- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
A banki appos résszel teljesen egyetértek, de itt sem hallottam soha senkitől feltörésről, kompromittációról. Nálam van egy régebbi tartalék telefon, amit csak a 2-step biztonsági bigyók miatt tartok, mert így ha beszarna a normál telóm, akkor nem kell bankfiókba menni, hogy utána egy új eszközön aktiváljam az appot. (egyik bankom erre nagyon érzékeny volt) Na most a régi telón is minden app hibátlanul megy, szóval szerintem túl van lihegve ez a biztonsági sztori.
Samu A54 kapcsán csak a korábbit tudom írni, ha Android, akkor flagship, lehetőleg Samu S széria. Az összes többinél előbb-utóbb hibák sora bukik elő, pl most anyám két éves Xiaomija felhívta úgy apámat, hogy 1. apám telóján látszik a hívás, 2. anyám telóján semmi nincs a híváslistában. Persze ez csak egy hiba a sok közül, telefon már volt gyári állapotra resetelve is. Ugyanígy párom Xiaomi Poco telefonján a wifi mindig tök instabil volt otthon, pedig openWRT fut a routeren és minden más eszközön nulla kiesés volt. Vettünk neki S21 FE telót, most hónapok óta egyetlen panasz sem jött tőle. iPhone is biztosan lenne ilyen jó, ezt nem kétlem.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Relax420
üzenetére
Amúgy ki az, aki nem tud élni az Android 12 óta megjelent új funkciók nélkül? Ugyanígy ipadOS 15 óta mi jelentett érdemi előrelépést? Szerintem túl van lihegve ez a hány évig kap támogatást dolog, még a biztonsági oldala is olyan, hogy soha senkitől nem hallottam, hogy vírusos lett volna vagy feltörték az akármilyen eszközét. Ami inkább fontos, hogy 4-5 év múlva ugyanaz az app ugyanúgy fusson kb, mint most. Ez az, ami androidon el szokott bukni, illetve a random hibák fellépése.
-
DanielLong
senior tag
Jók ezek a vélemények, engem az iPad vonzott be, miután mini méretben semmi használható nem volt Android fronton. Nagyobb méretben a Samsung S széria talán jó lett volna. Telefonban évek óta Android flagshipet használok, ezek szerintem jók (régen Sony, most Samsung és Asus pl), de az tény, hogy az olcsóbb típusokkal hosszú távon csak a nyűg volt a családban, így lassan mindenki Samu S szériát használ, ezek szerintem kiválóak.
Laptopban most kezdem magam annyira felhúzni a Windowson, hogy ki szeretnék próbálni egy macbookot. Mondjuk Apple oldalon meg eszméletlen a felár egy kis plusz ramert vagy tárhelyért...
Bocs a nagyon offért.
-
DanielLong
senior tag
válasz
akaszajanos
üzenetére
Esetleg apn-t nézd meg a ZTE routerben, ha automata állítja, akkor tedd át manualra és próbáld meg az ipades apn beállításokkal.
-
DanielLong
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Én nem tudom te mit vettél, de hivatalosan még a németeknél sem volt soha olyan olcsó a Mini6 cellular. Geizhals szerint minimum ára a Cellular 64GB-nek 588€ volt, ami 220ezer+. Egyéb kedvezményeket ne vegyünk ide.
Nem véletlenül a mini6 használtan 150-200ezer között megy, ezért sem lesz olyan olcsó a mini5. -
DanielLong
senior tag
A mini5 laminált kijelzővel rendelkezik. Használt piaci ára pedig 90-110ezer között van állapottól és kiviteltől függően. Jelenleg egyetlen egy darab van a hardveraprón, ami jól mutatja, hogy nagy a kereslet rá. Pár hónapja 100ezerért pikk-pakk elvitték a wifionly készülékem.
-
DanielLong
senior tag
válasz
stellaz
üzenetére
Megértem a kritikád. Fájl másolást én PC-n 3utools-szal csináltam, az működött jól. Egyébként a megosztott mappákat meglepően jól látta a tablet, hozzáadtam a fájlkezelőben a pc-t, mint egy szerver, tudtam az ip-jét. Néztem róla így filmet és szépen működött. Wifivel nem volt gondom, eddig mindenhol stabilan ment nálam, pedig 4-5 különböző router is volt. Profilok nekem is hiányoznak, Bluetooth-t nem ismerem.
-
DanielLong
senior tag
Hogy kapj segítőkész választ is, nekem az a tapasztalatom, hogy kikapcsolt wifivel, használat nélkül csak magában, de bekapcsolva a mini5 kb napi 3%-ot merül, kb pont egy hónap alatt merülne le magától. Úgy veszem ki a bejegyzésedből, hogy te teljesen kikapcsoltad, ami esetben nálam kb semmit nem merült 2 hét alatt.
Ja és igen én kérek elnézést, hogy csak ritkán használom a tabletem, viszont pont azt szeretem az iPadben, hogy egy hétig is magára hagyhatom, utána is bőven lesz még benne nafta.
-
DanielLong
senior tag
Visszatérhetne előre a bekapcsoló gomb 😛 Amúgy esetleg ha van valaki, aki Mini 6-ot használ főzéshez, kérdezném, hogy kényelmesen be lehet kapcsolni a kijelzőt az oldalsó gombbal? Nekem a Mini5 annyiból nagyon jó, hogy ikeas tartóban áll az iPad és egy ujjal fel tudom oldani, ha lekapcsolna a kijelző.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Parson
üzenetére
Én apám vállakozásába segítettem be, így a legtöbb vizsgámra koncertek alatt is tanultam. Sokan csodálkoztak, de én tartom, hogy tanulni akkor lehet igazán, ha az ember meg is akarja érteni az anyagot illetve meg kell tanulni kizárni a külső ingereket is. Ez utóbbit sokszor csak önfegyelem kérdésének tartom, persze kéne gyakorolni. Amúgy a túl hangos környezet arra is jó lehet, hogy az érzékszervek inkább lekapcsolnak és befelé fordul a fókusz.
Fun fact, hogy szakmai gyakorlat alatt a csomagoló gép mellett is próbáltam tanulni, ott minden percben volt 5 másodperc full sablon munka. Hát 4 órán keresztül olyan szépen tanultam, mint az angyal, mert a kis szünetek mindig felfrissítettek és ugyanakkor nem engedtek elaludni sem. Az igaz, hogy ott is mindenki hülyének nézett, de én spóroltam 4 órát...
-
DanielLong
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Azért legyünk őszinték, ez a "hogy nézne ki" dolog Apple körökben mindig túl van tolva, sajnos ezért is kaki a legtöbb Macbook, főleg az előző generációk, ahol kiszúrják a szemed kettő TB4 csatival. Gondolom pendrive-ot még sosem kellett használnod, HDMI-hez átalakító mindig van nálad, stb...
Na de nem akarok vitát indítani, hisz az Apple üzletpolitikájának ez az alapja: adj el egy terméket azzal, hogy jól néz ki, majd adj el mellé méregdrága kiegészítőket, amik nélkül funkcionálisan limitált az eszköz.
-
-
DanielLong
senior tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Szívesen kipróbálnám én is a MacBookot, de egyszerűen még mindig annyira túl csupaszitottak a notebookjaik... Se usb, se semmilyen port, mindenhez átalakító kell, se numerikus pad, talán még a kijelző sem matt. Ezektől eltekintve egyébként jó termék.
iPad minim is azért lett, mert Android fronton nincs semmi hasonló méretű up-to-date hardverrel. Egyébként sírni tudnék sokszor, hogy mennyire nem ergonomikus egy-két dolog rajta, de az akku idő és a sebesség kárpótol.
-
DanielLong
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Én is minis vagyok, fél éve vettem a mini 5-öt, ez az első iPadem. Szerintem sebességre elég decens, élvezhető vele a böngészés és tudtommal az összes mai játék is támogatja még, kivéve a Diablót. A mini 4 szerintem annyival régebbi, hogy azt kihagynám. Mondjuk a használtpiaci árak nem túl barátságosak. Jobb állapotú mini 4 60ezer, mini 5 110ezer, mini 6 meg van néha 160ezerért is. Ami engem a mini 6-tól eltántorít, az a hosszúkásabb képernyő arány és felső power gombba épített ujjlenyomatolvasó. Számomra a képernyő alatti gomb általában praktikusabb a bekapcsolásra és az ujjlenyomathoz. A mérleg másik oldalán meg az van, hogy a mini 6 hardveresen jóval erősebb és végre USB-C van rajta.
-
DanielLong
senior tag
Nekem egy Mini 5th gen van, ami hardveresen a sima iPad 8th gennel azonos. Nálam ez is gyors, teljesen jól kiszolgál, mondjuk nem játszom rajta, csak olvasok meg általában főzés közben arról megy a recept vagy videó.
Szerintem alap dolgokra ez is 2-3 évig tuti gördülékenyen kiszolgál. -
DanielLong
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Firefox, gondolom most sokan mosolyognak, de nekem minden platformon ez van
. Van sok olyan fix tabom, amik között ugrani szeretnék, így a húzás szerintem nem lenne jó megoldás, de majd kipróbálom, köszi a tippet! -
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Az ipaden böngészőt használva nagyon zavar, hogy a tabok között váltva mindig rányomok a fenti split screen gombra. Ezt esetleg ki lehet valahogy venni?Továbbá keresek egy olyan billentyűzet appot, amin a számokat fixen be lehet állítani legfelülre, a betűkön hossza nyomva elérhetőek a speciális karakterek, alul van külön gomb vesszőnek és emojiknak valamint a szóközön szörfözve lehet tologatni a kurzort. Androidon ezt több app is tudta, ipaden sem a gyári sem a Swiftkey. Nektek van valami, ami bevált? Nagy szívfájdalmam, hogy a beállítási lehetőségek is sokkal limitáltabbak, mint Androidon.
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Ismerős venne új iPad 2017 9.7 128GB modellt, a kérdés, hogy bármelyik sufni GSM-ben megveheti és hivatalos garija lesz rá? Ahogy néztem árukeresőn, 130-150 ezer között van az ára, 150 lenne normálisabb boltokba. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az iPad 9 nem olcsóbb lett, hanem még drágább, mert a 10 kezdőára is emelkedett vagy 30%-ot.
Szerintem alap dolgokra ez is 2-3 évig tuti gördülékenyen kiszolgál.
. Van sok olyan fix tabom, amik között ugrani szeretnék, így a húzás szerintem nem lenne jó megoldás, de majd kipróbálom, köszi a tippet!