészítőket, amik nélkül funkcionálisan limitált az eszköz.
-
feddel
senior tag
-
bok92
addikt
Sziasztok! Egy kicsit elakadtam egy iPad pro és egy Dock összekapcsolásával és remélem ti tudtok segíteni.
Adott egy régebbi Acer universal Dock amit USB AB kábellel lehet összekapcsolni a laptoppal. Szeretném az ipadet csatlakoztatni a dockhoz, vettem hozzá USB C átalakítót, viszont a kijelzőre nem kapcsolódik rá továbbra sem az ipad, de az egér és a billentyűzet működik viszont működik. Mi lenne szükséges ahhoz, hogy a kijelző is működjön? Egy MSi md271 a kijelző, hdmi kábellel kapcsolva a dockhoz. Laptoppal összekapcsolva tökéletesen működik a kijelző. -
Sziasztok!
Valaki használ type c -> jack átalakítót? Ha igen, mi az ajánlott? Ilyen alis pár dolláros átalakítóval is értékelhető hang jön ki az iPad-ből?
-
feddel
senior tag
Megjött az Air 5, szuper, gyorsan fotóztam is, 40 db RAW-ot szerkesztettem vele, nagyon tetszik! Ma még a tetheringet próbálom ki rajta (5D mark IV-ről wifin, nyilván működik majd).
Tokkal beszívtam de talán mégsem. Nagy hirtelen rendeltem egy vagyonért eredeti apple tokot, amit közben meg is bántam (az ára miatt), de "szerencsére" k. nagy kalamajka lett a szállításból, nem jött meg, panasz stb. visszaküldtem (még meg sem jött). Lényeg hogy veszek valami negyedannyiba kerülő nemgyárit. Láttam valami ESR magnetic vagymi cerkát 13-ért, azon még gondolkodom, jelenleg egy filléres tollvégi-gumipöcökkel nyomkodom, ha nem ujjal.
1-2 éve agyalok ezen hogy akkor laptop vagy tablet, melóba is bevinni, néha kis képszerkesztés is bent, erő -hordozhatóság-ár stb... Szerintem jól döntöttem, a telómat is kímélem ezáltal, nem azt merítem, nem azon egérmozizok.
Meg ilyen apróságok hogy az asztalon egy Mac mini van nekem egy monitorral, elég csak úgy mellétenni, semmi állítás vagy összekapcsolás, az egeret áthúzom a monitorról a iPad-re..
Nem is beszélve arról hogy a Minihez kapott egérrel-billentyűzettel használva van egy érintőkijelzős M1-es laptopom, iPad OS-el.
Még lehet hogy keresek valami kemény (ütésálló) tokot, ha hurcolom hátizsákban bicajjal.
Bocs ha hosszú voltam, egy elégedett vásárló jelenkezett be itt
Ja, az most komoly, hogy fülhallgatót dugnék bele, 15 ezer egy Usb-c-jack???
-
Stage Managernél ez mennyire idegesítő, fuh, és nem tudják javítani egyszerűen.

-
kuntics
aktív tag
2017-es 10.5 pro-ra valaki már feltette az új Os17-et? Kiváncsi lennék tapasztalatokra, még mielőtt én is nekiállnék a frissítésnek.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy hogy lehet azt kikapcsolni, hogy az emojik felugorjanak a billentyűzet tetejére?
Akkor jön elő ez a nézet, amikor az emoji billenytyűzetre váltva swipeolok alul a bal szélére (csak simán a most recentre akarok visszamenni és erre felugrik a tetejére, ezért zavaró).
Ilyenkor fogalmam sincs, hogy a normál nézetbe hogy tudok egyáltalán visszamenni, általában nyomkodom a bal alsó földgömb gombot mint az őrült és egyszer csak visszaugrik…

-
user12
őstag
Sziasztok
Keresd a hibát…..
-
Parson
addikt
válasz
merqree
üzenetére
Köszi mindenkinek srácok a véleményeket, Paperlike 2.1 lett végül rendelve. Fö ok, hogy a másik iPad-en is ugyanez van, és a 2 user szereti, ha ugyanolyan eszközük van + az apple pencil miatt is egy bevált megoldás + nincs már idö kisérletezgetni se, mivel még céges utak is közbejöttek, bár ez egyéni probléma, de jelen esetben mégis közrejátszik a még kevesebb idö.
Az üvegfóliák iPhone-okra viszont változatlanul maradnak a jövöben is, mivel ott meg az a bevált. -
Parson
addikt
'Egy folia nem fogja megakadalyozni, hogy leejtesnel ne tord ossze.'
Ha csak végletekben tudsz gondolkodni, akkor neked egy gyémánt burkolat se lenne elég. Vedd észre hogy anyagtulajdonságok, szerkezeti kialakitások, és terhelési módozatok és azok kombinációjának végtelenszámú lehetösége között vannak esetek, amikor tök´letesen elég akár egy leheletvékony fólia is, és van amikor egy vastagabb kell, de akárhogyanis, minden extra védelem EXTRA védelem.
Ha ezt az alaptézis nem tudod megérteni, akkor sajnálom, azt kell mondjam, fogadd el szimplán.
TÉNY, hogy én decemberben karácsony elött tettem (tetettem) fel egy új üvegfóliát a telómra, és pechemre másnap(!) a céges lépcsöházban könyökmagasságból zúgott a telefon a padló / fal sarkába, köburkolatra. És a telefonnak semmi baja nem lett. Ebböl könnyen leszürhetö, hogy:
1. A pillanat töredéke alatt meg tud esni a baj
2. ezt rövid történést pontosan regisztrálni nem tudod
3. 2-es pontból adódodan vizsgálni nem tudod, hogy pontosan mi miatt nem tört be a telefon
4. Megoldás: voila! általános védelem !Az általános védelem pedig elöre nem tervezhetö pontosan, max becsülhetö, ezért 'érzésre' / mások tapasztalatai alapján vett véleményekre alapozva választasz vmit - amúgy az emberek többsége elég (böven) jól. De ugye érezzük, hogy ha pl véletlenül beejted a telefonodat egy gyárban egy présgép szerszámpofái közé, lehet hogy a piacon kapható legeresöbbnek hitt védelem is vajmi kevés lesz. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy nem mindenki dolgozik ilyen helyen, és akik még ilyen helyen is dolgoznak, azok közül is elenyészö esetben van ilyen balaeset, ezért egy ilyen baleset ellen extra védelemmel védekezni is nagy általánosságban feleslegesnek mondható. Mindez csak egy érzékletes példa volt, semmi több.
Többet nincs kedvem arról irkálni, hogy egy védöeszköznek mi a szerepe és mennyire hasznos elméleti síkon.
-
merqree
őstag
válasz
Parson
üzenetére
Én ezt az üveget vettem az iPad-emhez:
Spigen Glas.tR EZ Fit Apple iPad Pro 11" (2021/2020//2018) / iPad Air 4/5 Tempered kijelzővédő fóliaTokok, amiket vettem, és beváltak:
UNIQ Trexa antimikrobiális tok az iPad Pro 11 (2021) készülékhez, kék
Ez egy nagyon masszív és nehéz tok, de van, amikor ezt teszem fel.Epico Pro Flip iPad Pro 11" (2018/2020/2021/2022)/iPad Air 10.9/iPad Air 10,9" M1 tok
Könnyed kis tok. -
Adee_91
aktív tag
Sziasztok,
nem kellett volna megkapnunk a Fitness app-ot iPadOS 17-el?
Én nem találom. Vagy a telefont/órát is frissíteni kell hozzá? -
callmeakos
veterán
Azért elég nagy a kijelzőfelület, hogy könnyen sérüljön. Legyen az üveg bármennyire is karcálló. Nekem is amikor meglett az első Air-em tavaly, az első dolog volt hogy üveget tettem rá, de pár hónap után leszedtem, mert idegesített hogy érezhetően nehezebb lett tőle a cucc. A 12.9-es Prómra viszont fel se merül az ilyesmi. Ki a házból kizárolag tokkal jön ki.
-
Skynet258
veterán
Röhögni fogtok, de én leginkább a tisztítás miatt tettem pl. az iPad-re üvegfóliát.
Szóval fogom a papírtörlőt, kis Clin rá, azt pár mozdulattal áttörlöm. Ezt a műveletet biztos nem tenném meg a konkrét kijelzővel, de az ujjlenyomat meg ott lesz, szóval csak le kell szedni, akkor meg már így egyszerűbb és gyorsabb. Gyári tokban van, a lakásból ki sem viszem, mégis állandóan ujjlenyomatos - az meg engem baromira zavar szóval ez a legegyszerűbb megoldás számomra... -
bmakszim
őstag
válasz
consono
üzenetére
Nem tudom, milyen volt a régi. Nekem Spigen Paper Touch volt fenn közel egy évig és annak nagyon kásás volt a képe, főleg világos kép esetén.
Nem rég viszont lecseréltem a 2.1-es eredeti paperlike-ra és ennél egyáltalán nem tapasztalok ilyet. Ha tehetném az iPhone-omra is ilyet tennék, mert azon valami 1000 Ft-os matt fólia van és az borzasztó. De nem érdekel, nem használom tartalom fogyasztásra.Nekem amúgy nagyon könnyen zsírosodik a bőröm, matt fólia nélkül nem csak ocsmányul néznek ki az eszközeim, de el is kezdenek rajtuk tapadni az ujjaim. A matt fóliákon meg furcsa mód a Pencillel ellentétben az ujjaim könnyen csúsznak, ami könnyebbé teszi a kezelést. iPaden sokat játszok, ami szintén könnyebb így.
-
moleculez
veterán
válasz
lockdown90
üzenetére
Arról nem tudom nyilatkozni, mert eredeti Pépörlájkot nem használtam, a matt fóliák meg kásás képet produkálnak. Viszont fentebb irta valaki h a PL nem öli meg a képet, de jó a tollal.
-
moleculez
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Pontosítsunk: most szó szerinti fólia kell, vagy mindem kijelzővédő megoldást (beleértve a tempered glasst) is fóliának hívunk?
Én pl semmilyen fóliát nem szeretek, mert max a karcoktól védenek, esés esetén az meg mitsem ér, ellenben pont annyira “tapadósak” hogy zavarják a tollas használatot (legalábbis engem zavar, kinek mi az ingerküszöb ugye) Szóval én tempered glasst javaslok. Jó tapasztalatom van az ESR termékekkel, néhány modellhez jár beépítő keret ami segít helyesen pozicionálni (avagy hülyebiztos).
-
Parson
addikt
Hát akkor hiába írom le ide az okokat... fogadjuk el, hogy van olyan user, aki szereti az eszközét védeni elölröl-hátulról. Kétbalkezesek néha, elejtik az eszközt, és ez ellen védik vagy szimplán egyéb balesetmegelözés okán rakják fel.
Én is ejtettem már el eszközt, nem is egyszer, viszont a védelem (igen, a fólia is véd) miatt nekem nem pókhálósodott eddig semelyik kijelzöm. Remélem kielégitö a válaszom.Amennyiben te neked nincs ilyenre szükséged, semmi gond, de kérlek szimplán fogadjuk el, hogy másnak viszont kell.
-
Gubu0101
veterán
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Epp most frissult 433-ra de az elozovel sem volt gond.Igaz pro-m van,de ha rossz lenne ezen is elojonne.Nezd meg hatha neked is van mar frissebb verzio.
-
Parson
addikt
-
válasz
lockdown90
üzenetére
Nekem egy istyle saját márkás paperlike van rajta, teljesen jó.
-
kezo0
addikt
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Nálam mini 6-oson működik.
-
mr.tamasbiro
őstag
432.1-es Facebook amit ma frissítettem az iPad Os 17-re nem jön be.
Be sem enged,rögtön kidob.
Ez másnak is ilyen vagy nálam csak?
iPad 9-em van. -
moleculez
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Szia! Szóval A Pencil azt ugyanazt tudja minden esetben. A masodik gen az ugye annyival jobb hogy mágnesesen rácuppan a gép oldalára, és így tölt. (Van talán más is nagyobb pontosság vagy ilyesmi, amit földi halandó észre nem vesz)
Rajzoláshoz pedig szinte mindegyik jó, valamint úgy általában hardveresen nem lehet mellé nyúlni.A 10-es bár jobban néz ki, mégis 1 gen Pencil kell hozzá. És egy elég ocsmány kábelen keresztül tölt.Nekem itthon 2 darab iPad7-es van használatban szontén Pencillel a gyerekeknek alkalmi rajzolgatásra meg mindenesnek. Tökéletesen teszi a dolgát.
Én a helyedben egy 8-as, 9-es iPadet vennék, Pencillel, aztán ha kinövi vagy komolyabbra fordul akkor lehet upgradelni Pro-ra. Esetleg használt jó állapotú Air4. Nekem ez van, nagyon bitang vas. -
l.skywalker
titán
válasz
sixpak
üzenetére
Én GSM Arena-n szoktam egymás mellé rakni cuccokat, ha nagyon tüzetesen át akarom nézni. Van itt is olyan compare funkció: Search for ipad - GSMArena.com
-
-
Skynet258
veterán
válasz
feddel
üzenetére
Nem vagy atcseszve, te jarod a hivatalos utat.
Amikor az elofizetest kotod az Adobe oldalán, akkor kell. Megkapod így a felhotarhelyet (tudod mindenhol szerkeszteni a fileokat, a kész anyag is mindenhol ott lesz), PS, LR... Ugyanaz valszeg mint a te mostani elofizud. Lemkndod a mostanit majd kötsz egy újat de VPN török legyen és a régiót is arra rakod az Adobe oldalán, azt annyi. Török lirat fognak vonni havonta, 700 Ft körüli mennyiségben.kchris78
YouTubera nálunk családi csomag van, az úgy alapból olcsóra jön ki emiatt nem szórakoztam vele. De igen hallottam, hogy az is baromi olcsóra jön ki.
-
Parson
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Teljesen jogos. Pont ilyen okból is döntöttem inkább leválasztható billentyüzet + kitámasztós tok mellett (Logitech Combo Touch). Nem olcsó, de végeredményben nagyon jó (szvsz).
-
kchris78
veterán
Nektek mi a véleményetek a Smart Folioról? Én nem tudok nagyon azzal kibékülni (de más nincs mert az a legjobb), hogy amikor felállítanám a gépet, kitámasztáskor PONT az a rész kerül le az asztalra ami utána a képernyőt érinti. Először feltöröl a puha minden sz.rt az asztalról bárhova is tegyem le (kosz, por morzsa stb, azért van hogy mindenhol letegyem ahol dolgozni kell), aztán meg rákeni a képernyőre... Szuper konstrukció, nem is tudom nagyon így használni emiatt.
-
Parson
addikt
válasz
szaszyka
üzenetére
Hello, köszi az infót! Igazság szerint ez a tempered glass van felrakva az összes iPhone-ra újabban (de már az utsó fóliák után évek óta) nálunk is, így ha más nem, de legalább egy gyors ergonómiai tesztre ki tudom próbálni, hogy érzetre milyen...
Azt hiszem ezt a paperlike rendelést is halasztom még 1-2 nappal, de jövö hét szerdára fel kell varázsolni vmit az új eszközre, mert az a 'határidö' (most ne menjünk bele, h miért, csak szimplán fogadjuk el). Úgyhogy van 1-2 napom kitalálni, hogy végeredményben mit rendeljek / vegyek. A probléma nem is igazán az árral van (20 Eur / db fölé azért nem szívesen mennék), hanem sokkal inkább azzal, hogy ha vmi nem jön be, akkor 1000 km-röl kell lemenedzselni egy váltást, amit sokal jobb lenne elkerülni inkább. úgyhogy végeredményben mint mindig, most is tutira kell mennem...
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen tokot hasznal az Air 5-hoz?
-
szaszyka
senior tag
válasz
Parson
üzenetére
Hali. Én fólia helyett csúnya magyar szóval üvegfóliát, "Tempered glass"-t vettem a gyerek ipad-jére, simán működik a pencillel. Már vagy egy évtizede csak üvegfóliát használok a telefonjaimon. Régebben azt mondták, hogy a leggagyibb tempered glass is jobb a legdrágább hagyományos fóliánál. Pár ezer Ft, ˇkb 20euro ipad-re 1 ilyen üveglap.
-
Parson
addikt
Sziasztok, megrendeltem az iPad 9-et, mivel elég jó akciót sikerült kifognom, és tartok töle, hogy ennél jobb nem nagyon lesz / kifogy a készlet ezen az áron mire bejön az új iPad, ami lenyomná ennek az árát... egal.
A lényeg a képernyövédö fólia téma: Apple pencil lesz hozzá használva, de csak módjával / ki tudja még, mennyire kap rá aki használja. Na szóval ezesetben paperlike foliát vennék rá alapból, de csak ha nincs újabban vmi nagyon bevált nem matt, hanem fényes fólia, ami jó még az apple pencil hegyének... Tud vki ajánlani vmi fényes fóliát, ami jó apple pencilhez? Németországban élek, tehát vmi nemzetközileg elérhetö tipus kellene. Ha nincs ilyen, ami versenyre kelne a paperlike-kal, akkor marad a paperlike, de elötte futnék egy kört ebben a témában itt... Köszi elöre is a válaszokat!

-
Aloha.
A kisebbik lányomnak szeretnék egy sima Ipad-et venni, rajzolni szeretne rajt, valami 10-20 dolláros rajz szoftvert akar rá venni, nem tudom mi a neve.
Az Ipad 10 jó erre a célra?
A ceruza ezekben is teljes funkciójú rajzolásnál vagy csak a pro modellekbe?
1 vagy 2 gen pencil kell hozzá?
64GB elég ehhez a felhasználáshoz?
Köszi. -
Parson
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Nagyon gusztusos kinézet, tetszik!

-
Drenadar
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
ipad minin ezeket nem engedélyezték? csak mert nálam nagyon nem néz így ki

de azért valami változott.... -
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem.
-
pzstm
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
tegnap este 7 és 7:15 között mindenkinek megjött és választható volt. Ha rákeresel frissítésre a emegjelenés körül még a lap aljára rakja, nem a közepére/tetejére
-
l.skywalker
titán
Milyen a rollout az Apple-nél? Várható, hogy akár több napig is eltart amíg megérkezik mindenhova?
-
válasz
callmeakos
üzenetére
Álló módban külön kell beállítani, viszont ott csak 4 kicsit lehet mint iphone-on az óra alatt.
-
callmeakos
veterán
Nagyon kellett, hogy itt is végre rendesen testre lehessen szabni a dolgokat. És egész jól néznek ki a dolgok, az alulról felkúszó értesítések itt kifejezetten jól néznek ki. Ezt tavaly az iphoneon azonnal kikapcsoltam annyira zavart. Az viszont fura, hogy a widgetek a zárolt képernyőn csak fektetett módban jelennek meg, állóban semmit se lehet beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ja és külön töltő is